Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Diyelim ki gc ile bir eyalete yerleştim ama çocuklar liseyi bitirene kadar turkiyede kaldı. Yaz aylarında, senede bir kez giriş yaparak yanıma geldiler. Cocukları üniversiteye bulunduğum eyalette yazdırmak istersen in state olabilirler mi ? ebeveyn olarak benim orada bir düzen kurmus olmam , çocukların in state kavramına girmesine yardımcı olur mu ? Tesekkurler


  • Turist veya F1 vizesiyle nasıl in state olabilirim?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @xpowerglide, içinde söyledi: in state/out of state kavramlari

    Turist veya F1 vizesiyle nasıl in state olabilirim?

    in-state olmak icin o eyalette gercek anlamda yasamaniz lazim. Maalesef okumak icin o eyalette kaliyorsaniz, universiteler genelde sizi in-state kabul etmiyor. Eger anne/babaniz da o eyalette yasiyor ve calisiyorsa o durumda isler degisebilir tabii ki. Bu konuda daha ayrintili bilgi almak icin, basvurmayi dusundugunuz okula durumunuzu yazabilirsiniz ya da aklinizda net bir eyalet varsa ilgili eyaletin kanunlarini da inceleyebilirsiniz. Her eyalette bu durumlar net bir sekilde belirtiliyor cunku. Ama turist vizesiyle o kadar uzun kalmaniz zaten pek mumkun degil, F1 ile de ogrenci olarak kalacaginizdan ve oncesinde o eyalette yasamadiginizdan in-state kabul edilme ihtimaliniz kanimca dusuk olacak.


  • @crazycells Peki ABD’de yaşayan bir kişi bana sponsor olursa olabilir in-state olabilir miyim?(kan bağı olmayan)


  • @cnpist, içinde söyledi: in state/out of state kavramlari

    Diyelim ki gc ile bir eyalete yerleştim ama çocuklar liseyi bitirene kadar turkiyede kaldı. Yaz aylarında, senede bir kez giriş yaparak yanıma geldiler. Cocukları üniversiteye bulunduğum eyalette yazdırmak istersen in state olabilirler mi ? ebeveyn olarak benim orada bir düzen kurmus olmam , çocukların in state kavramına girmesine yardımcı olur mu ? Tesekkurler

    @crazycells bu konuda fikrin nedir?


  • Merhaba,greencard başvurusunda kartın gelme adresinizi ABD’de New Jersey eyaletinde gösterdim.Fakat üniversite okuyacağım yer New York’ta.Kart eğer New Jersey’e gelirse orada mı in-state olurum ve sonradan değiştirebilir miyim?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @cnpist, içinde söyledi: in state/out of state kavramlari

    Diyelim ki gc ile bir eyalete yerleştim ama çocuklar liseyi bitirene kadar turkiyede kaldı. Yaz aylarında, senede bir kez giriş yaparak yanıma geldiler. Cocukları üniversiteye bulunduğum eyalette yazdırmak istersen in state olabilirler mi ? ebeveyn olarak benim orada bir düzen kurmus olmam , çocukların in state kavramına girmesine yardımcı olur mu ? Tesekkurler

    Bu tur spesifik bilgiler icin en mantiklisi ilgili eyaletin universitelerinin web sitelerini incelemek. Cunku her konu gibi bu konuda da standart uygulamalarin yaninda istisnalar olabilir. Ben California Universitesi'nin bu konulardaki yonergesini ustunkoru inceledim. Hem ogrencinin hem de ebeveynin ayri ayri "residence" sartini saglamasini bekliyorlar. Bu sure 1 yil, ve maksimum 6 hafta California disinda yasamis olmaniz lazim. Siz de suradan ayrintili inceleyebilirsiniz, belki size uygun bir istisma bulabilirsiniz:

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @xpowerglide, içinde söyledi: in state/out of state kavramlari

    Merhaba,greencard başvurusunda kartın gelme adresinizi ABD’de New Jersey eyaletinde gösterdim.Fakat üniversite okuyacağım yer New York’ta.Kart eğer New Jersey’e gelirse orada mı in-state olurum ve sonradan değiştirebilir miyim?

    Bu durum kartla degil, oturup calistiginiz yer ile alakali bir durum. Kart geldikten sonra USCIS'teki adresinizi degistirip, 1 yil NY'ta yasarsaniz NY icin in-state kabul edilirsiniz.


  • @crazycells teşekkürler, aksam hanımla okuyalım . cok tesekkurler

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @cnpist, içinde söyledi: in state/out of state kavramlari

    @crazycells teşekkürler, aksam hanımla okuyalım . cok tesekkurler

    bence de yukaridaki pdf'i inceleyin, ben cok vaktim olmadigindan ustunkoru bakabildim, siz de daha ayrintili bilgi edinirseniz foruma aktarmayi unutmayin 🙂 Eger aklinizda baska universiteler varsa, onlarin da ilgili kanunlarini inceleyebilirsiniz ama UC bence bu konudaki standart bilgileri size verecektir. Bol sanslar.


  • Bu ileti silindi!

  • Benimde bir sorum olacak. Bir eyalette yıllarca yaşadıktan sonra, in-state olarak online lisans eğitimi devam ederken, başka bir eyalete iş sebebiyle taşınmamız gerekirse, taşındıktan sonra in-state statümüzü kaybedermiyiz? Eğitim devam ederken 3-4 saatlik bir mesafeye taşınsak eyalet dışına çıkmış oluyoruz. Fakat okulda yapılan sınavlar için gelip gidebiliriz her dönem sonu. Bu sebeple sormak istedim.


  • Tax i nerede odediginize bakacaklardır. Bu konuda genelde en saglikli bilgi universitelerdeki admin ofislerden aliniyor.


  • @cnpist Teşekkürler


  • Bu in state resident olma durumu eyaletten eyalete degisiyor. Delaware eyaleti icin Delaware ehliyetiniz olmasi lazim ve en az 12 ay devamli sekilde Delaware de yasamaniz gerekiyor. Okullar bunu ehliyet verilis tarihinden belirliyorlar ve ayrica address proof icin bir utility bill veya rental contract veya mortgage documents istiyorlar.


  • Kaliforniya eyaletinde resident sayilip in state olmak için 366 gun orada yasamiş olmak, cocuk henuz birey olmadigi ve vergi vermedigi icin ebeveynlerden biri ile olmali ve o ebeveyn Kaliforniya ehliyeti almis ya da Kaliforniya kimlgi cikartmis olmali, vergisini o eyalette odemis olmali, orada yasadiginin ispati ile ilgili olarak kredi karti dokumlerine de bakabiliyorlar, harcamalarini o eyalette mi yaptin diye. Eyalet disinda en fazla 6 hafta gecirmeniz sartlari mevcut.


  • GC'mi Boston'dan aldım, ABD'ye ilk girişim Ocak 2020'deydi. Şu an ama eğitim icin TR'deyim ve en az 1 dönem daha kalmam lazim. Yani en azından 2021 ocak ayina kadar. Ve bu tabii ki GC için risk çünkü nerdeyse 1 sene uzak kalmış oluyorum.
    ABD'de ucuza okuyabileceğim nereler var bilen var mi? In-state olarak yani, bilmem kabul edilir mi 1 hafta Boston'da kalip hemen TR'ye dönmüştüm.
    Senelik kayit ücreti 6-7 bin dolara kadar çıkabilirim (en fazla).

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @computerengineer, içinde söyledi: in state/out of state kavramlari

    GC'mi Boston'dan aldım, ABD'ye ilk girişim Ocak 2020'deydi. Şu an ama eğitim icin TR'deyim ve en az 1 dönem daha kalmam lazim. Yani en azından 2021 ocak ayina kadar. Ve bu tabii ki GC için risk çünkü nerdeyse 1 sene uzak kalmış oluyorum.
    ABD'de ucuza okuyabileceğim nereler var bilen var mi? In-state olarak yani, bilmem kabul edilir mi 1 hafta Boston'da kalip hemen TR'ye dönmüştüm.
    Senelik kayit ücreti 6-7 bin dolara kadar çıkabilirim (en fazla).

    In-state olabilmek icin genelde 1 yil o eyalette yasamaniz gerekiyor, o eyalete okumak icin gelmemis olmalisiniz, calisiyor ve yasiyor olmalisiniz. Maalesef Turkiye gecirdiginiz zamani in-state olarak sayamazsiniz.


  • @computerengineer gittiginiz eyalette en az 366 gun gecirmis olmak, o eyaletten ehliyet almis olmak ya da resident id sahibi olmak, o eyalette vergi vermis olmak gibi kriterler var in-state sayilmak icin.


  • Off napcam ben ya. Üniversiteyi bitirmek için beklesem 2021 ocak ayina kadar sürecek. 1 sene usa'dan uzak kalmis olacam. Büyük risk.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

100
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum