Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2018 Mülakat Deneyimleri


  • Haklısın @asilcenk. Bence bahsedilen oran olabilir ama esnetilemez değil. Ağustos ve Eylül ayı herşeye gebe. Britin kendisi bile 33 bin riskli mi imkansız mı diye soran birine riskli ama imkansız diyemem diyor. Zaten bebe ingiliz açık öğretiminden mi mezun ne. Başından beri yaptığı tahminler bayağı bir tutarsız. Bende girip bazen yorum yazıyorum, kibar olmaya çalışıyorum ama blogun sahibi diye fazla bir şey yazmıyorum. Sonuçta bir forum sayfası değil.Neyse ki @crazycells var Allah'tan.
    Burada sıkıntı sadece zamanın azalmasında ve şu Ready sayılarında. Bence o Ready sayılarının yarısından fazlası mülakata gitmeyecek olanlar olarak kalmaya devam edecek. Adam ocaktaki mülakatına gitmemiş, yeniden randevu alıp mı gidecek. Bence böyle bir durum yok. Dolayısıyla bence daha hala açıkta 5000 üstü vize var. Derivative oranının da düşeceğini düşünüyorum. 2.2 fazla. Zaten 115 bin kazanmış 60 bin Case ile. Buradan zaten 2 nin altında olduğu belli. Şu ana kadar kalabalık aileler gitti diye bundan sonra da öyle gidecek değil. Bende 22 bin case ile dahil olmak üzere bekleyeceğiz. Sonuçta bu tahminler doğru olsaydı Şubat da da vize biterdi. 8000-9000 case 2.2. derivative oranı yeterli olurdu. Bitmediğine göre Eylül de de bitmez.
    Saygılar,


  • @arnblt zaten BritSimon gördüğüm kadarıyla herne kadar işin datasal ksımını iyi yapıyor görünse de bunca yıldır bu dataları takip eden biri olarak yorumlama kısmında çok geç kaldı. Şöyleki ilk VB'ler açıklandığında aslında önceki senelerden farklı birşeyler olduğunu bilip ona göre davranması gerekiyordu ama "stay calm" yada "do not panic" gibi söylemlerle bizde beklemek zorunda kaldık :) Hatta nasıl olsa çıkar diye 2019'a başvurmadık. Aslında ilk açıklanan VB'ler gösteriyordu ki response rate yüksek olacak ve derivatives gibi değer bu sene etken olacaktı. Ama bu adam bunu göremedi .. :)


  • Bu il EU bölgəsindən ailevi en çok viza alımı Qazaxıstan Almata konsolosluğunda olmuş. Bir aileyə 8 vize verilmiş . Bunlara görə bizim şansımız azalır da ))


  • @azeusa bundan sonrası için de böyle gidecek değil. Tabi aynı şekilde giderse sıkıntı olur. Bekleyeceğiz. @superdem22 bende aslında ilk ay sayı az olunca Response Rate in yüksek olduğunu tahmin ettim ve bunu forumda o zaman yazdım. Hayırlısı bakalım.


  • @arnblt açıkcası forumu geç takip etmeye başladım :) Emeğinize sağlık diyorum. Güzel konuları kaçırmışım. :)


  • Haziran mülakatları için 2NL mülakat maılı alan var mı, tarihi belli olan var mı acaba? 2NL maılları gönderilmeye başlanmış diye yazdı BritSimon.


  • Evet. Bizdə Azərbaycandakı arkadaşlara gəlməyə başladı artık dünden


  • Eskiden ayın 20-25'i civarında gelirken artık daha erken gelmeye başlıyor ama ay başına kadar da sürüyormuş. Sabırla bekleyelim bakalım.


  • Arkadaşlar herkese kolay gelsin.. bilgilerimi güncellemek için konsoloslukla irtibata geçtim ds 260 formumun açıldığını söylediler. Ben forma ulaşıp bilgilerimi nasıl güncelleyebilirim??


  • @maranty DV2018 Mülakat Deneyimleri içinde söyledi:

    Arkadaşlar herkese kolay gelsin.. bilgilerimi güncellemek için konsoloslukla irtibata geçtim ds 260 formumun açıldığını söylediler. Ben forma ulaşıp bilgilerimi nasıl güncelleyebilirim??

    Formu doldurdugunuz linkten ulasabilirsiniz:
    https://ceac.state.gov/IV/Login.aspx


  • @crazycells hangi mail adresini kullanmamız en uygun olur acaba ?


  • @apostleoftruth DV2018 Mülakat Deneyimleri içinde söyledi:

    @crazycells hangi mail adresini kullanmamız en uygun olur acaba ?

    konsolosluga en hizli su adresten ulasabilirsiniz:

    tr.usembassy.gov/tr/visas-tr/contact-immigrant-visa-section-tr/


  • Brit simona formundan case numberımn 36xxx olduğunu söyledim ve yüzde kaç şansım var dedimbana ne cevap verse beğenirsinz (Dürüstçe sölüyorum % 0 üzgünüm )bu adam beni delirtecek:)))


  • @efeser response rate, derivatives, refuse'lar, ap ve ready'lerin durumu bilinmiyorken, ayrıca bu sene kaç visa verilecek ve bunun ne kadarı EU olacak (yüzdesel olarak biliyoruz). Bu soruların yanıtı bilinmiyorken bu adamı bu saatten sonra bence çok ciddiye almamak gerekiyor. Belki dediği gibi 28K ya da alt da olabilir ama iki ay öncesine kadar neredeydi bu :)


  • @superdem22 aynen bende sizin gibi düşünüyorum.. Bide merak ettiğim bişey var bilen arkadaş varsa sölerse sevinirim bu DV 1 DV 2 DV 3 ne anlama geliyor bi kaç yerde karşıma çıktı ama anlayamadm şimdiden teşekkürler

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @efeser DV1 asıl talihli, DV2 eşi, DV3 çocukları


  • arkadaşlar acil yardım lazım ds 260 formumu açtım adresimi yenilemek için fakat sürekli yazım hatası uyarısı veriyor adresi yenilediğimde çok kez kontrol ettim hata yok. please correct all areas in error as indicated below yazıyor


  • Dostlar EU bölgesinde basılan visa sayısı en son kaçtı ve diğer güncelleme tahmini ne zaman gelir sizce?


  • I promised to leave the resource but I have to post my point of view in whole message.

    1. What the main cause of negative scenario? It’s a quota 18300. Yes we have a link to the formula.
      Let’s try extract the formula? It’s impossible also like to find a figures for it? Also like to be sure you extracted it the right way and use the same figures that KCC used. So here I can ask Simon the 4th time. Is 18300 your inside information? If not! This figure doesn’t exist and we will use average amount of visa issued last years. Let’s see the figures.
      1998 – 24,228, 1999 – 25,685, 2003 – 22,321, 2008 – 22,960, 2009 – 24,648, 2010 – 24,745, 2011 – 24,015, 2013 – 23,607, 2014 – 22,703. 2015 – 19095, 2017 – 19914.
      As you see there’s no figure close to 18300
    2. Let’s imagine there’s some idiots in KCC work. They have stable more than 10year EU respond statistic and decided to select a huge amount in 2018 to stop process in june. Sounds very believable right?
      Let’s see how they are going to stop it.
      Here’s the information about visa issued per month. You should notice an acceleration in process which is going to meet the density decrease. It definitely leads to VP pace increase.
      Oct. — 1,268
      Nov. — 1,279
      Dec. — 1,320
      Jan. — 1,618
      Feb. — 2,230
      Mar. — 2,331
      Apr. — 917 (last update 13 of apr 2018)
      Total — 10,963
    3. Travel ban and unstable AF behavior make this underselected year the most underissued. As I know KCC must do their best to issue 50r visas and if 18300 quota exists this year ig going to be even more underissued.
      Conclusion. That is not inside and not predictions. They are some facts happen now and you should decide what to trust? Elusive 18300 quota or common sense.
      p.s. Simon used a letter from a winner as inside about the first 2600 pace. But ignore the same source message where a winner called to KCC got an answer 26к is safe.

  • 1998 – 24,228, 1999 – 25,685, 2003 – 22,321, 2008 – 22,960, 2009 – 24,648, 2010 – 24,745, 2011 – 24,015, 2013 – 23,607, 2014 – 22,703. 2015 – 19095, 2017 – 19914


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

37

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum