Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Yurtdışında yaşayan vatandaşlar artık e-tebligat uygulamasından yararlanabilecek

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    "tebligat", devlet kurumlarinin bireylere veya tuzel kisilere yaptigi resmi bildirimlerdir. e-tebligat ise bu bildirimlerin elektronik yollarla ilgililere ulastirilmasidir.

    Devlet daireleri eskiden bu bildirimleri sadece posta yoluyla yapardi, ama su anda posta yolunun yanisira e-tebligat ile de bildirim yapiliyor. Vatandaslarin ve tuzel kisilerin sorumlulugu ise kendilerine yapilan e-tebligat'lari devletin e-tebligat platformu uzerinden takip etmektir. E-devlet hesabinizla ve sifrenizle bu platforma rahatlikla ulasabilirsiniz. Vatandas olarak birine tebligat veya e-tebligat gonderemezsiniz; bunu sadece yargi kurumlari ya da devletin idari kurumlari yapabilir.

    Resmi daireler tarafindan sahsiniza veya sirketinize yapilan bildirimleri e-tebligat platformundan takip edebilirsiniz. Vergi daireleri, SGK, mahkemeler ve savciliklar veya devletin baska bir resmi kurumu bu platformu kullanarak size bildirim yapabilir. Devlet kurumlari size bilgi verebilir, sizi gorevlendirebilir, veya sizden veya sirketlerinizden bir takim bilgiler isteyebilir. Bu tur istek ve bilgilendirmeler e-tebligat yoluyla yapilabilir. Devlet bu bildirimlerde "posta" yolunu da kullanabilir, ama gelisen teknoloji ile e-tebligat yontemi daha kullanisli ve yaygin sekilde kullanilmaya baslandi.

    5 Ocak 2023'te Adalet Bakanligi, Ulastirma ve Altyapi Bakanligi ve Disisleri Bakanligi arasinda Elektronik Tebligat Sistemi Isbirligi Protokolu imzalandi. Bu protokole gore artik yurtdisinda yasayan TC vatandaslari da e-tebligat adresi alabilecek ve e-tebligat uygulamalarindan faydalanip hak kaybina ugramayacak.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

144
Çevrimiçi

40.8k
Kullanıcı

4.4k
Konu

425.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum