Kredi Skoru / Credit History
-
@erkcet Hesabı açarken SSN 'im vardı hatta green card DS formunda bu SSN numaramı da ilettim. Bu SSN sicilinde olumsuz bir durum olduğu için de green card için olumsuzluk doğurabilir anladığım kadarıyla. Ayrıca benim 300 $ borcumun ne kadar olduğunu öğrenmek için kredi skorunu sorgulatacağım. Teşekkür ederim bilgiler için.
-
@erkcet Kredi skorumu sorguladığımda ''A problem occurred submitting your Social Security number. Try again.'' hatası alıyorum. SSN'in iptal edilme gibi bir durumu söz konusu mudur acaba ?

-
@berkyurdum çok bilmiş gibi ahkam kesmeyeyim fakat çekilişten hak kazanmışsınız böylesi basit bir şey neden olumsuz etkilesin ki
İkinci sorunuza gelince kullandığınız siteden aşina değilim fakat Credit Karma’ya giriş yapabilmek için ben VPN kullanıyorum Türkiye’den girmek mümkün değildi belki aynı durum bu sitede de vardır. Önlem açacıyla söyleyeyim VPN kullanan bu tür işler için sakıncalı olabiliyor.
SSN iptal ediliyor mu bilmiyorum eğer olsaydı herkes sicilini daha rahat düzeltirdi.
-
@erkcet Haklısınız 300 $ için olumsuz etkilenme ihtimali düşük ama insan tereddüt ediyor. Her zaman böyle bir şans gelmiyor insanın ayağına.
VPN ile tekrar deneyeceğim belki dediğiniz gibi olabilir.
J1 vizesi için kısa süreli geçici bir SSN türü var mı bilmiyorum. yakında hep birlikte göreceğiz sanırım.
Tekrardan teşekkürler.
-
SSNler bilfigim kadarı ile her bireye bir tane tanımlı, yıllar sonra da aynı numarayı kullanıyorsunuz. Esim 30 sene master yaparken aldıgı ssn i kullanıyor su an. Aynı numara devam ediyor.
-
@berkyurdum, içinde söyledi: Kredi Skoru / Credit History
Merhabalar 2014 Haziran-Eylül ayları arasında WAT programı ile South Carolina eyaletinde çalıştım ve ikamet ettim. Bank of Amerika'da hesap açtırdım ve debit kart aldım. WAT programı bittiğinde ise Amerika'yı gezmeye başladım. Dönmeme 1 hafta kala New York'ta bir hostelde kaldım. 300 dolar ücreti olan konaklama tutarı hostele giriş yaptığımda provizyona alınmış. Bende son gün kartımda kalan parayı harcamak için alışveriş yaptım ancak işlem provizyonda olduğu için aslında hesabımda görünen tutar otelin alacağı tutarmış ve benim hesabımda para kalmamış. Farkında olmadan provizyonda olan tutarı alışverişte harcadım ve uçağa binmeden 1 saat önce fark ettim ki bank of Amerika hesabım -300 $ olarak görünüyor. Ayrılmadan şubeye giderek internet bankacılığı ve kartımı iptal talebi iletmiştim. Bu nedenle ne kartım ne de internet şubesinden hesap numaramı alarak para gönderemedim Türkiye'ye dönünce. Sonra faiz işleyecek diye panik olup Türkiye'den bankayı aradım ve durumu anlattığımda ''borcunuz bizimle güvende Amerika'ya bir daha ki gelişinizde ödeyebilirsiniz. Herhangi bir faiz işlemeyecek'' dediler. Zaten hesap iban bilgilerim olmadığı için de parayı gönderemedim. 5 yıl sonra eşime green card çıktı ve bu -300 bakiye hem kredi skorumu hem de green card durumu için sorun yaratır mı diye merak ediyorum. Tüm konularda olduğu gibi gördüğüm kadarıyla en deneyimli olan @crazycells belki bir yorum getirebilir bu konuya. Şimdiden teşekkürler.
Green Card surecinizi etkileyecegini sanmam, ama kredi skoru bir sure etkilenmis olabilir. ABD'ye gidince durumu duzeltmeye calisabilirsiniz.
-
@berkyurdum Sizin onceki SSN'ye bagli bir "kredi" olmadigi icin inaktiflesmis olabilir.
-
@crazycells Bilgilendirme için teşekkür ederim. Amerika'ya giriş yaptıktan sonra bunu deneyimlemiş olacağız galiba.
-
Bu ileti silindi! -
Merhaba arkadaslar. Kredit Karma kredit score sorgulatmak kredi skoruna etkisi varmi. Dusme gibi.
-
Hayır yok
-
@semavi cosco uyelik actirdim. Cash baklar icin visa kart lazimw dediler. Isterseniz size citi cosco everywhere kredi kart acalim dediler. Dun onaylanmadi diye kagit gondermisler anlamadim. Hali hazirda Discover kredi kart kullaniyorum. Kafa takildi sorayim dedim.
-
Green Kartımı iade edip turist vizesi ile ABD'ye geleceğim. İhtiyaç halinde (Ev kiralarken vb.) mevcut kredi skorumu ve SSN kullanmamda bir mahsur var mıdır?
-
@Taurus, içinde söyledi: Kredi Skoru / Credit History
Green Kartımı iade edip turist vizesi ile ABD'ye geleceğim. İhtiyaç halinde (Ev kiralarken vb.) mevcut kredi skorumu ve SSN kullanmamda bir mahsur var mıdır?
Normal sartlarda statunun turist vizesi olacagi icin kullanmazsiniz diye biliyorum.
-
@Taurus yoktur. Kullanabilirsin.
-
@crazycells abi mesela ben bankdan kredi karti aldim .ama hic bir para harcamadan her ay duzenli olarak para yatiriyorum .o zaman kredi skorum yukselenden sora ,para harcamasam mesela skor 766 -800 du bende .eyer kredi skorum 800 oldukdan sora ,para harcamasam .ondan sonra kredi skoruma para yatirmasam ,800 olan skor asagi dusermi yoksa yok ?
-
@sami-nur kredi kartı alıp bankaya borçlanmadan yani verilen kredinin bir miktarını kullanmadan kredi skorunuzun yükseleceğini düşünmüyorum
-
@Muhtaradana yok onu demedim.yani ben diyelim kredi skorunu 800 e ulasdirdim ama kredi goturmeden .800 ulasdiginda skor ondan sonra para yatirmasam kredi skor dusermi ?
-
@sami-nur tam anlayamadım kusura bakmayın, kredi skorunuzun yükseldikten sonra ne yapacaksınız?
-
@sami-nur, içinde söyledi: Kredi Skoru / Credit History
@crazycells abi mesela ben bankdan kredi karti aldim .ama hic bir para harcamadan her ay duzenli olarak para yatiriyorum .o zaman kredi skorum yukselenden sora ,para harcamasam mesela skor 766 -800 du bende .eyer kredi skorum 800 oldukdan sora ,para harcamasam .ondan sonra kredi skoruma para yatirmasam ,800 olan skor asagi dusermi yoksa yok ?
Kredi skoru oluşturmak için kredi kartından harcama yapıp daha sonra onu gününde ödemek gerekir. Harcama yapmadan kredi skoru oluşmuyor.
Kredi skoru kaç olursa olsun, yaptığınız harcamanın borcunu ödemezseniz hemen düşer.
Eğer hayatınızda hiç kredi kartı kullanmadıysanız bence bu işlere hiç girmeseniz daha iyi olur.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
25
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum