DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @ildemg merhaba yakin zamanda O1 vizesiyle tr den washington dc ye geldik ancak ailedeki saglik sebebiyle geri donmek durumundayiz iki kedimizle. Kedilerimiz Turkiye Orijinli. Yaklasik iki gun once geldik.
    Kuduz asilari paraziter asilari ve titreleri de var.
    Tarim ormandan cikmadan 48 saat once almistik belgelerini. Biz geri donecegimiz zaman ne yapmamiz gerekiyor. Yalnizca biletlerini almamiz yeterli mi? Amerika orijinli degil kedilerimiz. Pasaportlari da Turkiyeden cikartildi cipleri de.
    Lutfen acil yardimci olun gercekten kaos halindeyiz. Gelmemiz ayri dertti simdi donus icin cirpiniyoruz.
    Gercekten caresiz durumdayiz suanda ne yapmamiz gerektigini biilmiyoruz


  • @itsmebb merhabalar yazinizi okudum. Iki kedimde( Turkiye menseli) O1 vizesiyle iki gun once washington dc ye geldik.
    Ancak kisisel nedenler ile geri donmek durumundayiz.
    TR pasaportlari kuduz asilari hatta istenmedigi halde titre testleri var kedilerimin. Biz donus icin ekstra birsey yapmaj durumunda miyiz? Tarim ormandan duzenlenen Uluslararasi saglik sertifikamiz vardi gelirken hala elimizde zaten abd ye gireli iki gun oldu. O belgeyle mi cikabiliyoruz? Yeterki oluyor mu cunku suan herhangi bir kaydimiz yok security number icin de basvurmadik henuz. Lutfen yardimci olun cok zor durumda kaldik bet bilgi yok maalesef


  • @jisun baska bir sey yapmaniza gerek yok, ucakta kedi icin yer durumu olmasi yeterli olucaktir. Ben doneli uzun zaman oldu, herhangi bir prosedur degisikligi yok ise problem yasicaginizi dusunmuyorum.


  • @itsmebb tesekkur ederim 🙏🏻


  • @itsmebb bugun bizi ucusa almadi thy gorevlisi. Uluslarasi saglik belgesinin TURKIYEDEN VERILENIN AYNISINI buradaki veterinere ( USDA Onayli) imzalatacaksiniz dedi. Biletimizi cezali degistirdik 10 gun sonraya. Nerede yaziyor anlamadim o belge baktim US ORIJIN CAT AND DOGS diyor gosterdim kabul etmem dedi ustelik kendisi de Turk’tu. almadi bizi ucaga. 2 hafta once geldik AMERIKAYA KEDILERIMIZ TURK PASAPORTLU. Yok hayir almam dedi almadi bizi kaldik havalimanin ortasinda kediler perisan biz perisan. Yok mu bunu net bilen biri yetkili. Ofis calisani bana alamam dedi TURKIYE de sorarlarsa ben eksik islem yapmis olurum dedi. Kimsenin sordugu da yok. Ne buraya girerken sordular. Ne de Tr Ye giriste soracaklar ama bugun bizi ucasa almadi.


  • @ildemg bulabildiniz mi neymie bugun bizi ucaga almadilar endorsment istemedi gerekli. EK-2 saglik sertifikasi istedi iki hafta once TURKIYEDEN GELIRKEN ALDIGIMIZ INTERNATIONAL HEALTH CERTIFICATE TE 4 ay gecerli yaziyor bugun 13. Gun geri donmek icin herseyi yaptik adam almadi bizi ucaga. Illa istiyor ayni belgeyi Amerikadaki veteriner onaylayacak diye. Kedim TR ORIJINLI DIYORUM DAHA YENI GELDIK DONUYORUZ. Yakti biletlerimizi almadi


  • @Ege-Yorulmaz bugun ucusa alinmadik
    Iki hafta once kedilerimizle turkiyeden geldik.
    Simdi donmek istedik. USDA onayli veterinerden ukuslarasi saglik belgesi istediler ve ucusumuz iptal oldu.
    Turkiye mensei li kediler icin boyle bir belge isteniyor mu? Daha ABD ye gireli 13 gun oldu. Diger herseyimiz tamam buraya kayitli degil kedilerim nasil alacagim o dedigi belgeyi birde EK-2 diye gorunen belge TURKIYENIN hazirladigi belge. Bunun ciktisini alip amerikadaki usda onayli veterinere imzalatmaniz yeterli dedi. Ama veteriner bunu nasil imzalayacak? Endorsment ne oluyor ayri bir belge mi yardimci olun lutfen


  • @e-sh07 ucusunuzu gerceklestirebildiniz mi kopyasiyla ?


  • @jisun merhabalar mesajınızı ancak görebildim herhangi bir bildirim almadığım için. USDA onaylı veteriner için USDA'nın sitesinde bulunduğunuz şehirdeki USDA onaylı veterinerlerin listesi mevcut oraya bakabilirsiniz veya direk telefonla arayıp sorabilirsiniz. Kediniz USA orjinli de olsa TR orjinli de olsa EK-2 deki belgenin doldurulması gerekiyor. (TR bakanlığındaki belge) ENDORSEMENT denen ise USA orjinli kedilerden isteniyor. Türkiyeden gelen kedilerden istenmiyor bu yüzden TR orjinli kedilerinize endorsement için ek ödeme yapmanıza gerek yok
    Amerika'ya gelirken yanınızda çocuğunuzu getiriyorsanız ve Türkiye ye dönecekseniz geri Tr de kuduz titresi baktırıp getirmekte fayda var. USA istemiyor ancak Türkiye istiyor.


Benzer Başlıklar

  • 105
  • 2
  • 4
  • 5
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

90
Çevrimiçi

43.7k
Kullanıcı

4.5k
Konu

441.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum