FY2020 Administrative Process (AP durumu) (İdari İşlem)
-
@morpenguen rica ederim
Son sorunuza cevap verilmiş isterseniz alıntılayıp burayada yazabilirsiniz -
@ayse, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri
Selamlar,
Vize mulakatimiz gerceklesti. Maalesef bizim de bankadaki miktar yeterli bulunmadi. :/
3 kisilik bir aileyiz. Bankada 10k dolar + araba + ev vs gosterdik. Bankadaki miktar az olsa da gosterdigimiz ek mali kaynaklardan dolayi bir sorun olmayacagini dusunuyorduk. Sonucta KCC bize gonderdigi maillerde vizeniz onaylanmadan hicbir seyinizi satmayin diyordu.
Herneyse.. Siyahi beyefendi ile ingilizce olarak mulakat gerceklesti. Sarisin bayan da yaninda oturuyordu ve devamli olarak konusuyorlardi. Esim asil talihli ona yapacagi is ile ilgili sorular sordu. Nereye gidecegimizi sordu. Houston dedi esim. Konusma sirasi hic bana gelmeden kizim ve benim parmak izimizi bile okutmadan bankadaki miktarin az oldugunu ve sponsor bulmamiz gerektigini soyledi ve bize isaretledigi kagidi verdi. Mulakati bitiriyordu bu sekilde. Esim ek mali kaynaklarimizin oldugunu ve vize onaylanmadan hicbir seyi satmamamiz yazildigi icin bankadaki miktarin su anda az oldugunu soyledi. Ek mali kaynak belgelerimiz ellerinde idi, soyle bir tekrar bakti belgelere. Arabanizi vs satacaginizdan emin olamayiz dedi. Bankada nakit paranin olmasi gerektigini soyledi. O sirada ben sordum eger arabayi vs satar ve bankaya koyarsak bu yeterli olur mu dedim. Evet dedi. Peki ortalama ne kadar gostermemiz gerekiyor dedim. Net konusmadi. Verdigi kagidi okumamiz gerektigini soylediler, sorularimizi kisa cevaplarla gecistirdiler. Verdigi kagitta sponsor gostermemiz gerektigi yaziyor, bankada daha fazla para gosterin filan yazmiyor zaten. Bana ne is yapiyorsun vs hicbir soru sormadilar.Benim parmak izimi almadiniz bile dedim. Haa evet haklisiniz dedi. Sonra kizimizin da parmak izi ornegini esimden aldilar. Siz siz olun eger unuturlar ise uyarin yoksa parmak izi vermek icin tekrar Ankara ya gelmek zorunda kalirsiniz.
Ben yazilimciyim bana hic bir soru sormadilar. Egitimli modern insanlariz. Hani baska nedenler arayanlar icin yazayim dedim. Amerikaya gittigimizde devlete yuk olmayacagimiz gun gibi ortada bir suru ek mali kaynagimiz var. Sadece bankada istedikleri kadar nakit bulundurmadigimiz icin bunlar.. neyse yorum yapmasam daha iyi :)
Donduk geldik. Hikaye boyle maalesef..
https://tr.usembassy.gov/visas/immigrant-visas/iv-status-check/
Buradan vize durumunu kontrol ettigimizde Need Info yaziyor ve 20 gun icinde bizden geri donus beklediklerini yaziyor. Bu bilgiyi bize mulakat sirasinda soylemediler mesela. :/Arkadaşlar son kısımdaki 20 gün içinde gönderilmesi gerekiyor açıklaması sizde var mı?
-
@ayse, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri
Linke ekran goruntusunu koydum. Sizde bu sekilde yazi cikmiyor mu??
Burada @ayse hanım 20 gün süresi için ekran görüntüsü paylaşmış
-
@Muhtaradana bizimkisinde böyle bir yazı çıkıyor :(
Your visa case has been refused under Section 221(g) of the U.S. Immigration and Nationality Act.
Further administrative processing of your application is required before a decision can be made regarding your eligibility for a visa. Administrative processing, on average takes four months, but we are unable to estimate the amount of time it will take for any particular applicant.
As soon as this processing is completed, the Embassy will send you an email providing further instructions.
Note: If the status of the principal applicant is “pending”, derivatives must need to wait for the principal applicant.
-
@morpenguen
Sizin durumunuz da enterasan. Asıl talihli sizsiniz. Eşiniz A/P ye kalıyor. Sizin pasaportunuzun onaylanması, eşinizin pasaportu geri verilmesi olması gerekirdi geçmiş deneyimlere bakarsak.
Yönetmelik mi değişti yoksa uygulama mı bunu kestirmek zor. -
@morpenguen @ayse @Muhtaradana
Ben kontrol ettiğimde sadece bu bilgiler çıkıyor;https://i.hizliresim.com/4pA5nG.jpg
@rana hanım sizlerde bu konu hakkında bilgi paylaşımı yaparmısınız
-
@bolatmali valla biz de anlamadık bu nasıl iş. Formu gönderip olacakları göreceğiz
-
Bu ileti silindi! -
-
@rana, içinde söyledi: FY 2020 Administrative Process (AP durumu) (İdari İşlem)
Rana hanım sizlerede 20 gün şartı koşulmuş.
Gereken belgeler 20 gün içerisinde göndermenizi istiyor konsolosluk. -
@Muhtaradana, içinde söyledi: FY 2020 Administrative Process (AP durumu) (İdari İşlem)
Sayın @bolatmali @ayse @Caghan @rana @harikeyn @sadoshaq @morpenguen
Görüşme anında eksik evrak belgesi verilirken sizlere şu süre içerisinde diye bir süre belirtilmemiş olabilir. Fakat konsolosluğun bu konuda bir süre belirtmiş olabilir. Bunun için durumunuzu şuradan kontrol edebilirsiniz;
2020EU1234 şeklinde sıfır olmadan girin. İlk denemenizde hata alırsınız. 2-3 kere üst üste tıkladığınız zaman bilgileriniz karşınıza gelecektir.
@harikeyn @sadoshaq -
@Burak-Erdoğan bizim form böyle deği. Bize gelen form konsolosluktan gelen mailin içinden çıktı ve baya word dosyası düz soruları yazmışlar ve kesinlikle değiştirmeyin şablonu falan diyorlar.
-
@morpenguen, içinde söyledi: FY 2020 Administrative Process (AP durumu) (İdari İşlem)
@Burak-Erdoğan bizim form böyle deği. Bize gelen form konsolosluktan gelen mailin içinden çıktı ve baya word dosyası düz soruları yazmışlar ve kesinlikle değiştirmeyin şablonu falan diyorlar.
aa bende bunu usa embassy'in kendi sayfasında buldum siliyorum iletimi şimdi.Teşekkürler bilgi için
-
Arkadaşlar 20 gün olayı her zaman vardı bilginize bende 2019 talihlisiyim bende AP ye kaldım belgeleri biran önce gönderin bence
-
@morpenguen, içinde söyledi: FY 2020 Administrative Process (AP durumu) (İdari İşlem)
@bolatmali valla biz de anlamadık bu nasıl iş. Formu gönderip olacakları göreceğiz
siz de idari isleme kalmissiniz gibi gorunuyor. Daha NVC'den sizin icin de clearance gelmemis. cok kullanilan bir soyisminiz mi var?
-
@bolatmali, içinde söyledi: FY 2020 Administrative Process (AP durumu) (İdari İşlem)
@Muhtaradana, içinde söyledi: FY 2020 Administrative Process (AP durumu) (İdari İşlem)
Sayın @bolatmali @ayse @Caghan @rana @harikeyn @sadoshaq @morpenguen
Görüşme anında eksik evrak belgesi verilirken sizlere şu süre içerisinde diye bir süre belirtilmemiş olabilir. Fakat konsolosluğun bu konuda bir süre belirtmiş olabilir. Bunun için durumunuzu şuradan kontrol edebilirsiniz;
2020EU1234 şeklinde sıfır olmadan girin. İlk denemenizde hata alırsınız. 2-3 kere üst üste tıkladığınız zaman bilgileriniz karşınıza gelecektir.
@harikeyn @sadoshaqbu, cok ustunde durulacak bir konu mu, emin degilim. Bu ay size ayrilan bir vize var, o vizeyi kullanmaniz icin en yakin zamanda sizden belgeleri istiyorlar. Zaten belgesi eksik olan arkadaslar bunu aylar sonra gondermeyi dusunmuyordur diye umuyorum :)
Eger daha sonraki aylarda gonderirseniz oncelikle bir vizenin bosa cikmasi ya da sizin icin ayrica konsoloslugun KCC'den vize numarasi istemesi gerekecek. Bu, hem sisteme hem de kisilere ekstra yuk, o nedenle belgesi eksik olan kisilerin zaten -dogal olarak- bunu en yakin zamanda yapmalari herkes icin en iyisi olur. Eger bu ay size ayrilan vize kullanilmazsa, bu vize numarasini -baskasina verilmesi icin- KCC'ye ay sonunda geri gonderiyorlar.
-
@crazycells sorun zaten bende (talihli) değil eşimde çıktı. Ama benim vizeye de onay vermediler. Soyadımız Özkan.
-
@crazycells hocam, cevaplamamızı istedikleri formda “vizeye başvurduğunuz pasaport hariç başka pasaportlarınız var mı?” Diye bir soru var. 5 sene önce eşimin eski pasaportlarından birisi çalınıyor ve tutanak tutturup yenisi alıyor bundan sıkıntı yok. Formu cevaplarken eski pasaportlarının yanına “geçersiz” diye not düşeceğiz ve çalınan pasaportun yanına “çalındı” diye de not düşeceğiz. Sizce formu konsolosluğu gönderirken yeni bir soruya muhatap kalmamak için tutanağı da gönderelim mi? Ve sizce AP durumunun bu olayla bir ilgisi olabilir. Çünkü biz bundan ziyade Ds260 formunda seyahat ettiğiniz yerler sorusu olmadığı için bu formu doldurmamızı istediklerini düşünüyoruz.
-
@Muhtaradana Elinize sağlık, bu sene bu sayfa çok hareketli olacak gibi.Umarım tüm arkadaşlar için başarılı bir süreç olur.
-
@crazycells Ben de sisteme girdigimde herhangi bir şey gorunmuyor.Sanirim henüz güncellenmedi.Sonucta konsolosun ne istedigi hem elimize verdigi evraktan hem de konusmamizdan belli.Bugün evraklari ptt ile gönderdim bakalim kac gün sürecek idari islem süreci.Ama sistem gercekten cok enteresan, kimine 20 gün süre vermisler,kiminde bir sey yazmiyor,kimine de sureyle ilgili hicbirsey dememisler.Ama sanki hatirladigim kadariyla konsolos bana sizi uzun süreli idari isleme atiyorum demisti.Sadece evlilik ispati icin bu kadar süre alacak olmasi cok mantiksiz.Bu seneki mülakat süreclerinde bir farklilik var.Mulakata girecek arkadaslar daha hazirlikli olsunlar
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
10
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum