Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • İlk başlık açışım daha önce açıldı mı bilmiyorum. Bu sene çekilişte ki 2.yılım geçen sene ne kadar heyecanlı isem bu sene aşırı derecede karamsarım zaten kazanma ihtimali %1.08 olan bir çekiliş için geçen sene boşuna fazla havaya girmiştim. Araştırmalarım sonucu kanada ve Avustralya'nın göçmenlik sistemi bana biraz daha mantıklı geldi en azından kendi çabam ile puanımı arttırabilirim. Bu iki ülke içerisinden de Abd'ye yakınlığı ve imkanlarından ötürü Kanadayı seçtim şu anda master için okul arıyorum.Hala aklımda keşke abd olsa fikri var eskisi kadar olmasa da ama merak ettiğim konu forumda 8-10 yıl boyunca Green card çekilişini bekleyenler var. Neden göçmenliği biraz daha kolay olan kanada yada avustralya değil de Amerika.

  • ⭐⭐

    @gustavofring Kanada ve avustralya gocmenligi hakkinda biraz bilgi verebilirmisiniz? Mesela mantıklı ve kolay olan yönleri varsa nelerdir?


  • Açıkçası Amerika diğer dediğiniz ülkelere göre çeşitlilik vizesi avantajı barindiriyor. Yani amaç özellikli nitelikli insanlar değil herkesin katılıp kazanabileceği bir çeşitlilik vizesi. Yani benim gibi evli ve 3 çocuk babasının diğer dediğiniz ülkelerden yarım yamalak ingilizce ile ne kadar nitelikli olsakta kabul edilmesi pek mümkün gözükmüyor. Evet bekar olanlar bence bir sekilde diğer seçenekleri deneyebilirler hızlı sonuçta alabilirler. Ancak evli hayattan çocuklarından vazgecmiyecekler mecburen çeşitlilik vize kurasina katılmak zorunda.


  • @gustavofring Kanada da, Avustralya da, en yüksek puanı (skilled labor almak istediği için) iş tecrübesine veriyor. Bizim memlekette iki ana dil, üç üniversite diplomasıyla yeterince kalifiye bulunmadığımız için, iş bulamıyor, tecrübemizi arttıramıyoruz. O yüzden de tecrübe puanlarını alamıyoruz. Tecrübe puanları olmadığı zaman, yüksek lisans da yapmış olsan, Fransızca da bilsen, toplam puanın, göçmenlik için gereken puan sınırını geçmiyor (skilled labor istedikleri için, ona göre ayarlamışlar).

    İkinci olarak, Kanada'nın da (Maden Mühendisi, Cevher Hazırlama Teknisyeni, vs), Avustralya'nın da (Marangoz, Duvar Ustası, Sıvacı, vs), ihtiyaç duyduğu, öncelik verdiği meslek grupları var. Mesleğimiz onlardan biri değil.

    Yani, Kanada'yı, Avustralya'yı sevmediğimizden, beğenmediğimizden, istemediğimizden değil, Amerika'ya göçmek için, "şanslı" olmak yettiğinden senelerdir çekiliş kovalayıp duruyoruz.

    Yoksa, Kanada sosyal devlet; Avustralya yeryüzündeki cennet. Keşke kendimizi beğendirebilsek de, oralara gidebilsek...

  • ⭐⭐

    @kingocali Ama dil olması gereken bir şart değil mi bu ülkelerde? Yani en azindan ortalama bir seviye dil şartı var zannedersem? Biraz bu dil seviyesi noktasını açabilirmisiniz?


  • @Drywall Ben arkadaşın sorusunu kendi perspektifimden cevapladım. Benim sorunum dil olmadığı için, yazmadım.

    İngilizce seviyeniz ne kadar yüksekse, dil bilginizden de o kadar yüksek puan topluyorsunuz. Kanada, İngilizce seviyenizi kendi kabul ettiği test sonuçları (mesela, IELTS) üzerinden beyan etmenizi, resmi başvurunuz sırasında da belgelemenizi istiyor. Avustralya anketinde test skoru istendiğini görmedim. Seviyenizi kendi değerlendirmenize göre (orta, iyi, mükemmel) beyan ediyorsunuz. Kanada anketinde, resmi dillerinden diğeri Fransızca olduğu için, İngilizce bilene puan, Fransızca da bilene ekstra puan veriliyor (ya da tam tersi).

    Yaş, medeni hal, eşinizin vatandaş olması / olmaması, eğitim seviyesi, eğitiminizin ihtiyaç duydukları bir alanda olması / olmaması, iş tecrübesi, iş tecrübenizin ihtiyaç duydukları bir alanda olması / olmaması, dil bilgisi, Kanada / Avustralya'da daha önce bulunmuş / okumuş / çalışmış olmanız / olmamanız, Kanada / Avustralya'da yaşayan akrabanız olması / olmaması gibi birçok kriterden, kendi beyanınıza göre puanlar topluyorsunuz. Toplam puanınız, belirledikleri limiti geçerse, resmen başvuru yapmaya hak kazanıyorsunuz. Tabii, başvurunuz sırasında, beyanlarınızı belgelemenizi istiyorlar.

    Google'da "Canada Immigration Test" / "Australia Immigration Test" diye aratırsanız, 5 dakika içinde kendinizi test edip, hem benim atladığım başka kriterler olup olmadığını, hem de buralara göçüp göçemeyeceğinizi anında öğrenebilirsiniz. İlk aşamada isim falan sormadığı için, bu işlemi yaparken, tamamen anonim kalabilirsiniz.


  • Ayrıca şu başlıkta yazılanlara da bakabilirsiniz;
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/312/amerika-ya-gitme-sebepleriniz?


Benzer Başlıklar

  • 16
  • 2
  • 15
  • 50
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

101
Çevrimiçi

40.6k
Kullanıcı

4.4k
Konu

423.8k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum