Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Texas, Austin

Texas
642 177 82.5k 161

• Merhaba arkadaşlar. Bizde ailecek çekiliş sonucunu bekliyoruz herkese iyi şanslar dilerim.
    Bursadan çekiliş katılan giden varmı bağlantı kurabilecegim bir aile bir arkadas olur ise görüşmek isterim.
    Ben burada 112 acil sağlık hizmetlerinde paramedik olarak görev yapıyorum green kart çekilişine 6. Defa başvuruda bulundum bu yıl ile beraber.
    Bizde Austin de yaşamayı düşünüyoruz belki houston 2. Plan diyelim
    Tr de ayni zamanda tir işi de yapıyoruz babam ile abd de kendi mesleğimı yapabilicegimi sanmıyorum ama tir sektörüne giriş yapıcam yıllık kazancı 70k80k civarrlarını da
    Eger paramedik olarak 911 de çalışmayı basarabilir isem ki bu konu hakkında hiçbir yerde bir bilgi bulamadım tabiki daha güzel kazançlar elde edebilirim.
    Bizde aile olarak sadece çocuğumuzun iyi bir gelecege sahip olması için göç etmeye karar verdik Tr de bir maddi sorunumuz yok ama manevi sorunumuz çok
    Politik belirsizlikler siyasi karmaşa ekonomi eğitim adalet vs vs vs
    Çocuklarımıza gelecek kaygısı yasamamak için gitmek istiyoruz.
    Herkese bol şanslar dilerim
    Bu bölgeye Bursadan başvuru yapıcak arkadaşlar ile oturup tanışmak isterim :)

• @bakk25 olur mu forumda hemşire olarak yıllardır çalışan var. Sen @knnrn irtibata geçersin

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@bakk25, içinde söyledi: Texas, Austin

Merhaba arkadaşlar. Bizde ailecek çekiliş sonucunu bekliyoruz herkese iyi şanslar dilerim.
    Bursadan çekiliş katılan giden varmı bağlantı kurabilecegim bir aile bir arkadas olur ise görüşmek isterim.
    Ben burada 112 acil sağlık hizmetlerinde paramedik olarak görev yapıyorum green kart çekilişine 6. Defa başvuruda bulundum bu yıl ile beraber.
    Tr de ayni zamanda tir işi de yapıyoruz babam ile abd de kendi mesleğimı yapabilicegimi sanmıyorum ama tir sektörüne giriş yapıcam yıllık kazancı 70k80k civarrlarını da
    Eger paramedik olarak 911 de çalışmayı basarabilir isem ki bu konu hakkında hiçbir yerde bir bilgi bulamadım tabiki daha güzel kazançlar elde edebilirim.
    Bizde aile olarak sadece çocuğumuzun iyi bir gelecege sahip olması için göç etmeye karar verdik Tr de bir maddi sorunumuz yok ama manevi sorunumuz çok

Turkiye'deki paramedik egitimi ABD'de gecerli degil. Yeniden egitim almaniz gerekecek.
    Aslinda tam tersi, tir soforu paramedikten daha cok para kazanir. Hemsirelik okumayi dusunurseniz durum degisir.
    Austin saglik sektoru meslekleri icin iyi bir secim degil. Houston bu konuda en iyi.

• Yasaklı

Austin Austin diye diye insanlari buraya cekiyoruz da bir ara bana gore olumsuz yanlarini da yazacagim

• @mhepekiz en iyisi olur Mustafa bey, iyi kötü her yanını paylaşmak lazım. Çok teşekkür ederiz.

• Yasaklı

Bu ileti silindi!

• @mhepekiz selamlar. Yorumlar için de ayrıca teşekkürler.Aşağı yukarı 20 yıldır aktif yazılım işindeyim. Anlattıklarınızdan sonra çok karamsarlığa düşmekte istemiyorum ancak tanıdığım bir arkadaş gittiğinin 2.3. ayında yaklaşık $7K civarında iş bulabildi.Tabi o Los Angelesda idi. Sizce Austin yerine Houston veya Dallas dahamı iyi olur başlangıçda benim için?

• İyi bir yazılımcının ve anlayacak / anlatacak kadar ingilizce bilen birisinin iş bulmama imkanı yok.
    Tabi burada önemli olan iyi yazılımcı. 20 yıldır yazılımcı olup iyi bir yazılımcı olmayabilirsiniz.
    Hoş bu noktada daha küçük şirketlerde iş bulursunuz.

Bence bu şartlarda yazılımcı dünyanın hiç bir gelişmiş ülkesinde aç kalmaz.

• @knnrn, içinde söyledi: Texas, Austin

@bakk25, içinde söyledi: Texas, Austin

Merhaba arkadaşlar. Bizde ailecek çekiliş sonucunu bekliyoruz herkese iyi şanslar dilerim.

Turkiye'deki paramedik egitimi ABD'de gecerli degil. Yeniden egitim almaniz gerekecek.
    Aslinda tam tersi, tir soforu paramedikten daha cok para kazanir. Hemsirelik okumayi dusunurseniz durum degisir.
    Austin saglik sektoru meslekleri icin iyi bir secim degil. Houston bu konuda en iyi.

Teşekkür ederim bir arkadas daha aynısını söyledi bir sorum daha var gerçi yeri bu konulu bilemedim ama ilk etapta eşim ve kızım ile gidip kartlar elimize ulaştığında onlar geri dönüş yapicaklar 5 6 ay Tr kalicaklar ben ehliyet ev vs işlemlerini halledene kadar. Böyle bir durumda eşimin ve kızım kartlari yanma durumu olabilir mi ?

• @jure, içinde söyledi: Texas, Austin

İyi bir yazılımcının ve anlayacak / anlatacak kadar ingilizce bilen birisinin iş bulmama imkanı yok.
    Tabi burada önemli olan iyi yazılımcı. 20 yıldır yazılımcı olup iyi bir yazılımcı olmayabilirsiniz.

Türkiyede hiçbir dönemde işsizlik çekmedim çok şükür.Elbette kişiden kişiye tecrübenin değişiklik gösterdiğini bende biliyorum.
    Benim kasdettiğim soru, çok iyi yazılımcı olsanız dahi oranın okulunda okumadığınız veya orada bir iş tecrübeniz olmadığı için, bu durum şansımızı ne kadar düşürür manasındaydı.

• Yasaklı

@umutaga anlatmaya çalıştığım şey zaten bu... "Heydeee hoyyy çok güzel fotoğraflar var Austin'e gidelim" doğru bir yaklaşım değil. 7K ile iyi geçinebilir California'da bulunduğu yere göre ama burada o parayı görmesi kolay olmayacaktır... Herkes bir Apple, Oracle, Google tutturmuş gidiyor da adamlar diğer şehirlerden adam kaydırıyor buraya...

Kendi şartlarınızı masaya koyarak şehir seçin benim demeye çalıştığım bu... Yaşınız benim gibi 45'se, Lyft yeterse cebinizde de 2-3 sene hiç çalışmadan yetecek paranız varsa buyrun burası şahane...

• Yasaklı

@umutaga ve @jure burada bir arkadaşla tanıştım çok bilgili ve yetenekli ayrıca iş geçmişi olduğunu söyleyen bir front end developer olduğunu anlatmıştı. Yaklaşık 1.5 yıldır iş arıyordu... keşke her şey oradan bakıldığında göründüğü gibi olsa... zaten biraz da demek istediğim bu benim.. öyle olmuyor o işler...

• Şu anda Austine gelmenin bir anlamı yok o zaman gibi bir fikir canlandı kafamda :)
    Houston daha mantıklı olabilir.
    Austine sıcak bakmamın nedeni yazılım sektörünün Houstan’dan daha yaygın olduğu izlenimi vardı bende ancak kariyer sitelerini incelediğimde Houston’da da bir çok developer pozisyonu var gibi duruyor.

• @mhepekiz, içinde söyledi: Texas, Austin

@umutaga ve @jure burada bir arkadaşla tanıştım çok bilgili ve yetenekli ayrıca iş geçmişi olduğunu söyleyen bir front end developer olduğunu anlatmıştı. Yaklaşık 1.5 yıldır iş arıyordu... keşke her şey oradan bakıldığında göründüğü gibi olsa... zaten biraz da demek istediğim bu benim.. öyle olmuyor o işler...

İstisnalar kaideyi bozmaz. Herkes kendine göre çok bilgili ve yeteneklidir. Demekki çağın gerektirdiği bilgi ve donanıma sahip değil. Artık sektörde bir alanda derinlemesine bilginiz olması gerekirken diğer yazılım dilleri için de bilginiz olması bekleniyor.

İş bulmanız ingilizceniz belli bir seviyeye geldikten sonra belki bir süre sürebilir ama iyi bir ingilizce ile 1.5 yılda iş bulamıyorsa bence başka sektörlerde kendisini denemesi gerekli. Demekki mülakatlarda vs. kendini anlatamıyor. Ayrıca yazılımcı olarak başka eyaletlerdeki işleri alıp remote çalışma, kendi şirketini kurma ve ilgili konularda başkalarına kurs verme şansınızda var.

Özellikle büyük şirketlerde Amerika'da okumak ve bilgisayar mühendisliği okumak artıdır. İlanları incelerseniz bilgisayar mühendisliğinde lisans seviyesi istiyor çoğu. Ama bununla birlikte bazı ilanlarda ise benzer sürelerde (4 sene) sektörde tecrübeli yazmış.

Diğer yandan Greencardı çıkıp daha amerikaya gitmeden iş bulup giden yazılımcılarda mevcut. Sonuç olarak ben Austin'e gelir miyim? İş bulursam olabilir fakat daha çok yazılımın bu kadar büyümediği, rekabetin bu kadar fazla olmadığı ama iş açısından da iyi olan yerleri tercih ederim. Hem senden beklenen belli bir noktada olur hem de iş az olsa da rakiplerin sana göre daha alt seviyelerde olabilir.

• Yasaklı

@jure peki ;)

• Neyse o tarafa gelebilirsem kaç ayda iş bulduğumuza bakarız. Hoş önümüzde yaklaşık 1.5 sene var :)

• @jure, içinde söyledi: Texas, Austin

İyi bir yazılımcının ve anlayacak / anlatacak kadar ingilizce bilen birisinin iş bulmama imkanı yok.

Aslinda bu konuyu Austin basliginda tartismak yerine yazilim ile ilgili olan baslikta konusmak daha dogru, ancak alintiladigim iletiye guzel bir ornek olacagini dusundugum, gecen ay bizzat gorustugum 2 adayin hikayesi paylasmak istiyorum. Belki birine yardimi dokunur, kafalardaki soru isaretlerini siler.

Bu 2 aday da Sr iOS Developer ilanina basvurup HR ile olan mulakati gectiler. Ekibimdeki Architect ve ben telefon mulakatini gerceklestirdik.

Ilk aday: 8 yillik developer. Daha onceki tecrubelerinin hepsinde title'inin iOS developer (yada Sr iOS developer) oldugunu yazmis. Contractor oldugu icin baya fazla projede calismis. Interview oncesi bi kac tanesini google'ladim, app'lerin puanlari yorumlari gayet iyi. Sadece resume'sinde skills bolumu biraz garip gelmisti bana. Yani Swift'inden C#'ina, Kotlin'inden C/C++'ina kadar yok yoktu. Onun disinda kagit ustunde gayet iyi bir profil sergiliyordu.

Interview sonrasi architect'in verdigi feedback'i yapistiriyorum asagiya

@lokiboi and I had a chance to chat a bit after the interview. Didn't come off as senior. Struggled with some basics.
    Not sure if it can be attributed to interview anxiety or lack of in-depth knowledge.

(Son cumleye ekstra dikkat cekmek istiyorum)

Birkac gun sonra 2. aday ile benzer gorusmeyi yaptik. Kendisi 4 yillik tecrubeye sahip. O da contractor ve bolca projede calismis, ancak onlari google'ladigimda bir onceki adayda oldugu gibi guzel sonuclar alamadim acikcasi. Kagit ustunde kesinlikle cekici gelmiyordu. Hatta mulakata girmeden once "ya acaba bosuna mi giriyoruz interview'a, neyse en kotu 1 saat bosa gecmis olur" diye konustuk is arkadasimla.

BOY, WAS I WRONG! Interview sonrasi ayaga kalkip alkislamamak icin zor tuttum kendimi. Confidential yazilar oldugu icin biraz kirptim ama architect'in feedback'i su oldu

I liked his responses in general..very pragmatic… identified real world scenarios.. was confident….

Sonuc? 2. aday isi aldi.

Bu arada soylemeyi unuttum ilk aday Brezilyaliydi. Bu adam arkadaslarina "8 sene tecrubem var ama is bulamiyorum, ABD'de okumayinca zor" diyor mudur? Buyuk ihtimalle! Gel gelelim o adam ABD vatandasi Ivy League mezunu da olsa bu isi alamazdi. Arjantinli 4 yillik tecrubeye sahip 2. aday kendini daha iyi gosterdi ve ABD'de okumamis olmasina ragmen isi aldi.

Yazilimci olarak is bulamamanizdaki tek sebep "iyi bir yazilimci olmamaniz" veya ingilizcenizin cop olmasi degil tabi ki. Bunun disinda yuzlerce sebep var. En basitinden interview anxiety yuzunden degerinizi gosteremiyor olabilirsiniz. Is kod yazmaya gelince muthissinizdir, ancak algoritma sorulari cozmek konusunda iyi olmayabilirsiniz. Gorusmeyi yapan HR ya da muhendis yeterince kalifiye olmayabilir, hatta o gun cok alakasiz bir sey yuzunden morali dusuk olabilir. Siz UI ve test konularinda muthis bilgilere sahipsinizdir, ancak sirketin app performans'i konusunda uzman birine ihtiyaci olabilir.

En basta dedigim gibi bunlarin Austin ile ya da burdaki sirketler ile alakasi yok. Durum Seattle, NYC, SF Bay Area, Denver vs vs vs icin de ayni. Birkac gun icinde kendi basarisiz oldugum interview tecrubelerimi uygun basliga yazmayi dusunuyorum, bu iletiyi editler en sona da link atarim

https://yesilkartforum.com/forum/topic/1879/mülakat-başarısızlık-deneyimleri/22

• @loki-boi, içinde söyledi: Texas, Austin

@jure, içinde söyledi: Texas, Austin
    Yazilimci olarak is bulamamanizdaki tek sebep "iyi bir yazilimci olmamaniz" veya ingilizcenizin cop olmasi degil tabi ki. Bunun disinda yuzlerce sebep var. En basitinden interview anxiety yuzunden degerinizi gosteremiyor olabilirsiniz. Is kod yazmaya gelince muthissinizdir, ancak algoritma sorulari cozmek konusunda iyi olmayabilirsiniz. Gorusmeyi yapan HR ya da muhendis yeterince kalifiye olmayabilir, hatta o gun cok alakasiz bir sey yuzunden morali dusuk olabilir. Siz UI ve test konularinda muthis bilgilere sahipsinizdir, ancak sirketin app performans'i konusunda uzman birine ihtiyaci olabilir.

Ben zaten bu konuda hem fikirim ama iyi yazılımcı demek ilk başta algoritma ve problem çözme yetisi olan kişi demek. Yukarıdaki yazımda da belirttiğim gibi mülakatlarda kendini anlatamıyor olabilir. Onun üzerine çalışarak geliştirmesi gerekli. Hem iyi bir yazılımcı olup hemde 1.5 senede iş bulamamak gerçekten zor.

Eğer kendinizi senior seviyesinde görüyorsanız ve işe giremiyorsanız maaş ölçünüzü biraz daha düşürüp Mid-Level olarak başvuru yapıp, orada çalışırken başka fırsatları aramaya devam edebilirsiniz.

Ben ilk başvurduğu işe hemen girer veya hemen 100 bin$ lık bir işi gider gitmez kapar demedim. Yanlış anlaşılma olmasın.

Önemli konulara değiniyorsunuz, bilgilendirmeleriniz için teşekkür ederim.

Benzer Başlıklar

• Texas yollarında hız limiti

Texas
    19
    4 Oy
    19 İleti
    4k Bakış
    meiloM
    @saulgoodman kesilikle katılıyorum kimse limitlerde gitmiyor. Hele otoyollarda 80inde altinda gidene korna çalacaklar nerdeyse
  • Texas,Dallas

Texas
    146
    10 Oy
    146 İleti
    15k Bakış
    M
    Merhaba yakında kedimle dallas'a geleceğim, ev tutma vs halledene kadar kedimi emanet edebileceğim güvenilir bir yer var mı acaba 1-2 hafta? Doğru başlığa yazıyorumdur umarım
  • 2017 Harvey Kasirgasi - Texas

Texas
    34
    1 Oy
    34 İleti
    7k Bakış
    Eski Kullanıcı 015E
    //////////////
  • Texas

Sabitlendi Texas dallas houston texas
    76
    1
    3 Oy
    76 İleti
    13k Bakış
    kaanvercettiK
    Arkadaslarim arasinda kacaklarin Texas'da her an deport olabilecegi soylentiler arasinda. Sanirim artik polisler sadece registration insurance id sormak yerine statu de soracak diyenler var yabancilar icin. Houston'da yasayan arkadasim biraz tedirgin, kesin bilgisi olan var mi? Bulundugum eyalet olan Illinois'te 1 yil boyunca kacak yasadigini kanitlayabilirsen TVDL ehliyetini veriyorlar, Texas'da boyle bir sey olmasi biraz urkutucu. Bunun yaninda is olanagi konusunda da Houston'daki arkadasim zorluk cekiyormus, is bulmak eskisi kadar kolay degilmis. Garsonluk gibi islerde de isverenler uzun sure calisacagini vaadedersen calistiriyormus, dort bes aylik adamin yanimda isi yok kafasina girmisler. Gozlemlerime gore de Texas her ne kadar konaklama olarak yasam olarak ucuz gorunse de insurance benim yasadigim Illinois'e gore 2-2.5 kat pahali. Burada aylik 120 dolara yapabileceginiz sigortayi sanirim orada en ucuz yer 250 istiyormus. Kendi ehliyet yasimla, yasima gore kiyaslama yaptigim zaman. (tabii ki uzun ehliyeti olan yasi buyuk olan daha ucuza yapiyor olabilir, esit sartlar icin soyluyorum) Haber kaynagi olarak da bunu buldum: https://www.nationalreview.com/news/texas-passes-bill-allowing-state-police-to-arrest-deport-illegal-immigrants/
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

10

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k