Önlisans ve Lisans Eğitimi, Başvurular, SAT ve ACT sınavları
-
-
Merhaba,Community College fiyatları normalde 6000-10000$ arası olduğunu okudum ve vatandaş olanlar için bu fiyatlar 2000-3000$’a düşebiliyor.Acaba bu fiyat düşmesi greencard sahipleri içinde geçerli midir?
-
@xpowerglide, içinde söyledi: Önlisans ve Lisans Eğitimi, Başvurular, SAT ve ACT sınavları
Merhaba,Community College fiyatları normalde 6000-10000$ arası olduğunu okudum ve vatandaş olanlar için bu fiyatlar 2000-3000$’a düşebiliyor.Acaba bu fiyat düşmesi greencard sahipleri içinde geçerli midir?
bu dediginizi belirleyen en onemli sey in-state/out-of-state olma durumu... Su konuyu inceleyebilirsiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/449/in-state-out-of-state-kavramlari -
Amerikada universite egtimi ile ilgili Turkiyede verilecek ücretsiz bir seminer. Semineri verecek kişi LA de yasıyor ve bu konularda danışmanlık veren bir arkadaşımız. İstanbulda olupta eğitim ile ilgili fikir sahibi olmak isteyenler link üzerinden kayıt olup katılabilirler.
-
Merhaba arkadaşlar,bizde ailece green cardlıyız.CC ler lise diplomasının aslınımı istiyor yoksa ingilizceye çevrilmiş olanı yeterlimi.Oğlum burda üniversiteye kayıt yaptırıp dondurmayı düşünüyor kayıtda burdaki üniversite diplomayı alacağı için ingilizce çevirisi ABD için yeterli olurmu.cevap verirseniz sevinirim selamlar
-
Universite egitimi ile ilgili 16 Ekim tarihinde İstanbulda ucretsiz seminer verilecek. Katilmak isteyenler yukardaki link uzerinden kayit yapabilir. Semineri veren Amerikada egitim danismani veren bir firma, sahibide arkadasimdir, egitim ile ilgili - universite giris vs konularda yardimci olacaktir
-
@cnpist Merhaba , 2 yıllık üniversite mezunuyum haftaya ABD’ye gidiyorum orada devam edeceğim eğitimime. Lise ve üniversite diplomalarımı da yanımda götüreceğim bunları tercüme ettirmeye gerek var mıdır?
-
@daniela kusura bakmayın, işler gucler sebebi nedeniyle bir suredir giremedim. tercume ettirmenizde fayda var. umarım gec kalmamısımdır
-
@daniela, içinde söyledi: Önlisans ve Lisans Eğitimi, Başvurular, SAT ve ACT sınavları
@cnpist Merhaba , 2 yıllık üniversite mezunuyum haftaya ABD’ye gidiyorum orada devam edeceğim eğitimime. Lise ve üniversite diplomalarımı da yanımda götüreceğim bunları tercüme ettirmeye gerek var mıdır?
tekrar merhaba, noter onaylı tercume daha saglıklı olacaktır. basarılar
-
@strangereister, içinde söyledi: Önlisans ve Lisans Eğitimi, Başvurular, SAT ve ACT sınavları
Arkadaslar selamlar.
Purdue Universitesi Computer and Information Science bolumune kabul aldim. Bildiginiz gibi Major ve Minor var. Major olarak CS sectim ama Minor secmeli miyim? Artilari ne olur..? Sadece Computer Scientist olmak isteyen biri icin farkli bir alanda minor yapmak fayda saglar mi? Ne gibi zorluklari vardir?
Yuksek lisans yapmak istiyorum, sadece minor hakkinda fikirlerinizi merak ediyorum.
Tesekkur ederim,
Merhaba, Matematik alaninda minor yapmaya basladim. Minor'i tamamlamak icin toplam 6 ders almam gerekiyormus, ilk ucunu ilk seneden hallettim. Bakalim, ilginiz icin tesekkurler sayin @crazycells (:
-
@strangereister, içinde söyledi: Önlisans ve Lisans Eğitimi, Başvurular, SAT ve ACT sınavları
Arkadaslar selamlar.
Purdue Universitesi Computer and Information Science bolumune kabul aldim. Bildiginiz gibi Major ve Minor var. Major olarak CS sectim ama Minor secmeli miyim? Artilari ne olur..? Sadece Computer Scientist olmak isteyen biri icin farkli bir alanda minor yapmak fayda saglar mi? Ne gibi zorluklari vardir?
Yuksek lisans yapmak istiyorum, sadece minor hakkinda fikirlerinizi merak ediyorum.
Tesekkur ederim,
Merhaba, Matematik alaninda minor yapmaya basladim. Minor'i tamamlamak icin toplam 6 ders almam gerekiyormus, ilk ucunu ilk seneden hallettim. Bakalim, ilginiz icin tesekkurler sayin @crazycells (:
harika :) basarilarinizin devamini dilerim :)
-
Merhabalar herkese. Bir sorum olacaktı; Türkiye'de lisans mezunuyum Amerika'da cc ya da üniversitede okumak için illa ki lise diplomamız gerekli midir? Çünkü önceki sayfalarda bazı arkadaşlar yüksek lisans diploması sunduğu halde lise diploması talebiyle karşılaşmış yani bu okuldan okula veya görevlinin insiyatifine göre değişen bir şey midir? Ayrıca Türkiye'de lise diploması üniversiteye kayıt yapılırken veriliyor ve onlarda kalıyor malumunuz bunu tekrar geri almak mümkün mü yoksa bu da mı okuldan okula değişen bir şey? :) Bu konuda bilgisi olan var mıdır?
-
@troy evet lise diplomanızı mezun olduğunuz üniversiteye başvurarak alabilirsiniz
-
Merhaba arkadaşlar
CCye kabul edilmek için lise diploması isteniyormuş.Benim buradaki üniversitede de egitimim devam ettigi için lise diplomam üniversitede.E-devletten çıkardıgım türkçe aslı olmayan diplomayı kayıtta kabul ederler mi? -
@runtothehills, içinde söyledi: Önlisans ve Lisans Eğitimi, Başvurular, SAT ve ACT sınavları
Merhaba arkadaşlar
CCye kabul edilmek için lise diploması isteniyormuş.Benim buradaki üniversitede de egitimim devam ettigi için lise diplomam üniversitede.E-devletten çıkardıgım türkçe aslı olmayan diplomayı kayıtta kabul ederler mi?yurtdisinda ayrica universite egitimi alacaginizi bildirip okuldan alabilmeniz lazim orijinalini...
-
@strangereister Tebrikler ve başarılar. Size bir sorum olacaktı. Oğlum 14 Mart da SAT sınavına girecek. İngilizcesi oldukça iyi (ielts ortalaması 8,5) matematik seviyesi ise ortalama sizce iyi bir puan alması mümkün mü? Essay de yapacak ayrıca ki bu konuda da iyi.
-
@Famel SAT’de Türkiye’deki gibi matematik soruları olmuyor. Eğer Türkiye’de ortalama bir matematik bilgisi varsa iyi bir puan alacağını düşünüyorum. Genelde grafik okuma ve basit matematik bilgilerini kullanmasını isteyen sorular oluyor
-
@strangereister Teşekkürler cevabınız için içimi rahatlattınız.
-
İki yıllık bir bölüme Türkiye'den başvurmak için gerekli aşamalar nelerdir? Ayrıca önlisansı bitirdikten sonra Amerika'da kalıcı olarak yerleşip çalışma şansımız var mı?
-
@RoadtoNewLife, içinde söyledi: Önlisans ve Lisans Eğitimi, Başvurular, SAT ve ACT sınavları
İki yıllık bir bölüme Türkiye'den başvurmak için gerekli aşamalar nelerdir? Ayrıca önlisansı bitirdikten sonra Amerika'da kalıcı olarak yerleşip çalışma şansımız var mı?
Okuldan kabul alip, vize basvurusu yapmalisiniz...
Evet, onlisans derecesinden sonra, ya okuyarak ya da calisarak ABD'de statunuzu koruyabilirsiniz.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
46
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum