Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Merhabalar,
    3 ay önce eşimle ufak bir kaza yaptık. Kırmızı ışıkta sağa dönecektik, öndeki araç biraz gidip tekrat durdu. O sırada eşim de öndeki arabayı gitti zannetmiş sola bakarak ilerlerken öndeki araca çarptık. Ama zaten kırmızı ışıkta beklediğimiz için hızımız 10 mph değildi bile belki. Biz amerikaya tatil için gelmiştik, araba da babamın arabası, sigorta vs hepsi babamın üzerine. Babam geldi hemen kaza yerine anlaşma teklif etti istemedi adam. Sonra polis vs.
    Polisin gelmesini 25 dk bekledik. Polis gelince bizi bir marketin otoparkına aldı olayı anlattık. Sonra karşı taraf demiş ki eşimin boynu ağrıyor. Polis de ambulans çağırdı baktılar hastaneye gidin dediler. Ama biz polisi beklerkenki 45 dklık süreçte hiç birley yapmadılar ya da söylemediler ağrı ile ilgili. Ayrıca arka koltukta 6-8 yaşlarında oğulları çocuk koltuğu olmadan oturuyordu, Allah korusun çarpmadan bişey olsa önce arkada oturuan çocuğa olmaz mı?
    Çarptığımız araba çok eski. Arabayı baştan alsak 1000 dolar yapmaz. Her yeri vuruk çırık zaten. Bunu bildikleri için de sigortayla ilerlemek istediler.
    Dün sigortadan yazı gelmiş 103 bin dolar istiyorlarmış😅Doktora giitmişler, disk kayması varmış, epidural yapılmış vs vs. Yani bu bana tam anlamıyla dolandırıcılık gibi geliyor. Sigorta öder mi ödemez mi bilmiyoruz ama öderse babamın pirimler aratacak. Bunu da istemiyorum. Sigorta Ödemezse ne olacak, biz Türkiyedeyiz bize ulaşabilecek mi? Biz bunu şikayet edebiliyor muyuz? Sonuçta kamera kayıtları var, belki de bilerek durdu, öyle bile olsa biz suçluyuz evet ama belde disk kayması dediğiniz şey de o kadar hızla çarpmayla olmaz. Bunu expertler anlayamıyor mu? Biz nasıl bir yol izlemeliyiz bu konuda ne yapabilirz hakkımızı aramak için?

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@duzmuhendis forumuzun avukatı ile görüşebilirsin. Ayrıca kamera kayıtları varsa önde ki kişinin çarpma anında nasıl hareket ettiğini izleyebilirsin.

https://yesilkartforum.com/forum/category/120/muslu-hukuk-bürosu-sorularınızı-cevaplıyor

• Arkadaşlar birşey danışmak istiyorum texasta kaza yaptım arabam pert oldu karşı taraf yüzde yüz suçlu ama karşı tarafın sigortası yokmuş benim sigorta şirketim bana ödeme yapmadı bu durumda ne yapmam gerekiyor bilgisi olan varmı

• @uğur63 geçmiş olsun polis karakoluna gidin mahkemeye verin aynısı benimde başıma geldi sicilini bozmak için şehir mahkemesine kadar bizzat gittim çalışmadığı için bomboş biri olduğu için sonuç alamadım ama siciline işlendi

• Vay arkadaş biraz okudum yaşanan deneyimlerini, hakketen şaka gibi 🫢🫢 özellikle Amerika’ya gidecekler kesinlikle okumalı bu bölümü, kesinlikle 💯

• Merhaba ben Kalifornia da bi kaza geçirdim karşı tarafın aracına arkadan vurdum ama ikimizde suçluyuz otoyolda ilerlerken yoğun trafik vardı ve bu araç birden önüme geçti ve yavaşladı bu durumda bende aniden duramadım arkadan vurdum olay yerine polis gelmedi biz anlaşarak ayrıldık ama 3 ay geçtikten sonra karşı tarafın sigorta şirketi ev adresime posta göndermeye başladı 10 bin dolar hasar olduğunu ve ödeme yapmamı istiyorlar bende bunlara cevap vermedim bu işin sonucu nereye varır bana yardımcı olur musunuz ne yapmam lazım yada

• @omrshn, içinde söyledi: ABD'de Trafik Kazasi Yapmak

Merhaba ben Kalifornia da bi kaza geçirdim karşı tarafın aracına arkadan vurdum ama ikimizde suçluyuz otoyolda ilerlerken yoğun trafik vardı ve bu araç birden önüme geçti ve yavaşladı bu durumda bende aniden duramadım arkadan vurdum olay yerine polis gelmedi biz anlaşarak ayrıldık ama 3 ay geçtikten sonra karşı tarafın sigorta şirketi ev adresime posta göndermeye başladı 10 bin dolar hasar olduğunu ve ödeme yapmamı istiyorlar bende bunlara cevap vermedim bu işin sonucu nereye varır bana yardımcı olur musunuz ne yapmam lazım yada

Merhaba, geçmiş olsun. Sanırım sigortanız yoktu, nereye varır konusunda çok bilgim yok sigorta şirketiyle uzlaşmayı veya bir avukata danışmayı düşünebilirsiniz. Aracınızda kamera yoksa, arkadan vuran suçlu oluyor trafik kazalarında.

• Ben gectigimiz aylarda bi kaza yaptim. I-10 uzerinde arkadan carpti bir arac, sanirim hyundai idi. Kaza sonrasi arabadan inip baktim benim aracimda bir sey yoktu ama diger arac duman atti ve calismadi. Diger aracin surucusu siyahi idi ama ingilizcesi yoktu saniyorum cunku o na iyi misin? bir seyin var mi? gibi sorularim cevapiz kaldi. Benim aracimda bir sey olmadigi icin ben olay mahalinden uzaklastim. Bu arada bi dost tavsiyesi vereyim; buyuk ve hiz limitinin gorece yuksek oldugu bir yolda kazaya karisirsaniz cok dikkat edin hic bir surucu dikkat etmiyor ya da umursamiyor. Eger polislik bir durum olusursa aractan inmeden bekleyin derim.

• @omrshn Polis raporu yoksa, kamera goruntuleri de yoksa, birsey ispat edemezler. Karsi tarafin sozune karsilik sizin sozunuz.

• herkese merhaba, dün akiam doordash yaparken yapmış olduğum kazayı paylaşmak ve fikir almak istiyorum. Henüz 2 hafta önce almış olduğum arabayla highway den sola dönerken karşı taraftan gelen aracın bana çarptığını hatırlıyorum. Hatırlıyorum diyorum çünkü arabalarda oluşan hasar ve polis raporuna göre ben suçlu bulundum. Trafik ışıklarının orada kamera olduğunu görmeme rağmen polis kameraların çalışmadığını ve kendinde bulunan göğüs kamerasını gösterdi yani burada dashcamin öneminden bahsetti aslında. Kaza sonrasında ambulans filan gelmedi. Polis tutanakları tuttu benim kontrollü geçmediğimi düşündü ve $150 para cezası kesti. Aracı çekiciyle çektiler ve buradaki yakınlarım sigorta firmasının benimle iletişime geçeceğini söylediler. Sigortamın aylık ödemesi yüksek olduğu için de ($400)gelecek ay yenilemeyi düşünmüyordum ve 1 aylık süresinin dolmasını bekliyordum. Firmanın sitesine girdiğimde aylık ödemem gereken faturayı görüyorum biraz kafam karışık. Bu ayın 24 ünde iptal edileceği yazıyor. Fotoğrafları paylaşmaya çalışacağım. Bundan sonra beni neler bekliyor ne yapmam gerekecek yardımcı olabilirseniz sevinirim. Herkese geçmiş olsun Allah bir daha kimseye yaşatmaz umarım.

• @timtim Gecmis olsun! Malesef highway de sola donuslerde genelde hatali taraf donusu yapan taraftir. Nedeni ise, sizin donus yapmadan once tum kontrolleri yapmis olmaniz ve donus icin yolun bos oldugundan emin olmaniz gerekiyor. Polis raporu sizi suclu gosterecektir. Karsi tarafin sigortasi sizinkinden masraflari falan talep edecektir.

Gordugum kadariyla sigortaniz hala gecerli. Sigortaniz full coverage ise hem karsi tarafin hemde sizin maddi hasarlari kapsar. Karsi tarafin yaralanmasi falan varsa, bircok eyalette 2 yila kadar size saglik masraflari icin dava acabilir.

Ben sizin yerinizde olsam, oncelikle polis raporunu alirdim. Raporda hatali taraf sizseniz, hicbirsey yapmazdim. Sadece sigortayi arayip, arac masraflarini claim yapardim, tabii ki full coverage varsa. Yani collision kapsiyorsa. Sadece liability sigorta varsa, sigortadan bisey beklemeyin, ozellikle de polis raporunda hatali sizseniz.

Ayrica, hatali sizseniz, sigorta premiumlariniz bundan sonra artacaktir. Baska bir sigorta firmasina bile gitseniz, kaza sizin recordlarda goruneceginden, premiumlar daha yuksek olacaktir.

• @MySea teşekkür ederim bilgilendirme için, evet full coverage yaptırmıştım. Polis tutanağını orada verdiler ve hatalı benim olduğumu söylediler. Karşı tarafta yaralanma filan yoktu ve ambulans da gelmedi. Peki daha sonra yaralandım diye dava açabilir mi yoksa o anda demesi mi gerekliydi. Bir de gerçekten hatırlamıyorum belki de ben çarptım. Işıklarda kamerlar vardı kameralara bakılmasını talep edebilir miyim? Yoksa süreci uzatmış mı olurum

• @timtim Kamera konusunu bilemiyorum ama mesela Delaware'de kaza gununden itibaren 2 yil icinde saglik sikayetleri icin dava acilabiliyor. Kaza sirasinda ambulansla hastaneye falan gitmesine gerek yok.

• Bunu sigortadan mi para almak icin yapacak yoksa benden mi? Kafam allak bullak. tesekkur ederim tekrar

• @timtim Size dava acacak ama sigortaniz devreye girer diye dusunuyorum cunku full coverage. Size dava acilirsa, sigortaya haber verin, birakin onlar ugrassinlar.

• çok teşekkür ederim. iyi günler

• Arkadaşlar ufak bir araba kazası yaşadım. Bana çarpan araba sürücüsünün sigorta şirketi Progressive, sürücüsünü %100 kusurlu buldu ve masrafları karşılayacağını söyledi. Anlayamadığım şey kendi sigorta şirketim GEICO bana diyor ki karşı sürücünün sigorta şirketi Progressive ile devam edin, tüm masraflarınızı karşılasınlar diyor. Bende diyorum ki siz benim sigorta şirketimsiniz siz benim arabamı tamir ettirin. ve masrafını karşı sigorta şirketinden alın diyorum. Sigortam tam kapsamlı olduğu için ve 500$ üzerini sigorta karşılıyor. Sigorta şirketi de siz 500$ ödeyin kalanı biz ödeyelim diyor. Ee diyorum tamam 500$ ödeyelim sonra araba da kiralamam gerekiyor belki 1000$ cepten masraf yapacağım. Bunu ödemesini siz karşı taraftan alıp bana geri verin diyorum. Bunun için kesin alamayabiliriz Progressive hatalarını kabul etmesi gerek vs diyorlar. Dedim onlar hatalarını kabul ettiklerini ve tüm masrafların faturalarını göndermeleri takdirde ödemeyi yapacaklarını söylediler diyorum. Yine süreci yokuşa sürüyorlar. Sonra GEICO dedi ki, Bir trafik kazasında siz haklıysanız ve bu durumda hatalı sürücünün sigorta şirketi ile devam edilmesi gerektiğini söylediler. Bu konu hakkında bilgisi veya tecrübesi olan arkadaşlar var mıdır?

• @ramsen18 Iki defa kaza yaptim. Ikisinde de karsi taraf kusurluydu. Ben her ikisinde de kendi sigorta sirketimle iletisime gectim. Onlar herseyi hallettiler. Tamir olayini, arac kiralamayi vs. Karsi tarafin sigortasi ile ben hic muhattap olmadim. Sigortam her iki kazada da full coverage idi.

Benzer Başlıklar

• 2
  • 262
  • 125
  • 17
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

134

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |