Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] Sayılar ile DV 2018

Kilitli Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
3.5k 142 1.1m 21

• @crazycells teşekkürler yorumun için. Açıkcası bizim şansımız bu noktalara kaldığı için artık beklentimiz ve yoğunlaştığımız noktalarda bunlar oluyor maalesef :) bir bakıma temenni aslında. EU'nun current olmadığı yıllarda dahi çok sayıda visa verilmiş bu region'a. Biz de cutoff sayısı nasıl daha yüksek olur da gideriz diye aslında dertleşiyoruz :)

• Haziran sonuna kadar verilecek vize tahminimi 16.000'den 15.000'e düşürüyorum. Bu doğrultuda yıl sonu tahminlerim aşağıdaki şekilde

EU 19bin vize verecekler ise bu yıl 29.000-30.000'lerde biter
    EU 20bin vize verecekler ise bu yıl 31.250-32.000'lerde biter
    EU 21bin vize verecekler ise bu yıl 33.600-34.000'lerde biter
    EU 22bin vize verecekler ise bu yıl 36.000'lerde biter
    EU 23bin vize verecekler ise bu yıl son dosyaya kadar(39.695) gider

EU bölgesine 21binden fazla vize verdikleri çok görülmediği için, 33-34bin üstüne sıra gelebilmesi bir mucizeye bağlı gibi duruyor. Belki bir mucize olur son üç ayda aylık 6.000 dosya çağırırlar(reelde 2.500 dosya civarı) ve 20bin-32bin arasındaki dosyaların %70-%80'ı vize almak istemez ise o zaman Eylül'de Current bile olur.

Yinede Temmuz ayında Eylül bülteni yayınlanana kadar ümitleri canlı tutalım, herşey olabilir...

• @asilcenk tabloda şu kısmı anlamadım. CN'ler arasında korelasyon nasıl ?yani CN'i 333XX olan adam için olası kota ne olmalı ?
    Ben de şöyle düşünüyorum;
    2015 aynı dönemde ( 25 Nisan 2017 ) EU'da verilen issued visa 8934, AP& Ready toplamı : 4700 , refuse:675
    2018 aynı dönemde ( 23 Nisan 2017 ) EU'da verilen issued visa 11536, AP& Ready toplamı : 5300 , refuse:1200

Bu iki tabloyu kıyasladığımızda 2015'e göre 2600 issued gerideyiz. Ve 2015'de 43K'larda bitti. yani kabaca sampling uygulasak o seneye bu sene ulaşmak için 40K'lara ulaşması gerekiyor.
    Bu senenin bir yerde kırılması gerekir diye düşünüyorum.

• @superdem22 korelasyon yok, hesaplamayı şöyle yapıyorum verileni 15bin vize alınca kalan vize sayısı belli oluyor. 20bin den yukarı doğru case numaralarındaki dosya sayıları üzerinden hesap yapıyorum ve %50'lik katılım oranı ve %200lük aile bireyleri vize alma oranına göre her bir dosyayı bir vize olarak hesaplıyorum...

Yani 20.000 ile 29-30 bin arası 4270 dosya var ve ben bunu yaklaşık 4.000 vize olarak hesaplıyorum. Olay zaten bilinmezlikten tahmin çıkarmak olduğu için mümkün olduğunca basit hesaplama yapmaya çalışıyorum. Yüzdesel formüller çok işe yaramıyor çünkü her ay her yıl kendine özgü farklılıklar içeriyor.

2015 yılına detay bakmadım ama 2015 Nisandaki cut off 28.450 ancak 2018 Nisandaki cut off 15.950. bu durumda Issuedta geride olmamız çok normal sanki.
    Şimdi fark ettim yazdığına göre 2018 issued 2015'ten fazla, yanlışlık mı var eğer yok ise daha da vahim. 2015'te 28.450 case içerisinde adamlar 8900 vize vermişler iken 2018'de 15.950 case no içerisinde 11.536 vize vermişler gözüküyor. Ne olur yanlış yazmışım de :)

• @asilcenk aşağıdaki chartta en son verilere baktığımızda 11536 issued görüyorum. Nisan sonu itibariyle. Şimdi ben de farkettim durumun vaham olduğunu :)

https://dvcharts.xarthisius.xyz/ceacFY18.html

• Ne kadar islem yapsakta hep bi tarafi havada kaliyor bu ay ki cut off bir cok seyi aydinlatacaktir.ne olursa olsun beklemekten baska yapabilecek bir sey yok.britin de dediği gibi "wait and see" hiç bu kadar anlamlı olmamıştı.

• @asilcenk hesaplama doğru mu ?
    Zaten bizim hesaplarımız kalanlar üzerinden. Yani bundan önce böyle diye bundan sonra da böyle olacak değil

• 2017 yılında toplam 49976 vize verilmiş eu 20516
    bu yıl 52 bin (nacara+ban) verilirse minumum eu ya 21350 visa eder
    @asilcenk ayda aylık 6.000 dosya çağırırlar (reelde 2.500 dosya civarı)
    -mayısta 26500
    -haziran 32500
    -temmuz current

• @gochvaz beklentimiz EU tarafının diğer regionları domine etmesi olacak artık :)

• @superdem22 bu sene o sene
    her şey güzel olacak.

• @superdem22 23.04.2018 tarihli dosyaya göre dediğin gibi Issued 11.550 civarı. Yani 2015'e göre kötü durumdayız... Geçen yıllardan farklı olarak bu yıl enteresan bir şekilde kazananların büyük çoğunluğu vize alıyor.

@metert aynen dediğin gibi zaten bu kadar değişken ile tahmin etme şansımız çok düşük olduğu için elli tane varyasyonlu şu olursa bu olur, bu olursa şu olur şeklinde yorumlamaya çalışıyoruz. Beklerken bu heyecan başka türlü nasıl geçecek. :)

@gochvaz benim mucize dediğimde tam da senin yazdığın.

• @asilcenk bana kalırsa bu önümüzdeki bülten herşeyi netliğe kavuşturcak 25.000-26.000 lere bi sıçrama olursa şansımız var fakat yine aynı şekilde az bi case number açıklarlarsa temmuzu beklemek artık gerçekten anlamsız hale gelir.

• @efeser sonuna kadar katılıyorum sana, aslında Mayıs rakamı sonrası, benim kafamda 35k üstü zaten bitti ama umut edip farklı farklı hesaplar yaparak zamanı geçirmeye çalışıyoruz işte.

İnşallah sonunda sevinen taraf oluruz hepimiz...

• Bu ileti silindi!

• Şu attığım tablo benm el yazımdan biraz karmaşık ama açıklayıcı anlayabilen olursa bakabilir:)

• @efeser ah be kardeşim bunu excel ile yapaydın ya ne uğraştın yazacağım diye tek tek :) Eline, emeğine sağlık. Ama el yazın güzelmiş, bunları ben yazsam kimse okuyamazdı, hatta sonlarını yazarken yorulduğumdan kendim bile okuyamazdım, o kadar kötü yani el yazım.

Yüzdesel oranlar ile gitmişsin anladığım kadarı ile ama tablonun sonucunu anlayamadım, inşallah benim hesaplardan daha iyi sonuçlar çıkıyordur da sevinirim azıcık. benim hesaplar hiç iç açıcı çıkmıyor da... :(

• @asilcenk her ne kadar 2015'ten kötü durumda olsak da göz önünde bulundurulması gerekenler ;

1. 7 ay sonunda gelinen noktayı baz alırsak toplamda visaların henüz yarısı dağıtıldı.
      2 )Ayrıca EU'da 2015'e göre aynı döneme göre 2 kat daha fazla ret var. 2015 Nisan ayına kadar toplamda 2641 red varken , 2018 aynı dönemde 5800 ret var. Bence red konusunda cömert olmaları fazla kişi sayısıylada ilişkili olabilir. Bu bizi yüksek rakamlara taşıyabilir.
    2. Yoğunluk rakamlar arttıkça azalıyor bu yüzden sampling yaptığımızda cutoff rakamı artış gösterecektir.

Yani kalan 5 ayda nelerin olacağını data olarak kestirmek çok zor. çünkü data dediğimiz aslında insan :) ve kalan sürede ne kadar visa kalır sorusuna yapay sinir ağları ile tool yazsak yine doğru sonuca ulaşamayacağız . Bu yüzden temenni bu sene EU'nun diğer regionları dominate etmesi.
    KCC'nin kestiremediği konu refusals& AP&ready konusu. Ya bu adamlar bir ay daha bekleyip bunların durumunu gözlemler yada VByi bariz arttırıp cutoff'ı kotaya yakşaltırır bekleyip görelim.
    Kişisel olarak bu kadar fazla kazanan olduğu senede 50K'nın çok altında beklemiyorum visa verilmesini. Bazı seneler 46Kda kalmış ancak bu senelerde current'a rağmen adam bulamamışlar. Bu sene gideceklerin fazlalığı kimseyi korkutmasın.Bu yüzden red verme konusunda baya cömertler.

• @efeser önümüzdeki VB düşük bile gelse aslında bu herşey bitti anlamına gelmez. Hatta current'ı tetikleyebilir.
    EU'da bu sene red'lerin sayısı fazla. 2015'e göre ciddi red var. 2017'e red oranı 8% iken, 2018'de 10% red var. Readylerin durumu belirsiz.

Arkadaşlar biraz fazla kafanızı şişiriyorum kusura bakmayın :) datasal bir insight çıkarabilir miyiz diye uğraşıyorum kalan süreyi düşünürsek :)

• @asilcenk 18.000 den sonra çağrılcak insan sayısı baya bi düşüyo toplam 4.700 civarı 4.700 kastım formu doldurup bekleyenler yani bu tablonun sonuna kadar gerçek bekleyen insan sayısı (id) kaç kişi gider kaç kişi gitmez gidenlerin eş ve çocuk sayıları kaç olur bilemiyoruz. Bu saatten sonra benm gözümfe tek temennimiz aileler ve evli çiftlerin gitmemesi daha fazla yoksa sıkıntı:))))

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

25

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k