Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• @berfin-pektas, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

Merhaba,
    10 ekimde I-130 formu ellerine ulaştı ama hala NOA1 bilgilendirmesi almadım. Genellikle herkese 1 hafta içerisinde dönüş yapılmış sanırım. Bu normal bir süreç mi?

Bizde de durum ayni, 10 Ekim ve hala bekliyoruz Amerikadaki adresimize mektup ulasmasini!

• @Nihan sanki size telefon veya email yolu ile bir bilgi gelmişti diye hatırlıyorum ben yanlış mi hatırlıyorum acaba. Bize hiç Birsey gelmedi 🙄

• @berfin-pektas, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

@Nihan sanki size telefon veya email yolu ile bir bilgi gelmişti diye hatırlıyorum ben yanlış mi hatırlıyorum acaba. Bize hiç Birsey gelmedi 🙄

Esimin telefonuna bir mesaj geldi sadece. Uc basvurumuz icin ayri ayri IOEXXXXX numaralari ile birlikte. Sonrasinda USCIS sayfasinda 10 Ekimde onlara ulastigini okuduk ve postaya verildigini. O gunden beri bekliyoruz biz de.

• @Nihan @berfin-pektas 2-3 hafta bekleyin bence.

• @hüseyin, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

@crazycells ama ben amerikaya gitmeyeli 11 yıl oldu bana 10 yıl giremezsin dediler waiver gerek yoktu peki bu nedir Section 212(a)(6)(c)

INA: ACT 212 burada, koda buradan bakabilirsiniz...

https://uscode.house.gov/view.xhtml?req=granuleid%3AUSC-prelim-title8-section1182&num=0&edition=prelim

(C) Misrepresentation
    (i) In general

Any alien who, by fraud or willfully misrepresenting a material fact, seeks to procure (or has sought to procure or has procured) a visa, other documentation, or admission into the United States or other benefit provided under this chapter is inadmissible.
    (ii) Falsely claiming citizenship
    (I) In general

Any alien who falsely represents, or has falsely represented, himself or herself to be a citizen of the United States for any purpose or benefit under this chapter (including section 1324a of this title) or any other Federal or State law is inadmissible.
    (II) Exception

In the case of an alien making a representation described in subclause (I), if each natural parent of the alien (or, in the case of an adopted alien, each adoptive parent of the alien) is or was a citizen (whether by birth or naturalization), the alien permanently resided in the United States prior to attaining the age of 16, and the alien reasonably believed at the time of making such representation that he or she was a citizen, the alien shall not be considered to be inadmissible under any provision of this subsection based on such representation.
    (iii) Waiver authorized

For provision authorizing waiver of clause (i), see subsection (i).

diyor... Sizin gecmiste yasadiginiz durum neydi, hatirlatir misiniz?

• @crazycells teşekkür ederim ama bu fraud dolandırıcılık la ilgili ben böyle bir şey yapmadım kimseyi dolandırmadım bu vize ret geçmiş dönemde yaşananla mı ilgili birde waiver yapın diyor doğrumu ve yine de uscis onaylamaya bilir mi avukat ım konsolos ile irtibat a gireceğim dedi benim anlayamadığım 3 yıldır uğraşıyorum uscıs problem olmadı NVC de problem olmadı konsolosluk ta da mülakat iyi geçti ama bu durumla karşılaştık eğer uscıs a geri dönersek beni uzun bir süreç bekliyor sanırım doğrumu

• @crazycells merhaba FOIA ne demek ve Başvuru parası varmı yoksa avukat kendi için için mi istiyor

• Merhaba.. dün konsolosluk görüşmem vardı,başarılı geçti pasaportun gönderileceğine dair mail de aldım.Fakat dosyamda bir evrak eklenmiş incelerken kağıtları gördüm."221 g maddesi gereği eksik evraktan dolayı geçici reddolmuştur" vs gibi içeriğe sahip...anlayamadım, çünkü orda pasaport işaretli pasaportumda 10 yıllık süresi mevcut. Ve görüşmem bitince tebrik etti 2 görevli vizenız onaylandı , dendi. Bu genel bir evrak midir, yoksa hatayla mi basılıp dosyama karışmış.

• @hüseyin, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

@crazycells teşekkür ederim ama bu fraud dolandırıcılık la ilgili ben böyle bir şey yapmadım kimseyi dolandırmadım bu vize ret geçmiş dönemde yaşananla mı ilgili birde waiver yapın diyor doğrumu ve yine de uscis onaylamaya bilir mi avukat ım konsolos ile irtibat a gireceğim dedi benim anlayamadığım 3 yıldır uğraşıyorum uscıs problem olmadı NVC de problem olmadı konsolosluk ta da mülakat iyi geçti ama bu durumla karşılaştık eğer uscıs a geri dönersek beni uzun bir süreç bekliyor sanırım doğrumu

Bu, farkli bir durum. I-601 waiver icin basvuruyu USCIS'e yapacaksiniz. Evet, uzun bir surec maalesef.

su konudan bilgi alabilirsiniz:
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/2040/i-601-waiwer

@crazycells merhaba FOIA ne demek ve Başvuru parası varmı yoksa avukat kendi için için mi istiyor

ne demek oldugunu bilmiyorum.

evet, sanirim 930 dolar doldurma ucreti var, bilginize.

• @Nursen-Nursen, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

Merhaba.. dün konsolosluk görüşmem vardı,başarılı geçti pasaportun gönderileceğine dair mail de aldım.Fakat dosyamda bir evrak eklenmiş incelerken kağıtları gördüm."221 g maddesi gereği eksik evraktan dolayı geçici reddolmuştur" vs gibi içeriğe sahip...anlayamadım, çünkü orda pasaport işaretli pasaportumda 10 yıllık süresi mevcut. Ve görüşmem bitince tebrik etti 2 görevli vizenız onaylandı , dendi. Bu genel bir evrak midir, yoksa hatayla mi basılıp dosyama karışmış.

Sizin isminiz veya bilgileriniz var mi evrakta?

• @crazycells avukat ım bu FOIA için 500 dolar talep etti waiver için herhangi bir ücret istemedi 10 yıllık ban bittiği için herhangi bir waiver ödemesi olmaz dedi ama konsolosluğun cevap açıklamaması durumunda FOIA başvuru yaparız yazmış neden ret verilmediğini ancak oradan isteriz oradan da net bir bilgi alabiliriz yazmış bende size yazmak zorunda kaldım FOIA nedir diye teşekkürler

• Bu ileti silindi!

@crazycells avukat ım bu FOIA için 500 dolar talep etti waiver için herhangi bir ücret istemedi 10 yıllık ban bittiği için herhangi bir waiver ödemesi olmaz dedi ama konsolosluğun cevap açıklamaması durumunda FOIA başvuru yaparız yazmış neden ret verilmediğini ancak oradan isteriz oradan da net bir bilgi alabiliriz yazmış bende size yazmak zorunda kaldım FOIA nedir diye teşekkürler

ucrete dair ayrintilari bilemiyorum maalesef, USCIS'in sitesinden kontrol edebilirsiniz.

• Herkese merhabalar başlığı elimden geldiğince okudum ve takip ettim birkaç haftadır fakat sormak istediğim birkaç soru var. Öncelikle bu süreçte bir vize merkezi veya avukatla çalışmak daha mı iyidir bu konuda önerebileceğiniz bir avukat var mı?

Türkiyedeki veya başka bir ülkedeki amerikan konsolosluğunda evlenmek süreci hızlandırır mı?

• @192535, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

Herkese merhabalar başlığı elimden geldiğince okudum ve takip ettim birkaç haftadır fakat sormak istediğim birkaç soru var. Öncelikle bu süreçte bir vize merkezi veya avukatla çalışmak daha mı iyidir bu konuda önerebileceğiniz bir avukat var mı?

Türkiyedeki veya başka bir ülkedeki amerikan konsolosluğunda evlenmek süreci hızlandırır mı?

Kendiniz bu konuyla halledebilirsiniz, eger illaki bir avukat tavsiyesi istiyorsaniz Claudia Hanim'a kendi siteleri uzerinden ulasabilirsiniz:

https://yesilkartforum.com/forum/category/120/muslu-hukuk-bürosu-sorularınızı-cevaplıyor

Turkiye'deki Amerikan Konsolosluklarinda evlilik yapilamiyor, diger ulkelerdeki konsolosluklarda da yapilamayacagini tahmin ediyorum.

• Merhaba arkadaslar,

Kısa bilgilendirme. Şuan da NVC aşamasındayım.

6 Ekim de tüm belgeleri sisteme yükledim. 1 günde incelendi. Fakat, Eşimin babasını joint sponsor olarak eklemiştim. Şimdi aynı adreste yaşadıkları için babası joint sponsor olamıyormuş, onu household member olarak eklemek gerekiyor diye mesaj aldım. Babası CEAC sisteminde joint sponsor olarak ekli olduğu için, sistemden kaldıramadım ve onu household member olarak ekleyemedim. Bu yüzden, Ekim 8 de I864a dolduruldu ve bunu joint sponsor bölümüne ekledim. umarım sorun çıkmaz. O zamandan beri bekliyorum. Umarım en kısa sürede iyi haber gelir. Herkese iyi şanslar.

• @crazycells Merhaba.

Eşimin babasını joint sponsor olarak CEAC sistemine yüklemiştim. Ve tüm belgeleri sisteme yükledim. Tüm belgeler 1 gün içinde kabul oldu fakat, bir mesaj aldık. Mesajda babasının joint sponsor olamayacağını household member olması gerektiğini, babasını household member olarak sisteme e tüm belgeleri onun adı altına yüklememi söylediler. Şöyle bir durum var, CEAC sisteminde babası joint sponsor olarak gözüktüğünden dolayı, babasını household member olarak eklemeye çalıştığım zaman, CEAC portalı hata veriyor. Hata da babasının zaten joint sponsor oldugu yazıyor. bende 3 hafta önce tum belgeleri sisteme joint sponsor anlasması I-864a yı da ekledım. Bugun NVC yi aradım durumu anlattım. Benden, bir dilekçe yazıp, dilekçede babasının CAEC portalından joint sponsor olarak kaldırılmasını, imzalyı halinin NVC ask kısmındakı form ile birlikte göndermemi istendi. Bu sayede babası joint sponsorluktan kaldırılacak. Beni endişelendiren, bu ASK formlarına gönderiliş tarihine göre cevaplıyorlarmış. Şuan da Eylül 20 ve öncesi tarihli gönderilenlere cevap veriyorlar. Bu da bana cevap vermeleri, 5-6 haftayı bulacak gibi. Daha sonra, babasını Household member olarak ekledikten sonra I-864a yı ve gerekli belgeleri sisteme tekrar sisteme yüklemem gerekecek. Bu belgelerin onaylanması da 4-5 haftayı bulacak gibi. Sanki NVC de belgelerin approve edilmesi için süreyi ekstra 9-10 hafta uzattım gibi. @crazycells siz ne düşünüyorsunuz bu konuda.

• @1702em, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

@crazycells Merhaba.

Eşimin babasını joint sponsor olarak CEAC sistemine yüklemiştim. Ve tüm belgeleri sisteme yükledim. Tüm belgeler 1 gün içinde kabul oldu fakat, bir mesaj aldık. Mesajda babasının joint sponsor olamayacağını household member olması gerektiğini, babasını household member olarak sisteme e tüm belgeleri onun adı altına yüklememi söylediler. Şöyle bir durum var, CEAC sisteminde babası joint sponsor olarak gözüktüğünden dolayı, babasını household member olarak eklemeye çalıştığım zaman, CEAC portalı hata veriyor. Hata da babasının zaten joint sponsor oldugu yazıyor. bende 3 hafta önce tum belgeleri sisteme joint sponsor anlasması I-864a yı da ekledım. Bugun NVC yi aradım durumu anlattım. Benden, bir dilekçe yazıp, dilekçede babasının CAEC portalından joint sponsor olarak kaldırılmasını, imzalyı halinin NVC ask kısmındakı form ile birlikte göndermemi istendi. Bu sayede babası joint sponsorluktan kaldırılacak. Beni endişelendiren, bu ASK formlarına gönderiliş tarihine göre cevaplıyorlarmış. Şuan da Eylül 20 ve öncesi tarihli gönderilenlere cevap veriyorlar. Bu da bana cevap vermeleri, 5-6 haftayı bulacak gibi. Daha sonra, babasını Household member olarak ekledikten sonra I-864a yı ve gerekli belgeleri sisteme tekrar sisteme yüklemem gerekecek. Bu belgelerin onaylanması da 4-5 haftayı bulacak gibi. Sanki NVC de belgelerin approve edilmesi için süreyi ekstra 9-10 hafta uzattım gibi. @crazycells siz ne düşünüyorsunuz bu konuda.

Evet, bence de sure uzamis olacak. Fakat su an yapilabilecek baska bir sey yok gibi. Eger su an tum belgeler tamam gorunmuyorsa eksigi tamamlamaniz icin bekleyeceklerdir maalesef.

• @crazycells merhaba ben ağustos 26 da mülakat da AP alıştım daha önceden de size yazmıştım beni bilgilendiriyorsunuz acaba avukat ın yanlış yazdığı ds260 formumda yazılan 2 yanlış yüzünden olabilir mi benim evraklarımı USCIS yolladılar avukat ım konsolosluğa yazı yazdı cevap bekliyor acaba vize bana tamamen kapandı mı yoksa hala bir şansım varmı teşekkürler

Benzer Başlıklar

• abd vatandaşı sevgilimin vatandaşlık ispatı

Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler
    2
    0 Oy
    2 İleti
    222 Bakış
    Sezer HanS
    Amerika vatandasligini kanitlayabilir 3 farkli belge var. -- Dogum belgesi (Dogdugu state in "Vital Record"larindan alabilir) -- Gocmenlik yoluyla alinmis "Certificate of Naturalization". (USCIS'e basvurarak yeniden cikartilmasini isteyebilir) -- Amerikan pasaportunun kendisi (Bu elinde yoksa, diger iki maddeden birini tasiyor olmasi gerekiyor tekrardan pasaport cikarttirabilmek icin) SSN numarasi uzerinden vatandasligi sorgulanabiliyor ancak SSN belgesinin kendisi bir vatandaslik kaniti olarak sayilmiyor. -- SSA (Social Security Administration) web sitesinden SSN kartini yenilenmesini isteme hakki var.
  • Violence Against Women Act (VAWA) Green Card Süreci

Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler crazycells
    6
    5 Oy
    6 İleti
    915 Bakış
    Zara HalimeZ
    Selam arkadaşlar. Bende VAWA ya başvuracağım. Nasıl yapacağımı bilmiyorum. Ücret alıyorlar mı? Veya hangi belgeleri doldurmaliyim. Tercubelerinizi paylaşırsanız sevinirim
  • 6 Oy
    3k İleti
    407k Bakış
    zeojoeblackZ
    Merhaba. Abd vatandaşı eşim üzerinden GC başvurusu yapacağım.Uscis sitesinde form ücretleri yazıyor ama ayrı ayrı yazıyor. Tek seferde seyahat izni, çalışma izni ve 130 başvurusu yapacağım için chatgpt birlikte yaptığın için ayrıca ücret ödemene gerek yok diyor ama bu yıl başvuran olduy sa güncel ücret bilgilerini paylaşabilir mi? Teşekkürler
  • ABD Yolunda Evlilik

Sabitlendi Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler k1 vizesi cr1 vizesi ir1 vizesi evlilik green card
    2k
    3 Oy
    2k İleti
    199k Bakış
    T
    Merhabalar, Şu an F1 statusunde doktora yapıyorum, Amerikali eşimle yakın zaman evlendik, nüfus kayit örneğimde medeni durum bekar olarak geciyor, başvuru paketinde bu belge isteniyor fakat konsoloslukta evliligi tescil ettirip medeni durum güncellenmiş haliyle mi bu belgeyi eklemeliyim yoksa evlilik öncesinde alinan nufus kayit ornegi yeterli olur mu ? Tesekkur ederim.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

21

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k