Merhabalar,
21 martta dubaide vize görüşmem var ama randevu alırken yazmış olduğum ds160 formuna muhtemelen yanlış girdiğim bir bilgiden dolayı ulaşamıyorum yani formumu tamamlamamıştım. Randevuyu iptal etme şansım maalesef bulunmuyor yeni bir ds160 doldurmam işimi çözecek midir?
Yardımcı olursanız sevinirim.
Teşekkürler.
-
Merhaba.
Ret aldığınız için üzgünüm.
İnternette aşağıdaki web sayfasını keşfettim.
Eski ABD elçiliği çalışanı
ve vize görüşmesi konusunda danışmanlık veriyor.Belki size yardımcı olabilir diye yazdım.
İyi günler
Visa Interview Coach: Coaching by an ex-Visa Officer Visa Interview Coach: Coaching by an ex-Visa Officer
Maximize your chances for U.S. visa approval with coaching from a former Visa Officer.
-
merhaba yakın zamanda j1 vizesi alıp administrative processing den geçen var mı? sosyal medya taraması ortalama kaç gün sürüyor? Tecrübesi olanlar cevap verebilirse çok memnun olurum
-
-
Merhaba arkadaşlar, ben türkiyede asistanlık eğitimimin son senesinde bir tıp doktoruyum. Bu haziran ve temmuz ayında California Üniversitesinde observership ayarladım. B1/B2 vizem olmasına rağmen özellikle J1 vizesi başvurusu yapmamı talep ettiler. İstedikleri belgeleri topladım fakat bir noktada takıldım.
"Evidence of health insurance coverage" maddesini anlayamadım. Burada yaptıracağımız seyehat sigortası bunu karşılar mı yoksa başka bir şey mi gerekli emin olamadığım için buraya danışmak istedim.
-
-
@probist Bende benzer durumdaydim 2 yil kdar once. O zaman forumda, eger Turkiye'de mulakata girecekseniz waiver sorulmadigindan bahsediliyordu (tabiki kesin bilgi degildi ama boyle bir problemden de bahseden yoktu.)
Ben garantici birisi olarak waiver islemlerini baslattim ama tabiki mulakattan once yetismedi. Neyse ki mulakatta bu konu sorulmadi. 2 yilimin bitmesine 6 aydan fazla vardi.
-
-
@Burak-Oral Merhaba F1 vizenizi nasıl aldınız
-
@mugedeniz Çok teşekkür ediyorum. Haklısınız kritik bir konu bir uzmana danışmak şart gözüküyor. Sağ olun
-
-
Merhaba, J1 yenilemeyi son zamanlarda ABD’den posta yoluyla yapan oldu mu? Tesekkurler.
-
Mayis 2025'te bir konferans icin Fransa's gidecek ve ardinda Turkiye'de ailemi ziyaret edecektim, ancak universitem uluslararasi seyahati cok gerekli olmadikca onermediklerini belirtti. Son zamanlarda J1 ile seyahat eden oldu mu? Deneyimlerinizi yazar misiniz?
-
Merhabalar herkese,
Amerikada devlet üniversitelerine lisans başvurusu yapacağım bu süreçte kendi başıma ilerlemem mi daha mantıklı olur yoksa bir danışman ile çalışmam mı ?
Bir danışman kabul almak kolay fakat en yüksek bursu alarak kabul almanı ben sağlarım diyor 3600$ küsür dolar istiyor sizce onunla çalışmam mantıklı olur mu ?
Bilgisi olan var mı ?
-
Arkadaslar Merhaba,
Community collegedan 2024 mayis ta mezun oldum, mezun olduktan hemen sonra OPT'mi kullandim ve suan 1 yillik calisma iznim var. Calisma iznim bittikten sonra bi sirket bana sponspor olsa calisma vizesine gecis yapabilir miyim? Yoksa 4 yilligi tamamlamam mi gerekiyor? Cevaplariniz icin tesekkurler.
-
Merhaba öncelikle inşallah geçen zamanda vizenizi almışsınızdır. Benim merak ettiğim konu hangi alanda yüksek lisans yapacaktınız genellikle yüksek lisans kabul alıyor diye biliyorum sizin red sebebi neydi sizce?
-
-
@Tayfun-karakaş kabul edebilir de etmeyebilirde direk konsolosa sorun
-
-
@crazycells hocam selamlar, benzer durumu şuan ben de yaşıyorum. Bu yaz WAT dan sonra birinci dönemi amerikada okuyacağım. Şuan J1 vizem mevcut ve okuldan da I-20 formu, kabul mektupları olmak üzere ilgili belgeleri temin ettim. Danışmanım eğer F1 vize başvurusunda bulunursam J1 vizemin iptal olacağını söylüyor.
J1 vizemin bitmesine yakın meksikadan F1 vizesi almamı önerdi. Daha erken tarihte randevu alıp F1 ve J1 vizemi aynı anda taşıyabilir miyim güncel olarak? alınabildiğini söylemişsiniz ama danışmanım bu şekilde söyleyince kafam karıştı açıkçası. -
@crazycells cevap için çok teşekkürler. Peki öğrenciliğimiz bittikten sonra da orada kalmak istiyorsak neler yapabiliriz?
F-1 ve F-2 vizesi başvuru ve mülakat süreçleri
-
Herkese merhabalar,
Öncelikle; mevcut konu başlıklarını inceledim ancak hepsi oldukça eski ve spesifik sorular olduğu için ve ana konu başlığında da konular birbirine girdiği için yeni konu açmak istedim. Fazlalık görülürse birleştirebiliriz.
Eşim yüksek lisans için üniversiteden kabul aldı ve birlikte F1/F2 süreci içerisinde bulunduğumuz için forumda tecrübe ve bilgi sahibi arkadaşlar ile başta @crazycells olmak üzere forum yetkililerimizden bilgi almak istedim.
Açıkçası başvuru süreci ve vize görüşmesi usulü ile ilgili pek bilgi yok ortada. Özellikle F2 için.
Şu an I-20'lerimiz gelmiş durumda ve ikimiz için de başvuru yapacağız. Aklımıza takılanları sıralamak isterim ayrıntılı olduğu için forumda şu an veya ileride işine yarayabilecek herkes faydalanmış olur.-İki farklı DS-160 dolduruluyor ve iki farklı randevu alınıyor diye biliyoruz ancak mülakata aynı anda birlikte mi giriyoruz? Bu süreç nasıl ilerliyor birimiz için zaman geldiğinde ikimizi birden mi çağırıyorlar veya bizim özel olarak belirtmemiz gereken bir şey oluyor mu bu başvuru sürecinde?
-Okul başlangıç tarihi yaklaştığı için sebep belirtip vize görüşmemizi öne çekmek(expedite) istiyoruz bunu yüksek lisans için yüksek oranda kabul ediyorlarmış ancak süreçle ilgili ayrıntılı bilgi sahibi değiliz bu başvuruyu bizim mi yoksa okulun mu yapması gerekiyor? Nasıl bir yol izlememiz gerek?
-Eşimin yeni soyismi ile başvurduğumuz pasaport henüz gelmedi, okulun I-20'sinde eski soyismi var ve DS-160 ile vize başvurusunu da eski soyisim üzerinden yapmamız gerekiyor sanırım. Bu durumu okula söylediğimizde başvuruyu mevcut pasaport ile eski soyisim üzerinden yapın pasaportunuz gelince bize iletin yeni bir I-20 düzenleyelim ve konsolosluk ile görüşüp güncelleyin dendi. Bu konuda dikkat etmemiz gereken veya gözden kaçırdığımız herhangi bir şey var mıdır?
-Yüksek lisans uzun bir süre olduğu için haliyle buradaki işlerimizden ayrılıp gidiyoruz ancak dil okulları başvurusundaki gibi geri dönecek mi acaba şeklindeki şüphe yüksek lisans için de oluyor mu? Çalıştığımız yerlerden yazı almak gerekir mi?
-Mülakatta nelerle karşılaşabiliriz, hem F1 hem F2 için her bilgiye açığız.
-Son olarak tüm bu süreçte bir vize danışmanlık şirketi ile çalışmamızı önerir misiniz, yoksa kendimiz halledebilir miyiz? Açıkçası bu konularda o kadar çok vakit geçirdik ki ben ve bu forumdaki çoğu kişinin birçok vize danışmanlık şirketine taş çıkaracağını düşünüyorum ancak insan hata yapmak istemediği için emin olamıyor. Bildiğiniz iyi bir şirket var ise önerilere açığız.
Sanırım hepsi bu kadar, en azından aklıma gelenler
Her bilgi çok işe yarayabilir, şimdiden çok teşekkür ederim.

-
Genel olarak bilgi sahibi olduğum okuduğum deneyimlerden size genel birşeyler yazmak isterim.
Lisans eğitimi gibi önemli eğitimlerde maddi yeterlilik sağlandığı taktirde red alanları cok görmedik açıkçası. Ama master yapıp gitmek isteyene de red verdikleri oldu tamamen sizin Türkiye’ye dönme isteğiniz ile alakalı bi durum bu. Sizin burda ki en önemli kriteriniz maddi anlamda iki kişiyi geçindireceginiz. İki kisininde Türkiye’deki işini bırakıp birinin ABD’ye eğitim almaya gitmesi ve yanında eşiyle beraber gitmesi biraz tuhaf kaçıyor açıkçası.
Mülakatta sorabilecekleri potansiyel sorular; yüksek lisansınızı kim karşılıyor ? , yüksek lisansınız bitince ne yapacaksınız , aynı eğitimi Türkiye’de aynı şartlarda alabilir miydiniz? , yüksek lisansınızı neden Amerika’da yapmak istiyorsunuz vs vs.. isterseniz bu konuda @denizci10 ile iletişime geçebilirsiniz. Kendisi danışmanlık veriyor daha ekstrem ve spesifik soruları kendisi en doğru haliyle cevaplayacaktır
-
@waterman Çok teşekkür ederim bilgiler için.
Maddi olarak okulun bir yıllık eğitim, yaşam ve sigorta gibi masraf tutarlarını(eş için de ayrıca 5 bin istediler) sağlayıp bank statement vs bilgilerini okula gönderdik ve kabul edip I-20'lerimizi gönderdiler. Konsolosluk için de aynı belgeleri kullanacağız yani aslında istedikleri maddi yeterliliği sağlamış durumdayız.Yüksek lisans uzun bir süreç olduğu için eşlerden birinin gidip diğerinin de en az 2-2.5 yıl burada kalmasının pek mümkün olmadığını konsolosluğun da takdir edeceğini düşünüyorum. Yine de sıkıntı yapabilirler mi diyorsunuz? Çalıştığımız yerden bir yazı almanın faydası olur mu acaba?
Diğer sorular için zaten sıkıntımız yok, ilgili yüksek lisans bölümü Türkiye'de yok bile zaten. -
F1 bekleme süreleri turistikte oldugu gibi 1 senemi acaba
-
@Calibraturbo https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas.html alt kısımda konsolosluk ismini girerek ortalama bekleme sürelerini görebilirsiniz vize tipleri için
-
@Calibraturbo, içinde söyledi: F-1 ve F-2 Vize ve Mülakat Süreçleri
F1 bekleme süreleri turistikte oldugu gibi 1 senemi acaba
Mesajı yeni görüyorum biraz geç olmuş ama daha yeni giriyorum foruma.
Duruma göre değişiyor. Yüksek lisans için ise çok kısa sürede alınabiliyor, imzama süreçle ilgili tarihleri girdim.Dil okulu vb için ise 1 sene de olabilir daha fazla da olabilir, sık sık kontrol edip açıklık olunca öne çekmeye çalışmak gerekir. Normal şartlar altında sadece bekleyerek @Emre-Kurtulmuş un bahsettiği linke yakın veya daha fazla oluyor bekleme süreleri.
-
@TughanTug, içinde söyledi: F-1 ve F-2 Vize ve Mülakat Süreçleri
Herkese merhabalar,
Öncelikle; mevcut konu başlıklarını inceledim ancak hepsi oldukça eski ve spesifik sorular olduğu için ve ana konu başlığında da konular birbirine girdiği için yeni konu açmak istedim. Fazlalık görülürse birleştirebiliriz.
Eşim yüksek lisans için üniversiteden kabul aldı ve birlikte F1/F2 süreci içerisinde bulunduğumuz için forumda tecrübe ve bilgi sahibi arkadaşlar ile başta @crazycells olmak üzere forum yetkililerimizden bilgi almak istedim.
Açıkçası başvuru süreci ve vize görüşmesi usulü ile ilgili pek bilgi yok ortada. Özellikle F2 için.
Şu an I-20'lerimiz gelmiş durumda ve ikimiz için de başvuru yapacağız. Aklımıza takılanları sıralamak isterim ayrıntılı olduğu için forumda şu an veya ileride işine yarayabilecek herkes faydalanmış olur.-İki farklı DS-160 dolduruluyor ve iki farklı randevu alınıyor diye biliyoruz ancak mülakata aynı anda birlikte mi giriyoruz? Bu süreç nasıl ilerliyor birimiz için zaman geldiğinde ikimizi birden mi çağırıyorlar veya bizim özel olarak belirtmemiz gereken bir şey oluyor mu bu başvuru sürecinde?
-Okul başlangıç tarihi yaklaştığı için sebep belirtip vize görüşmemizi öne çekmek(expedite) istiyoruz bunu yüksek lisans için yüksek oranda kabul ediyorlarmış ancak süreçle ilgili ayrıntılı bilgi sahibi değiliz bu başvuruyu bizim mi yoksa okulun mu yapması gerekiyor? Nasıl bir yol izlememiz gerek?
-Eşimin yeni soyismi ile başvurduğumuz pasaport henüz gelmedi, okulun I-20'sinde eski soyismi var ve DS-160 ile vize başvurusunu da eski soyisim üzerinden yapmamız gerekiyor sanırım. Bu durumu okula söylediğimizde başvuruyu mevcut pasaport ile eski soyisim üzerinden yapın pasaportunuz gelince bize iletin yeni bir I-20 düzenleyelim ve konsolosluk ile görüşüp güncelleyin dendi. Bu konuda dikkat etmemiz gereken veya gözden kaçırdığımız herhangi bir şey var mıdır?
-Yüksek lisans uzun bir süre olduğu için haliyle buradaki işlerimizden ayrılıp gidiyoruz ancak dil okulları başvurusundaki gibi geri dönecek mi acaba şeklindeki şüphe yüksek lisans için de oluyor mu? Çalıştığımız yerlerden yazı almak gerekir mi?
-Mülakatta nelerle karşılaşabiliriz, hem F1 hem F2 için her bilgiye açığız.
-Son olarak tüm bu süreçte bir vize danışmanlık şirketi ile çalışmamızı önerir misiniz, yoksa kendimiz halledebilir miyiz? Açıkçası bu konularda o kadar çok vakit geçirdik ki ben ve bu forumdaki çoğu kişinin birçok vize danışmanlık şirketine taş çıkaracağını düşünüyorum ancak insan hata yapmak istemediği için emin olamıyor. Bildiğiniz iyi bir şirket var ise önerilere açığız.
Sanırım hepsi bu kadar, en azından aklıma gelenler
Her bilgi çok işe yarayabilir, şimdiden çok teşekkür ederim.

Oncelikle esinizi tebrik ederim, rahat bir surec gecireceksiniz.
Hem esiniz hem de kendiniz icin ayri ayri I-20 belgeleri duzenleyecekler, bunlarla beraber DS-160 formu doldurup ayni anda vize randevusu alacaksiniz.
Okul baslangic tarihi onumuzdeki 4 ay icindeyse hemen mulakat tarihi aldiginiz konsolosluga ulasip hizlandirma talep edin. Akademik egitim icin alinan F vizelerinde bu onceliklendirmeyi yapiyorlar. Bu istegi sizin konsolosluga yapmaniz gerekiyor.
Vize icin kullanacaginiz pasaportun ustunde hangi isim yaziyorsa DS-160 formunda o ismi yazabilirsiniz, evlilikten sonraki ismini ise formdaki "alias" bolumune ekleyebilirsiniz. Bu konularda sorun yasamazsiniz.
Akademik egitim konusunda, dil okullarina gore cok daha anlayislilar ve ozellikle kabul aldiginiz program ciddi bir egitim programi ise hic sorun yasamamaniz lazim.
Isterseniz calistiginiz yerden mektup alabilirsiniz ama gerek olacagini hic sanmiyorum. Egitim sonrasinda ne yapacaginizi sozlu sekilde dile getirmeniz cogunlukla yeterli olacaktir. Tabii bu asamada Turkiye'ye donmekten ve aldiginiz bu egitimi kullanacaginizi belirtmeniz faydali olur.
Akademik egitim icin alinacak vizelerde bir danisman kullanmaniza gerek oldugunu hic sanmiyorum.
Vize surecinizde bol sanslar.
-
Merhaba neredeyse 18 yaşındayım F1 vizesi ile abdye geldim fakat ailem için F2 vizesi almadım annem babam ve küçük kardeşim yanıma gelmek için F2 belgesine başvurabilir mi?
-
@talhaxes, içinde söyledi: F-1 ve F-2 Vize ve Mülakat Süreçleri
Merhaba neredeyse 18 yaşındayım F1 vizesi ile abdye geldim fakat ailem için F2 vizesi almadım annem babam ve küçük kardeşim yanıma gelmek için F2 belgesine başvurabilir mi?
Maalesef basvuramazlar. Sadece esiniz ve 21 yas alti, bekar cocuklariniz icin F2 basvurusu yapabilirsiniz. Aileniz sizi ziyaret edecekse F2 vizesi ile degil, B turist vizesiyle bunu yapabilir.
-
Merhaba ben öğrenci vizesine başvurup öğrenci vizesini alırsam ABD ye gitmeden önce eşime ve çocuğuma da başvuru yapabilir miyim yani amacım oraya hep birlikte gitmek ve çalışma izni ssn numarası alma gibi durumlar nasıl oluyor ne kadar süreden sonra oluyor aydınlatabilir misiniz amacim legal olarak ABD'ye yerleşmek
-
@trlyldz, içinde söyledi: F-1 ve F-2 vizesi başvuru ve mülakat süreçleri
Merhaba ben öğrenci vizesine başvurup öğrenci vizesini alırsam ABD ye gitmeden önce eşime ve çocuğuma da başvuru yapabilir miyim yani amacım oraya hep birlikte gitmek ve çalışma izni ssn numarası alma gibi durumlar nasıl oluyor ne kadar süreden sonra oluyor aydınlatabilir misiniz amacim legal olarak ABD'ye yerleşmek
Ogrenci vizesiyle gelmeniz durumunda, statunuzu korumak icin okula gitmeniz lazim. eger okulu birakirsaniz o zaman kacak durumuna dusersiniz.
SSN almak, okulun takdirine kalmis. ozel dil okullarinin bircogu SSN vermiyor. okul bunyesinde calismak icin belirli sure o okula gitmek..vs. gereksinim sunabiliyorlar. universite bunyesinde dil okuluna giderseniz, SSN almaniz bir nebze kolay oluyor.
eger lisans, lisansustu, doktora programina katilirsaniz, o zaman ssn secenegi kolaylasiyor. ozellikle cpt secenegiyle.
hangi sekilde ssn alirsaniz alin, ssn kartinizin uzerinde DHS damgasi olacak ve okul disinda bir yerde calistiginiz tespit edilirse, statunuzu kaybedebilirsiniz.
-
@crazycells merhaba esim 11 - 12 yil once f1 vizesi ile iki yil ucer aylik dil egitimine gitmis. evlendikten sonrada birlikte 4 5 kere daha abd ziyaretimiz oldu. en sonunculari 2022 ve 2024 te 2 ser ay. benim ailem abd de yasiyior abim vatandas annem babam greencardli gittigimizde onlarin evinde kaliyoruz. iki cocugumuz var biri 2 digeri 5.5 yasinda. esimi is yeri yurtdisinda master yapmasi icin destekliyor yazida veriyorlar maddi destekde. esim californiada aileme yakin bir devlet unv den kabul aldi (taninir iyi bir state universitesi) halihazirda hepimizin b2 vizeleri var. bu durumda esim once f1 vizesini alip abd ye girse biz de mesela ondan bir hafta sonra turist vizelerimiz ile girsek sikinti yasarmiyiz. memurlar gorur mu esimin onden f1 ile girip bizimde turist ile girdigimizi. yoksa hepbirlikte mi basvursak f2 ye red alma ihtimalimiz nedir. hangi secenekler ile abd ye gidebiliriz. cok sikistik bir karar veremiyoruz tecrubelerinize dayanarak nasil bir yol onerirsiniz tesekkur ediyorum.
-
@crazycells Merhabalar, yıllar sonra gelen bir soru olacak fakat, akademik F-1 öğrencilerinin konsolosluğa hızlandırılmış vize talebinde bulunduğunu gördünüz mü? Tam olarak hangi kanaldan iletişime geçmek gerekiyor?
-
Selam herkese f1 vize işlemleri geçici süre durdurdu konsolosluk larda ne zaman açılır öngören varmı acaba
-
bende merak ediyorum abd lisans f-1 başvurusu yapıcaktık askıya aldı trump şaka gibi ne zaman açılır acaba bilen var mı
Benzer Başlıklar
125
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.1k