Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Merhaba, Georgia eyaleti için medicaid başvurusu yapacağız. Amerika dışında başvuru formlarını gönderilebiliyor muyuz? Bu konuda bilgisi olan varsa paylaşabilir mi? Teşekkürler

• 20 gün önce geldik California’ya, ev - araba vs uğraşırken acaba medi-cal’e şartlarımız yetiyor mu diye sosyal hizmetleri aradık, konuştuğumuz kişi durun hazır aramışken başvurunuzu yapalım dedi, eşimi 2 saat telefonda tuttu ama başvurumuzu yaptı sağ olsun. Şimdi eve medi-cal kartlarımız geldi, daha sonra sosyal hizmetleri aradık ama şu an ulaşamadık, sorum şu 🙂 bu kartlar tam olarak ne işi yarıyor, sadece doktora giderken yanımızda mı götüreceğiz?

• @allenwilliams Merhaba sorunuzun cevabını tam olarak bilmiyorum ama anladığım kadarıyla belirli şartları taşıyanların ücretsiz bir şekilde yararlanabildiği devlet destekli bir sigorta sistemi sanırım.
    Bu arada biz de sizinle aynı tarihlerde Los Angeles'a geldik. Medi-Cal için internet üzerinden başvuru yaptık ama kimliğimizi doğrulayamadığı için ilerleyemiyorduk. Ventura County'den bir görevli aradı, ofislerin çok kalabalık olduğunu dilersek posta ile süreci hızlandırabileceğimizi söyledi ve evrakları yolladı. Şimdi evrakları doldurup postalayacağız. Sizin telefonda halletmeniz iyi olmuş ekstra uğraşmanız gerekmeyecek tebrikler.

• Medicare ve Medicaid, ABD'de önemli sağlık sigortası programlarıdır, ancak farklı nüfuslara hizmet ederler.

Medicare: Öncelikle 65 yaş ve üzerindeki bireyler veya belirli engellere sahip daha genç insanlar için yaşa dayalı bir programdır.
    Medicaid: Düşük gelirli her yaştan insanlara sağlık sigortası sağlayan ihtiyaç temelli bir programdır.

• Merhabalar, esim amerikali ve geliri yillik 2 bin dolar civarinda. 2025 yilinda evlendik ve kendisine, mumkunse bana da saglik sigortasi cikartmak istiyoruz. Benim gecen sene yillik gelirim 70 bin dolar civarindaydi, ama bu yil henuz gelirim yok ve 2024 yili icerisinde evli degildik. Sirf evlendigi icin medicaid cikartmasi zor olur diyorlar, sizce saglik sigortasi cikar mi? Veyahut sosyal hizmet odenegi verilir mi esime sirf geliri olmadigi icin? Benle evli olmasi sorun olur mu bilemiyorum. Human services'da saatlerce sira bekleyip bi de ustune ustluk olmazsa hayal kirikligi olacak, ben gerekirse almayim ama ona sirf evliyiz diye cikmamazlik olur mu merak ediyorum.

• ⭐⭐⭐⭐

@allenwilliams gelen kartinizin ustunde appointment numarasi yaziyor olmasi lazim olasi bir durumda doktora gitmeniz gerekirse oradan ulasip randevu alabilirsiniz yada gideceginiz saglik kurumunu arayip medical ile calisip calismadiklarini sorabilirsiniz. Kafaniza gore bir doktora giderseniz medical ile anlasmalari olmayabilir cunku. Medicali genelde gelire oranla alip alamama hakkiniz oluyor yanlis bilmiyorsam olasi gelirinizin artmasi durumunda bilgilendirmeniz gerekiyor onlari bu kisminida arastirmayi unutmayin

• @kaanvercetti Oncelikle tebrikler!

Medicaid basvurularinda household gelire bakiyorlar. Bu durumda ikinizin combined geliri baz alacaklar. Su anda hic geliriniz yoksa, basvurabilirsiniz. Ama Trump ve DOGE eyaletlere baski yapiyorlar, medicaid falan gibi alanlarda kisitlamalar icin.

• Merhaba temmuz sonu itibarı ile California ya taşınacağız. beyan edilmesi gereken gelir bundan sonrası için midir acaba? TR deki işimden yılın ilk 6 ayında kazandığım geliri bu aşamada temmuzda işten ayrılacağım için beyana dahil etmeme gerek yok değil mi?

• @Ongn Düzenli gelirinizi beyan etmelisiniz. Biz öyle yapmıştık. Her eyalette tutar farklı olmakla birlikte min kazancın altındaysanız hak kazanabiliyorsunuz.

• ⭐⭐⭐⭐

@Ongn

Biz permanent resident kartlarin (GC) uzerindeki resident since date yazan tarihten beyan tarihine kadar Turkiye veya Amerika fark etmeksizin elde ettigimiz geliri beyan etmistik hem marketplace'den saglik sigortasi satin alirken hem de vergi beyan doneminde.

• merhaba arkadaşlar. dün sabah eşimle beraber medicaid başvurusu yapmaya gittik. geçen hafta gitmiştik ama bize pazartesi sabah 7’de gelmemiz söylendi. pazartesi sabah gittik, ingilizcem var ama bazı detayları kaçırmamak adına türkçe çevirmen talep ettik ve gişede telefonla hemen bağlandı, o şekilde başvuru yaptık. fakat ikamet süremiz 5 seneden az olduğu için başvurumuz reddedildi. bunun yerine alternatif olarak sadece acil vakalarda kullanabileceğimiz bir sigorta önerildi. bu da eyaletin bir uygulaması sanırım. önümüzdeki günlerde ona basvuracağız.

• @efemu35 ABD'e daha yeni giris yapmissiniz, niye hemen medicaid icin basvuru yapiyorsunuz? Medicaid olayi public assistance kategorisinde ve ileride bu sizin onunuze public charge olarak cikabilir.

• @MySea california’da yaşayan sigorta işleri yapan bir tanıdığımız tanf,ssi gibi nakit yardımların public charge kategorisinde değerlendirilebileceğini ama medicaid’in bu konuda ilerde bir sıkıntı yaratmayacağı söylemine güvenerek başvurduk. diğer yardımlara zaten başvurmadık, bu da zaten onaylanmadığı için umarım 5 sene sonra bu durum karşımıza çıkmaz.

• @efemu35 Medicaid kullanimi su andaki yonetim tarafindan mercek altina alinmis durumda. Ben bunu vurgulamak istemistim.

• Herkese merhaba,

18 Şubat itibariyle San Diego'ya yerleştik. Yani henüz bir ev kiralamadık ancak o tarihten bu yana buradayız 🙂

Sağlık sigortası ile ilgili kafamı karıştıran bir durum var.

Medicaid ( California'da medi-cal deniyor sanırım ) programından faydalanmanın public charge olarak değerlendirilip değerlendirilmediğiyle ilgili farklı bilgiler okuyorum. Burada da aynı şekilde. Public charge'a sebebiyet vermez diyor herkes ancak riskli bir şey yapmak istemiyorum.

Mantıklı olan, eyaletin marketplace'inden bir sigorta planı satın almak mı? Deneyimi, bilgisi olan varsa fikir verirse memnun olurum.

• @bkio, içinde söyledi: Medicaid Vs. Medicare

Herkese merhaba,

18 Şubat itibariyle San Diego'ya yerleştik. Yani henüz bir ev kiralamadık ancak o tarihten bu yana buradayız 🙂

Sağlık sigortası ile ilgili kafamı karıştıran bir durum var.

Medicaid ( California'da medi-cal deniyor sanırım ) programından faydalanmanın public charge olarak değerlendirilip değerlendirilmediğiyle ilgili farklı bilgiler okuyorum. Burada da aynı şekilde. Public charge'a sebebiyet vermez diyor herkes ancak riskli bir şey yapmak istemiyorum.

Mantıklı olan, eyaletin marketplace'inden bir sigorta planı satın almak mı? Deneyimi, bilgisi olan varsa fikir verirse memnun olurum.

Herkese tekrardan merhaba. Benim gönderime bir yanıt gelmedi ancak kendimiz ne yaptık bunu paylaşayım. Belki sonradan bakanlar için bir faydası olur. Kesinlikle tavsiye niteliğinde değildir. 4-5 günlük düşünme ve araştırma sonucu kendi uygulamamızı aktarmaktan ibarettir.

Public charge meselesi kafamı karıştırdığından, öncelikle Covered California sitesindeki resmi danışma numarasını aradık ve henüz bir gelir elde etmediğimizi ancak birkaç hafta içinde gelir elde etmeye başlayacağımızı belirterek nasıl ilerlememiz gerektiğini sorduk. "bugün itibariyle bir gelir elde etmediğiniz için bunu bu şekilde sisteme girin, sistem sizi medi-cal'e yönlendirecek, gelir elde etmeye başladığınızda yine aynı siteden güncellersiniz, medi-cal'den faydalanmak public charge'a sebebiyet vermez" dedi.

İkna olmadığım için "find local help" bölümünden Türkçe konuşan acentelerden biriyle görüştüm. Acentedeki beyfendi de public charge'a sebebiyet vermeyeceğini, mantıklı olanın medi-cal ile ilerleyip sonra güncelleyerek gerekirse marketplace planı almak olduğunu söyledi.

Ben yine ikna olmadığım ve bu kez yine sitede yer alan ancak destek hattı olarak geçenlerden birini aradık. Buradaki hanımefendi de an itibariyle gelir elde etmediğimiz için hanehalkı gelirinin olmadığını belirtmemizi, gelir elde etmeye başladığımızda 30 gün içinde güncellemeleri yaparsak bir sorun olmayacağını, gelirimizin medi-cal için ön görülen sınırın üzerine çıkması durumunda sistemin zaten covered california üzerinden marketplace planlarına yönlendireceğini söyledi. Kendisine, medi-cal'in iptal edilip marketplace planına geçilmesi durumunda güvencesiz bir dönem olup olmayacağını da ayrıca sordum ve güvencesiz kalma riskinin olmadığını söyledi.

Hâla tam olarak ikna olmadığımdan ve aman public charge filan ileride başımıza iş açmayalım endişesinden dolayı ben aslında marketplace'ten bir silver paket almaya karar verdim. Ancak covered california'da gerekli bilgileri doldurarak ilerleyip, beklenen yıllık gelire ortalama bir meblağ yazdığınızda şöyle sorular geliyor "bu geliri aylık/yıllık mı elde ediyorsun?" "bu geliri hangi tarihte elde ettin?" "bu gelir hâla devam ediyor mu?" gibi gelirin detaylarına ilişkin cevaplar istiyor. Bir adım sonrasında da gelire ilişkin kanıt yüklüyorsunuz. Bu sebeple, şu an tahmini gelire ilişkin beyanda bulunmak da hatalı olacak gibi geldi ve mecburen gelirimiz olmadığını beyan ederek ilerledik.

Başvuruyu dün tamamladım. Bugün medi-cal için uygunluğa ilişkin bir yazı geldi. Ancak bu bir tür ön yazı olarak anladım. Gelişmeleri aktarırım.

Bu ay sonuna doğru muhtemelen ilk gelirimizi elde edeceğiz ve nisan ayı içinde bunu güncellemeyi planlıyorum. Her ay güncelleme yapacağım daha doğrusu. Zaten gelen her belgede de, hane halkının büyüklüğünde ya da gelirinde herhangi bir değişiklik olursa 30 gün içinde bildirmekle yükümlü olduğu yazıyor. Zaten başvuruda da bunu taahhüt ediyorsunuz.

Gelir artışını zamanında bildirirsek bir sorun olmayacağını umut ediyorum.

Benzer Başlıklar

• 76
  • 6
  • 33
  • 20
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

129

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |