Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2020 Mulakat Deneyimleri

• @irem-begum şu anda konsolosluğa mail atma çünkü 3 kasımdan sonra başlayacağı için onlarda eminim daha tam olaya hakim değillerdi hem şu anda mülakata hazırlandıkları için bence bu maile seni tatmin edecek doyurucu bir cevap vereceklerini zannetmiyorum

• @ayvalik10, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri

@3sonmez açıklamana baktım daha mülakat tarihin yazılmamış. Sen evrak peşinde koşturmayı bırak asıl aşağıdaki yazıyı okumanı tavsiye ederim. Evraktan dolayı kimse ret yemedi alt tarafı eksik evrak diye eline renkli kağıt verip pasaportu iade ediyorlar ama asıl yeni yasalaşan olayı ciddiyete al

3 Kasım 2019 veya sonrasında bir çeşitlilik vizesi de dahil olmak üzere göçmen vizesi için başvuruyorsanız, mülakat sırasında onaylı sağlık sigortasına gireceğiniz mülakat sırasında konsolosluk görevlisine kanıtlamanız gerekir. Amerika Birleşik Devletleri veya makul olarak öngörülebilir tıbbi maliyetler için ödeme yapacak finansal kaynaklara sahip. Bu gereksinimin karşılanamaması vize başvurusunun reddine neden olacaktır.

Bu tam olarak ne demek anlayamıyorum, o yüzden beklemedeyim.

• Bu ileti silindi!

• @3sonmez Türkiye de sen herhangi hastaneye gittiğin zaman parasız isen yeşilkart var hani hiçbir ücret ödemeden baktırıyorlar kendilerine. İşte amerika da belli bir kazancın altında kalırsan sana yeşil kartın varmış gibi ya bedava ya da çok az para ile bakıyorlardı. Bunun parasını devlet ödüyordu. Artık diyor ki devlet sana gelince yeşilkart sigortası yaptırmayacak. Sen kendin parasını vererek sigortanı kendin yaptıracaksın diyor. Ancak amerikaya gelirken geçim derdi sorununu yaşamaman için belli bir miktar maddiyat göster diyorlardı mülakatta şimdi bunun yanında sağlık sigortası yaptırabileceğin kadar da paran olsun istiyor. Ondan dolayı artık gösterilecek para müktarı arttı. Ancak ne kadr arttı hiç bilmiyoruz. Yine yazıcam kusura bakmasın ama @harikeyn 5 kasımda mülakata girince görücez. Hala anlamadığın bir yer var mı

• @ayvalik10 hiç birsey anlamadım nedir ne değildirde bilmiyorum.. sağlık sigortasımı yaptır mi gidecez vize görüşmesine.. bana gelen mailde böyle bir durumdan bahsedilmiyor... kafam kariştı ?

• @harikeyn Bir üstteki iletiyi okur musun lütfen seninde hala anlamadığın bir şey varsa yazar mısın

• @ayvalik10 tamam şimdi gördüm iletinizi.. valla ben standart gidiyorum.. 160k tl banka ve elde 50k eder araba var mali gecim ve saglık sigortası için kabul ederler diye düşüyorum.

• @harikeyn maşallah yetsin dimi artık eşşek değiller ya kabul etsinler. Bu arada mülakattan çıkınca herkes senin yazı yazmanı bekleyecek çünkü 3-5 kasım arasında mülakatı olan senden başkasını görmedim @Muhtaradana @bolatmali siz biliyor musunuz 3-5 kasım arası başka mülakata gidecek kimseyi

• ben yazarım herşeyi hiç merak etmeyin.. sadece tek derdimiz sağlık raporunu ocak ayında vermeyi planlıyoruz gerikalan herşey hazır fazlasıyla..

• ⭐⭐⭐

@ayvalik10, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri

@harikeyn maşallah yetsin dimi artık eşşek değiller ya kabul etsinler. Bu arada mülakattan çıkınca herkes senin yazı yazmanı bekleyecek çünkü 3-5 kasım arasında mülakatı olan senden başkasını görmedim @Muhtaradana @bolatmali siz biliyor musunuz 3-5 kasım arası başka mülakata gidecek kimseyi

3 Kasımdan sonra mülaka girecek 13 kişi gözüküyor exel tablosunda. Onlarında deneyimlerine ulaşırız muhakkak. Bu sayı bizlere bir fikir verecektir

• @ayvalik10 benim bildiğim
    8 Kasım 4 kişi
    1 Kasım 3 kişi
    4 Kasım 3 kişi
    7 Kasım 1 kişi
    5 Kasım 4 kişi
    9 Kasım 1 kişi
    Excel ile notlarımın birleşimi bu şekilde bir sayı çıkıyor sayın @ayvalik10

• Sn @Muhtaradana bu sağlık sigortası olayı ABD dışındaki çeşitlilik vizesi başvuru yapanlar için geçerli mi? Sanki orada atladığınız bir şey var. ABD de olup AOS yapacaklar için olabilir ama oraya daha ayak basmamış biri nasıl sağlık sigortası yaptırabilir. Pek mümkün değil gibi.

• @arnblt bu konunun orjinal halini üstteki iletilerden birinden açıp okumuştum benim düşüncem mali gösterge de olarak bu unsuruda göz önüne alacakları gibi.

• @Muhtaradana, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri

Sayın @crazycells KCC nin gönderdiği evrak talep e-mailindeki istediği taramamız gereken evrakları(pasaport, evlilik cüzdanı vb..) siyah-beyaz tarayıp, göndermemiz de bir sakınca var mı?

okunakli oldugu surece rengi onemli degil.

• @bezdarniy, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri

Sayın @crazycells bu gün gönderilmeye başlanılan evrak onay maillerinde ilgi çekici bir paragraf eklenmiş durumda.!
    Yorumlarınızı çok merak ediyoruz

evet, ilgili kurali bir daha incelemek lazim ama forumdaki bir kisi icin 15.000$ + ek her kisi icin 5000$ formulunun hala sorun cikarmamasi lazim.

• @3sonmez, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri

Tekrardan selamlar, ayrı konuları ayrı postlara yazıyorum. Daha mantıklı geldi, sorun olmaz umarım.

DS-260'da anlamadığım iki soru var, yardımcı olabilir misiniz?

1 - Have you attended a public elementary school or a public secondary school on student (F) status after November 30, 1996 without reimbursing the school? 
    ---- No demem gereken bir soru gibi geliyor ama tam olarak anlayamadım. Oradaki sistemle alakalı bir durum sanırım.

2 - Do you seek to enter the United States for the purpose of performing skilled or unskilled labor but have not yet been certified by the Secretary of Labor?  ---Burada da No demeliymişim gibi geldi ama emin olamadım. Nihayetinde Amerika'ya gidip çalışıp, performans sergileyeceğim.

Şimdiden teşekkürler.

DS-260 formunun turkcesi icin imzamdaki paketi kullanabilirsiniz.

• @bolatmali, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri

@crazycells
    Yeni açıklanan sigorta şartları Kasım ayında mülakata girecek adaylar için de geçerli midir?

aciklamada 3 Kasim diyor.

• @3sonmez, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri

@Muhtaradana, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri

@3sonmez ds260 formunu submit edip, evrak talep emailini gönderirseniz, size yakın bir tarihte(Case numaranız düşük) mülakat tarihi vereceklerdir ve bu tarihi erteleme şansınız yok maalesef
    Anca mülakata katılmaz ve yeni bir mülakat tarihi istersiniz ki bunun ne zaman olacağını bilemeyiz, sizin için riskli olur
    Bu durumda olan arkadaşlar için en mantıklısı ds260 formunu submit edip, evrak talebi uygun koşulları sağlayınca KCC ye atmak
    Case numaranız düşük olduğundan mülakat tarihi almada sorun yaşayacağınız inanmıyorum

Ama eğer mesleki şartları gerçekten sağladığınız inanıyorsanız bu yoldan da yürüyebilirsiniz

Sayın @bolatmali beyin dediği gibi meslek şartınızı sağladığınız kabul ederlerse sıkıntısız vizenizi alırsınız

Süreçte bol şans, umarım yakında vize basılı pasaportunuzu alırsınız

Çok teşekkür ederim. Anca bakabildim. Mesleki şartları her halükarda sunuyor olacağım. Yazdığınızdan anladığım; DS-260'ı doldurup, evrakı Haziran ayında (lise diplomamı alabileceğim tarih) göndermem. Doğru muyum? Evrakı bu kadar geciktirmek mantıklı mı ya da doğru mu? Bir sıkıntı yaratı mı? Çok teşekkürler.

Siz butun islemleri yapin ve mulakat tarihi alin. Mulakatta konsolosa Haziran ayinda diploma alacaginizi soylerseniz, dosyanizi o gune kadar acik tutarlar.

• @arnblt, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri

Sn @Muhtaradana bu sağlık sigortası olayı ABD dışındaki çeşitlilik vizesi başvuru yapanlar için geçerli mi? Sanki orada atladığınız bir şey var. ABD de olup AOS yapacaklar için olabilir ama oraya daha ayak basmamış biri nasıl sağlık sigortası yaptırabilir. Pek mümkün değil gibi.

... or have the financial resources to pay....

diyor aciklamada...

• @crazycells teşekkür ederim

Benzer Başlıklar

• 33 Oy
    5k İleti
    602k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili mülakat deneyimleri için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel mülakat deneyimleri başlığını kullanmalısınız.
  • green card başvuru bilgilerinde yanlış olması

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor! green card
    3
    0 Oy
    3 İleti
    4k Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Muhammet-Shagylyjov, içinde söyledi: green card başvuru bilgilerinde yanlış olması Merhaba. Benim babam bu sene green card çekilişini kazandı. Bu arada ben ve babam Turkmenistan uyrukluyuz. Çekilişe katılırken babamın bilgileriyle onun adına ben başvurmuştum. Ama çocuk sayısını (3) bilgisini doldurduktan sonra, yaşım 21 den büyük olmasına rağmen diğer iki kardeşlerimle beraber kendi bilgilerimi de yazdım, bilgisizlikten doğduğum seneyi 21 yaştan küçük olacak şekilde (çünkü büyük dersem kabul etmiyordu sistem mantıklı olarak) yanlış doldurdum. Şimdi ise babam çekilişi kazandı. Ds 260 formunda benim ve kardeşlerimin ismi var, ve bilgiler doldurulacak. Siz ne dersiniz, nasıl olur, bu yanlış bilgi babamın vize alma sürecini olumsuz etkilermi, yoksa direk ret mi verirler? Etkilemeyecekse/etkileyecekse ds 260 formunu doldururken dikkat edeceğim husus var mıdır? Cevaplarsanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim. Sayın @Muhammet-Shagylyjov DS260 formunu doğru doldurmanız gereklidir. Yeşil karta başvururken girdiğiniz cevaplara göre siz de yesil kart hakkına sahip olabiliyorsunuz. Her durumda DS260 formunu doğru bilgilerle doldurmanız gerekmektedir. Vukuatlı nüfus kayıt örneklerinizden aile durumu ve yaşlarına bakacaklardır. Muhtemelen babanız yeşil kartı mantıklı bir açıklama ile alabilecektir ancak siz alamayacaksınız. Babanız yesil kartı aldıktan sonra belli koşulları gerçekleştiriyorsanız sizin için de yesil kart başvurusunda bulunabilir. Teşekkürler.
  • 8 Oy
    294 İleti
    20k Bakış
    KalpK
    Ben bir soru sorucaktım da ben 16 yasındayım açık lise mezunuyum yani erken bitirdim green carda başvurabilir miyim uygun mudur?
  • OHAL ve Pasaport Alamama Sorunu

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik green card pasaport ohal randevu erteleme
    21
    0 Oy
    21 İleti
    8k Bakış
    W
    @crazycells Çok teşekkür ederim yardımınız için.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

17

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k