@Claudia-J-Muslu Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim. İletişime geçeceğim.
-
Bu konu hakkında net bir bilgim yok, açikcası rapor ertesi gün çıkıyor ve o gün gönderiyorlar ama sizin randevunuzun Perşembe olması biraz riskli gibi geldi bana, muhtemelen sorun olmaz ama siz yine de sağlık raporunuzun çıktısını alıp mülakata götürün nolur nolmaz diye.
-
@JemappleG Önceki sayfalarda çok tartışıldı. Arama butonuna yazarsanız sonuçlar çıkar.
Ben de sizin durumunuzdaydım. Acımadan basıyolar aşıyı. Alternatifi yok.
-
-
Merhaba arkadaşlar,
Ben DV Green Card sahibi olarak ABD’ye giriş yaptım ve şu anda Ohio’da yaşıyor/çalışıyorum. ABD’de iş, banka, araç, adres ve vergi düzenimi kurmuş durumdayım. Nişanlım ise şu anda Türkiye’de ve Ağustos gibi evlenmeyi planlıyoruz.
Evlilik sonrasında onu mümkün olan en kısa sürede ABD’ye getirmek istiyorum. Şu an en hızlı ve guvenli seçeneklerden biri dil okulu/F1 süreci gibi göründüğü için, aklımdaki plan onun bu şekilde ABD’ye gelmesi, burada evlendikten sonra benim üzerimden Green Card sürecine başvurmak. Hali hazirda Agustos ayina cok kalmadigi icin turist vizesi ile randevu almamiz cok zor gorunuyor ve turist vizesinin red orani ogrenci vizesine gore cok daha yuksek. Alternatif onerileriniz varsa alabilirim.
Ancak özellikle şunları merak ediyorum:
Bu yöntemin riskleri nelerdir? Duzgun ilerletilmesi icin neler yapilmali?
F1/dil okulu ile giriş yaptıktan kısa süre sonra evlilik ve AOS süreci problem yaratabilir mi?
“Immigrant intent” konusu ne kadar kritik?
Ülkeye giriş-çıkışlarda sorun yaşanabilir mi?
Daha güvenli / daha risksiz bir süreç önerir misiniz?
Benzer süreci yaşayanların timeline ve deneyimleri nasıl oldu?Açıkçası öncelikli hedefim birlikte ABD’de yaşamaya hızlı şekilde başlayabilmek. Eğer bu süreç çok problemli/riskli görünüyorsa, alternatif olarak işimi bırakıp Türkiye’ye dönüp süreci oradan yürütmeyi ve bu sırada Re-entry Permit kullanmayı da değerlendiriyorum.Re-entry permit sebebine evlilik yazip, orada bu sureci yonetmek mantikli mi ? Bunu da yapan arkadaslarimiz varsa dinlemek isterim.
Benzer süreç yaşamış arkadaşların yorumlarını gerçekten merak ediyorum 🙏
-
-
Merhaba
Ben abd vatandasıyım amerıkada dogdum .turkıyede dogan 10 ve 13 yasındaki cocuklarıma ır-2 vızesıne basvurduk 2024 temmuzda onsylarımız geldı ır-2 vızemızı sldık tam 23 ay surdu bu işlem . Şimdi bundan sonraki surec nadıl işliycek bilgisi olan varmı 6 ay vıze suremız var ve gıtıs yapmamız grekıyor cocukların abd pasaportu nasıl cıkarılıyor bılgıdı tecrubesı olan varsa cok sevınırım . 2010 da ablam oglunu bu yolla abd vatandası yaptı gırıs yaptı sbd kısa sure kaldı ve turkıye ankara kondoloslugundan yegenımın pasaportunu cıkardılar .tabı bu durec 2010 ıdı ..şimdi nasıl oluyor kanunlar degıstımı bılmıyorum abd gırer gırmez greencardlı olacakları için abd pasaport basvurusu yapabılıyormuyuz .. -
merhabalar herkese
Benim sorum mülakat taki doktor muayenesinde aşı ile ilgili: Green Kart'tan önce istenen aşıları internette buldum ama bu aşıları yapmış olmamıza rağmen bizim e-Nabız'da birçoğu gözükmüyor. Bununla ilgili bizimle aynı durumda olanlar oldu mu? Hepsini tekrar mı yaptırmamız mi gerekli?
-
@ayvalik10 Merhaba, oğlum vatandaş ABD de yasiyor, anne baba statüsünden Green Card a müracaat etti, sonrasında iptal etti, iptalini posta yolu ile yaptı ama henüz bir cvp alamadık.
-
Merhaba.
Abd vatandaşı eşim üzerinden GC başvurusu yapacağım.Uscis sitesinde form ücretleri yazıyor ama ayrı ayrı yazıyor.
Tek seferde seyahat izni, çalışma izni ve 130 başvurusu yapacağım için chatgpt birlikte yaptığın için ayrıca ücret ödemene gerek yok diyor ama bu yıl başvuran olduy sa güncel ücret bilgilerini paylaşabilir mi?
Teşekkürler -
Merhaba, uzun bekleyis sonucunda dun vizemiz onaylandi. Esim ve benim icin sorunsuz gecen bir mulakat oldu, 5-10 dakika arasiydi galiba. Konsolosluk da kalabalik degildi. Bekleyenlere sabirlar diliyorum.
-
@Ali-a, içinde söyledi: Doktor ungan randevusu hakkında
@ATS16 Kredi kartından döviz olarak mı çekiyorlar ? Veya güncel kur üzerinden tutarı çevirip TL olarak mı ?
Saglik muayenesi gunundeki kur uzerinden TL cekim yapiyor Unganlar kredi karti odemelerinde
-
Aranizda I-130 onayi beklerken Petitioner Biometric randevusu gelen arkadasimiz varmi?
-
@çotonak28 merhaba Ben 2024 de seyahat iznim gelmemisti acil seyahat iznine basvurmustum ailemin saglik priblemleri sebebi Ile. Ve bana 1 aylik izin vermislerdi. Hemen 2 gun sonrasinda bileti aldik gittim ve seyahat izin suremin dolmasina 1 gun kala donus yaptim. Beni iceriye odaya aldilar neden gittinjz, kac gun kaldiniz , burada hangi adreste yasiyorsunuz diye sordular. Sonra gecebilirsiniz dediler.acil degildesizin gibi normal seyahat izninile seyahat Eden arkadasim da oldu bir sorun olmadi. Ama tabi bunlar bizim tecrubemiz. Avukata sordugumda sureciniz devam ediyor elbette kimse birsey garanti edemez ama bu green card olsada ayni v ekstrem bir surmunuz olmadigi surece giris yaparsiniz demisti.
-
Amerika vatandasligini kanitlayabilir 3 farkli belge var.
-- Dogum belgesi (Dogdugu state in "Vital Record"larindan alabilir)
-- Gocmenlik yoluyla alinmis "Certificate of Naturalization". (USCIS'e basvurarak yeniden cikartilmasini isteyebilir)
-- Amerikan pasaportunun kendisi (Bu elinde yoksa, diger iki maddeden birini tasiyor olmasi gerekiyor tekrardan pasaport cikarttirabilmek icin)SSN numarasi uzerinden vatandasligi sorgulanabiliyor ancak SSN belgesinin kendisi bir vatandaslik kaniti olarak sayilmiyor.
-- SSA (Social Security Administration) web sitesinden SSN kartini yenilenmesini isteme hakki var. -
@Metty-Yalcin Selamlar, maalesef bir etkisi olmaz. Benim de babam Amerikan vatandaşı ve benle kardeşlerim de başvurumuzdan 9 ay sonra approve olduk ama bu bir şey değiştirmiyor.
Bekarlar için 7-10 yıl, evliler için 10-15 yıl gibi süreler veriliyor. Çok iyi avukatlara başvurduk ama hepsi de durumu deşitiremeyeceğimizi söyledi. -
Benzer bir sorunda biz yaşıyoruz Eşimle birlikte aktif Türkiye'de yaşıyoruz burda oturum kartı aldık eşime amacımız bana vize çıkana kadar hiç yoktan NVC aşamasına gelene kadar birlikte olabilmek. Buna cevap vericek olur mu bilmiyorum Sponsorun Eşimin ABD İle ilişkisi çok kopuk 2021 ve 2023 tax returnlerini eksiksiz bir şekilde file etmiş. fakat 2022 ve 2024 yılını file etmedi. Çünkü geliri minimum filling olan 10.000$ altında olduğu için uğraşmadı aslında yaptığı şeyde bir sorun yok fakat bu bizim sürecimizi nasıl etkileyecek ABD'de değiliz bu tax'ları doldurmak istesek bile geçmişe yönelik tax return ABD'ye gitmeden nasıl yapacağız?
Bir diğer konu benim eşimin Amerika ile gerçekten fiziki bir bağının olmaması ailesi meksikada yaşadığı için hep meksikada kalmış amerikaya gitmiş çalışmış para kazanmış dönmüş ve genelde bu şekilde devam etmiş hiç kalıcı olarak yerleşmemiş ailesi orda olmadığı için
Banka Hesabı yok ABD Telefon numarası yok +1 numarası yok. Eyalet kimliği süresi muhtemelen biz NVC Aşamasına gelmeden dolucak Voter Register baktığımda sadece 1 kez oy kullanmış. Herhangi aktif bir Lease veya adres yok.Ve tüm bunlardan daha büyük sorunumuz eşimin kendi anne ve babası içinde Green Card başvurusunda bulunmuş olması bu süreçte şuanda devam ediyor ve biz I-130 Beklerken onların süreci şuanda NVC aşamasında Joint sponsor aşamasında ilerleyemediler henüz bu süreci ailesinin tuttuğu avukat yürütüyor benim sürecimi ise ben kendim yürütüyorum. Ama sorun şu ki bu süreçte zaten proof of domicile veriliyor. Yani ailesi vizeyi aldığında eşimin Amerikaya taşınması gerekiyor diye biliyorum. Bunu yapmazsa sıra bana geldiğinde NVC aşamasında bunu sorabilirler diye düşünüyorum.
Çok karışık bir durumun içerisindeyiz bunun için ne yapmalıyız aklımdaki tek fikir eşimin Ailesinin vizesi çıktığında eşimi Amerikaya yollamak ordayken telefon numarası,banka hesabı gibi düzenli bir hayat için adımları atması olabilir sanırım başka aklıma bir fikir gelmiyor... Siz olsaydınız ne yapardınız tekrardan yardımcı olan herkese teşekkürler...
-
Herkese selamlar arkadaslar.Yakın zamanda advance parol veya ı 512 ile türkiyeye gidip gelem varmıdır? Yardımcı olursanız cok sevinirim.Tesekkurler.
-
Merhabalar ben K-1 Nişanlılık vizesi başvurusu yaptım Dosyalarım evraklarım her şey tamam Ankara’dan gereken mail de geldi yalnız tek bir sorunum var size sormak istediğim merak ettiğim bir şey var.
Benim iki üç Sene önce başıma bir talihsizlik geldi. Bir arkadaşıma yardım edeyim derken arkadaşımın ricası üzerine hesabıma gelen parayı çekip arkadaşıma verdim ve istemediğim halde nitelikli dolandırıcık suçuyla yargılandım yargılanma sonucu Mahkemeden beraat aldım şu an elimde beraat kararı mahkeme kararı vardır. Ve aynı arkadaşım ile beraber aynı evde kalıyorduk evin kontratı benim üzerimeydi ben bir gün ailemin yanına gittim ve arkadaşımın kaldığı evi polisler basmış arkadaşımı ve kız arkadaşını almışlar bundan dolayı beni de fuhuş konusuyla ilgili Yargıladılar bu sebepten dolayı 45 gün ceza yattım ve dosya kapandı. Bahsettiğim her iki dosyanın da sonucu evrakları elimde mevcuttur. Saygıdeğer okuyucularım lütfen bana bu konuda bilgi verin.
Sizce ben ve Ds-160’ı doldururken mahkeme ceza soruları bölümünde geçmişimde hiçbir şey yaşamadım mahkemeye çıkmadım cezam yoktur diye işaretleyip vize görüşmesine adli sicil kağıdımın temiz bir şekilde götürüp hiçbir şey yokmuş gibi mi gireyim yoksa olanı biteni dolduracağım formda anlatıp bu dosyaların sonuçlarıyla birlikte vize görüşmesine yanımda mı götürüp açıklamasını yapayım hangisini yaparsam vizeyi alabilirim ya da hangisini yaparsam benim için geleceğim için daha iyi olabilir. E-Devletten adli sicil kağıdına baktığım zaman temiz çıkıyor ve arşiv kaydına baktığım zaman o da temiz çıkıyor vize görüşmesine sadece adli sicil kâğıdımı Götürsem ve hiçbir şey bahsetmesem sizce bir sorun olur mu orada kendileri herhangi bir araştırma yapıyorlar mı bu konuda bana bilgi verebilir misiniz teşekkür eder iyi günler dilerim.
-
I-130 formu ile ilgili sorular
-
@crazycells check hesaba bagli degildi. Direkt olarak nakti ceke cevirmistim.
Sanirim ben de bahsettiginiz bilgiyi bir yerlerde okumustum ama bulamiyorum. Paylasabilirseniz cok sevinirim.Tesekkurler.
-
@egedem I-130 formu ile ilgili sorular içinde söyledi:
@crazycells check hesaba bagli degildi. Direkt olarak nakti ceke cevirmistim.
Sanirim ben de bahsettiginiz bilgiyi bir yerlerde okumustum ama bulamiyorum. Paylasabilirseniz cok sevinirim.Tesekkurler.
Suradaki 9. sayfaya bakabilirsiniz:
https://www.uscis.gov/sites/default/files/files/form/i-130instr.pdfyok ettiklerini soyluyor. USCIS'ten geri gelmeyebilir check. Bankanizla konusup bir yol bulmaya calisin, 500 kusur dolara yazik olmasin.
-
@crazycells evet malesef oyleymis. En azindan bir nushasini tutuyorlarmis, onu alabilirsem bile kafi. Ustune ustluk bir de simdi 30 dolar returned check fee odedim. Bu fee’nin alindi onayi geliyor mu bir bilginiz var mi? Ikinci paketim de hazir...gondermeden once beklemeli miyim returned check fee’nin ellerine ulasmasini?
Cok tesekkurler.
-
@crazycells evet malesef oyleymis. En azindan bir nushasini tutuyorlarmis, onu alabilirsem bile kafi. Ustune ustluk bir de simdi 30 dolar returned check fee odedim. Bu fee’nin alindi onayi geliyor mu bir bilginiz var mi? Ikinci paketim de hazir...gondermeden once beklemeli miyim returned check fee’nin ellerine ulasmasini?
Cok tesekkurler.
tam emin degilim, alindi onayi gelmiyor olabilir. Bence riske girmeyin, cover letter'a bu durumu ekleyin. En azindan returned fee'nin odendigini bilsinler. Olmadi bir tracking number vs. bilgisi de ilistirirsiniz.
-
@crazycells sonunda USCIS customer service ile anlaşılır bir diyalog kurmayı başardım. Öğrendiklerimi ihtiyaç olanlar için de buradan paylaşmış olayım; dediğiniz gibi returned check fee'nin onayı gelmiyormuş ve yeni başvuru yapmak için bu onaya ihtiyaç da yokmuş.
İkinci bir konu da, başvurum çek yüzünden reddedildiği için işleme tabi tutulmamış, bu nedenle ikinci başvurum da yeni bir başvuru niteliğinde oluyormuş. Yani, 'daha önce bir başvuruda bulundunuz mu?' sorusunun cevabı hayır.
Customer service'e güvenip, bu bilgiler ışığında yeni başvuru yapıyorum.
Gelişmelerden haberdar ederim.Tekrar çok teşekkürler.
-
@crazycells sonunda USCIS customer service ile anlaşılır bir diyalog kurmayı başardım. Öğrendiklerimi ihtiyaç olanlar için de buradan paylaşmış olayım; dediğiniz gibi returned check fee'nin onayı gelmiyormuş ve yeni başvuru yapmak için bu onaya ihtiyaç da yokmuş.
İkinci bir konu da, başvurum çek yüzünden reddedildiği için işleme tabi tutulmamış, bu nedenle ikinci başvurum da yeni bir başvuru niteliğinde oluyormuş. Yani, 'daha önce bir başvuruda bulundunuz mu?' sorusunun cevabı hayır.
Customer service'e güvenip, bu bilgiler ışığında yeni başvuru yapıyorum.
Gelişmelerden haberdar ederim.Tekrar çok teşekkürler.
paylasim icin tesekkurler.
-
Uscis e gönderilecek belgeler arasında ingilizce olarak yazılan evrak listesinde doğum belgesinin eşim ve kendim için göndermem gerektiği yazıyor Türkçesinde sadece kendim için ( Greencard sahibi eş ) yollayacağım yazıyor. .Eşim için doğum belgesinin orjinalini yollamam sıkıntı ,çünkü konsolosluğa tekrardan vermemiz gerekecek. Eşim çin vatandaşı olduğu için bekarlık belgesinin orjinalini avukat aracılığıyla çıkarıyorum maliyeti 600 $ Noter onaylı İngilizce çevirisi yada fotokopisini yollamam yeterlimidir ? Teşekkürler. @crazycells
-
@nevermore I-130 formu ile ilgili sorular içinde söyledi:
Uscis e gönderilecek belgeler arasında ingilizce olarak yazılan evrak listesinde doğum belgesinin eşim ve kendim için göndermem gerektiği yazıyor Türkçesinde sadece kendim için ( Greencard sahibi eş ) yollayacağım yazıyor. .Eşim için doğum belgesinin orjinalini yollamam sıkıntı ,çünkü konsolosluğa tekrardan vermemiz gerekecek. Eşim çin vatandaşı olduğu için bekarlık belgesinin orjinalini avukat aracılığıyla çıkarıyorum maliyeti 600 $ Noter onaylı İngilizce çevirisi yada fotokopisini yollamam yeterlimidir ? Teşekkürler. @crazycells
USCIS hicbir belgenin orjinalini gondermeyin, sadece kolayca tekrar cikarttirabileceginiz belgelerin kendilerini gonderebilirsiniz, diger belgelerin ise fotokopilerini gondermelisiniz.
Sizin icin nufus kayit ornegi cikarttirip godnerebilirsiniz, esiniz icin ise dogum belgesinin fotokopisini gonderin. (eger ingilizce degilse once ingilizceye cevirtmelisiniz...)
-
Evliliğiniz kanıtlayacak belgeleri ,sadece fotoğraflar ( Nikah,Stüdyo,Aile arasında ve başbaşa son 2 yılda çekilmiş fotoğraflardan seçip) olarak sunsak yeterli olur mu? whatsapp konuşmaları falan gerekli mi ?
Nüfus dairesinden yerleşim yeri kayıt belgesinin ingilizce çevirisi bir kanıt olabilir mi ? ( aynı adreste yaşadığımızı gösterdiği için)
Sgk'dan verilen provizyon belgesi benim sigortamdan yararlandığını gösteriyor o işe yarar mı ?
Teşekkürler şimdiden herkese.
-
Evliliğiniz kanıtlayacak belgeleri ,sadece fotoğraflar ( Nikah,Stüdyo,Aile arasında ve başbaşa son 2 yılda çekilmiş fotoğraflardan seçip) olarak sunsak yeterli olur mu? whatsapp konuşmaları falan gerekli mi ?
Nüfus dairesinden yerleşim yeri kayıt belgesinin ingilizce çevirisi bir kanıt olabilir mi ? ( aynı adreste yaşadığımızı gösterdiği için)
Sgk'dan verilen provizyon belgesi benim sigortamdan yararlandığını gösteriyor o işe yarar mı ?
Teşekkürler şimdiden herkese.
Resmi bir sart ya da kisitlama yok, ne kadar cok belge olursa bence o kadar iyi olur.
Ayni adreste yasamak tabii ki kanitlardan biri olabilir. Ayni sekilde sigortanizdan yararlandigi da...
-
Bu ara bu konu başlığını rahatsız edeceğim yarın uçuşum var yanıma almam gereken evrakları merak ediyorum

Sabıka kaydı gereklimidir ? Eğer sabıka kaydı gerekliyse İngilizce , Edevlet çıktısı olur mu ? Uscis e yollayacağımız evraklar içinde ( GEREKMİYOR SANIRIM , sadece ön yazı örneğinde Police Record yazdığı için soruyorum)
Nüfus kayıt örneğimin çevirisinide koymam gerekiyor sanırım . (Nüfüs Müdürlüğünden damgalı aldım)
Bu çeviri işleri , Houston'da pahalımıdır. Hazır Türkiyedeyken yaptırsam iyi olur mu?)qrqrqwrq -
@nevermore Sabika kaydini pakete koymaniza gerek yok.
USCIS'e gonderdiginiz butun dokumanlar ingilizce olmali. Maalesef ceviri ucretlerinden hic haberdar degilim ama konsolosluktan direkt ingilizce almaniz en uygunu olabilir, bilginize.
-
Crazycell tekrar Merhaba ,
-
Evlilik cüzdanını çevirtmek yerine konsolosluktan Uluslarararası evlilik kayıt örneği (Formul
alsam yeterlimidir. Nüfus Kayıt örneğinide ordan alacağım . -
I130 Part 2 'de Class of admission var. Date of admission Kısmı var. GC visanın üstünde bulamadım nerede yazıyor ?
-
Part. 4 'te "If the beneficiary's native written language does not use Roman letters, type or print his or her name and foreign address in their native written language." Eşim Çinli istanbuldaki evimizin adresini Çince mi yazıcak anlamadım bu kısmı ?

-
-
4 ) Uscis'ten indirdiğim orjinal formlarda yukarda expire tarihi 07.31.18 , formları güncellememişler sanırım.
-
Boş bıraktığım yerlere , N/A yazmam gerektiğini formların üstünde bilgi olarak göremedim. Yazılı olmayan bir kuralmıdır ? Çünkü Middle Name kısmına bile N/A yazdım

-
Part 9 ' a ihtiyacım yoksa o sayfayı yollamasam olur mu ?
Teşekkürler cevaplar için. Biriktirip sormak istedim. Düzenlemeyi beceremiyorum , safariden girdiğim için olabilir mi? herkeste mi öyle.
-
-
Crazycell tekrar Merhaba ,
-
Evlilik cüzdanını çevirtmek yerine konsolosluktan Uluslarararası evlilik kayıt örneği (Formul
alsam yeterlimidir. Nüfus Kayıt örneğinide ordan alacağım . -
I130 Part 2 'de Class of admission var. Date of admission Kısmı var. GC visanın üstünde bulamadım nerede yazıyor ?
-
Part. 4 'te "If the beneficiary's native written language does not use Roman letters, type or print his or her name and foreign address in their native written language." Eşim Çinli istanbuldaki evimizin adresini Çince mi yazıcak anlamadım bu kısmı ?

-
bence de yeterli olur. ama ikisini de gondermeniz bir sorun yaratmaz.
-
class of admission - DV1 , date of admission ABD'ye girdiginiz gun
-
o sorunun mantigina gore isim ve soyismi cince, adresi de turkce sekilde yazmaniz lazim.

-
-
4 ) Uscis'ten indirdiğim orjinal formlarda yukarda expire tarihi 07.31.18 , formları güncellememişler sanırım.
-
Boş bıraktığım yerlere , N/A yazmam gerektiğini formların üstünde bilgi olarak göremedim. Yazılı olmayan bir kuralmıdır ? Çünkü Middle Name kısmına bile N/A yazdım

-
Part 9 ' a ihtiyacım yoksa o sayfayı yollamasam olur mu ?
Teşekkürler cevaplar için. Biriktirip sormak istedim. Düzenlemeyi beceremiyorum , safariden girdiğim için olabilir mi? herkeste mi öyle.
4.yenisini siteye koyana kadar bunu da kabul ederler.
5.hayir, sadece soruyu gordugunuz ve cevabi olmadigi anlasilsin diye yapiyorsunuz. Cevaplamayi unutmadiginizi bilsinler yani.
6.o son ek sayfalari diyorsunuz degil mi, bence sonuncusunu bos olsa da gonderin, unuttunuz sanmasinlar. Bu tur sureclerde herhangi bir seyi mumkun oldugunca "farzetmemelisiniz", sorun cikma ihtimali olacak her seyin onune gecmeye calisin ki surec uzamasin gereksiz yere

safari kismini bilmiyorum ama arkadaslara iletecegim. sayfayi yenileyip editlemeye calisabilirsiniz.
-
-
Herkese tekrar merhaba;
24 Mayıs 2018'de NOA1 elimize ulaştı, şu anlık bir sorun yokmuş gibi gözüküyor. NVC kısmı için beklemedeyiz. Erken hazır olmak adına bundan sonraki süreçleri de araştırdım, bazı sorularım olacak:
-Planlarımıza göre, Amerikan vatandaşı eşimin Amerika'da yaşayan -Amerikan vatandaşı- amcası bize sponsor olacak. Bu durumda I-864 Affidavit of Support formunu amcasının "I am the only sponsor" olarak doldurması gerekiyor değil mi?
-Eşimin amcasının bize sponsor olması durumunda, eşimin değil sadece amcasının tax return'leri istenecektir değil mi?Şimdiden teşekkürler.
-
Herkese tekrar merhaba;
24 Mayıs 2018'de NOA1 elimize ulaştı, şu anlık bir sorun yokmuş gibi gözüküyor. NVC kısmı için beklemedeyiz. Erken hazır olmak adına bundan sonraki süreçleri de araştırdım, bazı sorularım olacak:
-Planlarımıza göre, Amerikan vatandaşı eşimin Amerika'da yaşayan -Amerikan vatandaşı- amcası bize sponsor olacak. Bu durumda I-864 Affidavit of Support formunu amcasının "I am the only sponsor" olarak doldurması gerekiyor değil mi?
-Eşimin amcasının bize sponsor olması durumunda, eşimin değil sadece amcasının tax return'leri istenecektir değil mi?Şimdiden teşekkürler.
Merhabalar,
I am the only joint sponsor olarak doldurmasi gerekiyor. Suradaki konuya bir bakin isterseniz:
Evet, sadece joint sponsorun belgelerini gondermesi yeterli olur diye dusunuyorum, fakat ne olur ne olmaz esinizin de formlarini hazir edebilirsiniz.
-
Herkese merhaba;
Sürecimiz hakkında bir update vermek isterim.
21 Mayıs 2018'de NOA1 elimize ulaşmıştı. 19 Kasım 2018 tarihinde de nhiayet USCIS onayımız geldi (Sanırım NOA2 deniyor). Dosyalarımızın NVC'ye gönderildiğini belirttiler. NOA mektubunda yazana göre, NVC bundan sonraki adımlar için bizimle irtibata geçecekmiş. Anladığım kadarıyla bir 'immigrant visa number' verilecek bize ve sonraki adımlara devam edeceğiz. Bu haberin ortalama ne kadar sürede geleceğine dair bir bilginiz var mı?Şimdiden teşekkürler.
-
Herkese merhaba;
Sürecimiz hakkında bir update vermek isterim.
21 Mayıs 2018'de NOA1 elimize ulaşmıştı. 19 Kasım 2018 tarihinde de nhiayet USCIS onayımız geldi (Sanırım NOA2 deniyor). Dosyalarımızın NVC'ye gönderildiğini belirttiler. NOA mektubunda yazana göre, NVC bundan sonraki adımlar için bizimle irtibata geçecekmiş. Anladığım kadarıyla bir 'immigrant visa number' verilecek bize ve sonraki adımlara devam edeceğiz. Bu haberin ortalama ne kadar sürede geleceğine dair bir bilginiz var mı?Şimdiden teşekkürler.
gozunuz aydin, surecinizin ayrintilarini bu baslik yerine su konuya tasiyabilirseniz sevinirim:
Benzer Başlıklar
130
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k