Çeşitlilik Vizesi Mülakat Deneyimleri
-
@haleluja, içinde söyledi: DV2018 Mülakat Deneyimleri
Arkadaşlar, vizeyi aldım forumda yardımlarını esirgemeyen herkese çok teşekkür ederim. Sayenizde süreç daha rahat geçti.
Yalnız bi sorunum var, benim case no: 2018EU13xxx şeklinde. Ancak pasaportta case number yazan yerde 2018EU13xxx12 şeklinde yazıyor yani sonuna "12" eklenmiş. Bu hata mıdır ne anlama geliyor? Sizde nasıl yazıyor?
Mülakata gelince;
Yalnız gidiyorsanız yanınıza bi kitap dergi vs alabilirsiniz sıkılmamak için çünkü vaktin %90'ı beklemekle geçiyor.
Mülakat aynen anlatıldığı gibi aslında mülakat falan yok belgeleriniz tam ise yalandan birkaç soru soruyorlar mesleğin ne, orada ne yapacaksın gibi. Bu sorulardan sonra yüzünde sanki benim adıma mutlu olmuş gibi içten bir gülümsemeyle vizeniz onaylandı dedi görevli bayan. Toplamda 10 cümle konuşmamışımdır mülakatta.
Arşiv kayıtlı adli sicil kaydının ve vukuatlı nüfus kayıt örneğinin e-devletten çıktısını kabul ediyorlar, ancak e-devletten çıkarırken arşiv kayıtlı ve vukuatlı olmasına dikkat edin. Diploma çıktısını da e-devletten alabiliyorsunuz ama onu kabul ediyorlar mı bilemem orjinali vardı bende. Benim işlemlerim toplam 2 saat 15 kadar sürdü, 2 saat 5 dksı beklemeyle geçti.
-
@Sayal, içinde söyledi: DV2018 Mülakat Deneyimleri
Herkese merhaba,
Nerden başlasam , nasıl anlatsam :) biraz uzunca bir yazı olabilir, önceden belirteyim. CN 10700 lü bir rakamdı. Mart bülteni açıklandığında bizim evde bir bayram havası sormayın gitsin. Sonrasında beklediğimiz randevu maili geldi.
Ve büyük gün 05 Mart 2018 🙂. Randevu günümüze kadar evrak hazırladık. Yapılması gerekenleri yaptık. Unganlardan 01.marta sağlık muayene randevularımızı aldık. Ankara’ya uçakla gitmek için 1 mart gece yarısı 04:30 gibi uyandık hazırlanıp araçla sabiha gökçene gidelim dedik. Pencereden bir baktım kar fırtına ☃️⛄️☃️⛄️❄️☃️⛄️ bütün kış beklenipte yağmayan kar yağıyor.
Araç yerine en iyisi taksiyle gidelim dedik ve öyle de yaptık. 06:30 uçağıyla Ankaraya gittik. Kalkmak için alanda ekstra ekstra işlemler için uçak bekletildi. Kaptan pilottan Pist özel bir solisyonla yıkanıyor , bilgisi ile içimden “bir sağ salim gidebilseydik” dedim dedim durdum. Neyse sonunda ulaştık Ankara’ya...Unganlarda randevumuz 11:00 de idi. Eşim ve iki çocuğumuzla gittik muayeneye. Herşey burada yazıldığı gibi oldu nerdeyse.
Sekreter hanım yönlendiriyor zaten. Düzen lab inip röntgen ve tahlillerinizi yaptırıyorsunuz. Çocuklarım 9 ve 13 yaşında oldukları için onlara tahlil vs yapilmadı. Düzen lab. 2 kişi için 235 Usd ödedik. Ödemelerimiz şöyle
Muayene ve aşı 2 yetişkin 160 usd x 2 320 usd
Oğlum için muayene ve aşı 200 usd
Kızım için muayene ve aşı 230
Total 750 usd tüm ailenin muayene + aşı için tuttuğu rakam Düzen labaratuvarının ödemesinide ekleyince 985 usd gibi bşr rakam ödemiş olduk.çocukların hemen hemen aşı eksiği yok gibiydi. Eşim ve benim de tetanoz aşılarımız tamdı.
Muayenede sorular klasik. Sürekli kullandığın ilaç var mı . Alkol var mı sigara kullanıyor musunuz hiç kimseye zarar verdiniz mi vermek istediniz mi kendinize zarar verdiniz mi vermek istediniz mi ameliyat geçirdiniz mi ...
Sonra eşim muayene oldu. Çok enteresan ona sorduğu sorular içinde bundan 8-9 yıl evvel kaptırdığı ehliyetini sormuş. Ve “evet kaptırdım “ cevabı ğzerine sizi psikoloğa yönlendirşyorum. Bir görüşme ayarlayacağız demiş.
Sonrasında mı yine aklımda deli sorular, kendimi yedim bitirdim. Dırdırımla kocamı da mahvettiğim doğrudur ✌️😃😇 cuma gününe psikolog randevusuna gittik ve sonuçların ctesine yetişemeyebileceği bilgisiyle bir darbe daha aldım,bildiğin duaları okudum (totalde 3tane zaten) evde olsam annemin tülbentini kafama sıkıca sarar bi de düğüm atar mutsuzluğun dibine vururdum :)
Ctesi yine de bir ugrayalım hazır olanları alalım , olmayan için de eksik evrakla mülakata gireriz artık napalım dedik gittik unganlara. Sekreter hanım yine güleryüzüyle tüm dosyalarınız hazır. Eksiğiniz yok diyince gözlerim ışıldadı. Eline bi mendşl alayım da halay mı çekeyim yoksaAnkaranın bağları büklüm büklüm yollarını mı söyleyeyim dedim kendi kendime. 😃🙂😃💃🏼💃🏼💃🏼
En iyisi Dosyaları alıp hızlıca uzaklaşalım dedim. Derin birnefes alıp döndük otelimize.
Pazar gecesi de her şeyimizi hazırlayıp saatlerimizi (alarmlarımızı) ayarlayıp erkenden uyuyalım dedik. Saf saf hayaller kurarken gece yarısı konsolosluktan gelen Randevumuzun güvenlik tehditi almış olmaları nedeniyle iptal edildiği bilgisiyle yine bana haram geceler şarksına yöneldim...
hepsi benimi bulur ; buluyor galiba... Sabah uyandım mail kontrolu vs baktım hiç haber vs yok. Tıpış tıpış döndük İstanbula..-
İşte bu da bizim muayene serüvenimiz .
Mülakat mı o da başka hikaye , onu da yazacağım .
Çoook yakında ...Sevgilerimle,
-
@nurullah, içinde söyledi: DV2018 Mülakat Deneyimleri
Merhaba arkadaşlar benimde bugün sabah 8'de green card mülakatım vardı.Mülakat iyi geçti vizem onaylandı.2 dakika falan sürdü.Tanıdığın varmı öğrencimisin gibi sorular.yemin edip parmak izimi aldılar.Sonra Los Angeles'a selam söyleyin deyip mülakatı bitirdi.
Götürdüğüm belgeler:
Üniversite öğrenci belgesi 3.sınıfım daha,adli sicil kaydı arşiv kayıtlı,nüfus kayıt örneği e-devletten çıkardım bunları,Sağlık raporu,banka hesap dökümü 22500 tl gösterdim hesabımda,22 yaşımda olduğum için bu arada askerlikle ilgili bir belge imzaladım.
Belgeleriniz hazırsa eksik yoksa vizeyi veriyorlar zaten.Bu forumu kuran @crazycells e çok teşekkürler bu arada.Sağolsun her soruma cevap aldım.Bence green card ve abd açısından Türkiye'nin en faydalı forumu burası.Süreç boyunca sürekli burayı takip ettim.Danışman şirketlerine boşuna para vereceğine burayı takip etmek çok daha iyi olacaktır. -
@damladav, içinde söyledi: DV2018 Mülakat Deneyimleri
Merhaba arkadaşlar, dün sağlık muayenesine girdik. Biz 2 kişiyiz. Eşimin asi karti vardı ama en son 1 yıl öncesine yapılan kuduz ve tetanoz aşilari vardı. Benim ise yoktu. Randevumuz 10:30daydi biz 10:15de oradaydık. Hemen işlemlere başladık. Önce pasaportları teslim ettik sonra resmimizi çekip bizi duzen laboratuvarına yönlendirdiler. Kan ve idrar tahlili ile akciğer filmi çekildi. Burda 2 kişi 235 dolar ödedik. Sonra tekrar yukarı çıktık. Bizi Handan hanım muayne etti. Onluk giyip beklemeye başlıyorsunuz ve doktor hanım geliyor. Sırt dinleme, batin kontrolu, Boğaz kontrolu falan yapıyor. Bu sırada da sorular sıralıyor. İntiharı düşündün mu, kalp var mi şeker var mi kanser oldun mu tansiyon var mi karaciğer hastalığı var mi su çiçeği oldun mu. Bu son soruya can havliyle evet dedim belki fazla asi yapmaz diye :) sanırım da işe yaradı cunku bize 3er asi yaptı Eşimle. Sorduğumda da difteri, tetanoz, kaba kulak kızamık kızamıkçık ve grip asisi dedi. Eşime de kuduz dozlarını tamamlasaydın sana yapmazdık falan demiş ama yapmamız lazım diye yapmış. Neyse ben kasım ayında ameliyat olmustum onun raporuna baktı ve muayne bitti. Sorular sordu sohbet ettik ve yanından ayrıldım. Ödeme olarak da ikimiz icin 420 dolar dendi. Böylelikle kişi bası 327,5 dolar ödemiş olduk. Bugün saat 11de sonuçlarımız çıkacak ve gidip alacağız. Umarım bir sorun olmazsa sonrasında mülakat deneyimimizi yazmak icin heyecanlanıyorum :)
@damladav, içinde söyledi: DV2018 Mülakat Deneyimleri
merhaba arkadaşlar. 3 nisan salı saat 8de mülakatımız vardı. 7:15 de kapının önündeydik, tabi ki içeri almadılar. bir süre bekledikten sonra buçuk gibi içeri alındık. ben yanımda cüzdan götürmüştüm içeri aldılar. onun dışında telefon çanta vs. yoktu. sadece evrak dosyamız yanımızdaydı. üst aramasından sonra içeri girip numara aldık ve beklemeye başladık. sıramız yandığında evrak teslimi için bankoya gittik. eşim asıl talihli idi, istenen evraklar; pasaportlar ve 2 resim, sağlık raporları, evlilik cüzdanı ve 2 fotokopisi, banka hesap dökümleri, nüfüs kayıt örneği ve adli sicil kaydı, eşim için son mezun olduğu okulun diploması ve fotokopisi. adres değişikliği kağıdımızı da verdik. sonra tekrar bekleme faslı. tekrar numaramız yandığında 660$ ödeme yaptık. 3. çağırıldığımızda da mülakattı. sanırım amerikalı bir hanımla görüştük. öncelikle bizi kazandığımız için tebrik etti. sonrasında da eşimin mezun olduğu okulu ve bölümü, benim mezun olduğum okul, şu an ne iş yaptığımızı, oraya gidince ne iş yapmak istediğimizi, nereye gideceğimizi ve tanıdığımız olup olmadığını sordu. sonrasında da herşey harika görünüyor vizeniz onaylandı dendi ve binadan ayrıldık.aslında bu deneyimi vizelerimiz gelince yazmak istemiştim. ancak salı günü mülakata girmemize rağmen henüz vizelerle ilgili bir haber alamadık. ceac da da durumumuz hala değişmedi "ready" olarak gözüküyor. umarım kısa sürede elimize geçer ve ap ye kalmamışızdır :(
Edit: Vizesi Onaylanmış
-
@kturkay, içinde söyledi: DV2018 Mülakat Deneyimleri
bugün mülakat tamamlandı. ilginç şeyler gözlemledim.
1-csc kağıdını hatırlattığım halde istemediler.? (csc pasaportların geleceği yer kaydı değilmi. -gerek yok o bizde var" dendi.
2-randevular 15 er dakika arayla. ve erken gelmeniz anlamsız. diyelim 8:30 da randevunuz varsa sıraya sokmuyorlar dışarda 8:15 kadar bekletiyorlar sıraya sokmadan. özetle vaktinden 15 dakka önce gelin ama daha önce değil. sıraya koymadıklarından anlamı yok erken gelmenin. biz bebek kucakta hava soğuk boşu boşunaa bekledik 1 saat dışarda ve sıraya girmeden. biz problem değil de bebek varsa sıkıntı. özetle randevu saatinden 15-20 dakika önce kapıya gelmek en ideali bu tüyo da benden.
3- nereye gideceğimi sormadı görevli bay.
4-bi de kabin değil büfe gibi. hani çay sigara tost istersinizya. siz dışarda eleman içerde.
5- ingilizcemi türkçe mi? diye sormadılar.
6- benim suriyeli ailelere baktığım gibi bakıyordu bizlere :) baya tedirgin di genç eleman.(amerikalı,son aşamadaki sağ elini kaldırtıp yemin ettirme merasimi görevlisi)
7- 16 yaşından büyüklere vallabilla abd ye gitmeden evlenmeyeceğim yemin kağıdı imzalatıyorlar.
8- ortalama 3-3.5 saat sürdü. "congratulations your visa application approved" kâğıdı verip gönderdiler. doğrumu yalanmı 3-5 güne belli olur. paylaşırım.Edit: Vizesi Onaylanmış
-
@cyoart, içinde söyledi: DV2018 Mülakat Deneyimleri
Arkadaşlar herkese tekrar selamlar,
visa bulletin takibi evrak hazırlama sağlık muayenesi derken 5nisan perşembe mülakata girdim ve bugün 9nisan pazartesi pasaportum elime vizeli şekilde ulaştı,
Başta @crazycells ve sorulara cevap bulan diğer arakdaşlar olmasa daha da sancılı olurdu, kendim ve sizden yararlanan diğer arkadaşlar adına teşekkür ediyorum, zor zamanları en azından onlar cevaplarıyla atlattık veya rahatladık,
Genel prosedür evraklar zaten konunun başında yazıyor, ben elimde ne varsa dvlottary sayfasından tutundan ds260 ve bütün sürecin evraklarını yanımda bulundurdum, teslim ettiğim evraklar:
*1-diploma ve fotokopisi *2-adli sicil kaydı (hem Edevlet hemde adli sicil kaydından kırmızı mühürlü şekilde çıkarttım) *3-vukaatlı nufus kayıt örneği kırmızı damgalı) 4-banka dökümü 6 aylık (yaptığım kazadan gelen tazminatın yazılı olduğu avukatın evrağıyla birlikte teslim ettim) 5-PTT kaydı 6- 2 adet 5050mm fotoğraf (daha önce nufus cüzdanımı yenilemiştim elimde üçtane fotoğraf vardı 5060 şeklinde 5050 şekilde usa visa şablonuna göre kesip hallettim) *7-Pasaport (eski ve şimdiki güncel, eskisinde ABD vizesi yoksa istemiyorlar ama yanınızda bulundurun bence) *8-sağlık raporu (sarı zarfı açmayın kesinlikle üstündeki cd ve aşı kağıdını dahi oynamadım zımbalı olduğu için, mülakatta evrak teslim esnasında aldım, ne olur ne olmaz:))- Sabah 8'de randevum vardı, 7:30 da taksiden indim büfeye eşyalarımı teslim ettim ve 8" randevularını görevli arkadaş sıraya davet etti, direk sıraya geçtim, (çakmak sigara hatta evin anahtarını bile büfeye kalemliğin içinde verdim. sadece evraklar haricinde nufus cüzdanım ve 330dolar para vardı yanımda, sanıyordum ama malesef taksici konsolosluğu çıkaramayınca telefondan yol tarifi yaptım ve refleks olarak geri cebime koymuşum ilk aramada varmı dedi herhangi elektronik cihaz, kendimden emin şekilde yok dedim sonra içerde xrayde montun cebinde selamlamış tabi:) güvenlik şefi telefon var diyince keskin şekilde bana baktı, hiç üstüme alınmadım sonra benim montum olduğunu anlayınca şok geçirdim resmen nasıl olur, malesef olmuş hemen kusura bakmayın unutmuşum dedim ve tekrar büfeye teslim edip sıraya girdim ve yanlış izlenim bırakmamak için güleryüzlü şekilde durumu izah ettim hızlıca, hatta onlarda biraz tebessüm etti taksiciye veya bana bilmiyorum:)(daha erken orada olsam telefonu farkederdim siz dikkatli olun) bunu şunun için yazıyorum tüm personel gerçekten işinin erbabı aslında, mizaçları tavırlı değil, görevleri titiz ve dikkatli olmak, size kişisel bir tavır veya işleri zora sokmak değil yani. Hiçbirşeyi yanlış anlamayın ve sakin olun. Sırayı aldım, beklemeye koyuldum, buarada içerde gezen ayrıca personel, sırasını ıskalayan insanların elindeki numaraya kadar inceleyip yönlendiriyorlar sistem gerçekten kusursuz işliyor sıfır zaman kaybı, ilk çağrıda evrakları teslim ettim ptt kaydını almadı, ikincide 330 dolar ödeme yaptım, ve üçüncü mülakat o ana kadar sakindim hatta 2saat kadar zaman geçti uyuştum beklemekten:) derken numaram yandı, güleryüzlü hanımefendi yemin ettirdikten sonra ne iş yaptığımı nereye gitmek istediğimi ve tanıdığım olup olmadığını not alırken aynı anda parmak izlerimi de taradı, evraklarımda sıkıntı olmadığını söyledi bende PTT kaydını almadınız evrak tesliminde gereklimiydi mail de okumuştum dedim, gerekli değil ama sizde kopyası varsa ben dosyanıza ekliyim sistemden geçiyor, ihtiyaç olabilir dedi ve aldı daha sonrada Amerika da yeni hayatınızda başarılar diyerek uğurladı, yine şaşırdım çok hızlı gelişti bitti, çıkarken güvenlik şefi nasıl geçti olumlu mu dedi, sonradan sıkıntı çıkmazsa olumlu gibi dedim:) olur olur sorun çıkmaz dedi uğurladırlar:)
- 6nisan cuma, bir gün sonra kontrol ettim durumu ve AP yazısını gördüm hayda dedim ve açtım Ap durumu nasıl bir süreç bakarken bidaha kontrol ettim buseferde "issued" yazısını gördüm şaşırıdım anlamadım, pasaportu vizeli şekilde bugün 9nisan saat 13:30 da teslim aldım,
Arkadaşlar herşey gönlünüzce olsun bekleyenlere sabır diliyorum inşallah dönem bitmeden herkes vizesine kavuşur, yeni başvuran arkadaşlara da gerçekten gidecekler, gitmek isteyenler umarım bu sene talihli olurlar...
Şimdi yeni bir süreç başladı, burada gitmeden halletmem gereken işler ve gidince yapmam gerekenler...
Tekrar emeği geçenlere ve herkese selamlar, saygılar...
-
@crazycells, içinde söyledi: DV2018 Mülakat Deneyimleri
Yesilkart Forum facebook grubundan Rasim Bey deneyimlerini bizimle paylasti ve foruma da aktarmami rica etti:
LISE MEZUNU OLMADAN MULAKAT DENEYIMI
Merhaba arkadaslar bizim ABD konsoloslugundaki gorusmemiz bugün 9 Nisan, 2018 tarihindeydi. Daha önceki görüsme deneyimlerini bizlerlerle paylasan arkadaslarin yazilarini hep bu form sayesinde takip edip okuduk, bilgilendik. Simdi sira bizim deneyimlerimizi paylasmaya geldiki bizim durumumuz bir cok green card kazanan arkadastan farkliydi çünkü green card esime cikmisti ve kendisinin lise diplomasi yoktu. Bu yüzden çok tedirdin ve endiseliydik. Bu gün vizemiz onaylandi. Görüsme öncesinde bir cok kisinin bu lise diplomasi olmamasi konusunda yazdigi yorumlari okumustuk ve coguda malasef pek umit verici ve pozitif degildi. Bu yaziyi özellikle bizim durumumuzda olupta endiselenen arkadaslar icin yazmak istedim. Öncelikle sunu dip not olarak hatirlatmak istiyorum. Green card almak icin en az lise mezunu olmak veya son 5 yilda en az 2 yil deneyim ve tecrube gerektiren bir iste calismis olmak gerekiyor. Is tecrübesi dediysem her türlü yaptiginiz isi kabul etmiyorlar. O Net sitesinde yayinlanan 5 farkli is kategorisinden yani job zone diye anlandirdiklari is kategorilerindeki her is olmuyor. Isiniz ve deneyiminiz o net sitesinde yayinlanan 4-5 katogorisindeki islere uymali ve ayni zamanda is tanimina girdiginizde SVP nosunun en az 7 ve üzeri olmasi gerekiyor. Mesela Genel maneger r yani sirket yoneticisi yada sirket müdürü olmak bu bahsi gecen kriterlere uyuyordu bizim icin. Esimin sahis firmasi vardi ve toptan kumas satisi yapiyorlardi takribi 15 yildir. Ben kendim ABD de ögrenciyim takribi 7 yildir ve bu green card esime ciktiginda ABD de bu konuyu bizzat avukata giderek konusmustum oda dogru isi göstermeniz durumunda green card ti alamamaniz icin hic bir engel yok demisti, keza öylede oldu. Burda dikkat edilmesi gereken en önemli konu dogru isi secmeniz. Hani bizde bir laf vardirya minareyi calan kilifini hazirlar diye. Söyleki sirket esimin adinaydi ve toptan kumas satiyorlardi fakat ayni zamanda perde iside yapiyorlardi. Esimi perdeci olarak gosterdigimizde bu is istedikleri sinifa girmediginden dolayi red alma olasiligimiz vardi. Ama esim ayni zamanda o sirketin müdürü oldugu icin onu sirketin genel müdürü gosterdik. Sirketin antetli kagidina ingilizce olarak esimin is tanimi ve o isi yürütürken üstlenmis oldugu tüm görevleri anlattim. Zira konsolosluga gittiginizde ilk lise diplomasini sormaya geliyorlar ve onda sirket antetli kagidina yazmis oldumuz bu yaziyi verdik onlarda unvan ve is tanimi detaylarini okuyup o net sitesindeki hangi ise uyup uymadigina bakiyorlar. Onlarda sonucta konsoloslukta calisan gorevliler ve lise diplomasi yoksa o net teki listede olan is tanimlarina uyup uymadigina bakiyorlar. Bu arada evraklarimizi cok kibar bir bey teslim aldi sirasiyla, once is tecrubesini anlatan yazi, ardindan diger banka yazisi, adli sicil kagidi, nufus kayit ornegi v.s gibi. Sonra bize beklememizi söyledi. O daha önce formda bahsi gecen ve sesten cok rahatsiz olan negatif bayanla karsilasmadik. Her neyse evraklari verdikten sonra beklemeye basladik ve takribi 2 saat bekledik ve her numaratör yandikca kalbimiz yerinden çikicak gibi oldu. Çok heyecanliydik. En sonunda numaramiz yandi ve ödeme yapmaya gittik. 2 kisi 660 dolar vize ücretini ödeyip beklemeye devam ettik. Sonunda görüsmemiz icin son bir kez numaratör yandi. Bizimle cok kibar 30 yaslarinda sarisin bir bey görüsme yapti. Çok kibardi ve görüsmemiz cok rahat ve kisa sürdü. Esimin isi icin yazdigimiz yaziyi okumus olucaklarki, esime tekstil isimi yapiyorsunuz diye sordu. Ardindan kac yildir bu isi yaptigini ve kac yildir bu sirketin genel müdürü olarak calisip calismadigini sordu. Esimde 7 yildir sirket genel müdürü oldugunu söyledikten sonra, ABD de hic akrabaniz varmi diye esime sordu. Oda hic akrabam yok dedi ve o ara ben esimin ayagina vurarak nasil yani ben varim ya dedim cünkü ABD de okula gidiyorum. Esim heyecandan beni hic hesaba katmadi, akraba derdinde o ara soruyu yanlis anladi. Her neyse biraz bir gülüsme oldu o ara, vize görüsmesi yaptigimiz beyde güldü biraz. Derken kac yildir tanistigimizi sordu bize. Esimde 18 yildir dedi. Sonrasinda sira bana geldi ve banada ABD en son okudugum universitenin adini sordu ve ardindan tebrikler vizeniz onaylandi dedi. Bize öyle ne is yapicaksiniz veya nereye gideceksiniz diye sormadi fakat cok kibar bir beyefendiydi. Görüsmemiz cok kolay gecti. Numarasinin current olmasini bekleyen ve ya randevusu belli olmus görüsme bekleyen tüm arkadaslara bol sanslar dilerim. Özellikle lise diplomasi olmayan arkadaslar moralinizi yüksek tutun ve isinizin bahsi gecen kriterlere uyup uymadigina dikkat ediniz. Her is olmuyor tek dikkat etmeniz gereken konu bu. Her kese tekrar sabir ve bol sanslar diliyorum.
-
@road2america, içinde söyledi: DV2018 Mülakat Deneyimleri
9 Nisan saat 09:00 da görüşme için eşim ve bebeğimiz ile saat 08:00 de elçilik kapısında hazır bulunduk. Kapıdaki polisler gayet yardımcı oldu. Bebek olduğundan dolayı bizi 08:30 da içeriye aldılar. Bebek yoksa erken gelmenize gerek yok. 20 dakika önce kapıda hazır bulunmanızın yeteceği izleminin aldım ben. Kapıda çok sıkı güvenlik kontrolü var. İki kademeli bir güvenlik taramasından geçiyorsunuz. Pasaport ve fotoğraf uygunluk kontrolü görevli tarafından yapılıyor. Bebek olduğundan dolayı bebek eşyaları için bir çantamız vardı. Çantayı içeriye almadılar. Sadece bebeğin suyuna izin verdiler, annesinin önceden içerek test etmesi neticesinde. içeri girdik gayet kalabalıktı. Girer girmez sol taraftaki bankoda görevli PTT kaydını kontrol etti. Pasaportların arkalarına pick up location gösterir stickerlar yapıştırdı ve bize bankalarda olduğu gibi numara verdi. Salonda yerimizi aldık ve uzun bekleyiş başladı. 45 dakika sonrasında evrak teslimi için numaramız yandı. Evrakları teslim ettik, görüşmeden 1 hafta öncesinde gelen evrak listesinde yazan ne ise onları istediler. PTT kaydını girişte kontrol ettikleri için istemediler ama her ihtimale karşı yanınızda bulundurmanızda fayda var. Herhangi bir probleme karşı DS 260 formlarının çıktılarını da almıştım ben gerek olmadı ama. Evrak teslimi sonrasında tekrar bekleyiş 30 dakika sonra tekrar numara yanması ve fee ödemesi gerçekleşti. 11:30 gibi nihayi görüşme için tekrar numaramız yandı. Görüşme yapan bay çok nazik biriydi. Yemin sonrası okul ve yurt dışındaki yaşamlarıma dair 2 soru ve tebrikler vizenizi onaylıyorum cümlesi. Beyaz kağıdı uzattı. 1 yılı aşkın forum takipcisi olmam ve AP sürecinin de beyaz kağıt sonrası olası bir durum olması sebebiyle çok fazla sevinemedim açıkcası taki 10 Nisan günü öğleden sonra CEAC da issued yazısını görene kadar. Bugünde pasaportlar PTT ye gelmiş. Yarın gidip alacağım. Bu süreçte forumdan ve özellikle @crazycells e çok teşekkür ederim. Görüşmeyi benim için bir dejavu ya çevirin forum yazarlarına ve deneyimlerini paylaşan herkese. Umarım herkes için hayırlısı olsun. Herkes aklındaki ve gönlündekini yaşasın.Herkese çok teşekkürler.
-
@Sayal, içinde söyledi: DV2018 Mülakat Deneyimleri
Herkese yeniden merhabalar,
Sizlerle en son sağlık muayene deneyimimi paylaşmıştım. Mülakat günümüze saatler kala (05 mart pazartesi idi randevumuz)konsolosluktan gelen randevu iptal mailinden(pazar akşam 23:00 civarı) sonra sabah hayal kırıklığı ile İstanbula geri dönmek zorunda kalmıştık... Çok kötü bir his. soru soramıyorsun, sorgulayamıyorsun çünkü konsolosluk çalışanlarıda bize atılan mailde belirtildiği gibi '' alınan güvenlik tehditi '' ihbarı nedeniyle çalışmadılar. Neyse yapacak bir şey yok deyip evimize okulumuza işimize döndük. Bu arada devamlı mail kontrolu yapıyorum belki bi açıklama gelir. Belki yeni randevu gelir. Haberleri izliyorum duyum doğruymuş vs vs vs... En iyisi kendimi çarşıya pazara atayım kafam dağılsın dedim. İstanbullular iyi bilir gittim Salı pazarına :)
aynı gün randevumuz olan kader birliği yaptığımız Can kardeşimin '' abla mailine bak yeni randevu vermişler '' yazısını okuyunca bi ohh dedim. onun randevusunu 2 gün sonraya, bizimkini bir hafta sonraya vermişler... yine bavul hazırla okullardan izin al dükkanı kapa uçak bileti-otel bul vs masraflar tavan ... (4 kişilik bir aileyiz)
Nihayetinde gittik randevumuza . Herşey bu forumda yazıldığı gibi. Randevu saatinize yakın bir saatte gidiyorsunuz .Dış kapıda sırada bekliyorsunuz. Saatiniz gelince güvenlik görevlisi sesleniyor zaten içeri kontrolden geçerek alınıyorsunuz. Telefonumuzu da bahsedilen büfeye emanet verdik. güvenlik kapısından geçmeden önce dışarıda randevu saatimizi ve isimlerimizin kontrolunu yaptılar...ve Sürpriiiiizzzz.....Sn Sayal ailesi, sizin randevunuz sistemlerde yok. malesef kabul edemiyoruz...
içimden dedim ki '' yuuuhh yook artık bu da mı bizi bulacaktı '' . Sonra görevliye tüm kibarlığımla :) ama nasıl olur. Rica etsem tekrar kontrolünü sağlarmısınız.Çünkü bu bize verilen 2. randevu tarihi. ve bu bizim talebimiz ile oluşturulan bir tarih değil. geçen hafta yaşadığınız güvenlik tehditi nedeniyle iptal edilen ve yenisi oluşturulan bir randevu...
Dediler ki '' İspat edin''
Yine tüm kibarlığımla , tabi hemen ispat ediyorum. bana 5 dk izin verirseniz gönderdiğiniz mailin printini getireceğim ... dedim .
tmm getirin, merkeze konrol yaptıralım cevabıyla koştum büfeye. telefonumdan mailime ve büfecinin printer a aldım sayfayı götürdüm.(büfeci bey on numara bir insan biz çok sevdik )
Yine kısa bir bekleme....sonunda tmm geçebilirsiniz içeri dediler . Bahşettiler. İçerdeki son kişiydik.Dedim ki artık burası son durak. Dayan Sibel...
evraklarımız verdik. paralarımızı yatırdık. Görüşmemizde burada hep bahsedilen sarışın hanımefendi ile (bence kumral ) oldu. eşime olan sorular ,
Nereye gideceksiniz / new Orleans ...
Ne iş yapıyorsunuz / Kendi iş yerim var. araba tamir bakım servisi sahibiyim . Aynı zamanda (motor )mekanik ustasıyım
ooo çok güzel :))
bana sorular
Siz ne iş yapıyorsunuz / şu an çalışmıyorum . Daha önce sağlık sektöründe 20 yıl çalıştım (çalıştığım hastanenin adını söyledim çok hoşuna gitti )
peki vizenizi onaylıyorum İyi yolculuklar
dedi... o an beynimde havai fişekler ateşlendi... döndüm önce çocuklarımı öptüm sarıldım vs vs vs sonra eşimi... Çıkmadan da birer bardak su içip oldu bu iş galiba deyip koşar adımlarla çıktık... İşte bu da bizim hikayemiz. Keyifle bir öğlen yemeğinden sonra havaalanına geçtik. Evimize döndük.
14 mart mülakat günümüzdü
15 martta ''issued '' oldu
16 martta da teslim aldım. içeri alındığımızda ki sıra numaramız da 16 idi :) ve o kağıdı hala saklıyorum . Tarihi bir anlamı var artık bizim için ...
Dileyen isteyen herkesin aynı mutluluğu yaşaması dileğiyle...
Sevgiler.Not: Yazım/imla vs. hatalarım var ise affola ... :)
-
@nevermore, içinde söyledi: DV2018 Mülakat Deneyimleri
Herkese Merhaba,
Yaklaşık 1,5 yıllık Green Card serüvenim..Bugün son buldu. Ablam , benim ve kendi çekirdek ailesi için başvurmuştu. Çekilişi beklemek gibi bir durumum olmadı , şansımın iyi olmadığını bilirim. Çekiliş yapıldıktan 4 gün sonra onların kazanamadığını benim kazandığımı öğrendim biraz buruk oldu bizim için. Ds 260 formunu 1 ay içerisinde yolladım. Bu süre zarfında burada ve başka forum sitelerinden çok şey öğrendim. Case numaram 12*** ti 4 günlük bir Ankara seyahatim oldum Hem sağlık muayanesi için erken gittim hemde Ankara da üniversite okudum , eski arkadaşlarımla vakit geçirdim. Benim için ilginç bir deneyim oldu Ankara yı bilenler bilir. Güvenlik caddesinde oturdum üniversite hayatım boyunca. Amerikan konsolosluğunun önünde geçip okula giderdim. Kapıdaki kalabalığa aşinayım :) 7 Mart günü sağlık muayanesi olup , 9 mart günü görüşmeye girdim. Görüşme günü erken saatlerde Amerikan konsolosluğu kapısının karşısında pastanenin aradaki sokağa park ettim ( Araç çekilmiyor o sokakta araçla giden arkadaşlar o sokağa aracını parkedebilir , mülakat saatiniz erken ise yer de bulabilirsiniz )
Sırasıyla herkesin aşina olduğu gibi 3 tane deskten numaramın yanmasını bekleyip belgeleri teslim ettim , parayı yatırdım ,görüşme deskine gittim. 2 soru sordu.
Vizeniz onaylandı dedi bitti ama ben güleryüzüne kanıp :) konsolosluk görevlisine 3-4 soru sordum ( Eşim Çin vatandaşı Uygur haziran sonu gibi evlenmemiz gerekiyordu ülkesinden doğum belgesi alamamıştık çeşitli nedenlerden dolayı.) biraz kafası karıştı hanımefendinin.( çok soru sormamak gerek ) Çıktıktan 3 saat sonra Ds5535 formunu yollamamı Ap ye kaldığımı öğrendim.9 Martta girdiğim Ap sürecinin 3 nisanda bittiğini öğrendim. ( 25 gün sürdü ap süreci, ama birde bana sorun ayrıca 3 nisan günü a eşimin Çinden Doğum belgesi ve Bekarlık belgeleride geldi , çifte mutluluk oldu bizim için. :) 6 Nisanda Pasaportumu yolladım , 9 Nisan'da pasaportların ellerine ulaştığına dair mail geldi. 17 Nisan bugün teslim aldım. Bundan sonraki süreçte nasıl bir yol izleriz eşim için ona bakmamız gerekiyor. Tekrardan konsolosluğa eşim için mail atıp Case imi yeniden açtırabilirim. ( Eşimin police record u hale gelmedi oda ayrı bir durumu ) Ap korkusu ve vizelerin yavaş işlemesi eşimin Amerika ya gelmesi başka yöntemleride check etmem gerekebilir Önerilere açığım.( turist ve ya öğrenci vizesi ) . Kazananlara vizelerini alanlara yeni hayatlarında başarılar . Ap süreci ve Case numarası problemi yaşayan arkadaşlara sabır diliyorum. Bu süreçte bizi aydınlatan @crazycells 'e Ap konusunu açıp yüreklerimize su serpen @orhanvegs ' e Forumda birleşip Whatsappta konuştuğumuz Ap sürecine kalan arkadaşlara çok Teşekkür ediyorum.
-
@erglali, içinde söyledi: DV2018 Mülakat Deneyimleri
Arkadaslar selam, az once mulakattan ciktik ve sicagi sicagina deneyimlerimi sizlerle paylasmak istedim. Oncelikle boyle bir forumun varolmasinda emegi olan basta crazycells ve yesilkart gen forumdaki selin hanima binlerce kez tesekkurler. 30 nisan da ki unganlar randevusu icin Aracı hemen 20 metre ilerideki trafik vakfi otopark ina parkettik. Gun boyu fiyati 7-8 lira bisey olmali, tunali da park gercekten buyuk sıkıntı. Mehmet ungan in klinigi 4. Katta, duzen laboratuvariysa 3. Katta ve gercekten ilginc bi yer. 70 li yillardan kalma bi havasi var :) Bi tup kan alma + idrar testi 235 usd (iki kisi fiyati) - sonra tekrar 4. Kata
4 er asi olduk totalde 560 dolar (iki kisi) gorevliler gayet iyi bir sekilde yonlendiriyor ve randevuyu erkene almak daha mantikli sanki. Bu arada butun odemeleri dolar cash olarak yaptik. 9.15 ve 9.20 ye randevu almistik 1-2 saat surdu totalde islemlerimiz. Ardindan 3 mayis saat 8 deki randevumuzu beklemeye koyulduk.
Elcilikteki mulakati da (daha detayli yazdigi icin) esimin kaleminden burada paylasiyorum :) ;Sabah 8’de olan Green Card Mülakatı için 07.30’da Ankara- ABD Elçiliği’nin önünde olduk.
ABD Elçiliğinde güvenlik önlemleri çok sıkı ve her şey usulüne göre yapılıyor. Biz elçiliğe girmeden içeriye araba anahtarı hariç hiçbir şeyi içeri almadıklarını bildiğimizden, her şeyi arabada bırakmıştık. Hatta midem bulanıyor diye naneli şeker vardı elimde, onu dahi sokmadılar. Çünkü içeriye yiyecek ve içecek sokulması yasak. Yanımızda sadece belgelerimiz ve araba anahtarımız vardı yani. Elçiliğe giriş için sıra bize geldiğinde, öncelikle kapıda birisi pasaportlarımızı kontrol etti. Üzerimizde elektronik cihaz olup olmadığını sordu, ve ceketlerimizi hafif kaldırmamızı isteyip içinde bir şey olup olmadığına baktı, ve avuç içlerimizi ufak bir hareketle bir peçete yardımıyla sildi :) bunun anlamını biz de anlayamadık. Ardından hol tarzı bir yerden geçerek X-Ray cihazının olduğu bölüme geldik. Burada üstümüzü kadın bir görevli detaylı bir şekilde aradı ve montlar, evraklar ayrı biz ayrı cihazdan geçiş yaptık. Ardından elçiliğe giriş yapabildik. Girişte danışma tarzı bir yerde tekrar pasaportlarımızı ve vize için çektirdiğimiz fotoğraflarımızı kontrol ettiler. Yüzümüze de bakarak büyük ihtimalle pasaporttaki kişinin biz olup olmadığımızı teyit etmek istediler. Ardından sıra numaramızı aldık. Bizimkisi “0007” idi, James Bond :) Bize sıra numaramızı veren kişi bir bilgilendirme yapmadı fakat diğer görevli sıradaki diğer kişiye “Mülakatı hangi dilde yapmak istersiniz?” diye sordu. Kişinin verdiği yanıtı hatırlamıyorum fakat bize sorulmadığı için eşim meraklandı ve farklı bir görevliye bize görüşmeyi hangi dilde yapmak istediğimiz sorulmadı dedi :) Görevli de “GC oldugu icin kendi dilinizde konuşabilirsiniz” dedi. Ardından sıramızı beklemek için Green Card talihlilerin oturduğu bölüme geçtik. Ortam turist vizesi için ve Green Card için gelenler olarak ikiye bölünmüş durumda. Biz yerimize geçtiğimizde çok kalabalık değildi, ve çok kısa bir süre sonra sıra bize geldi. Numaramızın yazdığı kabine geçtik ve kadın görevli bizden belgelerimizi istedi. (Bazı arkadaşlar tüm belgeleri vermişler içerisinden ihtiyaç duyulanları görevli almış, fazla belgeleri iade etmiş. Ama bizim görevlimiz tek tek kendisi istedi gerekli belgeleri biz de dosyamızın içinden seçe seçe kendisine teslim ettik) Bu konuda ek bir konudan da bahsetmek isterim. Amerika’daki arkadaşımızın telefon numarası değiştiği için güncel numarasını vermek istiyorduk, görevliye durumu izah ettik ve anlayışlı bir şekilde DS-260’ın çıktısı üzerinde Amerika’daki arkadaşımızın bilgilerinin yazdığı yerde telefon bilgisini kalem ile düzeltebileceğimizi iletti. Biz de düzenlemeyi yaptık ve o şekilde teslim ettik. Belge teslimleri tamamlanınca, tekrar bekleme kısmına döndük.
Kısa bir süre daha beklemenin ardından tekrar sıra numaramız yandı ve bu kez Visa Fee’yi ödemek için ilgili gişeye geçtik. Ve kişi başı 330$ ödedik. Ödeme tamamlandığında bize herhangi bir dekont tarzı bir şey verilmedi, zaten gişe arkasında yan yana olan görevliler bu işlemi arkada kendileri hallediyorlar. (dekont vize görüşmesi bittiğinde veriliyor)
Diğer beklemelerimizden biraz daha uzun sürecek şekilde biraz daha bekledik ve ardından esas görüşme için ilgili gişeye geçtik. Bizle ilgilenen kadın bir görevliydi ve sanıyoruz Türk’tü, çok da tatlı bir kadındı :) Selamlaşma faslından sonra sağ elimizi kaldırıp yemin etmemizi istedi. Yeminin ardından “Amerika’da nerede yaşamayı planlıyorsunuz?” sorusunu sordu. Biz de arkaşımız orada olduğundan ilk Fort Lauderdale’a gidecegimizi söyledik. Ardından asıl talihli olan eşimin işi zaten evraklarda yer aldığı için benim ne iş yaptığımı sordu. Ardından her şeyin çok güzel göründüğünü söyleyip vizemizi onayladı. Bize sorulan sorular bu şekildeydi ve aslında kısa bir mülakat oldu ve olumlu sonuçlandı. Belgelerimizin asıllarını da teslim aldıktan sonra elçilikten çıktık. Umarız mülakata giren herkesin süreci olumlu sonuçlanır ve herkes elçilikten mutlu ayrılır. -
@okanserbes, içinde söyledi: DV2018 Mülakat Deneyimleri
Vizemi aldım ve geçirdiğim tüm süreci sizlerle paylaşmak istedim. Darısı sizin başınıza :)
-
@gkhanfeez, içinde söyledi: DV2018 Mülakat Deneyimleri
Selamlar vizemiz onaylandı :) sabah 7:30 randevusu idi. 7:10'da oradaydık ama içeri almaları hemen olmuyor. Randevusu gelenleri kapıda sıra olmaları için sesleniyorlar sırada pasaport kontrolü yaptılar sonra daha binaya girmeden resimlere bakıyorlar uygunmu diye. Sonra aramalar oluyor ve içeri alıyorlar. İçerde girince solda bankodan 2 adet sıra numaranızı alıyorsunuz bizimki 0002 'idi. Sonra evraklarınızı almak için numaranız yanıyor biz iki yetişkin iki çocukla gittik. Evrakları tek tek teslim ettik. Resimler ve pasaportlar. Nüfus kayıt örnekleri hepimize verdik. Sabıka kaydı yetişkinler için, bütün aile için tek banka hesap dökümleri, ana kazanan için diploma ve fotokopisi, evlilik cüzdanı ve fotokopisi anne ve baba için ayrı ayrı, doktor muayene evraklarını verdik bu işlemde sıra numara kayıtlarından birini veriyorsunuz. Sonra vize ücretlerini ödemeniz için sıra numaranız bir daha yanıyor ben nakit olarak ödedim adam başı 330$. Sonra tekrar beklemeye devam bu kısım biraz sürüyor beklemesi herhalde evrakları kontrol ediyorlardır. Son kez numaranız yandığında elinizdeki ikinci sıra kağıdını veriyorsunuz. Bu kısım da önce parmak izlerini alıyor ne iş yaptığınızı soruyor. Bana nerede çalıştığımı sordu, daha önce yurt dışına çıktık mı onu sordu eski vizemizi gösterdik, nereye gideceğimizi ne yapacağımızı sordu en sonunda küçük kızıma evlilik cüzdanindaki resimleri göstererek beni ve eşimin resimlerinden kim olduklarını sordu ( çocuklar durmuyorlardı onlar devamlı sürece dahil olmaya çalışıyorlardı belki ondan sordu çünkü yalandan parmak izlerini aldı ) en sonunda vizeniz onaylandı dedi ve tebrik etti , evlilik cüzdanın aslını ve eşimin diplomasının aslını verdi ve işlem bitti
Süreçte bize yardımcı olan Kenan Ören 'e çok teşekkür ederiz. Tabiki Ali Cihan çok teşekkür ederiz :)
-
@maranty, içinde söyledi: DV2018 Mülakat Deneyimleri
Merhaba arkadaşlar sonunda süreci bende tamamladım.. 18000 lerde olan case number ımla 11 mayıs cuma günü mülakat görüşmemi gerçekleştirdim.. Detaylara gelicek olursak 11 mayıs sabah 7.30 da konsolosluğun önümdeydim.. kapıdaki görevliler randevu saati sorarak sıraya alıyorlar sizi. Öncesinde pasaport kontrolü bu sırada avuçlarınızı içini beyaz birşeyle siliyorlar.. daha sonra içeri yönlendirip x-ray kontrolü yapıyorlar ve devamında sizi bekleme salonuna alıyorlar tabi bu süreçler epeyce stresli ama genel olarak herkes çok kibar ve iyi davranıyor :) salonun girişinde tekrar pasaport kontrolü yapıp göçmen vizesi için gelenler ayrı bir kısımda oturup önce evrak teslimi için beklemeye başlıyor.. Vee her geçen dakika daha heyecan artıyor tabi orda biraz etrafınızdakilerle konuşup rahatlayabilirsiniz :)) Ben 13 numaraydım ve numaram yandı evrakları teslim ettim benden sadece gereken evrakları istediler geri kalanını alıp yerime geçtim ardından ödeme için beklemeye başldım ve 30 daka gibi bir sürede ödemeyide yaptım veee kaldı geriye en heyecanlı kısım :)) bu kısımda stres iyice artıyor ve tabiki heyecan.. her taraf iranlı dolu aşırı bir yoğunluk var ve onların her görüşmesi uzun sürüyor... benimle birlikte gözlemlediğim 2 gc talihlisi daha vardı. Birtanesi genç bir çift diğeri ise @gkhanfeez çocuklarla gelmişti ama çocuklar hiç durmadı :))) bu iki arkadaş benden önce görüşmelerini yapıp çıktılar yürüyüşlerinde ki mutluluklarından sorun olmadığını anlamıştım...) sıra bana geldi hoş bir bayan karşıladı ve nereye gideceğimi ne iş yapacağımı burda ne iş yaptığımı sordu hepsini güzel ve anlaşılır türkçesiyle sordu cevapladım.. evraklarda bir problem olmadığını birkaç işlemden sonra işimizin biteceğini söyledi ve ortalama 2 dakikada vizem onaylandı. Amerika daki yaşantınızda başarılar dilerim deyince benimde bi ayaklarım yerden kesildi... cuma günü görüşmem oldu ve salı günü pasaportumu teslim aldım.. şimdi biletimi alıyorum Allah kalpten isteyen herkese nasip etsin.. evraklarınızda bir sıkıntı yoksa vize vermemeleri çok çok düşük bir ihtimal içinizi rahat tutup hazırlıklarınıza devam edin hepsi olacak isteyen herkes alacak inşallah..
-
@xemre, içinde söyledi: DV2018 Mülakat Deneyimleri
Merhabalar,
Kısaca mülakat deneyimimden bahsedeyim, arkadaşlar. Kısaca, çünkü burada bahsedilenlerden pek farklı bir şey olmadı. Saat 8.30 randevum için 7.10 gibi konsolosluğa vardım. Biraz erken gittim fakat faydasını gördüm. 7.30 randevuları için gelenleri sıraya aldılar. Herhalde biraz az buldular sayıyı ki 8.00 randevularını da sıraya çağırdılar. Daha sonra, kolumda bileklik olduğu için uzaktan kolumdaki bilekliği görevliye işaret ettim, yasak mı diye. Hayır, dedi ve randevumu sordu. 8.30, dedim. Sizlerde sıraya geçin dedi. Geçtik. İçeriden numara verdiler (06). Sonra sırasıyla, doküman için, ödeme için ve mülakat için toplam da üç kere farklı veznelere çağrıldım. Prosedür icabı görünen üç soru soruldu (meslek, orada ne iş yapmayı düşündüğüm ve tanıdık olup olmadığı). Saat 9.00'da işim bitmişti.
08 Mayıs günü pasaport ve zarfımı teslim aldım.
Bu arada bekleyen herkes için sabır ve haklarında hayırlısı olmasını diliyorum. -
@crywolf34, içinde söyledi: DV2018 Mülakat Deneyimleri
11 Haziran vize görüşmesi için 22 Mayıs 11:05 tarihine doktor muayene randevusunu almıştım. Saat 11 gibi 4.kattaki Mehmet Ungan yazılı kapıyı tıklayarak içeri girdim.İçeride sekreterin yanına gidip,greencard doktor muayenesi için geldiğimi söyledim.Konsolosluktan size gelen case number yazılı belgeyi,pasaportumu ve varsa aşırı kartımı istedi.Belgeleri verdikten sonra bekleme odasında oturdum.5 dk sonra ismimi söyleyerek çağırdı. Webcam üzerinden fotoğraf çekip,sağlık formunun fotoğrafını oluşturacak ilk etabını tamamladık.Formdaki gösterdiği alanları doldurup,imza atıp yine bekleme moduna geçtim.Bir sonraki çağırılışımda sekreter ile beraber doktorun muayene odasına geçtim.Burada kilo ve boy ölçümü yapılıyor.Daha sonra muayene önlüğünü giyip(sadece iç çamaşır kalacak şekilde) doktoru bekliyorsunuz.15 dakika muayene odasında bekledikten sonra Dr. Mehmet Ungan gelip,muayenesine başladı.Bu arada herhangi bir hastalığımın olup olmadığını,sigara ve alkol kullanıp kullanmadığımı sordu.Stetoskop ile dinleme yapıp,standart bir kontrol etikten sonra 2 adet aşı yaptı.Göz için herhangi bir okuma testi yaptırmadı.Üniversite bölümümü sorup,giyinebilirsiniz dedi.Sekreterin olduğu bekleme odasına geçip 1280 TL olan muayene ücretini karttan çektirdim.Daha sonra formu alıp 3.kattaki Düzen Laboratuvarına iniyorsunuz.Buradaki ilk işlem 535 TL olan ücreti ödemek oldu yine karttan çektirdim.Daha sonra burada ki ilk aşama olan kan verme.Hemen ardından idrar örneği ve en son da göğüs röntgeni çekip formumuz ile yine bir üstteki unganlara geri dönüyoruz.Formu sekretere verip ertesi gün saat 16.00'de belgelerimi aldım.
@crywolf34, içinde söyledi: DV2018 Mülakat Deneyimleri
11 Haziran 07:30 mülakatı için 06:30'da konsoloslugun önündeydim.07:15 gibi sadece 07:30 randevularını içeri almaya başladılar.Pasaportu ve fotograflari kontrol ediyor giristeki güvenlik.Daha sonra xrayden gecip sıra numarası veriyorlar.Benim ki 002 idi. Toplamda 2 adet sira kagidi veriyor.İcerde greencard gorusmeleri sag tarafta,diger vize turleri solda olmak üzere ikiye ayrılmıştı anladigim kadariyla.Yine ilk 7 gise on tarafta,8-12 arası giseler arka taraftaydi. 07:55 civarı ilk numara yandi ve 12 numaralı giseye dogru gittim. Burada sıra numarasının bir tanesini, adli sicil kaydı,vukuatli nufus örneği,diploma asli ve fotokopisi,pasaport,banka hesap dökümü,2 adet fotograf ve saglik belgesini istedi.Ek olarak selective servise belgesini (18-26 yas erkeklerin askerliği ile alakalı bir belge) ister misiniz soruma ek olarak onu da aldı.Daha sonra yerime geçip,beklemeye koyuldum.Tahmini 10 dk sonra yine numaram yandi, bu sefer 330 $ ücretimi ödeyip,yine beklemeye devam.Son kez numaram yandiginda; vize ücretimi ödedigimden 30 dk geçmişti.Bu sefer görevli sag elimi kaldırıp ilk olarak yemin etmemi, daha sonra sol dört parmak, sağ dört parmak,iki baş parmak izi aldı.Amerika'da nereye gideceğimi,orada tanıdığım birinin olup olmadığını ve orada ne iş yapacağımı sorup, hayırlı olsun deyip vize başvurusunun onaylandığına dair belgeyi verdi.Bu arada görüştüğüm bütün görevlilerin Türk olması istisna mıydı bilemiyorum :)Büyükelçilikten dısari ciktigimda saat 08:45 civariydi.Mülakattan iki gün sonra saat 15:00 civarı Ptt tarafından içeriğinde Saglik raporu ve pasaport olan kargonun belirttiğim şubeye geldiğine dair SMS aldım.Darısı tüm bekleyenlerin başına.
-
@efooja, içinde söyledi: DV2018 Mülakat Deneyimleri
@yekta Selamlar,
Buradaki emeği geçen herkese teşekkür ederim, benim için inanılmaz yararlı bir forumdu, hamilelik, yogun iş temposu bebek vs derken aktif yazamadım ama elimden geldiğince takip ettim.
Ben sizinle en başından neler yaşadım ve mülakatta neler oldu paylaşmak isterim.
Öncelikle DS260 doldurduktan sonra iş değiştirdim ve bunu güncelletmedim bu bir problem olmadı.
Sonra bir de hamile kaldım. Nisan ayınca olacak görüşmeme gidemedim, 3 günlük bebeğimle olması mümkün değildi. Sonrasında https://ais.usvisa-info.com/tr adresindeki hesabımdan görüşmemi kaçırdım diye belirttikten sonra yeni bir tarih verildi, sonra eşimin tarihini güncellemediler, onun için mail trafikleri. Yeni değişen pasaport sisteminde bebeğimize yalvar yakar erkenden pasaport alma çabaları, konsolosluk 45 gün sonrasına yeni tarih verdi fakat NVI bize 3 ay sonrasına pasaport alma tarihi veriyordu! Neyse pasaportu çözdükten sonra fotokopisini ve doğum belgesini istedi konsolosluk ama gelen mailler net değildi, gönderiyi hem posta ile hem de mail yolu ile yaptım. Görüşme esnasında posta ile kendi kendime yaptığım gönderinin kızımın dosyasında olduğunu gördüm.
Kızımı ayrıca sisteme eklememişlerdi, PTT için de organize olamıyorduk, 4 gün kala benim eklememi istediler. https://ais.usvisa-info.com/tr bana kendi kendime ekleme yapamayacağımı ancak konsolosluktan gelen bilgi ile ekleme yapılabileceğini iletti. Prosedürlerin agır olması lohusa olan beni benden aldı :)
Evraklar ile ilgili iki yorumum olacak, 3 kişilik bir aileyiz 15,000USD kadar tutar gösterdim bankada ve parayı son dakika ekleyebildim.
Ayrıca araba ruhsatı gösterecektim, ki mülekatta ruhsatla ilgili olan evragı almadılar gerek yok diyerek. Eşime dedim kesin kabul etmezler bizi :)Neyse sabah oradaydık, içeri alındık. Sıramızı bekledik o rutin anlatılan prosedürler banka gişelerini andırır yerlerde sırası ile yapılıyordu. Önce evrak teslim ettim, teslim ettiğim bayan ne çok yazıştık sizinle Deniz hanım dedi, aaaa o siz miydiniz dedim gülüştük.
Sonrasında para yatırma kısmında numaramız yandı, kızım durmuyordu adama 1 sn diye işaret ettim, bizden başka da sadece 1 aile vardı ve bizden sonra numara yanmamasına ragmen 6-7 kere arka arkaya bizim numaramızı yakıp durdu, agresif bir tavrı vardı neden anlamadım, elimdeki tüm çöpleri onun gişesinin altında olan çöp kovasına attım belki ondandır :))
Son olarak çok tatlı esmer bir bayan son konuşmayı yaptı, yemin ettirdi, ama eşimin pasaportu geri dönmüştü original evraklar ile birlikte.
Bana iki kere universite mezunu olup olmadığımı sordu, sonrasında iş teklifi alıp almadığımı ve akrabam olup olmadığını. Mezundum ama ne akrabam var ne de iş teklifi. Şirketimin New York ofisi var onun için görüşeceğimi söyledim.
Sonra kızım ve benim için olumlu olduğunu ama eşim için olumlu olmadığını iletti.
Bundan sonraki kısmı biraz soru sorarak da yazıyor olacağım siz sevgili forum arkadaşlarıma.
Eşim Suriye uyruklu ve 5 senedir Türkiye'de ikamet ediyor, 3 yıldır da evliyiz. Green Card iptalinin, Başkan Trump'ın 6-7 ülke için verdiği Presidential Proclamation nedeni ile olduğunu, çok acil Türk pasaportunu alıp Ankara'ya gönderip onlara mail atmamızı istediler.
Ben de 30 Eylül'e yetişmezse ne olacak dedim.Onlar da bana tekrar Green Card'a başvurun ama as a Green Card Holder olarak ve o zaman eşinizin pasaportu geldiğinde onu da GC sahibi yapabilirsiniz dedi ya da bir vize türü ile çağırabilirsiniz dedi henüz incelemedim ama F2A ile başvurursunuz dediler.
Ben eşim olmadan kalıcı olarak Amerika'da yaşayamam, bu mümkün değil, süreç nasıl olacak bilmiyorum..
Şimdi sizlere sorularım;
Pasaport bana ulaştıktan sonra 30 Eylül'e kadar mı giriş çıkış yapmalıyım yoksa sağlık raporu süresine kadar vaktim var mı?
Kızım ve benim GC geldikten sonra ne kadar zamanda bir giriş çıkış yapmamız gerekir?
Eşim de GC almadan giriş yapmayacağım için, bizim GC hakkımız daimi yaşamadığımız sürece ne kadar süre korunur?Bu konularda bana yardımcı olabilirseniz çok sevinirim, çünkü dün Valilik binasında Türk Vatandaşlığını sorduğumda evlilik nedeni ile 3. yıl tam dolunca (Eylül'de doluyor) başvurun ama kabul 1-1,5 yıl içinde oluyor dediler.
Hatta bunu kısaltmanın bir yolunu biliyorsanız her türlü bilgi ve yardıma açığım.
-
@Commodore, içinde söyledi: DV2018 Mülakat Deneyimleri
Merhaba Arkadaşlar,
Dün GC görüşmesi sonunda vizemizin onaylandığını belirten yazıyı aldık ve pasaportlarımızın gelmesini bekliyoruz.
Gerek sağlık muayenesi ve gerekse mülakat sürecinde daha önce yazılanlardan çok farklı bir şey olmadığı için detaylı yazmayacağım.
Bu süreçte başta Sayın @crazycells olmak üzere, foruma katkı sağlayan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.
Yine de birkaç gözlemimi aşağıya yazmadan geçemeyeceğim;- Hem Ungan'larda hem de elçilikte randevunuz ne olursa olsun erken bulunmakta fayda var, "first come first served" kuralı geçerli. (örneğin elçilikte 07:30 randevularını çağırdılar, ben 08:00 randevularını bekleyedururken 09:00'ların bile çoktan sırada olduğunu sonradan fark ettim, bu da elçilikten ayrılma zamanını geciktiriyor)
- Bizim katıldığımız mülakat grubunda yabancılar dışında bir çok Türk bulunmasına rağmen kimse forumdaki kadar konuşkan değildi. Halbuki bir anlamda kader arkadaşları olarak yeni dostluklar kurulması ve tecrübe paylaşımı için güzel bir fırsattı.
- Diğer mülakat tecrübelerinde bahsedilen yemin faslı olmadı.
- Turist vizesi onaylanmayan bir ailenin yalvar yakar olması ve sonunda oradan çıkarılmaları son derece üzücüydü.
Sn. @crazycells , forumda takip ettiğim kadarıyla, ABD'ye girişte teslim edilecek kapalı bir zarftan bahsediliyordu ama mülakat sonrası böyle bir zarf verilmedi. Bu zarf pasaportlarla mı gelecek, yoksa Ungan'lardan verilen göğüs röntgenlerinin bulunduğu kapalı zarftaki CD mi kastediliyor?
Herkese bol şanslar dileklerimle selam ve sevgiler sunuyorum.
-
@Evren, içinde söyledi: DV2018 Mülakat Deneyimleri
5 Haziran'da sağlık kontrolü vardı 9.50 de olan randuvuma erken gittim 9da kan röntgen ve idrar tahlili yapıldı sonra bir odada üzerimde iç çamaşırın kalacak şekilde bir önlükle beklememi söylediler.5dk sonra Mehmet hocam (Dr)geldi şöyle göz ucuyla vücuduma baktı ameliyat olup olmadığımı ilaç kullanıp kullanmadığımi kronik bir rahatsizligimin olup olmadığını sordu ve o ara koluma 3 iğne yapmış haberim bile olmadı desem abartı olmaz zaten iğneler çok ufak sonra gidebilirsin dedi sonuçların 1gun sonra 16:00da çıkacağı söylendi ben diğer gün 15:00da gidip aldım.toplam 1700tl civarı masrafı oldu
@Evren, içinde söyledi: DV2018 Mülakat Deneyimleri
Evet şimdi mülakat deneyimimde sıra ben ev almıştım ama küçük bir ev olduğundan ve tapuda düşük vergi için 26.000tl değerinde gözüküyordu parada 53000tl para vardı hesabımda sonra forumda sonsuz teşekkürler yine yönetici tapunun yanında suanki değerini gösteren belge götürmenin daha doğru olacağını söyledi ben ABD'ye gitmeye 3gun kala karar verdiğim için hicbiseyim hazır değildi Ankara'ya geldim sağlık kontrolü için tapu müdürlüğü yardımcı olamadı bunu ancak evin bulunduğu belediyeden alabilirsin dedi neyse uzatmak istemiyorum belediyeyi aradım şahsen basvurmam gerektiği söylendi ben telefonda çok rica ederek durumuda anlatarak İstanbul'a şuan gelemeyeceğimi söyleyerek istediğim evragi bir dilekçe yazıp tapu ve kimlik fotokopisi ile birlikte belediyeye göndererek mail yoluyla aldım.evin değeri 70.000 gözüküyordu bu çok kötüydü ama 26000nin yanında çok iyiydi.Sonrasi mülakat sabahı 7:30daki randuvuma 7de orda oldum.7:30 gibi içeri aldılar aramalar filan sonra numara verdiler numaram yandı gittim sırayla evrakları istedi istediklerini tek tek dosyadan çıkarıp teslim ettim.tamam oturun ödeme için cagrilcaksiniz dedi 15dk sonra numaram yandı 330dolar yatırdım ve yarım saat sonra büyük an numaram yandı ve giseye gittim çok güzel bir bayan nasılsınız diyerek başladı iyiyim dedim sonra Amerika'nın neresine gitmeyi düşünüyorsunuz dedi gözlerimin içine bakarak Newyork dedim sonra aileniz neden gelmiyor dedi şuan onları götürecek maddi durumum yok dedim samimice ne iş yapacaksınız dedi sonra hangi okuldan mezun oldunuz deyip tebrikler vizeniz onaylandı dedi ve içimden kocaman bir ohhh geçti yalnız dikkatimi çeken mülakat yapan bayan soru sorarken insanın gözünün içine bakiyor eğer durustseniz yalan soylemiyorsaniz korkacak hiçbir şey yok bu arada ne tapuyu ne 53000tl yi sormadı bile saat 7:30da girdiğim konsolosluktan 9da çıktım.14:00da olan otobüs biletimi 10:00a aldırdım ve suan yoldayım umarım green card çıkan herkes vizesini sorunsuz alır saygılar... -
@huseyind, içinde söyledi: DV2018 Mülakat Deneyimleri
Merhabalar herkese,
24 Mayis'ta Almanya Frankfurt'ta gerceklestirdigim mülakat deneyimimi sizlerle paylasmak istiyorum.
Öncelikle yurtdisinda mülakata girecegim icin biraz stresli bir sürec oldu benim icin. Acaba belgeleri dogru bir sekilde toplayabilecek miyim diye az biraz ekstra caba sarfetmem gerekti. Mesela Türk Konsoloslugundan aldigim Nüfus Kayit Sureti'nin gecerli olmayabilecegi üzerine yabanci forumlarda cesitli yazilarla karsilastim.
Bundan dolayi bir hafta kala, e-devletten indirdigim Askerlik belgesi ve Nüfus Kayit suretlerinin yeminli tercüman tarafindan yapilan Almanca tercümesini de dosyama ekledim. Bunun disinda 6 aydan uzun süre kalinan her ülke icin Sabika kaydi isteniyor. Almanya'da bu Polizeiliches Führungszeugnis isimli Belge icin basvurumu yaptiktan 1 hafta sonra postayla adresime ulasti. Gene FrankfurEsyalari 3 Euro karsiliginda konsoloslugun yakinindaki bir Büfe'ye biraktim, biraz forumlari kurcalayinca zaten vize görüsmesine giden insanlarin esyalarini nereye biraktiklarini ögrenebiliyorsunuz. Almanya'da bulunan Amerikan Konsoloslugunun anlasmali oldugu doktorlar listesinden (https://de.usembassy.gov/visas/immigrant-visas/medical-examination/) Frankfurt'ta bulunan Muayenehane'yi telefonla arayip randevu istedigimde, randevuya gerek olmadigini, (Ptesi,sali ve sanirim persembe günleri) web sitelerinde belirtilen saat araliklarinda catkapi gidebilecegimi belirttiler. Bunun üzerine Nisan ayinin son günü saglik raporum icin ver elini Frankfurt diyerekten sabahin 5 inde evimden yola ciktim. 2. sirada gitmistim muayene acildiktan sonra, bundan ötürü 2 saatte tüm islemlerim halloldu, asi karnem bulunmadigi icin asilari olmak istedigimi söyledim. Bunun üzerine muayene eden doktor bana bu asilar ile ilgili sorular sordu ve su cicegini kücükken gecirdigimi söyledigim icin onu asi listesine almadi ve kalan asilari yazdi. Türkiye'de sanirimraporu direk teslim aliyorsunuz; fakat Almanya'da kendileri direk Amerikan konsoloslugana gönderiyorlar. Mülakat gününe gelince, zamaninda gitmis olmama ragmen baya yavas ilerledi. Evvela vezneden 330 Dolarlik ücreti yatirdim, sonrasinda siram geldiginde belgelerimin kontrol edildi ve tek degisiklik Dogum Yerim konusunda yapildi, Istanbul'un bir ilcesi yaziyordu pasaportta ama ben City denildigi icin DS260 formunda sehir ismini "Istanbul" yazmistim, hizlica düzeltildi. 2 farkli kisiyle görüstüm; birincisi belgelerimin tam olup olmadigini kontrol eden, eksik fotokopileri ceken Alman bir teyze idi sanirim. Mülakati ingilizce yapmak istedigimde bozuldu cünkü biraz. Neden Almanca yapmak istemedigimi falan sordu; almanca da bildigimi ama toplamda 3-4 senelik bir almanya gecmisimin oldugunu vefakat ingilizce daha akici konustugumu söyledim, gülümsedi ve ozaman ingilizce devam edelim dedi. Sonrasinda karari verek olan kisiyle, amerikali kadinla görüsme kismina geldigimde kafamda deli sorular vardi tabi. Iste oraya gidince kimin evinde kalacan, ne zaman temelli gidecen, vs bir sürü soruya hazirlanip da gitmistim kafamda. Bana sordugu tek soru ise "Cevap vermek zorunda degilsiniz ve sizi rahatsiz etmeyecekse bu sorum, merak ediyorum neden Amerikada yasamak istiyorsunuz?". Bilimden girdim, inovasyondan ciktim biraz da popüler kültür sosu derken, Oh thank you, u r indulging me dedi ve koca bir gülümsemeyle vizemin onaylandigini söyleyip tebrik etti :)
Yazim ve imla hatalari icin kusuruma bakmayin lütfen, yorgunluktan dökülüyorum an itibariyle. Yardimci olabilecegim bir konu olursa seve seve...
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
24
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum