Üyelik oluşturma, şifre hatırlatma veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz forum@yesilkartforum.com adresine email gönderebilirler!

I-130 formu ile ilgili sorular



  • Hangi eyaletten başvurmuştunuz?



  • @egedem hangi eyaletten başvurmuştunuz İ 30 formu için?



  • @celikkanat-nur-senn
    Selamlar. I-130 formunu tek adres olan "131 South Dearborn - 3rd Floor
    Chicago, IL" mailbox'a yollamıştım. USCIS'den gelen I-797 NOA2 mektubunda, dosyamın NVC Portsmouth NH'ye gönderildiği belirtilmiş.



  • crazycells merhaba,
    ır1 kategorisinden başvuru yapacağım. belgelerim hazır ancak şu konuda emin olmak istiyorum.

    1. doğum belgeleri ve evlilik cüzdanının ingilizcesini tercümana çevirtmek yerine nüfus müdürlüğünden alınan formul a ve formul b belgeleri ( 7 dilde diyerek altında belirtiyor ama belgede pekçok dil var) yeterli olur mu?
    2. ayrıca adli sicil kaydını e devletten alsam ingilizce olarak, sıkıntı yaşar mıyım?
    3. sadece petitioner adli sicil kaydı yeterli olur mu, spouse için de göndermeli miyim?
    4. sponsor konusu kafamı karıştırıyor, ır1 için de sponsora ihtiyaç var mı?
    5. belgeleri uscıs bürosuna ptt ile gönderebilir miyim?
    6. G-1450 formunda kartın sadece ön yüzündeki bilgileri istiyor, ödeme açısından bu yeterli olacak mıdır? (çünkü arkasındaki cvc kodunu sormuyor).
    7. uscıs a gönderirken belgeleri hangi sırada dizmeliyim, formları tek tek zımbalamam gerekir mi, yada nasıl göndermeliyim ?
    8. ikamet belgesini çevirmeye gerek kalmadan ingilizce olarak alabilir miyim ?

    Biraz fazla oldu sanırım ancak kafam fazla karışık :) teşekkürler şimdiden ayırdığın vakit için :)



  • @labelle I-130 formu ile ilgili sorular içinde söyledi:

    crazycells merhaba,
    ır1 kategorisinden başvuru yapacağım. belgelerim hazır ancak şu konuda emin olmak istiyorum.

    1. doğum belgeleri ve evlilik cüzdanının ingilizcesini tercümana çevirtmek yerine nüfus müdürlüğünden alınan formul a ve formul b belgeleri ( 7 dilde diyerek altında belirtiyor ama belgede pekçok dil var) yeterli olur mu?
    2. ayrıca adli sicil kaydını e devletten alsam ingilizce olarak, sıkıntı yaşar mıyım?
    3. sadece petitioner adli sicil kaydı yeterli olur mu, spouse için de göndermeli miyim?
    4. sponsor konusu kafamı karıştırıyor, ır1 için de sponsora ihtiyaç var mı?
    5. belgeleri uscıs bürosuna ptt ile gönderebilir miyim?
    6. G-1450 formunda kartın sadece ön yüzündeki bilgileri istiyor, ödeme açısından bu yeterli olacak mıdır? (çünkü arkasındaki cvc kodunu sormuyor).
    7. uscıs a gönderirken belgeleri hangi sırada dizmeliyim, formları tek tek zımbalamam gerekir mi, yada nasıl göndermeliyim ?
    8. ikamet belgesini çevirmeye gerek kalmadan ingilizce olarak alabilir miyim ?

    Biraz fazla oldu sanırım ancak kafam fazla karışık :) teşekkürler şimdiden ayırdığın vakit için :)

    1. Formul a/b yerine standart belgeleri almanizi tavsiye ederim, resmi sitede o sekilde belirtilmis cunku:
      https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/Visa-Reciprocity-and-Civil-Documents-by-Country/Turkey.html

    2. E-devletten ingilizce olarak alabilirsiniz, sorun olmaz.

    3. Sanirim ilk basvuru sirasinda bu belge gerekmeyecek, ama ikisi icin de gondermenize tavsiye ederim. E-devletten almak zor olmayacak cunku.

    4. Evet, sponsor ABD vatandasi olan es olacak. Eger es, sartlari saglamiyorsa o durumda baska birini bulmalisiniz.

    5. Evet, gonderebilirsiniz. PTT, ABD icine girince postalari USPS'e teslim ediyor.

    6. Sadece istedikleri bilgileri vermek yeterlidir. Sorun olmamasi lazim.

    7. Tamamen size kalmis, eminim her turlu gonderime alismislardir :) cok daginik olmadigi surece sorun olmaz.

    8. Tam anlayamadim maalesef sorunuzu. Bir daha sorun isterseniz, tam olarak hangi belgeden bahsediyorsunuz?



  • @crazycells ikametgâh belgesini kastetmiştim. Çok teşekkürler :)



  • @labelle I-130 formu ile ilgili sorular içinde söyledi:

    @crazycells ikametgâh belgesini kastetmiştim. Çok teşekkürler :)

    ikametgah belgesi derken yonergede bahsedilen hangi belgeden bahsediyorsunuz sayin @labelle ? Normalde ikametgah belgesi istenmiyor, baska bir belgeden mi bahsediyorsunuz?



  • @crazycells
    Şu an daha büyük bir sorunla karşılaştım, belgelerimizi PTT aracılığı ile '' USCIS Attn: I-130 131 South Dearborn-3rd Floor Chicago, IL 60603-5517 '' adresine gönderdik. Sanırım PTT gönderiyi yurtdışına çıkınca USPS e devrediyor, bu durumda bizim gönderi yanlış adrese mi gönderilmiş oldu? Belgelerin akibeti ne olur?



  • @labelle I-130 formu ile ilgili sorular içinde söyledi:

    @crazycells
    Şu an daha büyük bir sorunla karşılaştım, belgelerimizi PTT aracılığı ile '' USCIS Attn: I-130 131 South Dearborn-3rd Floor Chicago, IL 60603-5517 '' adresine gönderdik. Sanırım PTT gönderiyi yurtdışına çıkınca USPS e devrediyor, bu durumda bizim gönderi yanlış adrese mi gönderilmiş oldu? Belgelerin akibeti ne olur?

    adresi ezbere bilmiyorum ama ilgili iletilere bakin, oralara aktarmistim diye hatirliyorum; neden yanlis adrese gonderdiginizi dusundugunuzu belirtin isterseniz.



  • @crazycells Petitioner yurtdisinda oldugu icin Chicago adresine gondermelisiniz:
    For U.S. Postal Service (USPS) deliveries:

    USCIS
    P.O. Box 804625
    Chicago, IL 60680-4107

    For FedEx, UPS, and DHL deliveries:

    USCIS
    Attn: I-130
    131 South Dearborn-3rd Floor
    Chicago, IL 60603-5517

    Adresler bunlardı. Ben ptt ile yolladım ve 131 south dearborn adresine. Usps olana mı gondermeliydim ?



  • @labelle I-130 formu ile ilgili sorular içinde söyledi:

    @crazycells Petitioner yurtdisinda oldugu icin Chicago adresine gondermelisiniz:
    For U.S. Postal Service (USPS) deliveries:

    USCIS
    P.O. Box 804625
    Chicago, IL 60680-4107

    For FedEx, UPS, and DHL deliveries:

    USCIS
    Attn: I-130
    131 South Dearborn-3rd Floor
    Chicago, IL 60603-5517

    Adresler bunlardı. Ben ptt ile yolladım ve 131 south dearborn adresine. Usps olana mı gondermeliydim ?

    O sekilde gondermeniz daha uygun olurdu. Ama artik yapacak bir sey yok, USCIS'in size geri donusunu bekleyin, USPS kurye servisi yapmiyor ama herhalde bir sekilde o kata cikarabilirler postayi diye dusunuyorum...



  • @crazycells umarım. Bekleyelim bakalım



  • @egedem teşekkürler, bugün I-797 notice of action ulaştı, başvuru 10/04/2018 de olmuştu.. anlayamadım bu nedir? Süreç normal mi?



  • @nursen-nursen gayet normal. Bizim de o kadar sürmüştü.



  • Merhaba, ben green card sahibiyim. 3 yıllık evliyim ve eşime green card başvurusunda henüz hiç bulunmadım. Şuan 1 aylığına Amerika’ya geldim. 8 aylık kızım için green card başvurusunda bulunuyorum. Eşim içinde başvurmak istiyorum ama bu konuda hiçbir bilgim yok.
    1.Kızıma başvuruyor olmam eşim için engel mi?

    1. Amerikadayken eşim için başvuruda bulunmam Türkiyedeyken başvurmama göre avantaj sağlar mı?
    2. Türkiyeden başvurunca , süreç 1 yıldan uzun sürdüğü için bizim uzun süredir Türkiye’de olduğumuz kanıtlanmış olduğu için benim gcartım riske girer mi ??
    3. Amerikadan başvurunca burdan mı sürdürmek gerek ?
    4. Sponsor tarzı birşey gerekli mi?
    5. Ortak hesap, ortak ikamet Türkiye’den mi göstereceğiz ? Bu yine bizim 1 yıldan uzun abd dışında kalmış olduğumuzu göstermez mi ? Benim green cardım risk olmaz mı ?
      Kısaca ayrıntılı bir şekilde süreci ve ne yapılması ne yapılmaması gerektiğini bilen ya da yaşayan biri anlatabilir mi ? Sıfır bilgim var şuanda ...


  • @cilemaya I-130 formu ile ilgili sorular içinde söyledi:

    Merhaba, ben green card sahibiyim. 3 yıllık evliyim ve eşime green card başvurusunda henüz hiç bulunmadım. Şuan 1 aylığına Amerika’ya geldim. 8 aylık kızım için green card başvurusunda bulunuyorum. Eşim içinde başvurmak istiyorum ama bu konuda hiçbir bilgim yok.
    1.Kızıma başvuruyor olmam eşim için engel mi?

    1. Amerikadayken eşim için başvuruda bulunmam Türkiyedeyken başvurmama göre avantaj sağlar mı?
    2. Türkiyeden başvurunca , süreç 1 yıldan uzun sürdüğü için bizim uzun süredir Türkiye’de olduğumuz kanıtlanmış olduğu için benim gcartım riske girer mi ??
    3. Amerikadan başvurunca burdan mı sürdürmek gerek ?
    4. Sponsor tarzı birşey gerekli mi?
    5. Ortak hesap, ortak ikamet Türkiye’den mi göstereceğiz ? Bu yine bizim 1 yıldan uzun abd dışında kalmış olduğumuzu göstermez mi ? Benim green cardım risk olmaz mı ?
      Kısaca ayrıntılı bir şekilde süreci ve ne yapılması ne yapılmaması gerektiğini bilen ya da yaşayan biri anlatabilir mi ? Sıfır bilgim var şuanda ...

    Esiniz ve kizinizin sureci zaten ayni sekilde oluyor. Ekstra bilgi ve surec icin su konuyu incelemelisiniz ve sorularinizi yine o konuda sormalisiniz:
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-surecleri-green-card-sahiplerinin-es-ve-cocuklari

    1. Hayir, engel degil.

    2. Hayir, avantaj saglamaz cunku oyle ya da boyle esiniz mulakata Turkiye'de girecek. Surec, tamamen ayni.

    3. Green Card ile 1 yildan uzun sure ABD disinda kalmamanizi tavsiye ederim, su konuyu inceleyebilirsiniz:
      https://yesilkartforum.com/forum/topic/77/green-card-sahiplerinin-abd-dışında-kalış-süreleri/

    4. Buradan dediginiz hangi ulke? Sizin sureciniz Turkiye'de olacak, sizin ABD'den basvuru yapmaniz bunu degistirmeyecek.

    5. Evet, gerekli. Su konuyu incelemenizi tavsiye ederim:
      https://yesilkartforum.com/forum/topic/255/sponsorluk-islemleri-ve-yapilmasi-gerekenler-i-134-ve-i-864

    6. 3 ile cevabi ayni, eger ortak banka hesaplariniz Turkiye'deyse o hesaplari gosterebilirsiniz.



  • Merhaba @crazycells

    "Your item was delivered to an individual at the address at 12:43 pm on February 19, 2019 in CHICAGO, IL 60603."

    Bana bu mail geldi. Ulaşmıştır değil mi USCIS Bürosuna ?



  • @labelle I-130 formu ile ilgili sorular içinde söyledi:

    Merhaba @crazycells

    "Your item was delivered to an individual at the address at 12:43 pm on February 19, 2019 in CHICAGO, IL 60603."

    Bana bu mail geldi. Ulaşmıştır değil mi USCIS Bürosuna ?

    evet, ulasmis.



  • Merhaba yardimlariniz icin cok tesekkurler crazycells, Greencard kazandim ve 6 aydır California'da yaşıyorum. Kız arkadasimi getirme yollarıni arastiriyoruz bu günlerde. Evlenmeyi düşünüyoruz 2020 yazında. En iyi yolun ne olduguna karar veremedik ve arastirmalarimiz sonrası biraz kafamız karisti acikcasi, yardimlarinizi bekliyoruz.

    1. yol master a gelmesi, yazılım alaninda calistigi icin ise girişte de yardimci olabileceği icin güzel bir opsiyon; fakat sınavlar okulu kazanması, okul fiyatlari(malesef en az 40k dolar lazım), evliliği de öğrenci vizesini aldıktan sonra araya sikistirip biraz dolambaçlı bir yol oluyor.

    2. yol ise evlenip o Turkiye'deyken benim I-130 submit etmem; fakat bu süreç de 1 yıldan fazla sürüyormuş. Bu surede iki sorum var süreç sırasında turist vizesiyle yanıma gidip gelebilir mi ve su anki yaklaşık SSN eline gecme suresi nedir bir bilginiz var mi?

    3. yol da onun da greencard lotterysini kazanması bu sene umarım mutlu haberi alırız Mayis'ta :))

    Bunlar disinda olabilecek muhtemel yol var midir ve tavsiyeleriniz varsa yazabilirseniz cok sevinirim. Tesekkurler, sevgiler..



  • @sanjose I-130 formu ile ilgili sorular içinde söyledi:

    Merhaba yardimlariniz icin cok tesekkurler crazycells, Greencard kazandim ve 6 aydır California'da yaşıyorum. Kız arkadasimi getirme yollarıni arastiriyoruz bu günlerde. Evlenmeyi düşünüyoruz 2020 yazında. En iyi yolun ne olduguna karar veremedik ve arastirmalarimiz sonrası biraz kafamız karisti acikcasi, yardimlarinizi bekliyoruz.

    1. yol master a gelmesi, yazılım alaninda calistigi icin ise girişte de yardimci olabileceği icin güzel bir opsiyon; fakat sınavlar okulu kazanması, okul fiyatlari(malesef en az 40k dolar lazım), evliliği de öğrenci vizesini aldıktan sonra araya sikistirip biraz dolambaçlı bir yol oluyor.

    2. yol ise evlenip o Turkiye'deyken benim I-130 submit etmem; fakat bu süreç de 1 yıldan fazla sürüyormuş. Bu surede iki sorum var süreç sırasında turist vizesiyle yanıma gidip gelebilir mi ve su anki yaklaşık SSN eline gecme suresi nedir bir bilginiz var mi?

    3. yol da onun da greencard lotterysini kazanması bu sene umarım mutlu haberi alırız Mayis'ta :))

    Bunlar disinda olabilecek muhtemel yol var midir ve tavsiyeleriniz varsa yazabilirseniz cok sevinirim. Tesekkurler, sevgiler..

    Su basligin ilk iletisini incelemenizi tavsiye ederim:
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/78/abd-yolunda-evlilik

    SSN'ler 2-3 hafta icinde geliyor.


Cevaplamak için giriş yapın
 

124
Çevrimiçi

3688
Kullanıcı

1386
Başlık

55546
İleti

Yeşilkart Forum ile bağlantınız koptu, yeniden bağlanmak için lütfen bekleyiniz.