Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD'de iken Schengen vizesi almak

Taşındı Avrupa
87 41 25.8k 39

Benzer Başlıklar

• Sabıka Kaydı ve Schengen Vize Başvurusu

Avrupa
    10
    0 Oy
    10 İleti
    535 Bakış
    S
    @berke1998, içinde söyledi: Sabıka Kaydı ve Schengen Vize Başvurusu @Schulz Avrupa'da egitim konusunda bilgi sahibi degilim, fakat sabika kaydi olmasina ragmen ABD vizesi alan insanlar biliyorum, acikcasi bu tamamen islenen sucun derecesine gore degisir, bu konuda son karari konsolos verir, bunun AB ulkeleri icin de gecerli oldugunu dusunuyorum. Vize almaniz zor, fakat buna imkansiz demek de yanlis bence. Cevabınız için çok teşekkür ederim. Konuyla alakalı bilgisi ve deneyimi olan diğer arkadaşlar da yanıtlarsa çok sevinirim. Herkese iyi forumlar.
  • Yunanistan Vizesi Hakkında

Avrupa
    115
    7 Oy
    115 İleti
    8k Bakış
    hDundarH
    Arkadaslar merhaba, ben 15 aydir Green Card ile Amerika'da yasiyorum. Agustos ayinda Turkiye tatili dusunuyorum (tarihlerim kesinlesmedi) ve genelde Izmir'de olacagimdan Yunan adalarina da gecmeyi dusunuyorum. Daha once Izmir Kosmos'dan 4-5 defa visa aldim. Sonuncusu haric hepsinde adalardan girip-adalardan ciktim. Sonuncusunda Atina'dan girdim ve oradan Viyana'ya gectim ve Viyana'dan direk Turkiye'ye uctum, yani Yunanistan'dan girdim ama Yunanistan'dan cikmadim, zaten sonrasinda da Amerika'ya tasindim. Bu bir ihlal midir ve sorun yasar miyim? Burada yorumlari okuyorum da isin asli biraz korktum, Green Cardli olunca Turkiye'deki kadar ugrasmayiz, hemen aliriz diyordum ama Green Cardli olmakta ret almaya engel olmuyormus. Benim Turkiye tarihlerim su asamda kesin degil, kesin olsa dahi Samos, Chios vs ikisine de gidebilirim ve kac gun kalacagim ve ne zaman giderim su anda kesin degil. Bu tarihlerin kesin mi olmasi gerek? Izmir'den yine feribot biletleri almis ve otel rezervasyonlari hepsini yapmis mi olmaliyim? Ve ne evraklar gerek? Ben 3 aydir bir sirketten W2'li olarak calisiyorum, banka hesap dokumu vs de mi gerekli? Kisaca Turkiye'deki tum evraklarin aynisi burada da gecerli midir? Irvine, CA'da yasiyorum, basvuruyu nereden yapabilirim? Ya da burada hic visa ile ugrasmayip, Izmir'e gidince yine oradan Kozmos a basvurabilir miyim (2-3 gunde sonuclaniyordu orada) ? Tesekkurler.
  • Slovak'ya Ve Schengen Ülkeleri Vekalet Vermek

Avrupa
    5
    1 Oy
    5 İleti
    342 Bakış
    crazycellsC
    @Nothing-Man, içinde söyledi: Slovak'ya Ve Schengen Ülkeleri Vekalet Vermek Herkese tekrardan merhaba işlemin nasıl yapıldığını öğrendim, bu işlem ABD için de yapılıyor, diplomalarınızı bu işlem yapılarak götürmek avantajlı (olabilir). Vekalet vermek için; 1-Notere gidip normal, vekalet işlem yapılıyor, Karşı tarafın tc isim yabancı uyruklu ise pasaport resmi 2-Vekalet yazısı alınıp yeminli tercümandan istenen ülke diline çevriliyor 3-Tekrar notere gidilip, 2 evrak tasdik ediliyor. 4-Kaymakamlıklardan Apostil işilemi gerçekleşiyor. Doğum belgesi, Diploma, evlilik evrakları için 1- yeminli tercümana gidilip çeviri yapılıyor 2-noter tasdiki gerçekleşiyor 3-Kaymakamlıktan Apostil yapılıyor. Apostil Lahey antlaşması ile taraf ülkeler kendi ülkelerinde aldıkları resmi belgeleri, İmza atan diğer ülkelerde tanınmasını sağlıyor, Bu noktada ABD de imza atan ülkelerden biri, diplomamızı bu şekilde düzenlesek bir artısı olur mu ? @crazycells Bilginiz var mı acaba? Genelde ingilizceyse kabul ediyorlar, dolayisiyla apostile gerek olmuyor. ama isterseniz tabii ki apostilleyebilirsiniz de.
  • Polonya'dan Oturum İzni Almak

Avrupa
    13
    0 Oy
    13 İleti
    1k Bakış
    P
    Merhaba , Polonya ' dan yakın zamanda oturum izni / çalışma vizesi almış olan var mı aramızda ?
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

17

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k