• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. TughanTug
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    • Takip Edilenler 2
    • Takipçiler 1
    • Konu 1
    • İleti 502
    • En İyi 324
    • Tartışmalı 1
    • Gruplar 1

TughanTug

@TughanTug

⭐

689
    İtibar
    635
    Profil Görüntülemeleri
    502
    Takipçiler
    2
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:
    Konum İstanbul Yaş: 32

TughanTug Takip etme Takip Et
    ⭐

TughanTug tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: DV2023 Sohbet Odası

@ayvalik10, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

@dytmelek her sohbet için forumda başlık var. İlgisi olmayan bir konuşmayı yanlış başlıkta yazarsanız evet müdahale ederim. Sizden rica ediyorum bu konuşmanın yeri 2023 sohbet odası değil sayılarla 2022 odasıdır. Linki de aşağıya bırakıyorum.

Burada insanlar hayallerini yazıyordu. Birlikte ne yapacaklarını yazıyorlardı şimdi kimse yazmıyor 15 sayfa geri gidin oradaki sohbeti okuyun sonra son 5 sayfada ki sohbeti okuyun insanların şevki kaçtı.

https://yesilkartforum.com/forum/topic/4402/sayılarla-dv2022/264?page=14

Kusura bakmayın ama burası sohbet odası. Sırf bu mantık yüzünden birkaç kişi ve siz "bu oda bu konuların yeri değil" diyerek çıkış yaptığınız için yılların "Bekleme Odası" ismi sağ olsun forum yetkilisi arkadaşlar tarafından değişti ve "Sohbet Odası" oldu sırf siz muhalefet etmeyin, şikayet etmeyin diye ama görüyorum ki siz hala aynı noktadasınız. Üstelik üslubunuz da çok yanlış.
      Eminim ki bu odada bahsettiğiniz konulardan daha çok sizin bu tavrınız insanların şevkini kaçırıyordur.
      Yardımcı olmak niyetinizi anlayabiliyorum ancak bir şeyleri söyleme şekliniz ve henüz zamanı değil diye kontrol altında tutma dürtünüz bu iyi niyetinizi gölgeliyor.

Hangi konu olursa olsun insanları azarlayarak giriş yapıyorsunuz ve bu çok irite edici bir durum. Üstelik daha da kötüsü artık alıştık diye kimse sizin bu tavrınıza bir şey demiyor/diyemiyor. Daha önce defalarca uyarılmış olmanıza rağmen devam ediyorsunuz.

Herkes topluca görüş belirtiyor muhabbet ediyor ve hayallerini de yazmaya devam ediyor. "Sohbet" ediyoruz anlayacağınız, katılırsınız katılmazsınız sizin bileceğiniz iş ancak lütfen insanlara böyle davranmayın. Ne söylediğiniz kadar nasıl söylediğiniz de önemlidir.

Bu yazıyla rahatsızlık verdiğim forum sakinlerinden de özür diliyorum ayrıca.

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik içinde yayımlandı
      TughanTug
      TughanTug

@ayvalik10, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

@TughanTug

bu yazı cevap olmuştur dimi

uu.jpg

Evet, ama bana değil size cevap oldu. Forumda yazılacak konu ilgili bölüme yazılacak denmiş. Burası sohbet odası biz de sohbet ediyoruz. Kısa bir süre devam edecek sohbet için her konu değiştiğinde farklı odaya gidilmez. O odalara tamamen o konulardaki sorular ve cevaplar için gidilir. Neden? Çünkü orası sohbet odası değil, soru cevap ve bilgi odaları,sohbetle meşgul edilirse bilgiler ve sorular arkalarda kalır.
      Sohbet odası burası. Tekrar ediyorum, burası bir sohbet odası.

Sohbetin ne olduğuna dair de ben size bir ekran görüntüsü bırakayım, cevap olur 🙂

Sohbet.PNG

.

Farkındaysanız örnekte de "hararetli bir sohbet" örneği verilmiş. Denk gelmiş diyelim. 🙂
      Kısacası biz sohbet içerisindeyiz, hasbihale katılmıyorsanız insanları tersleyip gölge de etmeyiniz. Teşekkürler.

.

TughanTug
      TughanTug
    • RE: DV2021 Bekleme Odası

.........

TughanTug
      TughanTug

........

TughanTug
      TughanTug

@thestars, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

Foruma üye sayısı: 8.1k
      Bu konuya mesaj gönderi sayısı: 16.3k
      2020 Tüm Türkiye'den GreenCard çıkan sayısı : 2700
      Aktif forum üyelerinden GC kazanan sayısı : <10
      Çıkma ihtimali : %1 ile %1.1 arası..
      Forumda geyik yapanlara çıkma ihtimali : %0.00125

Yapılan geyikler, gidince şu işi yapacağım diyenler, X eyaletinde çalışacağım deyip deli gibi gece güdüz Amerika rüyasıyla yanıp tutuşanlar... BİRAZDAN ÇOK DAHA FAZLA ABARTMIYOR MUSUNUZ ? Bakın üzülürsünüz!! Yapmayın akışına bırakın..

Bu nasıl bir şey biliyor musunuz ?

Başvuruyu yapacaksın, başvurduğunu unutacaksın.. Sonuç gecesini bile unutacaksın, sonuçlardan 1 ay sonra dur lan ben GC'ye başvurdum bi bakayım diyeceksin. Pat diye çıkacak..!!

Böyle gece gündüz istemekle olsaydı... Peh bro.. Hayat bi'gün o gün bu gün bro!! Anı yaşa.

Söylediklerinizi hepimiz anlıyoruz ve hepimiz ihtimallerin farkındayız. Tekrar tekrar söylemek hiçbir şey değiştirmeyecek niyetiniz iyi de olsa. Ki eminim niyetiniz iyidir, kötü niyetle hareket ettiğinizi düşünmüyorum ancak birkaç kere söylemek yeterli bunları.
      Bir insanın dünyaya gelme ihtimalini biliyor musunuz? Sizin siz olmanız için geçmeniz gereken aşamalardaki ihtimalleri? Milyonlarca sperm arasından birinci olmanız gerekiyor öncelikle. Sırf bu milyonda bir ihtimal eder. Sonra hamileliğin, bebeğin beslenmesinin sorunsuz 9 ay boyunca devam etmesi gerekiyor, rahimde oluşabilecek sorunları saymıyorum bile. Bu süreçte boynunuza göbek bağı dolanabilir, mesela benim olmuş. Göbek bağı dolaşımı sebebiyle boğularak ölecekken sezaryen ile alınmışım. Tabii bu sırada doğumun komplikasyonsuz gerçekleşmesi gerekiyor. Şu sürecin başarılı olarak gerçekleşme ihtimali milyonda birden çok daha düşük.

Bu yalnızca bir örnek, günlük hayatta dahi etrafımıza baktığımızda %1'den daha düşük oranda ihtimallerin her an başarıya ulaştığını görebiliriz. Biz heyecanla ve merakla bekliyoruz. Bu çekilişi unutan da, her gün şafak sayan da bence kendine göre haklı. Kişisel bir şey bu, insanların heyecanını nasıl yaşadığıyla ilgili bir şey. İyi niyetinizi, kimsenin çok da üzülmemesi gerektiğini düşündüğünüzü görebiliyorum ancak bunu tavsiye olarak bir kere söylemek yeterli bence. Benden büyüksünüz, bu söylediklerimi okursanız lütfen saygısızlık olarak algılamayın.

İnsanlar umut etmek istiyor, umut etmeye ve olumlu düşünmeye hasret bir toplum olduk çünkü artık iyice. Artık her sözümüz gerilim, her yanımız tartışma, ötekileştirme dolu. Bir nebze olsun insanlar bazı şeyleri umut edebiliyorsa bunu yok etmemek gerekir. Çünkü o ümidin sonunda olumsuzluk da olsa kişi bunu yaşayarak tecrübe edecek. Benim ilk başvurumda böyle oldu. "Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır.
      Uzun yazı için kusura bakmayın şimdiden... 🙂

TughanTug
      TughanTug

@Rastaman-Vibration Umarım hayatta çok daha güzel şeyler başarırsınız, başarılarınızın devamını diliyorum en içten şekilde.
      Ancak buradaki çoğu insan, hatta neredeyse herkes işinde gücünde olan insanlar. Forumu da birbiriyle sohbet etmekten keyif aldıkları için, bir nebze olsun günlük hayatın stresinden arınmak için, belki de yeni bir hayata başlama ihtimalleri olduğu heyecanını paylaşmak için ve daha nice çeşitli sebeplerden kullanıyorlar.
      Ben henüz "hayatım bu çekilişe bağlı, çıkmazsa mahvolurum" düşüncesinde kimseyi görmedim burada.
      Varsayım üzerinden konuşmak bazen çok yanlış olur. 🙂

TughanTug
      TughanTug
    • RE: DV2022 Bekleme Odası

@Corleone Bunlar çok güzel düşünceler. Aslında herk Türk insanında olması gereken hedefler. Ancak ülkemiz ne yazık ki serbest piyasa ekonomisi uygulamalarında sınıfta kaldığı için şu ortamda bu boyutta şirketler kurmak maalesef hayal oluyor.
      Tekstil alanında dünyanın en kaliteli ürünlerini üretebilecekken küresel anlamda o markaların yanına bile yaklaşamayışımız biraz da bu yüzden.

GAFAM.jpg

Şu açıklama bile bağımsız geliştiriciler için bir felaket. Yerli ve milli kavramı ülkemizde çok yanlış anlaşılıyor. Devlet eliyle yapılan faaliyetler gibi yansıtılıyor. Oysa ki Ahmet, Mehmet, Ayşe'nin yaptığı katma değer de yerli ve millidir. Bu tür platformların devlet eliyle yapılması hep rekabet ortamını yok edeceği için alternatiflerin gelişmesini, hem de proje başarısız olduğunda yerinin doldurulmasını zorlaştırıyor.
      Üstelik özgür bir rekabet ortamı bulunmadığı için, özel şirketler "taraflı" değilse büyük sıkıntılar çekerken, tam tersine bazı şirketler vergiden "bir şekilde" muaf tutuluyor/borçları affediliyor.

Bu zihniyet değişmeden, bir gelişim göstermek çok zor. Değişmek istemeyen, yeniliğe ayak uydurmayı reddeden bir toplum ile karşı karşıyayız. Umarım bir şeyler olumlu yönde değişir. Biz burada olsak da, olmasak da.

TughanTug
      TughanTug

Totem yapmıştım 8888. gönderiyi atacağım demiştim kendime, onu kaptırmadan atayım da. Bu odadaki 8888. mesajı yazıyorum şu an. İnşallah bu sene artık talihliler arasında olup 8888 no'lu CN ile DV2022 sürece devam etmek kısmet olur 😃 🙏

TughanTug
      TughanTug

@micmeha Bu yazının altına imzamı atarım. Gidip gören bilir, hak verecektir ki bizim burada yaşadığımız şey hayat değil. Ayağını yerden kesecek bir araba almak, iyi bir telefon almak, iyi bir evde oturmak, ihtiyaç olan elektronik aletlere sahip olmak, bir tiyatroya gidebilmek, içi dolu bir kitaplığa sahip olmak, harcamaktan korkmadan çıkıp bir yemek yemek veya çay kahve içebilmek ve bunun gibi niceleri aslında lüks değildir. Yaşamak asıl bunlardır. Sırf nefes almak yaşamak değildir.

Hele ki hak, hukuk, adalet kavramlarını kaybetmiş ve artık bu kavramlara önem vermeyen bir toplumun içinde bulunmak gerçekten insanı her yönden karamsarlığa sürükler. Psikolojik olarak bir enkaz halindeyiz. Bilinçli kaç kişi yaşadığı bu toplumdan memnun? Kaç kişi mutlu olabilir bu psikolojide? Aynı zamanda psikoloji insan sağlığını etkileyen şeylerin de başında gelir, mutsuzluk, sağlam olmayan psikoloji insanın bağışıklık sistemine büyük zararlar verir.

Şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki, zamanda çalışıp çabaladığınız, hak ettiğiniz değeri de burada asla göremeyecek olmaktan daha kötü bir durum yoktur. İnsan olarak saygı ve değer görmek gerekliliğine hiç değinmiyorum bile. Bu sektörün içinden biri olarak şunu çok üzülerek söyleyebilirim ki adaletin gücü değil, güçlünün adaletine esir olmuş durumdayız.

Yanlış anlaşılmasın bu 2 sene sonra değişmeyecek. Bu saydığımız ne varsa yönetime başka biri geldiğinde de düzelmeyecek. Kendimizi kandırmayalım. Değişmek istemeyen toplumları değiştiremezsiniz. İçinde bulunduğumuz durum dün de böyleydi, bugün de böyle, yarın da böyle olacak. Daha iyiydi, daha kötü oldu, yarın biraz daha iyi olur ben bunu tartışmıyorum. Bugün mevcut yönetimden şikayet edecek çoğu kişinin yarın devran döndüğünde başka isimlerle yeni kervana katılıp aynı adaletsizlikleri zevkle destekleyeceklerinden hiç şüphem yok. Çünkü güç bizim insanımızı yozlaştırıyor. Bugün ezilen, azınlık olan kişiler yarın gücü eline aldığında ezmekten çekinmeyeceklerdir. Bu her zaman böyle oldu, korkarım ki her zaman da böyle olacak. Korkarım ki Mustafa Kemal Atatürk'ün "size sesleniyorum, unutmayın ki; en büyük savaş, cehalete karşı yapılan savaştır." şeklinde vurguladığı cehalete karşı olan savaşımızı kaybettik. Üstelik bu yeni de değil.
      Bugün bu saatte hiç hatasız en iyi yönetecek olan bile başa geçse, içinde bulunduğumuz durum en az 20 yıl devam edecek.

Demem o ki, yalnızca çocuklarınız adına değil, kendiniz adına da isteyin bunu. Gençsiniz, insan hayatının en verimli dönemlerini 30-50 yaş arası yaşar. İnşallah başarabiliriz, inşallah her şey gönlümüzce olur.

TughanTug
      TughanTug

@Talhagokmenn, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası

Supercell bey gerekeni yapabilir eğer hatam varsa .

Tartışmaya katılmayacağım ama konudan bağımsız olarak "Supercell Bey" i okuyup sağlam bir kahkaha patlattım 😃 @crazycells ismi supercell mi yapsak 😂

Not: Amacım dalga geçmek değil neşeli bir yazım yanlışı olmuş.

TughanTug
      TughanTug

TughanTug tarafından gönderilen son iletiler

• RE: F-1 ve F-2 vizesi başvuru ve mülakat süreçleri

@Calibraturbo, içinde söyledi: F-1 ve F-2 Vize ve Mülakat Süreçleri

F1 bekleme süreleri turistikte oldugu gibi 1 senemi acaba

Mesajı yeni görüyorum biraz geç olmuş ama daha yeni giriyorum foruma.
      Duruma göre değişiyor. Yüksek lisans için ise çok kısa sürede alınabiliyor, imzama süreçle ilgili tarihleri girdim.

Dil okulu vb için ise 1 sene de olabilir daha fazla da olabilir, sık sık kontrol edip açıklık olunca öne çekmeye çalışmak gerekir. Normal şartlar altında sadece bekleyerek @Emre-Kurtulmuş un bahsettiği linke yakın veya daha fazla oluyor bekleme süreleri.

Öğrenim Vizeleri (F/M ve J) içinde yayımlandı
      TughanTug
      TughanTug
    • RE: F-1 ve F-2 vizesi başvuru ve mülakat süreçleri

@waterman Çok teşekkür ederim bilgiler için.
      Maddi olarak okulun bir yıllık eğitim, yaşam ve sigorta gibi masraf tutarlarını(eş için de ayrıca 5 bin istediler) sağlayıp bank statement vs bilgilerini okula gönderdik ve kabul edip I-20'lerimizi gönderdiler. Konsolosluk için de aynı belgeleri kullanacağız yani aslında istedikleri maddi yeterliliği sağlamış durumdayız.

Yüksek lisans uzun bir süreç olduğu için eşlerden birinin gidip diğerinin de en az 2-2.5 yıl burada kalmasının pek mümkün olmadığını konsolosluğun da takdir edeceğini düşünüyorum. Yine de sıkıntı yapabilirler mi diyorsunuz? Çalıştığımız yerden bir yazı almanın faydası olur mu acaba?
      Diğer sorular için zaten sıkıntımız yok, ilgili yüksek lisans bölümü Türkiye'de yok bile zaten.

TughanTug
      TughanTug
    • F-1 ve F-2 vizesi başvuru ve mülakat süreçleri

Herkese merhabalar,

Öncelikle; mevcut konu başlıklarını inceledim ancak hepsi oldukça eski ve spesifik sorular olduğu için ve ana konu başlığında da konular birbirine girdiği için yeni konu açmak istedim. Fazlalık görülürse birleştirebiliriz.

Eşim yüksek lisans için üniversiteden kabul aldı ve birlikte F1/F2 süreci içerisinde bulunduğumuz için forumda tecrübe ve bilgi sahibi arkadaşlar ile başta @crazycells olmak üzere forum yetkililerimizden bilgi almak istedim.

Açıkçası başvuru süreci ve vize görüşmesi usulü ile ilgili pek bilgi yok ortada. Özellikle F2 için.
      Şu an I-20'lerimiz gelmiş durumda ve ikimiz için de başvuru yapacağız. Aklımıza takılanları sıralamak isterim ayrıntılı olduğu için forumda şu an veya ileride işine yarayabilecek herkes faydalanmış olur.

-İki farklı DS-160 dolduruluyor ve iki farklı randevu alınıyor diye biliyoruz ancak mülakata aynı anda birlikte mi giriyoruz? Bu süreç nasıl ilerliyor birimiz için zaman geldiğinde ikimizi birden mi çağırıyorlar veya bizim özel olarak belirtmemiz gereken bir şey oluyor mu bu başvuru sürecinde?

-Okul başlangıç tarihi yaklaştığı için sebep belirtip vize görüşmemizi öne çekmek(expedite) istiyoruz bunu yüksek lisans için yüksek oranda kabul ediyorlarmış ancak süreçle ilgili ayrıntılı bilgi sahibi değiliz bu başvuruyu bizim mi yoksa okulun mu yapması gerekiyor? Nasıl bir yol izlememiz gerek?

-Eşimin yeni soyismi ile başvurduğumuz pasaport henüz gelmedi, okulun I-20'sinde eski soyismi var ve DS-160 ile vize başvurusunu da eski soyisim üzerinden yapmamız gerekiyor sanırım. Bu durumu okula söylediğimizde başvuruyu mevcut pasaport ile eski soyisim üzerinden yapın pasaportunuz gelince bize iletin yeni bir I-20 düzenleyelim ve konsolosluk ile görüşüp güncelleyin dendi. Bu konuda dikkat etmemiz gereken veya gözden kaçırdığımız herhangi bir şey var mıdır?

-Yüksek lisans uzun bir süre olduğu için haliyle buradaki işlerimizden ayrılıp gidiyoruz ancak dil okulları başvurusundaki gibi geri dönecek mi acaba şeklindeki şüphe yüksek lisans için de oluyor mu? Çalıştığımız yerlerden yazı almak gerekir mi?

-Mülakatta nelerle karşılaşabiliriz, hem F1 hem F2 için her bilgiye açığız.

-Son olarak tüm bu süreçte bir vize danışmanlık şirketi ile çalışmamızı önerir misiniz, yoksa kendimiz halledebilir miyiz? Açıkçası bu konularda o kadar çok vakit geçirdik ki ben ve bu forumdaki çoğu kişinin birçok vize danışmanlık şirketine taş çıkaracağını düşünüyorum ancak insan hata yapmak istemediği için emin olamıyor. Bildiğiniz iyi bir şirket var ise önerilere açığız.

Sanırım hepsi bu kadar, en azından aklıma gelenler 🙂 Her bilgi çok işe yarayabilir, şimdiden çok teşekkür ederim. 🙏 🗽

TughanTug
      TughanTug
    • RE: DV2024 Sohbet Odası

@celica, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

Istanbulda dogup buyudugum icin Times Square'i hic yadirgamam gibime geliyor. Ne dusunuyorsunuz meydan hakkinda sevdiginiz bir yer mi?

Tek kelimeyle büyüleyici. Gerçekten farklı bir havası, bir büyüsü var.
      O meydana girdiğim gibi içim kıpır kıpır olurdu, mutluluk verirdi bana hep. Tekrar bir an önce gitmek için sabırsızlanıyorum.
      Hanımla (tabi o zaman sadece W&T arkadaşıydık 😉 ) az şipşak fotoğraf makinesiyle turistlerin fotoğrafını çekip satmadık orada 😂
      Tanesini $5'dan satıp bir günde makinenin parasını çıkartmıştık.

TughanTug
      TughanTug

@JesusLord, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

Arkadaşlar bir şey sormak istiyorum izninizle. Kafamı karıştıran bir şey duydum. Daha önce de duyduğum için sormak istiyorum size. Bazı arkadaşlar linkedin hesabında U.S. departmanın onun sayfasını incelediğini söylüyor. Gene de çıkmamış tabi. Bu nasıl mümkün olur? Sistem araştırıyor mu yani? Öyleyse her hangi bir sosyal mecra hesabı olmayan bizlere hiç mi çıkmayacak. Rastgele ise neden böyle bir araştırma olur

Hangi U.S. departmanı incelemiş? Çok içi boş hurafeler bunlar.
      Koskoca U.S.'in herhangi bir kurumu birini incelemek istese bunu LinkedIn hesabı üzerinden, bir de üstüne bildirim gitmesine izin vererek mi yapar...
      Siz bu söylentilere takılmayın. Aşının içinde çip var argümanı bile bence bundan daha kuvvetli 😂

TughanTug
      TughanTug

@FlyingChuck, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

Evet arkadaşlar, şahsi analizimi paylaşacağım.
      Türkiyeden;
      Başvuran kişi sayısı = 150.000,
      'You have been randomly selected' ekranını gören kişi sayısı = 1.500
      Bu 1500 kişinin;
      750'si tek (1)
      750'si ise aileye sahip (x2.5) : 1875
      Türkiye'ye verilecek diversity visa sayısı = 2.625
      Yani bu çekilişe tek olarak başvuruyorsak, herhangi bir case number elde etme olasılığımız %0.5
      Kaldı ki bu pasaport şartı olmasına rağmen bu şekildeydi. Söylenildiği gibi pasaport şartı kalkarsa toplam başvuru sayısını çok rahat 1 milyon olarak söyleyebiliriz. Hadi buna göre verdikleri visa sayısını da 3000 yapmış olsunlar.
      Tam bir olasılıksız ve hayali bir tablo. Dil okulu ve WAT vizelerinin de eskisi gibi kolay elde edilemediğini belirtirsek Amerika artık, turist veya iş vizesi imkanına sahip olanlar hariç, bir hayal ve gerçek dışı.

Aslında tam olarak öyle değil. CN elde etme olasılığımız %1 civarında.
      "You have been randomly selected" ekranını gören herkes CN almış oluyor. Yani direkt olarak [başvuran sayısı/talihli olan kişi sayısı] kazanma ihtimalini veriyor. Sizin hesapladığınız daha çok vize alma oranı gibi bir şey olmuş.

Öte yandan tabii basılan vize sayısı ve kaç kişilik ailelerin ön sıralara geldiğini hesaplamak daha farklı. Sırf Tr için bir kota yok EU kotasına dahiliz çünkü.
      Ama evet pasaport şartı kalkarsa başvuru sayısı fazlasıyla artacaktır.

TughanTug
      TughanTug

Yine bizden kimseciklere çıkmamış. Hepimize geçmiş olsun.
      Neyse artık DV2024'ü beklerken işi sadece oraya bırakmadan bir yandan da Turist vizesidir E2'dir başka ne kadar vize türü varsa denemeye başlıyoruz biz de hanımla 🙂

TughanTug
      TughanTug

@Ping-PONG, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

DV2023 ü takipten çıktım. Bizim gediklilerden kazanan var mı hiç gördünüz mü?

Yok yok sıfır. (Hokkabaz hariç onu yeni gördüm)

TughanTug
      TughanTug

@nightking, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

@abrakadabra %90 demiştim zaten demek ki siz %10 luk dilimin içindesiniz. Üniversite yıllarında Workandtravel yapan arkadaşlarımdan biri hariç hepsine çıktı 🙂 . Sizin gibi istisna olan bir kişi daha var. 🙂

Maalesef @abrakadabra 'nın da dediği gibi öyle bir şey yok. Olmasını çok isterdim. Ben ve kız arkadaşım dahil W&T yapan hiçbir tanıdığıma çıkmadı. Hatta Amerika'dan başvuranlar var onlara da çıkmadı. Muhtemelen çıkmayanlar değil de sizin çıkan arkadaşlarınız % olarak düşük kesimde. 🙂

Zaten böyle bir şeyin istatistiğini tutup buna göre hareket etmelerinin de ihtimali yok.

TughanTug
      TughanTug

Bize de yine 2 tane Has not been selected…

TughanTug
      TughanTug