Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Maine ya da Meyn, ABD'nin eyaletlerinden birisidir.

    Maine eyaleti, Amerika Birleşik Devletleri'nin 50 eyaletinden biridir. Avrupa'dan gelen göçmenler ilk defa 1607 yılında buraya yerleştiler. 1652 yılında Maine, Birleşik Krallık'a bağlı olan Massachusetts Körfez Kolonisinin bir parçası oldu. 1776 yılında Amerika Birleşik Devletleri bağımsızlığını ilan ettiği zaman hala Massachusetts eyaletinin bir parçasıydı. Ancak 1820 yılında nüfusunun çok artmış olması ve Massachusetts eyaletinden çok uzakta kalması nedeniyle ayrı bir eyalet olarak ayrılmasına karar verildi. Eyalet, ABD'nin kuzeydoğusunda New England bölgesinde yer alır. En büyük kenti olan Portland'ın nüfusu sadece 65.000 civarındadır. 1832 yılına kadar başkenti Portland kenti iken, bu tarihte başkent Augusta kentine aktarılmıştır.

    Coğrafyası
    Maine eyaleti sınırlarların en büyük bölümünde Kanada ülkesiyle komşudur. Kuzey, kuzeydoğu ve kuzeybatısında hep Kanada ülkesi yer alır. Komşu olduğu tek ABD eyalet bilgi kutusu güneybatısındaki New Hampshire'dır. Güneydoğusunda Atlas Okyanusu bulunur. Maine eyaleti ABD'nin en doğuda bulunan eyaletidir. Maine'in en büyük gölü Moosehead Gölü, en yüksek dağı da Katahdin dağıdır.

    Eyaletin önemi

    Maine eyaletinin en büyük kenti olan Portland ABD'nin kuzeydoğu bölgesindeki en büyük limandır. Portland limanı taşımacılık alanında son yıllarda Boston kentinin bile önüne geçmiştir. Maine eyaleti balıkçılık, hayvancılık ve tarım alanında önem taşır. Maine eyaletinin istakozları dünyaca ün yapmıştır. Ayrıca diğer eyaletlere tavuk, yumurta, et ve süt ürünleri, elma ve akçaağaç şurubu ihraç eder. Maine eyaletinde kış ayları soğuk ve sert geçmekle birlikte yaz aylarında ılımandır ve bu aylarda Maine'nin okyanus kıyıları çok sayıda turistin ilgisini çeker. Acadia Milli Parkını her yıl binlerce turist ziyaret etmektedir. Maine'in nüfüsunun %95'ten fazlası beyaz ırktan insanlardan oluşur.
    alt text

    Bayrağı :
    alt text

    Kaynak: Wikipedia


  • Sakin,huzurlu,doğa harikası


    Faydalı olması dileği ile...


  • aslında merak ettiğim bir eyalet, çok kendi halindeve adı pek duyulmamış. yaşam nasıldır acaba?


  • Maine, New England'in icine aldigi butun eyaletler gibi sosyo-ekonomik acidan oldukca gelismis bir eyalet. Sloganinin Vacation Land olmasi sizi yaniltmasin, yine tipki diger New England eyaletleri gibi feci soguk bir yerdir. Vacation'dan kastedilen sadece, hava sicakliginin Agustosta en fazla 25-30 derecelere cikmasi ile kumsalda guneslenebilmek ve su soguk oldugu icin denize sadece ayaginizi sokabildiginiz beach'ler... Vacation'dan kasit daha cok doga ile basbasa tatil alanlari, gol kenarlari vs'ye isaret etmektedir. Kanada sinirinda oldugu icin Fransizca konusan bir toplulukla karsilasmak mumkun. Sales tax %5 kusur olmasi lazim. Hispanic ve Afro-American nufus yok denecek kadar az. Egitim seviyesi oldukca yuksek. Sogugu sevmiyorsaniz Maine'de yasayamazsiniz. Ben daha guneyde New Hamshire-Massachusetts sinirinda yasiyor olmama ragmen ilk kisimizda -18 (hissedilen -30 dereceleri) cok rahat gorduk. Egitim, sanat, teknoloji, humanitarian gibi kavramlar sizin icin birinci sirada geliyorsa New England'in soguguna ve pahaliligina deger. Bu bolge sosyo-kulturel acidan biraz kuzey Avrupa ulkelerine benzeriyor. Secim haritalarina bakarsaniz Maine dahil tim NE eyaletlerinin demokratlardan yana tulum cikardigini gorebilirsiniz, hepsi blue state yani. Sozde demokratik bir ulke/toplumdan sonra buralarda yasamak paha bicilmez. Oncelikleri bu yonde olanlara hararetle tavsiye ederim.


  • Forumda şu an ya da geçmişte Maine'de yaşayan biri var mıdır? Güncel yaşam maliyetleri ve iş fırsatları nasıldır merak içerisindeyim, özellikle sıfırdan gelen biri için.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @elektra
    https://www.niche.com/places-to-live/s/maine/


  • @ayvalik10, içinde söyledi: Maine

    @elektra
    https://www.niche.com/places-to-live/s/maine/

    teşekkürler, inceliyorum.


  • Yerleşmeyi planladığımız eyalet. Kendi hâlinde, ülkenin çoğu geriliminden uzak. Bütün siyasetçileri ılımlı olan, Boston'a ve Kanada'ya yakın, güzelim Maine.


  • @sadıkkurtoglu emeklisiniz heralde, oralar eski yerler iş falan zor bulunur.


  • @nicely Yok emekli değilim. Eşimin dayısı orada oturan bir mühendis. Onun yanına gideceğiz inşallah. İş konusuna gelince, orada yeterince iş olanakları olduğu bize söylendi. Açılmadan sonra şu anda Amerika'nın her yerinde iş olanakları çok fazla arttı. Devletin verdiği yardımlardan dolayı çalışmayan çok. Eğer kafamıza yatan işler bulursak Maine'de kalmayı düşünüyoruz. Eğer bulamassak, bir müddet Maine'de yaşayıp Massachusetts'e taşınmayı düşünüyoruz. Amerika'da güvendiğimiz biri varken onun yanına gitmek bizce daha mantıklı her türlü halukarda.


  • @sadıkkurtoglu Plan mantıklı geldi, hakkınızda en gü
    zeli olsun. Tanıdık yanında başlamak çok rahat oluyor. Ayrıca iş bulursanız orası sizin için çok huzurlu olabilir çünkü new england bölgesi amerikanın bana göre en kaliteli ve en tarihi yerleri.


  • Kısmet olursa Ocak sonunda bir yıllık J1 internship için geleceğim eyalet. Daha önce bir yazımı New Hampshire'da geçirmiştim ve çok güzel bir yazdı. Burayı da seveceğimi düşünüyorum. Soğuğu severim hehe.


  • Üstteki yorumumu silebilsem hemen silecegim 🙂 The grass looks greener on the other side.
    Maine'e gelis sebebimiz "güvendigimiz" birinin olmasiydi. Yoksa burayi tek basiniza yasam kurmak icin asla düsünmeyin. Göçmenlere uygun bir eyalet degil.

    Maine insani:

    Burada herkes beyaz diyebilirim. Portland ve Lewiston kentlerinde Somaliler yasiyor. Sayilarini bilmiyorum. Onlari da Katolik hayir kurumlari getirtmis. Eger esmerseniz insanlar sizden biraz uzak durabilir. Hayatlarinda ilk kez kahverengi bir insan görmüs gibi suratiniza dik dik bakanlar olabilir. Maineliler icin egitimli ve liberal diyorlar ama ben bu ikisinin bize olan iyi bir etkisini göremedim. Pasif irkcilik kesinlikle var.

    Iklimi ve cografi durumu

    Soguk, buzlu ve karli. Bir ara gündüz -20'yi gece -50 celsius'u gördük. Kar firtinasi dolayisiyla isleriniz aksayabilir. Yazin buralar cok güzel oluyormus. 25-35 derece. Eyalet nüfusu 1 milyon civari, yazin bir anda 9 milyona cikiyormus. Gölleri çok güzel. ABD'nin yüzdelik olarak en yogun ormanlarina sahip eyalet burasi. Okyanus kenarlari genelde kayalik. Sahil diyebilecegimiz yerler çok güzel sayilmaz bence. Sehir hayatina alisiksaniz burada shock gecirirsiniz çünkü her yer orman. Bir süre sonra agaclar uzerinize dogru geliyormus gibi hissedebilirsiniz.

    Is güç:

    Firsatlar cok cok kisitli. Zanaatiniz yoksa hayatinizi burada kurmaya yetecek meslekler bulmak imkansiz.

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   ayvalik10 ayvalik10 
  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   ayvalik10 ayvalik10 

  • Bu ileti silindi!

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

131
Çevrimiçi

40.9k
Kullanıcı

4.4k
Konu

425.6k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum