Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @computerengineer, içinde söyledi: in state/out of state kavramlari

    Off napcam ben ya. Üniversiteyi bitirmek için beklesem 2021 ocak ayina kadar sürecek. 1 sene usa'dan uzak kalmis olacam. Büyük risk.

    su konuyu incelemeyi unutmayin:

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/77/green-card-sahiplerinin-abd-dışında-kalış-süreleri


  • @computerengineer community college lara da bakin. İki senelik ama daha ucuz ve 4 senelik universitelere de gecebiliyorsunuz. Gene in state ya da resident lara daha ucuz , eyalet disi olanlara daha pahali ama 4 senelik universitelerden daha ucuz.


  • Bir eyalette bir seneden fazla kaldik diyelim in state olduk (State A), daha sonra farkli bir eyalete tasindik orada da 1 sene kaldik(State B), tekrar eski eyalete dondugumuzde(State A'ya) in state durumumuz devam ediyor mu, yoksa surec sifirlanip tekrardan in state olma asamasina bastan mi basliyoruz ?


  • @crywolf34, içinde söyledi: in state/out of state kavramlari

    Bir eyalette bir seneden fazla kaldik diyelim in state olduk (State A), daha sonra farkli bir eyalete tasindik orada da 1 sene kaldik(State B), tekrar eski eyalete dondugumuzde(State A'ya) in state durumumuz devam ediyor mu, yoksa surec sifirlanip tekrardan in state olma asamasina bastan mi basliyoruz ?

    Okullar icin genellikle okulun ilk gununden onceki 12 ay o eyalette yasamis olmaniz gerekiyor. Yani sifirlaniyor. Ama bazi eyaletlerde bu degisebilir. Dusundugunuz okullarin web sitelerinde admission bolumunden sartlara bakarsaniz kesin bilgi alabilirsiniz. Yada residency for in-state tutition for ... diye google da aratabilirsiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @crywolf34, içinde söyledi: in state/out of state kavramlari

    Bir eyalette bir seneden fazla kaldik diyelim in state olduk (State A), daha sonra farkli bir eyalete tasindik orada da 1 sene kaldik(State B), tekrar eski eyalete dondugumuzde(State A'ya) in state durumumuz devam ediyor mu, yoksa surec sifirlanip tekrardan in state olma asamasina bastan mi basliyoruz ?

    Sayin @Ryback 'in da belirttigi gibi genelde okula baslamadan onceki 1 yil dikkate aliniyor.


  • @crazycells merhaba ben türkiyede yaşıyorum amerikada kansas eyaleti ünüversitesinde pilot lisansı eğitimini almak istiyorum fakat orda maliyet kısmında 3 seçenek var biri in state diğeri reduced out of state son olarakta out of state ben reduced out of state seçeneği anlamadım o biraz daha uygun geldi out of state seçeneğe göre acaba onun için uygun miyim yardımınız için şimdiden teşekkür ederim


  • @abdullah23, içinde söyledi: in state/out of state kavramlari

    @crazycells merhaba ben türkiyede yaşıyorum amerikada kansas eyaleti ünüversitesinde pilot lisansı eğitimini almak istiyorum fakat orda maliyet kısmında 3 seçenek var biri in state diğeri reduced out of state son olarakta out of state ben reduced out of state seçeneği anlamadım o biraz daha uygun geldi out of state seçeneğe göre acaba onun için uygun miyim yardımınız için şimdiden teşekkür ederim

    Aşağıdaki tabloda belirttiği üzere reduces out of state seçeneğini seçebilmeniz için, Non-resident Merit Award ya da Midwest Student Exchange program adlı programların birinin şartlarını yerine getirmeniz gerekiyor. Bunun için ilgili 14 eyaletten birinde oturumunuz olması ve ilgili eyaletlerde lise okumuş olmanız gerekiyor. Malesef yurtdışından başvuru yapan öğrenciler için out of state ücretleri geçerli.


  • @crazycells Green Card'ım Maine eyaletine gidecek DS260'da öyle gösterdim,ben Chicago'da yaşayacağım.In-State süreci için Chicago'ya yerleşmekten başka birşey yapmalı mıyım? Posta adresini değiştirme deyince biraz kafam karıştı 😕

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @dontoliver, içinde söyledi: in state/out of state kavramlari

    @crazycells Green Card'ım Maine eyaletine gidecek DS260'da öyle gösterdim,ben Chicago'da yaşayacağım.In-State süreci için Chicago'ya yerleşmekten başka birşey yapmalı mıyım? Posta adresini değiştirme deyince biraz kafam karıştı 😕

    USCIS adres bildirimi yasal bir zorunluluk ve in-state olma durumu ile ilgisi yok. Green card sahipleri adres değişikliklerini 10 gün içinde USCIS'e bildirmek zorundalar. https://www.uscis.gov/ar-11

    In-state olmak için ilgili eyalete yerleşip gerekli şartları yerine getirmeniz gerekiyor.

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   crazycells crazycells 
  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   crazycells crazycells 

  • Merhaba bende bu konuda üniversiteler ile yazıştıktan sonra aldığımız bilgileri aktarmak istiyorum. Florida genelinde söylemem gerekirse. Genel cevap hep aynı idi. Biz GC ile ülkeye giriş yaptığımızda (umarim ) ailece Florida’ya yerleşeceğimizi ve aynı dönemde çocuklarımızın üniverseteye başlayacaklarını belirttik. İlk sene in state olamayacağımızı bildiğimizi ama 2. Sene bunu değişip değişmeyeceğini sorduk. Cevap olarak 12 ay o eyalette yaşadığımızı ispat ettikten sonra durum değerlendirmesi yapılabilceğini söylediler. New York eyaletinde gorustugumuz bir universite ise gc ile ulkeye yeni gelenlerin bazi universiteler tarafindan ilk sene in state sayabildiğini bunu gitmeyi dusundugunuz/kabul aldiginiz universiteler ile gorusmenin daha dogru olacagini belirtti. Bizim henuz surecimiz uzun ama kizim 11. Sinif oldugu icin bu yil aktif olarak universiteler ile yogun iliski icindeyiz. Edindigim bilgileri uygun basliklarda paylasmaya devam edecegim.


  • Merhabalar, DV2023 talihlisi aileyiz, oğlum halihazirda UCLA'de 2. sınıf öğrencisi (California, Los Angeles), öğrenci vizesi ile dogal olarak "out of state" tuition ödeyerek 2 yıldır okuyor. Mart sonu Green Card icin mulakatimiz var, hersey yolunda giderse En geç Mayıs Ayi Oglum'da dahil Green Card'larinmizi almayı umuyoruz. Green Card'lar elimize gectigi taktirde "in state" tuition ödeyerek okumaya devam etmesi icin ne yapmamız gerekiyor, biz ilk asamada Amerika'ya hemen yerleşmeyi dusunmiyoruz. Oğlumuz orada okumaya devam edip, hayatini da orada kuracak. Bu durumda "in state" okumasi icin ne gibi adimlar atmamız gerekir bir bilgisi olan arkadaslar varma acaba? Teşekkürler

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Cornelius, içinde söyledi: in state/out of state kavramlari

    Merhabalar, DV2023 talihlisi aileyiz, oğlum halihazirda UCLA'de 2. sınıf öğrencisi (California, Los Angeles), öğrenci vizesi ile dogal olarak "out of state" tuition ödeyerek 2 yıldır okuyor. Mart sonu Green Card icin mulakatimiz var, hersey yolunda giderse En geç Mayıs Ayi Oglum'da dahil Green Card'larinmizi almayı umuyoruz. Green Card'lar elimize gectigi taktirde "in state" tuition ödeyerek okumaya devam etmesi icin ne yapmamız gerekiyor, biz ilk asamada Amerika'ya hemen yerleşmeyi dusunmiyoruz. Oğlumuz orada okumaya devam edip, hayatini da orada kuracak. Bu durumda "in state" okumasi icin ne gibi adimlar atmamız gerekir bir bilgisi olan arkadaslar varma acaba? Teşekkürler

    Üniversite web sitesindeki bilgiye göre 366 gün California'da yaşadıktan sonra resident olunuyor. Oğlunuz green kartı aldıktan sonra ilgili ofise başvuru yapsın, önceki sürelerin göz önüne alınıp alınmayacağını sorsun. "case by case" bakıyoruz diye yazmışlar.


  • @knnrn
    Çok çok teşekkürler bilgi için

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   celica celica 

  • Amerikan pasoportluların , abd pasaportu olmayanlara göre in state şartları farklı mı? in state olunduktan sonra başka bir eyalette burs alma imkanı olmuyor mu ?


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

37
Çevrimiçi

40.9k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum