Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Montana, ABD'nin kuzeybatı eyaletlerinden birisidir. Eyaletin batısındaki üçte ikilik bölümde, Rocky Mountains bölgesinin dağları yer alır. Eyaletin adı da İspanyolcada dağ anlamına gelen montaña sözcüğünden gelir. Yüzölçümü bakımından ABD eyaletleri içinde 4. olmasına karşın, nüfus açısından 44.'dür. Dolayısıyla nüfus yoğunluğu sıralamasında en tenha 3. eyalettir. Ekonomisi tarım, ormancılık ve madenciliğe dayanır. Öte yandan, eyalette yer alan Glacier Milli Parkı ve Yellowstone Milli Parkı nedeniyle turizm de önemli yer tutar.

    alt text

    Bayrağı :
    alt text

    Kaynak: Wikipedia


  • 1.5hafta kalmıştım bu eyaletin Billings şehrinde. Gitmeden önce birkaç kişi bana burada Amerikalı nüfusunun çok olduğunu ve ırkçılık olduğunu söylemişlerdi. Tabiki 1.5 hafta ölçüt olamaz belki ama herkes inanılmaz derecede güleryüzlü, sohbet etmeyi seven, sürekli hal hatır soran (tanışmasak bile), yardımsever bir halkı vardı. İnsanlar farklı aksanımı duyunca merak ediyorlardı ve sohbeti uzatıyorlardı. Montana State University de bildiğim kadarıyla büyük bir üniversite.

  • ⭐⭐

    4.5 ay kaldım Montana'da. Bozeman'da yaşıyordum. Montana çok güzel doğası olan bir eyalet. Özellikle Yellow Stone Parki kesinlikle görülmeye deger. Kis turizmi icinse Big Sky Mountain bayağı turist çekiyor bölgeye. Eyalette KDV yok. Marketten aldiginiz, internetten sipariş ettiginiz urunun etiket fiyatı neyse onu oduyorsunuz. Bu muazzam bir sey. Gelişmekte olan, her gün daha da iyiye giden bir universitesi var. Ayrıca çok büyük ve sevimli bi kampüse sahip. Bozeman özelinde konuşmak gerekirse toplu tasima ücretsiz. Sabah 8 aksam 6 arası calisiyordu yanilmiyorsam. Her yarim saatte bir otobüs vardi. Yine Bozeman özelinde, yaz ayları her perşembe günü main street trafiğe kapatılır ve konserler yapılır, eglenceler düzenlenirdi. Saat 7-8 gibi insanlar burdan ayrılıp barlara, gece kulüplerine geçerlerdi. Çok keyifliydi. 🙂 ABD hayalleri kurarken hep Chicago, New York gibi sehirleri istemiş biri olarak Montana'da yaşadıktan sonra düşüncelerim tamamen değişti. Universitesinin uygun olması, kiraların ve yasantinin ucuz olması, is imkanlarının fazla olması benim ibremi tamamen Montana'ya kaydırdı. Simdi ise 2020'de yeniden Montana'ya donmenin planlarını yapıyorum. Tabi gelecek ne getirir bilinmez. 🙂

  • ⭐⭐

    @Edelweiss yeni gidecek olanlara önerilir mi genelde güney eyaletlere gidiyor ya dv kazananlar


  • @haymatlos_ nasil bir hayat beklediginize bagli. ben 3 seneye yakin orada yasadim Montana State Universityden mezunum. Ilk gittigimde bunalima girmistim buyuk sehirden sonra inanilmaz sikici ve kucuk gelmisti ayrica kis aylarinda -40 C gordugu oluyordu simdi o kadar soguk degil malum kuresel isinma. @Edelweiss inda dedigi gibi cok guzel yanlari da var. insanlari muhteseeeem cok guler yuzluler cana yakinlar, dogasi efsaneee kayak yapmayi sevenler icin kisin inanilmaz ideal bir yer. Ayrica tam cocuk buyutulcek bir yer oldugunu dusunuyorum.
    bana gore en kotu yanlarindan biri diger eyaletlere ve sehirlere uzak olmasi her yere ucak kalkmiyor californiaya gitmek icin bile salt lake cityde aktarma yapmaniz lazim ve diger eyaletler arasi ucak fiyatlarina gore daha yuksek amerika icinde bile.
    en guzel yani ise kesinlikle tax olmamasi.


  • Öncelikle merhaba montana'da hız sınırı yokmuş doğru mu bu.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @radres88 burada konuyla ilgili bir makale bulunmakta;

  • Yasaklı

    Amerika’ya gidebilirsem yerleşeceğim eyalet

  • ⭐⭐⭐

    Lake McDonald, Glacier National Park, Montana
    .
    2222.JPG


  • Merhabalar başlığı yeniden aktif etmek istiyorum. Montana hakkında öncelikle yaşayanlar olarak görüş ve düşüncelerinizi merak ediyorum. Nüfus yoğunluğu, iş imkanları, kiralık evler ve apartmanlar, eşim ile birlikte 2 kişi geleceğiz ikimizde acil tıp teknisyeniyiz ancak ingilizcemiz başlangıç seviyesinde sayılır bu sebepten ilk başta yapılabilecek işler ve yaşanabilecek şehirler nereler mesela, birde amerikan halkının yoğun olduğunu okudum birkaç yerde ırkçılık ve ayrımcılık durumları nedir acaba?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @yunus-emre-çeçen @knnrn sağlık işleri hakkında kendisine danışabilirsiniz.


  • @ayvalik10 sağolun ben genel olarak montana hakkında bilgi almak istemiştim. Ama iletişim kurmama destek olduğunuz için teşekkür ederim.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

68
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum