Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Herkese merhaba, şimdiden cevap verenlere teşekkürler. 2011 yılında WAT için amerikada bulundum ve bu sebeple SSN aldım fakat aldığım SSN i kaybettim. Tekrar nasıl öğrenebilirim, nereden temin edebilirim acaba?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @coshqun, içinde söyledi: Eskiden alınmış ve kaybedilmiş SSN'yi öğrenme yolları

    Herkese merhaba, şimdiden cevap verenlere teşekkürler. 2011 yılında WAT için amerikada bulundum ve bu sebeple SSN aldım fakat aldığım SSN i kaybettim. Tekrar nasıl öğrenebilirim, nereden temin edebilirim acaba?

    Bilgilerinizi gosteren belgelerle bir SSA ofise gidip yeniden ogrenmeyi talep edebilirsiniz.

    Durumu su sekilde dusunmelisiniz, kimligini kaybeden biri TC vatandaslik numarasini nasil ogrenebilir? Cevaplar benzer...

    Bu bilginin yazdigi dokumanlari bulmaya calisabilirsiniz, DS-2019 veya I-20 formlari, vize veya USCIS'e yapilmis basvurular, is yerinden aldiginiz gelir formlari (W-2, 1099 vs.), IRS'ten almis olabileceginiz (veya vergi bildirimi icin gonderdiginiz) belgeler, banka hesap dokumanlari vs.

    Eger bu tur dokumanlarin hicbiri yoksa ABD'de bir SSA ofise gidip kisisel bilgi ve belgelerinizle ogrenmeyi talep edebilirsiniz.


  • @coshqun merhaba. ssn numaranızı öğrenebildiniz mi? benim de aynı sorunum var

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @bruce81 ssn ofisine gidince sistem de zaten eski de olsa numaranız duruyordur wat zamanında alınan ssn numaraları o kadar çok kişi aktif hale getirdi ki ondan en kısa zamanda ssn ofisine gitmenizi öneririm


  • hangi belgeleri talep ediyorlar bilginiz var mı? pasaport ile gitsem yeterli olur mu?


  • @bruce81
    Hocam ben de 2006 WAT'tan kalma SSN duruyor mu diye gidip bir bakıyım dedim Fort Lauderdaledeki SS administration bürosuna geçen hafta ..Pasaport ve I-94 Formunu istedi bankodaki görevli öncelikle..I-94 yoktu pasaportu verdim..onun dışında da adresimi gösterir bir iki belge vardı yanımda, banka statementı ve şu an okuduğum okuldan alınmış bir belge vs..onları da verdim..noldu kartına dedi 2006 da almıştım türkiyeye dönünce orda kaybettim sanırım dedim,neden tekrar çıkartmak istiyosun diye sordu ,yeni geldim ehliyet vs başvurusunda bulunucam dedim..5-10 dk kadar aradı taradı ,etraftaki arkadaşlarına da sordu ,sonra tamam dedi haftaya belgeni posta ile adresine yollıycaz..bu haftaiçi de geldi SSN..üzerinde de DHS nin izni olmadan çalışamaz diye bir ibare var yalnız benimkinde(bundan dolayı benim ordaki işlem uzadı sanırım) şu anda yine öğrenci statüsünde olduğum için...gitmekten çekinme ama, mutlaka bulup yollarlar ,silinmez kaydın bir kere girdiyse sisteme..onun dışında aklına takılan birşey varsa sorabilirsin .


  • @embul19 cevap için çok teşekkür ederim. ekim ayında gitmeyi planlıyorum. adresi halledip öyle gideceğim ssa ofise


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

103
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum