Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @orhan-cabarov

    ?

    https://www.niche.com/places-to-live/s/wisconsin/

    https://www.niche.com/places-to-live/s/minnesota/


  • Wisconsin Eyaleti ve Başkent Madison

    2023 yılının başından bu yana Wisconsin eyaletinin başkenti olan Madison'da yaşıyorum. Wisconsin eyaleti ve Madison şehrinden bahsedeceğim:

    Wisconsin Eyaleti

    Birleşik Devletler'in kuzey orta batı bölgesinde bölgesinde yer alır. Bu nedenle kış aylarının ne kadar soğuk geçtiğinden bahsetmeye gerek yoktur. Eyaletin başkenti Madison; en büyük şehri ise Milwaukee'dir. Ayrıca Green Bay, Wisconsin Dells, Kenosha gibi önemli şehirlere de sahiptir.

    Gölleri ve nehirleri başta olmak üzere doğal güzellikleriyle öne çıkar ancak bu eyalette yüksek bir dağa rastlamak pek mümkün değil. Çok sayıda göl var. Ayrıca birçok tarihi ve kültürel turistik bölgelere sahiptir. Özellikle Wisconsin Dells şehri, su parkları, spor alanları ve eğlence merkezleriyle meşhurdur. Az daha unutuyordum: Çok fazla göl var. İyi bir şey...

    Önemli ekonomik faaliyetleri arasında tarım, hayvancılık, ormancılık, turizm ve hizmet sektörü yer alır. (O kadar gölden sonra bir zahmet...) Harley-Davidson, Kohl's, General Motors gibi önemli şirketler burada faaliyet gösterir.

    Birleşik Devletler'in en büyük süt ürünleri üreticisidir ve bu endüstrinin merkezlerinden biridir. Öyle ki araba plakalarında "America's Dairyland" yazar.

    Başkent Madison

    Madison, eyaletin güney merkezinde yer alır. Wisconsin Üniversitesi'ne ev sahipliği yapması nedeniyle tam bir öğrenci şehri denebilir.

    Bisiklet yolları, parkları, doğası ve tabii ki gölleri ile meşhurdur. Şehrin merkezi Lake Monona ve Lake Mendota isimli iki gölün arasında yer alır. Ortalama seviyede sanat, kültür ve alışveriş alanına sahiptir.

    Genç nüfusu ve üniversite öğrencisi fazla olduğu için yerel düzeyde gece hayatı fena değildir ama sorun şu ki mekanlar genellikle gece 2'ye kadar açıktır. Özellikle State Street bölgesi çeşitli bar, pub, club ve restoranlara sahiptir. Sıcak yaz aylarında Union Terrace, Capitol Meydanı gibi yerlerde açık hava etkinlikleri düzenlenir. Üst düzey etkinlikler için ortalama 2 saat uzaklıktaki Chicago'ya gitmek fena fikir olmayabilir.

    Elbette daha eklenecek çok bilgi vardır.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

56
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum