Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @dolunaysudex Merhaba değerli yorumunuz için sağ olun sude hanım. Evlilik vizesi zor değil ama komplike sadece biraz daha fazla evrak ve her aşamada daha titiz bir inceleme var ama K1'e kıyasla avantajı genel toplam maaliyetin düşük olması ve işin sonunda Amerikaya ilk girişte Green card'ın elde edilmesi K1 gibi ek olarak orada bir süreç beklemiyor sizi girip Kartınızı alıp tüm hayatınıza başlıyorsunuz zaten beni bu vizeye iten en büyük sebep bu oldu bir diğeride maddiydi evlilik vizesini bekleyip o bekleme süresinde Türkiye'de para biriktiririm mentalitesiyle K1 yoluna gitmedim aslında...

• @Ekto-Oktan rica ederim ekto açıkcası bizde nişanlılık vizesine başvurup birbirimizi daha iyi tanımayı tercih ettik o zamanlar evlilik vizesine göz attığım zaman 15 ay kim bekleyecek diyordum ama şu an 8.5 aydır bekliyorum ilk başvuracağımız zaman 6 ayda vizeyi alacağımı düşünüyordum umduğum gibi gitmedi 😁

• @dolunaysudex Hayırlısı diyelim ya umarım hepimiz için en iyisi olur bu beklemedede bir iyilik vardır diye düşünüyorum ben umuyorum ki hepimiz bir an evvel vizelerine kavuşur ve yeni hayatı için ilk adımını atar bol şans dilerim sizlere

• Teşekkür ederim sana da

• Dosyam ready oldu bekleyen herkese sabırlar diliyorum en kısa sürede ready olmanız dileğiyle 🫶🏻🫶🏻

• K1 randevusu arayanlar sistemde randevu açıldıı

• @Jossie Merhaba, ben haziran ayında geldim Syracuse'a ve biraz zorlanıyorum açıkçası. Halen buradaysanız tanışmayı çok isterim.

• @Handan-krks
    Merhaba

• Hepinize merhaba 23 ocak cuma günü mülakatım vardı 07:45 de sıraya girdim işim 11:40 da bitti 08:30 randevusuydu ama mülakata girdiğimde 11:30 falandı kısacası randevu saatine göre almıyorlardı yani en azında benim günümde öyle değildi ilk olarak uzunca bir sıraya giriyorsunuz daha sonra pasaportunuzu girişteki polis veya güvenliğe veriyorsunuz ve size sol tarafa geçin diyorlar daha sonra polis bir hanım efendi telefonla isimlerimizi okuyor ve buna göre sıraya giriyoruz daha sonra güvenlik kontrolü başlıyor metal hiçbir şey kabul edilmiyor güvenlikten geçtikten sonra uzun bir yolu yürüyorsunuz ve binaya giriyorsunuz binaya girdiğiniz zaman girişteki görevliye kesinlikle k1 olduğunuzu söyleyin sizi sol taraftaki masaya yönlendiriyor ve oradan belgeleri teslim etmek için sıra numarası alacaksınız daha sonra oturup sıranın gelmesini bekleyeceksiniz sıra size geldikten sonra sıranın yandığı bankoya gideceksiniz banka gibi düşünün
    Sırayla ilk bankoda istenilen belgeleri yazıyorum
    I-134 formu
    Adli sicil kaydı ve Vukuatlı nüfus kayıt örneği
    Kanıtlar
    Randevu kağıdı
    Pasaport ve 2 adet fotoğraf
    90 Gün içerisinde evleneceğimize dair olan mektuplar (bunlar çok önemli çünkü bir tane kızı mülakata bile almadan devam edemeyiz dediler niyet mektubunu yanınızda bulundurun)
    ben W2 ve taxları payrolları götürmüştüm ama benden almadılar özellikle sordum ama memur isterse orada verirsiniz dediler ve mülakatı nasıl yapmak istediğimi sordu türkçe yapacağımı söyledim ve daha sonra uzunca bekleyiş başladı iranlı ve suriyeli vatandaşlar vardı mülakat yapıldı ama vize alamadılar daha sonra sıra bana geldi ve memur ingilizce yapabilir miyiz dedi heyecanlı olduğumu ama yapabileceğimi söyledim sorular sırayla şöyledi
    Nişanlın nereli?
    Ne zaman tanıştınız?
    Nerede tanıştınız?
    Kaç kere görüştünüz?
    Ne zaman ilişkiniz başladı ve ne zaman nişanlandınız?
    Daha önce ikinizde evlendiniz mi?
    Nişan kutlaması yaptınız mı?
    Nişanlının ailesi ile tanıştın mı ve o senin ailenle tanıştı mı?
    Nişanlın nerede ve ne iş yapıyor? title öğrenmek istedi hatta internetten baktı
    Amerikaya gittikten sonra çalışacak mısın eğer çalışacaksan ne iş yapacaksın?
    Daha önce amerikada bulundun mu?
    Nişanlın amerika'nın neresinde yaşıyor?
    Genellikle nasıl iletişim kuruyorsunuz?
    tebrikler vizeniz onaylandı amerikadaki haklarınız bunlardır dedi ve kağıdı uzattı teşekkür edip çıktım toplam 5 dakika sürdü memur çok iyi güler yüzlüydü taxları veya w2 istiyor musunuz dedim hayır dedi ama bazı arkadaşlarımdan onları almışlar daha sonra kanıtları geri verdi onlarda kalacağını sanıyordum ama benim memurum almadı arkadaşlarımın memuru almış tamamen farklı ilerliyor strese girilecek bir şey yokmuş her şey su gibi geçti ben çok stresliydim ama değmezmiş dosyalarınız tam gidin bir sorun olmuyor bu süreçte olan herkesin vizesini sorunsuz alması dileğiyle

• @guldenk
    Merhaba, bende Belçika’da bir süre yaşamıştım . Bu belgeyi online alabiliyor muyuz, siz nasıl aldınız acaba ? Apostil gerekti mi , süreciniz nasıldı ?

• Merhaba herkese, I-129F formunu USCIS'e ileteceğiz yakında, bu formda adres yazarken nasıl yazacağımızı bir türlü kararlaştıramadık. Türkiye tipi adres sistemi ile ABD sistemi ciddi anlamda farklı, bu konuda yardımcı olabilir misiniz?

• K1 vizesi başvurusu yaptık.haziran 6 sinda basvurumuz alindi.ocak ayinda nisanlimi parmak izi için çağırdılar.subat ayında yani bu ay bikac gün once rfe mektubu aldik.nisanlim abd vatandaşı emekli asker.3 yil once tanıştık iki yıldır gorusuyoruz. Bu sure içinde 4 kere turkiyeye geldi.1 yıl önce nisanlandik.nedwn bukadar uzun sürdü daha ne kadar surecek .

• Bu ileti silindi!

• Merhabalar , Daha once sorulduysa kusura bakmayın. biz I-129F vizesine ve I-130 vizesine ayni anda başvurduk. Turkiye'de de evlendik. Eger I-129F onayi I-130'dan once gelirse , evli olmamız bir sorun oluyor mu ? ikisine de ayni anda başvurmuş olmamız bir problem yaratıyor mu?

• @ecemustafa merhabalar Evlendikten sonra I-129F artık geçerli sayılmaz. I-129F (K-1 fiancé vizesi) sadece evli olmayan çiftler içindir. I-130 (eş vizesi CR-1/IR-1) sadece evli çiftler içindir. Ben K1 ile abd ye gecen ay geldim evliligi abd de yapacagim mesela k1 de evli oldugunuz anlasildiginda hemen iptal ederler

• @murat-akın oyle mii 😞 daha hizli olur diye ümitlenmiştim. diger başlıkta birinin imzasinda ikisine de basvurdugunu görüp ona da sormuştum ama tesekkur ederim. ya bizim basimiza gelen de pişmiş tavuğun basina gelmedi gercekten. herkesin bir derdi var gerci okuduğum kadariyla , bu vize sureci insanlara sabri öğretti.

• @ecemustafa Merhaba sizin o söylediğiniz K3 vizesi K1 ile aynı değil yukarıda bir kafa karışıklığı olmuş I-130 dolduran biri I-129F doldurduğunda bu K1 için sayılmaz K3'ün için yollanılır I-129F'nin tek gönderilme amacı K1 değil K3 vizeside buna dahildir. I-130 sahipleri daha öncesinde I-129F'yi K3 için USCIS'e yolluyorlardı USCIS I-129F ye hızlıca bakıyordu sonrasında I-130'a onay veriyordu.

Yani I-129F K3 başvurusu ile mevcut I-130'un hızlandırılması için kullanılıyordu fakat son dönemde USCIS bu hareketin farkında olduğu için artık buna izin vermiyor. Maalesef I-129F K3 için doldurulduysa ve başvuru sahibinin mevcut bir I-130'u varsa artık ilgilenmiyorlar bile çünkü USCIS pek ala artık farkında insanların süreci hızlandırmaya çalıştığının maalesef durum bu...

• Bu ileti silindi!

• @Emir-Yavuz merhaba formu doldurdunuz mu? Eğer doldurmadıysanız size örnek gönderebilirim

• Selam, bugün K1 vizesi için mülakata girdik. Her şey normaldi, sadece bizden ek olarak bazı belgeler istediler. “Petitioner’ın sağlık sigortası, eş için sigorta yaptırabileceğini ve bunu ödeyebileceğini gösteren bir belge” talep ettiler ve bunu yazılı olarak verdiler. Böyle bir şey yaşayan oldu mu? İlk defa böyle bir durumla karşılaşıyorum.

Benzer Başlıklar

• 1
  • 3
  • 61
  • 1589
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

116

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |