Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐

    Merhaba,

    2018 yilinda ABD'ye ilk geldigimde calistigim iki yer de bana W2 formu vermisti. Boylelikle cok cok cok kolay bi sekilde vergi bildirimimi yapip guzel miktarda return almistim. Fakat 2020'nin Ekim ayinda basladigim, hala calismakta oldugum isletmede W9 formu doldurup isverenime gonderdim. Akabinde bana bir 1099-NEC formu gonderdiler. Bu form ile haftalardir Schedule C altinda vergi bildirimi yapabilmek icin cabaliyorum. Accountantlarin 2-3 hafta otelere randevular vermesi, surecin surekli ileri tarihlere ertelenmesi uzerine ipleri gogusleyip Tax Slayer'dan doldurma karari aldim.

    Formlara cok hakim olmasam da ugrasa ugrasa gelirimi gostermeyi basardim. Biraz daha ugrasip is icin aldigim PC'yi, ogle yemeklerini ve telefon faturami deductible olarak gosterebildim. Bu rakamlari belirlerken tamamen banka hesap islemlerini referans aldim. Uzun ugraslar sonucunda federal return'u doldurup gonderdim ve akabinde 195 dolar return cikardilar. (54 dolar taxslayer'a odedim)

    Ancak State Return kisminda sorun yasiyorum. 2020 Ekim'den beri Illinois'de yasiyorum. Ancak hala Montana ehliyetine sahibim. Bu sebeple:

    "- Missing Alternative Signature in IL E-File Information. " formunu dolduramiyorum. Illinois Drivers License ID istiyor.

    Merak ettigim konu ise su, geliri $10.000 altinda olan kisilerin vergi beyani yapma zorunluluklarinin olmadigini biliyorum, en azindan bir kac yerde okumustum bunu. Ben ise $1400 stimulus check, ve mumkunse bir onceki $600 yardimdan faydalanmak icin bildirim yapmayi tercih ettim. Return'un federal kismini yaptim ama State kismini halledemedim. Federal kismi yapmis olmam stimulus checkleri alma hakki tanir mi bana?

    Cok uzun bi yazi oldu. Sonuna kadar okuyup, yanitlayan herkese tesekkurler 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Edelweiss, içinde söyledi: 1099-NEC Self-Employment Vergi Bildirimi

    Federal kismi yapmis olmam stimulus checkleri alma hakki tanir mi bana?

    Evet, IRS icin federal vergi bildirimini yapmak yeterli.

    @Edelweiss, içinde söyledi: 1099-NEC Self-Employment Vergi Bildirimi

    Ancak State Return kisminda sorun yasiyorum. 2020 Ekim'den beri Illinois'de yasiyorum. Ancak hala Montana ehliyetine sahibim. Bu sebeple:

    "- Missing Alternative Signature in IL E-File Information. " formunu dolduramiyorum. Illinois Drivers License ID istiyor.

    Eger henuz yeni eyalet icin ehliyet almadiysaniz veya almaniz uzun surecekse o durumda formlarin ciktilarini alip posta ile vergi bildirimi yapabilirsiniz diye dusunuyorum.

  • ⭐⭐

    @crazycells 2020 yilinda yalnizca 3 ay calistigim icin gelirim $10.000 altinda. State bildirimini yapmak zorunda miyim? Yapmazsam ilerde sorun cikar mi karsima?

  • ⭐⭐⭐

    ogle yemeklerini gosteremiyorsunuz diye biliyorum. Su sartlar altindakiler gosterilebilir: "traveling for business purposes and meals you purchased for a client in an entertainment capacity to promote your business"

    gelir gider takibi icin intuit'in self employed platformunu kullaniyorum. gider olarak meal icin asagida verdigim iki kategori ve aciklamasini veriyor.

    Meals
    Costs for food you eat during work travel, conferences, and seminars, but not everyday meals you eat locally.

    Meals with clients
    Costs for food you eat with clients and vendors while discussing business. Doesn't include dining for entertainment or unusually lavish meals.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Edelweiss, içinde söyledi: 1099-NEC Self-Employment Vergi Bildirimi

    @crazycells 2020 yilinda yalnizca 3 ay calistigim icin gelirim $10.000 altinda. State bildirimini yapmak zorunda miyim? Yapmazsam ilerde sorun cikar mi karsima?

    Bunu state'in kendi sayfasindan ogrenebilirsiniz. IRS'ten farkli bir yonerge takip ediyorlar mi emin degilim. Eger yapmaniz gerekmiyorsa o durumda yapmaniza gerek yok ve yapmadiginiz icin problem yasamazsiniz demektir.

  • ⭐⭐

    @keysnambır %50 Meal secenegi kendi ogle yemeklerini kapsiyor. %100 olan ise is görüşmelerinde vs. ödediğiniz hesaplar icin. Bu sene çok bam güm doldurdum ancak seneye mutlaka bi profesyonelden destek alacağım.

  • ⭐⭐⭐

    @Edelweiss normalde su belgeyi referans almak lazim ama bi tik agir kaciyor. Icinde bir suru de degisik senaryoda ornek var.

    “ The lunch you eat alone at your desk is not tax-deductible.”

    “Getting lunch by yourself rarely counts as a business meal. Even if you work while eating or on a business call. This includes getting a latte while working at your local coffee shop. If you’re alone, it’s not deductible.”


  • Herkese merhaba,

    Amerika'da ilk aylarimi yasiyorum. Bir sure Uber yaparak cok kucuk bir gelir elde ettim. Daha sonra her ceyrek bir miktar estimated tax diye bir vergi odemem gerektigi bilgisini aldim.

    Asagidaki sorularla ilgili bilgisi olan kisiler destek olabilir mi?

    Estimated taxes nasil hesaplanir?
    Hangi durumlarda estimated tax odenmesi gerekmez?(Belli bir kazan ust limiti var mi?)
    Odenmemesi durumunda ne kadarlik bir ceza vergi odeme doneminde karsima cikabilir?

    Tesekkurler


  • Estimated tax yılsonunda toplam olacak vergi borcunuzun (Uber sizin adına devlete vergi vermiyor) 4 taksitte ödenmesi. Bu verginin hesaplanmasında self-employment tax ve income tax hesaplamanız lazım. Bunların hesaplamasında vergiden düşülebilen (mesela schedule C içinde yakıt, personal income için standard deduction) kısımları da hesaba katmalısınız. Bu hesap için daha çok bilgi Income Tax Return başlığında var.

    Normal maaşlı işlerde de bu vergiler ödeniyor (self-employment yerine payroll tax) ama bu vergileri işveren maaşınızdan kesip devlete ödüyor. Buna witholding deniyor. Estimated tax de bu ödemenin sizin tarafınızdan yapılması.

    Normal şartlarda her çeyrek bu beyannamenin ve verginin ödenmesi gerekiyor. Gerekmeyen durumlar:

    • Yılsonunda varsa withold edilen meblağ düşüldükten sonra kalan toplam vergi borcunuzun $1000 altında olması.
    • Diğer withold edilen meblağnın vergi borcunu en az 90% karşılaması.
    • Diğer withold edilen meblağnın geçen senenin vergi borcunun en az 100% kadarı olması.

    Bu vergileri ödemeniz gerektiği halde ödemezseniz vergi borcunu faizi ve cezası ile ödemeniz gerekir.

    Son olarak bu hesaplar zor olduğu için self-employed vergi yazılımlarından birini kullanmanızı öneririm eğer meslek olarak böyle devam edecekseniz. Ben QuickBooks Self-Employed kullanıyorum.


Benzer Başlıklar

  • 57
  • 2
  • 33
  • 56
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

108
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum