Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Arkadaslar yasadiginiz ikilemi ben de yasadim. Bana GC ciktiginda yil 2008 idi ve konsolosluk icin numaramin current olmasini beklerken ABD de cok agir finansal kriz oldu. Turkiye de issiz gecirdigim yillardan sonra sektorunde oncu buyuk bir firmada uretim sefi olarak 6 yildan beri calismaktaydim GC ciktiginda. Isim Turkiye sartlarinda ortanin ustu gelir getiriyordu. Issiz kaldigim yillari ve buradaki finansal krizi dusununce sizin gibi ikilem yasadim. Avantajlarimdan bahsedersem, birisi ingilizcemin sifir olmamasiydi. Girdigim seviye tespit sinavlarinda advanced level idi. Diger bir avantajim bekar bir erkek olmam idi. Aslinda bu bir avantaj mi dezavantaj mi nereden baktiginiza bagli.
    ABD Ankara konsoloslugundan gocmen vizesini aldiktan 3 ay kadar sonra ABD ye ilk girisimi yaptim. Amerikaya ilk gelisimden once ozel bir okuldan 1 ay icin homestay ingilizce dil egitimi satin aldim. Bu sekilde kalacak yerim otomatik olarak hazirdi. Bu sure zarfinda mumkun oldugunca cok kisi ile tanisip ABD deki hayat standardini, hayat tarzini ve is olanaklarini kendimce arastirmaya calistim. Acikcasi TR ye dondugumde ABD de yasama konusunda notr dum. Bir ayin yetesiz oldugunu dusundum ve daha sonra 1 ay icin bir seyahat daha planladim ertesi yil. Gittigimde ilk gidisimde kaldigim ev sahibim ile kurdugum cok iyi dostlugum sayesinde yine onun evinde kaldim ve benden para almak istemedi ama ben zorla vermistim. Gidisimin ilk haftasi Dunkin Donuts da is buldum ve calistim. Kazandigim para ucak paramin tam karsiligi degilse de cok yakindi bu yuzden mutluydum ve amerikan is yerinde calisip halkin arasina karismak iyi bir experience olmustu. Bu sekilde kucuk isler bularak burada gecimimi saglayabilecegimi anladiktan sonra Amerika ya temelli gelmeli miyim yoksa vazgecmeliyim konusunda bir fikir olusmaya baslamisti sanki kafamda ya da olusmamisti sadece bir hissiyatti. Ama en iyisi temelli gelmek icin 3 yil daha beklemek idi benim icin. Bunu boyle dusundum cunku finansal krizin bu sure sonunda sonlanmasa bile etkisinin hafifleyecegini ongordum. Yaklasik bir yil sonra yeniden geldim ve 2 yil icin reentry permit e basvurdum. Reentry permit onaylandiktan tam 1 yil 11 ay sonra ABD ye temelli geldim ve yahoo daki Turk gruplarin birinde eleman arayan NJ deki bir Turk sirketinde 12 dolara calismaya basladim. 3 ay sonra PA de bir Turk sirketinde daha iyi bir pozisyon buldum kendi meslegimle ilgili. Ondan 2 yil sonra bir Amerikan firmasinda is bularak MA ye geldim.
    Benim hikayem bu. Her ne kadar herkesin kosullari farkli ise de umarim benim gibi ikilem yasayanlara yardimci olur.

    Ama sunu ifade etmeliyim ki, TR de son 3 yilimda gitgel cok yasadim. Kolay degildi karar vermek tirnagimla kaziyarak bir yerlere gelmistim calistigim sirkette. Tum kariyerimden vazgecmek demek olabilirdi gocu kaldirma karari. Bir hafta "ne isim var ABD de nasil is bulacagim orada, dili yabanci, kulturu yabanci" diyerekten gitmeyecegim diyordum kendi kendime. Ancak bir sonraki hafta kafam birseylere bozuluyordu ve gitmeye karar veriyordum. Cok karar degistirdim. Dusunuyorum da simdi "gidecegim buralardan, tiktigimin sirketinde .......koydugumun mudurununn agiz kokusunu cekiyorum" dedigim cok olmustu. Ya da ailevi problemlerim nedeniyle ya da AKP hukumetinin o zamanlarda yaptigi zirvaliklarla ve ust uste secimler kazanmasinin TR de gelecekte huzur birakmayacagi gibi dusuncelerle gidecegim diyordum. Gezi parki olaylari benim kesin kararimi vermeme neden olmustu. Yanlis anlasilmasin gezi parki protestocularindan oturu degil, gezi parki olaylarinin kaynaklandigi hayat sartlari ve AKP zihniyeti buraya gelmemde buyuk olcude etkili oldu.
    Bu baslik altinda, GC kazanip da ikilemde olanlara soyleyebileceklerim sunlar:
    Ben evli olsaydim hayatta bu riski alip ABD ye gelmezdim ki su anda burada her ne kadar issizlik oranlari dusuk ve ekonomi iyi olsa da gecerli bir mesleginiz yoksa hayat cok zor. Diline hakim olmadiginiz yabanci bir ulkede gecerli bir mesleginiz yoksa, o zaman saatlik 10-12 dolara basit islerde calisirsiniz. "onemli degil ben hem calisir hem okurum" diyenler olacaktir. Simdiden soyleyeyim hem calisip hem okumak kolay degil. Ozellikle ABD de hic kolay degil. Egitim kalitesini kastetmiyorum, iyisi var kotusu var universitelerin ama su bir gercek burada en dandik universitede bile odev, proje, quiz, exam, test, presentation yagmuru var. Bu yagmur bir basliyor semeter sonuna kadar devam ediyor. Due date ler altinda eziliyorsunuz. Hem calisip hem okul okumak muthis bir disiplin gerektiriyor. Zamaninda mezun olmaniz icin full time student olmalisiniz. Bu da her semester en az 4 ya da 5 dersle bogusmaniz demek. Bunun yaninda parasiz kalirsaniz veya zora duserseniz TR deki gibi size destek olacak akraba arkadas yok bilin buralarda. istisnalar olabilir, bazi gocmenlerin buralarda akrabalari olabilir ama genele baktiginizda cogu insanin maddi destek alabilecegi arkadasi akrabasi olmuyor burada. Ben oyleydim.
    Saglik hizmetleri burada cok pahali. Bu konu cok hassas bir konu ve cocuklu gelecek olanlara tavsiyem buraya gelince mutlaka saglik sigortasi yaptirin. Iyi kotu demeyin walmart, starbucks, dunkin donut gibi yerlerde bir ise girmek icin cabalayin. cunku bunlar buyuk firmalar. calisanlarina cuzzi ucretlerle saglik sigortasi yapiyorlar. Ama full time olmalisiniz, part time degil.
    Diger taraftan, cok iyi gecerli bir mesleginiz varsa orta bir ingilizceyle cok iyi para kazanabileceginiz bir yer burasi. Ayni sekilde girisimciliginize guveniyorsaniz tam size gore bir yer burasi.
    Sirketlerde, fabrikalarda is bulup calisirim diyorsaniz is tecrubesi cok cok onemli burada. Hatta egitimden onde geliyor is gorusmelerinde. Su ana kadar benim is gorusmelerindeki tecrubelerimden anladigim basvurdugunuz iste kalifiye olup olmamaniz on planda. Bunu sakin unutmayin. Buradaki sirketler hazir eleman ariyorlar. Armut pis agzima dus. TR de de bu mantik vardi. Egitiminize cok fazla guvenmeyin. IT gibi cok eleman aranan sektorlerde bile sirketler elemana cok ihtiyaclari olmasina ragmen tecrubesiz kisilerle calismak istemiyorlar.
    Aklima gelenler bunlar. Sorulariniz olursa bilgim olcusunde yanitlarim. Kendinize iyi bakin. "Takmayin fazla kafaya, hersey olacagina varir" demek istiyorum ama biliyorum takacaksiniz. Cunku ben de cok takmistim hatta sizden daha bile cok 🙂 Kalin saglicakla...


  • @hasbelkader Çok teşekkürler Tecrübelerinizi bizimle paylaştığınız için. Dikkatimi çeken diğer birşey orada sanki sadece çalışılıyor ve sosyalleşme sıfır gibi lanse ediliyor. Hiç mi insanlar kendilerine ve ailelerine vakit ayırmıyor, hep iş mi hayatları?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ejay @kivo çalışma saatini yazdı sabah 08:30 - 21:30 arası çalışıyor eve gitmesini koy üstüne


  • @ejay evet cogunlukla malesef oyle. Ben uretim yapan fabrikalarda vardiyali calistim TR de ve burada profesyonel kariyerim boyunca. Calisma saatleri memuriyet ve bilimum ofis islerinden daha uzundu. Buraya gelirken toz pembe hayallerle geldim is ve sosyal hayati dengelerim zannediyordum ama malesef oyle olmadi. Turkiye ye gore cok fark yok. Ortalama 55 - 60 saat calisiyorum haftada. Ben beyaz yakaliyim bu sekilde. Mavi yakalilarda bu sure 70 saate kadar cikiyor fazla mesailerle. Ben gida sektorunde calisiyorum, belki o yuzden calisma saatleri bu kadar uzun. Sektorden sektore gore de degisebilir bu durum. Ama ofis calisanlari daha az calisiyorlar. Turkiye deki gibi. Haftada 40 saat civari calisiyorlar.
    Turkiye deki gibi burada da insanlar gecimlerini saglamak icin calismak zorunda. Kurumsal firmalarda sirketlerde full time is bulamazsan part time saatlik 10-12 dolara calisirsin. Bu sekilde calisirsan da bu sefer kazandigin para gecinmene yetmeyecegi icin calisma suren daha uzun olacaktir. Burada part time calisan insanlar genelde 2 iste birden calisiyorlar gecinebilmek icin. Burada da Turkiyedeki gibi salaried pozisyonda benefit leri olan bir sirkette calismak lazim. 40 saat calis middle class ol. Bos zamaninda ister calis ister sosyal ol. Keyfine kalmis.


  • @mhepekiz 41 de ilk kez gc şansımı deniyorum daha mı kötü bilemedim

  • Yasaklı

    @Mkk0112 sana bağlı!


  • @hasbelkader, içinde söyledi: Memurluk mu Amerika mı?

    Arkadaslar yasadiginiz ikilemi ben de yasadim. Bana GC ciktiginda yil 2008 idi ve konsolosluk icin numaramin current olmasini beklerken ABD de cok agir finansal kriz oldu. Turkiye de issiz gecirdigim yillardan sonra sektorunde oncu buyuk bir firmada uretim sefi olarak 6 yildan beri calismaktaydim GC ciktiginda. Isim Turkiye sartlarinda ortanin ustu gelir getiriyordu. Issiz kaldigim yillari ve buradaki finansal krizi dusununce sizin gibi ikilem yasadim. Avantajlarimdan bahsedersem, birisi ingilizcemin sifir olmamasiydi. Girdigim seviye tespit sinavlarinda advanced level idi. Diger bir avantajim bekar bir erkek olmam idi. Aslinda bu bir avantaj mi dezavantaj mi nereden baktiginiza bagli.
    ABD Ankara konsoloslugundan gocmen vizesini aldiktan 3 ay kadar sonra ABD ye ilk girisimi yaptim. Amerikaya ilk gelisimden once ozel bir okuldan 1 ay icin homestay ingilizce dil egitimi satin aldim. Bu sekilde kalacak yerim otomatik olarak hazirdi. Bu sure zarfinda mumkun oldugunca cok kisi ile tanisip ABD deki hayat standardini, hayat tarzini ve is olanaklarini kendimce arastirmaya calistim. Acikcasi TR ye dondugumde ABD de yasama konusunda notr dum. Bir ayin yetesiz oldugunu dusundum ve daha sonra 1 ay icin bir seyahat daha planladim ertesi yil. Gittigimde ilk gidisimde kaldigim ev sahibim ile kurdugum cok iyi dostlugum sayesinde yine onun evinde kaldim ve benden para almak istemedi ama ben zorla vermistim. Gidisimin ilk haftasi Dunkin Donuts da is buldum ve calistim. Kazandigim para ucak paramin tam karsiligi degilse de cok yakindi bu yuzden mutluydum ve amerikan is yerinde calisip halkin arasina karismak iyi bir experience olmustu. Bu sekilde kucuk isler bularak burada gecimimi saglayabilecegimi anladiktan sonra Amerika ya temelli gelmeli miyim yoksa vazgecmeliyim konusunda bir fikir olusmaya baslamisti sanki kafamda ya da olusmamisti sadece bir hissiyatti. Ama en iyisi temelli gelmek icin 3 yil daha beklemek idi benim icin. Bunu boyle dusundum cunku finansal krizin bu sure sonunda sonlanmasa bile etkisinin hafifleyecegini ongordum. Yaklasik bir yil sonra yeniden geldim ve 2 yil icin reentry permit e basvurdum. Reentry permit onaylandiktan tam 1 yil 11 ay sonra ABD ye temelli geldim ve yahoo daki Turk gruplarin birinde eleman arayan NJ deki bir Turk sirketinde 12 dolara calismaya basladim. 3 ay sonra PA de bir Turk sirketinde daha iyi bir pozisyon buldum kendi meslegimle ilgili. Ondan 2 yil sonra bir Amerikan firmasinda is bularak MA ye geldim.
    Benim hikayem bu. Her ne kadar herkesin kosullari farkli ise de umarim benim gibi ikilem yasayanlara yardimci olur.

    Ama sunu ifade etmeliyim ki, TR de son 3 yilimda gitgel cok yasadim. Kolay degildi karar vermek tirnagimla kaziyarak bir yerlere gelmistim calistigim sirkette. Tum kariyerimden vazgecmek demek olabilirdi gocu kaldirma karari. Bir hafta "ne isim var ABD de nasil is bulacagim orada, dili yabanci, kulturu yabanci" diyerekten gitmeyecegim diyordum kendi kendime. Ancak bir sonraki hafta kafam birseylere bozuluyordu ve gitmeye karar veriyordum. Cok karar degistirdim. Dusunuyorum da simdi "gidecegim buralardan, tiktigimin sirketinde .......koydugumun mudurununn agiz kokusunu cekiyorum" dedigim cok olmustu. Ya da ailevi problemlerim nedeniyle ya da AKP hukumetinin o zamanlarda yaptigi zirvaliklarla ve ust uste secimler kazanmasinin TR de gelecekte huzur birakmayacagi gibi dusuncelerle gidecegim diyordum. Gezi parki olaylari benim kesin kararimi vermeme neden olmustu. Yanlis anlasilmasin gezi parki protestocularindan oturu degil, gezi parki olaylarinin kaynaklandigi hayat sartlari ve AKP zihniyeti buraya gelmemde buyuk olcude etkili oldu.
    Bu baslik altinda, GC kazanip da ikilemde olanlara soyleyebileceklerim sunlar:
    Ben evli olsaydim hayatta bu riski alip ABD ye gelmezdim ki su anda burada her ne kadar issizlik oranlari dusuk ve ekonomi iyi olsa da gecerli bir mesleginiz yoksa hayat cok zor. Diline hakim olmadiginiz yabanci bir ulkede gecerli bir mesleginiz yoksa, o zaman saatlik 10-12 dolara basit islerde calisirsiniz. "onemli degil ben hem calisir hem okurum" diyenler olacaktir. Simdiden soyleyeyim hem calisip hem okumak kolay degil. Ozellikle ABD de hic kolay degil. Egitim kalitesini kastetmiyorum, iyisi var kotusu var universitelerin ama su bir gercek burada en dandik universitede bile odev, proje, quiz, exam, test, presentation yagmuru var. Bu yagmur bir basliyor semeter sonuna kadar devam ediyor. Due date ler altinda eziliyorsunuz. Hem calisip hem okul okumak muthis bir disiplin gerektiriyor. Zamaninda mezun olmaniz icin full time student olmalisiniz. Bu da her semester en az 4 ya da 5 dersle bogusmaniz demek. Bunun yaninda parasiz kalirsaniz veya zora duserseniz TR deki gibi size destek olacak akraba arkadas yok bilin buralarda. istisnalar olabilir, bazi gocmenlerin buralarda akrabalari olabilir ama genele baktiginizda cogu insanin maddi destek alabilecegi arkadasi akrabasi olmuyor burada. Ben oyleydim.
    Saglik hizmetleri burada cok pahali. Bu konu cok hassas bir konu ve cocuklu gelecek olanlara tavsiyem buraya gelince mutlaka saglik sigortasi yaptirin. Iyi kotu demeyin walmart, starbucks, dunkin donut gibi yerlerde bir ise girmek icin cabalayin. cunku bunlar buyuk firmalar. calisanlarina cuzzi ucretlerle saglik sigortasi yapiyorlar. Ama full time olmalisiniz, part time degil.
    Diger taraftan, cok iyi gecerli bir mesleginiz varsa orta bir ingilizceyle cok iyi para kazanabileceginiz bir yer burasi. Ayni sekilde girisimciliginize guveniyorsaniz tam size gore bir yer burasi.
    Sirketlerde, fabrikalarda is bulup calisirim diyorsaniz is tecrubesi cok cok onemli burada. Hatta egitimden onde geliyor is gorusmelerinde. Su ana kadar benim is gorusmelerindeki tecrubelerimden anladigim basvurdugunuz iste kalifiye olup olmamaniz on planda. Bunu sakin unutmayin. Buradaki sirketler hazir eleman ariyorlar. Armut pis agzima dus. TR de de bu mantik vardi. Egitiminize cok fazla guvenmeyin. IT gibi cok eleman aranan sektorlerde bile sirketler elemana cok ihtiyaclari olmasina ragmen tecrubesiz kisilerle calismak istemiyorlar.
    Aklima gelenler bunlar. Sorulariniz olursa bilgim olcusunde yanitlarim. Kendinize iyi bakin. "Takmayin fazla kafaya, hersey olacagina varir" demek istiyorum ama biliyorum takacaksiniz. Cunku ben de cok takmistim hatta sizden daha bile cok 🙂 Kalin saglicakla...

    Bu kadar uzun süreler Amerika dışında kalıpta tekrar girişlerde sorun yaşamış olmanız büyük şans:)


  • 40-45 yaşlarında Kanada'ya gidip 0 ingilizce ile tutunanları biliyorum.Bence yaş olayını fazla kafaya takmamak lazım,eğer ki kendinizi en kötü şartlara hazırlayıp fiziksel olarak her türlü zorlu işi yapabilecek gücü kendinizde görebiliyorsanız. Ayrıca şahsi fikrim Banka Memurluğu < Usa... hele de kriz ve küçülme riski varsa.


  • 47 yaşındayım, evli ve iki çocukluyum.
    Haftada 7 gün çalışıyorum.
    Tanrı’ya şükür kazancım iyi.
    Tek beklentim GC çıkması.
    Ne yaşı ne de çalışmayı dert ediyorum.
    Her gün İngilizce çalışıyorum. Beginner düzeyden B1 düzeyine geldim. Mayıs ayı gibi IELTS sınavında en az 6.0 skor hedefim var.
    Her şekilde kendimi hazırlıyorum.
    Anlayacağınız tek bir eksiğim var: GC
    Çok mu istiyorum?


  • @srhnkskn Amerika dışında 1 yıla kadar kalabilirsiniz.Ancak 6 Aydan sonra giriş yaparken neden bu kadar uzun kaldınız sorusuyla karşılaşacaksınız çok büyük ihtimalle. Ona göre hazırlıklı olmakta fayda var.


  • @Volkan-Şale sayın @Volkan-Şale zaman zaman gidip gitmemek konusunda ben de kararsız kalıyorum. Dolayısıyla örneğin lotoya başvuru yapıp yapmamakta her sene tereddüt ediyorum. Memurluğu Türkiye şartlarında iyi bir seçenek olarak görüyorum. Bu durumda sizin için birçok durumun iyi olduğunu kabul edelim. Ama bir de evin diğer %50'si var. Doktorayı da bitirip akademide veya akademi dışında işsiz kalmak kötü bir durum. Eşiniz için durum sizinkiyle aynı değildir diye kabul ediyorum. Nerede yaşayacağı konusuna sizin baktığınız gibi bakamıyordur.

    Memurluğu bırakıp gidip taksicilik, paketçilik yaparak geçiminizi sağlayıp bir süre sonra da biz buraya alışamadık dönmek istiyoruz derseniz bu sizin için bir sorun olur.

    Ben kararsız kaldığımda veya onca sıkıntıya değer mi dediğimde şunu düşünüyorum. Örneğin bir doktora öğrencisi de gidip 5 yıl eğitim alıp Türkiye'ye geri dönebiliyor. Oraya gittiğinizde iki üç yıl mesleğinizle ilgili bazı eğitimleri alıp, bir veya iki yıl da mesleğinizle ilgili bir işte çalışmayı hedef olarak koyup, bunu başardıktan sonra burada mı kalmak istiyorum Türkiye'ye mi dönmek istiyorum sorusunun yanıtına bakmak gerekir, naçizane fikrim. O zaman mecburiyetten orada kalmazsınız, kalmak da dönmek de size bağlı olur. Burada bana göre kilit noktalar tüm bu dediklerim için plan program yapmak, gitmeden araştırmak, gitmeye karar verilirse gidince bu hedeften şaşmamak ve çabalamak.

    Sizin iki mesleğiniz var. Sizin yerinizde olsam şunları yapmaya çalışırdım. Amerika'da teknik öğretmenlik yapabilir miyim, bunun için neler gerekir, gerekli şartları sağlamam oraya gidince ne kadar zamanımı alır, bu süreçte geçimimi sağlayacak bir işte çalışabilir miyim? Veya aynı şekilde mühendislik mesleğinize devam etmek istiyorsanız bunun için süreçler nasıldır, hangisi bana daha uygundur? Bunları değerlendirmeye çalışırdım. Eğer Türkiye'ye geri dönmek isterseniz İngilizcesi iyi bir teknik öğretmen olacaksınız. Memurluğu bıraktınız ancak teknik eğitim veren özel okullarda iş bulma şansınız yüksek olacaktır diye düşünüyorum. Hem tecrübeniz hem yabancı diliniz var. Aynı durum diğer mesleğiniz için de geçerli olabilir.

    Kendinizi ve koşullarınızı değerlendirerek en iyi kararı yine siz vereceksiniz. Çok azimli olursunuz, hiçbir şey yolunda gitmez. Her şey yolunda gider, siz orada yaşama konusunda istekli olmazsınız. Birçok değişken olabileceği için çok kesin beklentilerle gidilmemesi gerektiğini düşünüyorum ben. Tecrübem çok kesin iş bulurum veya doktoram var kesin iş bulurum gibi. Umarım araştırmalarınız doğru kararlar vermenize en iyi şekilde yardımcı olur


  • @azuleverde Yazdıklarınız için teşekkür ederim. Mühendislik için gereken belgeler için sinava gireceğim. Teknik öğretmenlik için herhangi bir bilgiye ulaşamadım. Community collegelarda bu kadro olabilir diye tahmin ediyorum sadece. Bu sirada geçim için lyft ya da delivery ile devam etmem gerekecek. Bu eğitimler ve iş ayni anda yürütmesi zor ama imkansız değil. İstekli olup devam etmem gerekecek. Umarım başarırım. Ayrıca sormak istediğim bir şey var. Wallmart ve benzeri firmalarda çalışan Türk arkadaşlar var mıdır? Oralara giriş nasıl olur? Bilen birisi var mı acaba? Bu gibi firmalar sağlık sigortası ve düzenli gelir anlamında ilk etapta güzel gibi görünüyor. Siz ne dersiniz?


  • @Volkan-Şale rica ederim. Daha önce araştırmadım ama teknik öğretmenlikle ilgili ben de herhangi bir bilgiye rastladığımı hatırlamıyorum. Sadece bu yaz teknik eğitim veren bazı özel liseler olabildiğini öğrendim Türkiye'de.

    Dediğiniz gibi hem çalış hem dersleri tamamlayıp okulları bitir zor bir şey, ama dediğiniz gibi imkansız da değil. 2 yılda bitmez de 3 yılda biter örneğin. Vazgeçmeyip çaba harcamalı. Umarım her ne yapmak isterseniz en az problemle halledersiniz.

    Dediğiniz firmalara giriş nasıl olur pek bilmiyorum, belki forumda başka başlıklarda paylaşılmıştır şu an hatırlayamadım. Kısa bir süre work and travel programıyla Amerika'da bulunmuştum. Asıl işimin yanında fastfood zinciri Subway'in bir şubesine de başvurmuştum. Her zaman gittiğim şubede bir tane form doldurmuştum. Kimlik bilgileri, basit matematiksel işlemler vs. vardı. Türkiye'de de örneğin Çağdaş'a falan iş başvurusu yapmak istediğinizde herhangi bir şubeden form dolduruyosunuz veya internetten başvurabiliyorsunuz. Bu bir seçenek olabilir ama dediğiniz yerlerde daha önce çalışmış kişiler varsa onlardan dinlemek daha iyi olur


  • @Volkan-Şale Bizde sizin durumun da sayılırız. Ben ve eşim ikimiz de memuruz, ben ilçe belediyesinde makine mühendisiyim, eşim ise büyük şehir belediyesinde harita teknikeri. Kazandıktan sonra ve vizeyi aldıktan sonrada hep gitme üzerine idi fikirlerimiz. Hiç gitmeme üzerine düşünmedik. Geldiğimiz kariyerleri de (son 3 senedir de müdürlük yapıyorum.) hiç düşünmedik çünkü gitme sebebimiz para değildi, daha fazla kazanmak değildi, çocuğumuza iyi bir gelecek yaratmak ve mutlu ve huzurlu bir şekilde hayat sürmek ( aile içi mutlu olsanız da yaşadığınız stresler ülkenin durumu ister istemez her şeyi etkiliyor.) Tabi oraya gidince her şeyin iyi olacağının garantisi yok ama inanmak gerekiyor. Her şeyi tekrar sıfırdan başlamayı göze almak gerekiyor. Açıkçası memuriyet öncesi severek yaptığım sektör olan petrol sektörüne, şantiye sektörüne ilerleyen zamanlarda geçmeyi düşünüyorum. Ve her şeyin güzel olacağına inanıyorum.
    Aslında memuriyetin şöyle bir güzelliği de var. 12 ay ücretsiz izin alabiliyorsunuz. istifa edip gittikten sonra bile idare bulursanız geri dönebiliyorsunuz. Aslında gemileri yakıp bunları düşünmeden, bel bağlamadan gitmek gerekiyor ki ilk zora düştüğümüzde pes edip gelmeyelim.


  • @Volkan-Şale SARTLAR NE GELISTIRIRSE ONA GORE HARAKET EDIN MA AILE ONEMLI EGERKI ESINIZ GITMEK ISTIYORSA SIZDE GIDIN BU SEKILDE ZORLUKLAR SIZE KEYOF VERECEKTIR


  • @civan1453 Eşimde gitme taraftarı. En büyük itici güç 😄


  • Volkan bey herkes bir şey söyler, her kesin özellikle kendi hayatı değilse muhakkak bir tavsiyesi de olur bizim ülkeyi biliyorsunuz 🙂
    Burada alacağınız cevaplar; sizi gitmeye teşvik edici olacaktır.Çünkü burada bulunan insanlar gitmek için uğraş içerisinde veya bu fikirle burada.
    Ailenize sorsanız gitmenn guzum der 🙂 Siz ve eşiniz memur du sanırım yani işiniz var gücünüz var nen eksil gidiyonuz der,
    Arkadaş çevrenize sorsanız 2 ye ayrılır burada ister istemez çekememe durumu da olur.
    şimdi esas mesele siz ne istiyorsunuz hayatla ne kadar barışıksınız maceraya ve zorluklara ne kadar açıksınız ?
    eşinizi karşınıza alın bunu bir gece karşılıklı balkonda bir kaç saat olasılık olarak düşünüp karara bağlayın uzadıkça da yıpratır bence.
    benim en çok bir kişisel gelişim sitesinde okudum sanırım, rahat ortamınızdan çıkın (bu tarzda bir şey, bir çok girişimcilik de geçer aslın da )
    bunu okuyunca düşündüm, ne kadar olsa da gerçekten feci şekilde rahatım, bir çok konuda şikayetçiyim ama
    iş de rahat evde rahat 3 asagı 5 yukarı 10 yıl sonun da da olacağım yer belli (bu kısımlar yüz yüze daha rahat anlatılıyor yazarak olmadı şimdi)
    bunun kararını vermeniz, bu kadar... 😉


  • @azuleverde Teşekkür ederim hocam ilgilendiğiniz için.


  • @Volkan-Şale VOLKAN BEY bendede durum sizinkinin biraz tersi aslinda esim gitmeme taraftari ama bi yandanda istiyor sadece aile baglarindan kopmak istemiyor,yoksa ulke olarak durum ortada bana gelince bende 35 yasindayi kariyerimin zirvesindeyim bi sirkette genel mudurluk yapaktayim ulke sartlarina gore gayet iyi kazniyorum, evim arabam herseyii tamamladim inanin konforlu alanimdan cikmak banada zor geliyor ingilizcem gayet iyi mesleki sartlarim amerikaya uygun hizmet sektorunde calismaktayim ki amarika"da en cok getirisi olan ve is imkani en yuksek sektor,yukarida arkadasin dedigi gibi kime danissak herkes ikiye bolunmus durumda,ama cogunluk git diyor,inanin zor bi durum sizi cok iyi anliyorum,ama yasam kalitesi ve insan degeri saygi sevgi kultur olarak cocugumun orada yetismesini cok istiyorum sirf onun icin konforlu alnimdan cikicam....


  • @civan1453 aile bağlarınız çok kuvvetli ise gurbette yaşamak çok zordur .özellikle bayanlar için gurbet daha zor olur evde problemler büyür.konforlu alan iş dil meslek gibi etkenlerin önünde bir durum eşiniz kararına uymanız daha mantıklı.instagramda göcmenturkkadınlarbirgi_usa adında bir grup var oradan iletişim kurup eşiniz kafasındaki sorulara yaşayan kişilerden bilgiler alabilir.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

108
Çevrimiçi

40.6k
Kullanıcı

4.4k
Konu

423.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum