[Arşiv] DV2020 Mulakat Deneyimleri
-
@sadoshaq, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri
08.11 saat 08:30 da idi randevumuz. 8 gibi kapıdan içeri aldılar.Öğlene kadar herkesin görüşmesi bitti, bizimki öğleden sonraya kaldı.Forumdan okuduğum kadarıyla genç siyahi konsolosluk görevlisi biraz zorluyor.Vizelerin yarısı onaylandı.bazıları direk reddoldu(farklı bir sebepten ötürü sanıyorum), bazıları da eksik evraktan dolayı vize alamadılar.
Neyse gelelim bize..Efendim maddi durum ok sıkıntı yok, evraklar tamam.Şimdi sıkı durun; 5 yıllık evliyim ve eşimle evliliğimi kanıtlamamı talep ettiler ve idare işleme attılar.Dedim 5 yıllık evliliğin ben neyini ispatlayım? Aranızdaki yazışmaları fln getirin dediler.Dedim nasıl getireyim günün birinde green card çıkar diye saklamadım ya!Artık fotoğraflarla ispat etmeye çalışacağız.Ama uluslararası geçerli olan evlilik cüzdanını tanımadılar ya ben daha diyecek söz bulamıyorum.Vize vermemek için yeni bahaneler olsa gerek...TC vatandasi misiniz?
Esiniz de sizinle beraber vize gorusmesinde miydi?
-
@sadoshaq geçmiş olsun evlililk cüzdanınızın haricinde vukuatlı nüfus kaydından da evli olduğunuz çıkmıyor mu zaten. bu nasıl bir ap ye kalma çok saçma gerçekten.
-
@sadoshaq
Öncelikle geçmiş olsun. Yaptığı iş gerçekten çok ilginç. Yeni evlilerden istenmesi bir nebze kabul görebilir ama 5 yıllık bir evlilik gerçekten anlamlandırması zor.
Bu süreçte tabiki de ilişkinizi kanıtlayıp kolaylıkla onayı alacaksınız. Endişe etmeyin.
Genç siyahi arkadaş bende dahil bir çok kişiyi madur etti malesef. Ama sizin durumunuz çözülmesi en basit durum. -
@sadoshaq Geçmiş olsun, kolayca aşarsınız AP sürecini umarım.
Siyahi konsolosluk görevlisinin red verdiği vize türleri herhalde greencard değildi değil mi? B1/B2 gibi vizelere de mi bakıyor?
-
@Archie, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri
@sadoshaq Geçmiş olsun, kolayca aşarsınız AP sürecini umarım.
Siyahi konsolosluk görevlisinin red verdiği vize türleri herhalde greencard değildi değil mi? B1/B2 gibi vizelere de mi bakıyor?
İranlılar görüşmeye Ankara da girdiği için büyük ihtimalle onlardır
Onlar için kabul görme oranı 1/3 gibi bir şey sanırım -
@sadoshaq çok geçmiş olsun,sizin durumunuzun çok kısa sürede olumlu sonuçlanacağını tahmin ediyorum
-
@sadoshaq Geçmiş olsun.Ama bende şüphelendim şimdi :) eşiniz ile birlikte misiniz, yani olur boşanma durumunda olanlar katılıyor, bir yerlerde bilginiz vardır, veya ayrı illerde ikamet falan, memurdur asker vs eş atanmasından vs, bunların hiç biri olmadan da verildiyse şaşırtıcı olur.Kaldı ki kanıtlanması çok basit evlilik resimleri tatil resimleri vs, tebrikler o yüzden şimdiden :) bu arada bu da bana erzurumlu sanırım bir amcamızın enakdarlar kapının altında galıp beni ara demesinin ardından operatörün ; kodlarmısınız demesinden sonra çıldırması olayını hatırlattı :D enakdarın neyini kodliyim enakdar enakdar sizin kisi de bu misal 3-5 aylık evlilik değil ki bu 5 yıl :D
-
Herkese merhaba arkadaşlar 8 kasimda mulakatimiz gerçekleşti deneyimlerimizi size aktarmak istiyoruz
Öncelikle belgeleri teslim etme ve ödeme yapma kısmı bildiğiniz gibi standart prosedür o yuzden mülakat aşamasını anlatayım.
Ilk gittik bizi 40 yaşlarında hafif kirli sakallı güler yüzlü bir beyefendi karşıladı 'do you speak english?' Dedi biz de hayir dedik ardından sıkıntı olmadığını belirterek tercümanı çağırdı. Bize greencard talihlisi olduğumuz için şanslı olduğumuzu ve tebrik ettiğini söyledi ve ardından ellerimizi kaldırıp yemin etmemizi istedi. Asıl talihli olan eşime mesleğiniz nedir diye sorarak başladı o da mimar olduğunu söyledi ardından lisans mi yüksek lisans mi diye sordu o da lisans olduğunu söyledi yüksek lisansı amerikada yapmak istediğini söyledi ardından memur nereye gideceksiniz diye sordu biz de ds260 formunda yazdığımız adrese gideceğimizi söyledik orada kimin yaşadığını ve orda mı yüksek lisans yapacaksınız diye sordu eşim de aile tanıdığımız olduğunu ve ilk etapta bizi misafir edeceğini okulu başka eyalette okumayı planladığını söyledi. Daha sonra bana sizin mesleginizin oradaki adi nedir diye sordu bende geomatic engineer olduğunu söyledim tamam dedi ve bilgisayara not almaya devam etti. Daha sonra aylık geliriniz ne kadar diye sordu bizde yeni mezun olduğumuzu ve çalışmadığımizi söyledik. Ardından ne zaman evlendigimizi sordu 13 haziran dedim fakat 5 yıllık ilişkimiz olduğunu söyledim o da sadece soruyorum diyerek gülümsedi zaten bütün görüşme boyunca çok pozitif yaklaştı sanki sonuç önceden belli yani prosedür gereği soruları soruyor gibiydi. Hesabınızda şuan ne kadar para var dedi bizde 31 k$ olduğunu söyledik ( paramızı eylül ayında toplu halde hesaba yatırmıştık) sonra saglik sigortası ile alakalı herhangi bir araştırma yaptınız mı dedi biz de healthcare.com dan silver planlardan bir tanesinin fotokopisini almıştık bunu göstermek istedim fakat gerek yok dedi sadece kaç dolar bütçe ayırınız dedi bizde 7 bin dolarlık bi plan sectigimizi söyledik peki bu planı satın aldınız mı diye sordu bizde hayır sadece bu planı gidince yaptırmak için uygun gördüğümüzü söyledik. Ardından Amerika vizeleriniz onaylandı haftaya pasaportlarinizi alırsınız postadan dedi.
EKSTRA bizimle alakalı bilgiler şunlar biz greencard çekilişinden sonra evlendik. -
@tugbafurkan tebrikler
-
@tugbafurkan tebrikler yeni hayatınızda mutluluklar ve başarılar...
-
@tugbafurkan tebrikler yeni hayatınızda başarılar.
-
@tugbafurkan Tebrik ederim, aslında sorulan sorular o kadar önemli ki, anladığım kadarıyla baştan beri görevli sizin ne kadar ciddi, hevesli ve kararlı olduğunuza ikna olmak istemiş gibi. Kafada net bir plan oluşturmak çok önemli. Bu deneyimi ayrıntılı olarak paylaştığınız için çok teşekkür ederim, başarılar :)
-
@tugbafurkan tebrik ederim, hayırlı olsun,deneyiminizi paylaştığınız için teşekkür ederim,
en yakın zamanda vize basılı pasaportunuzuda alırsınız umarım, yeni yaşamınızda bol bol mutluluklar ve başarılar -
@haymatlos_ Ispat etmek elbette zor değil ama sacmasapan bir nedenden sürecin ötelenmesi insanın canını sıkıyor.Yarın birgün cocugunu sen mi yaptin isapt et demezler insallah...
-
@tugbafurkan Ktu dosyasi tasiyan diger aile de bizdik.Sizinle ayni kiside mulakat gerceklesti.5 yillik evliligin ispatini istedi bizden :-)
-
@tugbafurkan tebrikler yeni hayatınızda başarılar. darısı heycan ile bekleyenlere:))
-
@crazycells Esim Tc vatandasi ver görüsmeye beraber katildik
-
@phozz uluslararası geçerli evlilik cüzdanina ve e-devletten alinan vukuatli nüfus kayit örnegine itibar edilmemesi cok sacma.Adamlar resmen resmi belgeyi tanimadi.
-
@Nothing-Man Eşimle beraber bir sorun yok.Inci gibi hazirladim dosyalari hicbir eksik yoktu.Klasik nereye gidiyorsunuz vs sorularina da gectik.Diger sorular da hep standartti.Anormal bir durum yoktu yani.Ona ragmen durduk yere sürecin uzamasi cok gereksiz.Planlar ertelendi,sinir stres oldugumuzla kaldik.Bence mülakatlar cok da rahat gecmiyor.Bugun gözlemledigim kadariyla her görevli farkli davraniyor,kimden ne cikacagi belli degil.Siyahi görevliyi kimse istemedi ama biz golü digerinden yedik
-
@sadoshaq evet duydum sizin durumunuzu gerçekten çok saçma bi istek olmuş yani mantıklı bi tarafı yok ama yine de sizin surecinizin olumlu sonuçlanacağını düşünüyorum istedikleri fotoğraf kanıt ne varsa yollarsanız vizeniz onaylanacaktir inşallah biz geçmişe ait uçak biletlerini de götürdük eğer varsa siz de mailden falan bulup koyabilirsiniz aslında
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
44
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum