Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari

• Arkadaşlar aklıma bir soru takıldı. Ben DS-260 formunu doldurduktan sonra bana herhangi bir mail gelmedi gelmesi gerekiyor muydu. Bir kaç yerde gelmesi gerekiyor şekilde okudum da bilgisi olan var mı?

• @Burak-Erdoğan, içinde söyledi: DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari

arkadaşlar selam tekrardan ufak bir soru önceki sene j1 ile 1seneligine abd'de idim fakat türkiye'den ayrılmadan önce abd'deki calistigim hotelin adresini nufusa işlettim (15gün kadar calistigim hotelde kaldım)ve ilk adresimi tr'ye beyan etmedim 3-4ay gibi bir süre sonra konsoloslukta adresimi baska bir yere tasinacagim icin aynı bıraktım son adresimide tr konsolosluguna 2ay sonra beyan ettim.Fakat abd'deki vize sponsorumu günbegün adres degisikligimden haberdar ettim. Biraz anlatım bozuklugu olabilir
    örnek vermek gerekirse nufusta bu sekilde:
    usa hotel adresi ekim 2018 - mayis 2019
    usa konakladigim ev mayis 2019 - agustos 2019
    fakat gercek konaklamam ve ds260da belirttigim konaklama su sekilde:
    ilk evimin adresi(nufus kayitta gözükmeyen adres)ekim 2018-mart2019
    (ikinci ev)mart2019-agustos 2019
    vize sponsorumdan adres degisikligi onay maili ve benzeri onay mailleri var bunu nolur nolmaz diye yanımda tutmam gerekir mi?
    yada en dogru olarak kcc'e mail yoluyla ulasip durumu anlatip bilgi almak mi gerekir.
    Yorumlarınızı bekliyorum teşekkürler

gercek adresler neyse o sekilde yazabilirsiniz. Bu konuda bir belge istenmeyecek.

• @mcivan, içinde söyledi: DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari

Arkadaşlar aklıma bir soru takıldı. Ben DS-260 formunu doldurduktan sonra bana herhangi bir mail gelmedi gelmesi gerekiyor muydu. Bir kaç yerde gelmesi gerekiyor şekilde okudum da bilgisi olan var mı?

gerekmiyor. email de gelmiyor.

• Merhaba arkadaşlar, dosya numarası ( 18 bin ) ile başlayanların mülakat aşamasına geçme ihtimali ne kadardır?

Teşekkürler.

• Sayın @crazycells dv 2020 ilginç bir hal aldı
    İlk önce ds260 formunu bir sebebten açtıranlara, case numaralarına bakılmaksızın
    KCC Evrak talep emaili atıyordu 11.000 bin 22.000
    24.000 gördük
    Şimdi ise ds260 formununu hiç açtırma mış arkadaşlarımıza evrak talep email i gelmeye başladı (27binlerde)
    Rusça konuşan ülkelerde bu durum çok daha fazla
    Bu durumu nasıl yorumlamak gerekir
    Rusların teorisine göre ds260 formunu açtıranlara evrak talep email gelmesi + hiç açtırmayı yüksek case numarası sahip olup evrak talebi alan numaralar, 3 ay içerisinde mülakata girecek
    Bu doğru olabilir mi?
    Şu anda en son 10400 ler email aldı

• KCC nin ilk olarak 1 Kasım 2018 de getirdiği mülakata girecek adaylardan bazı evrakları online olarak isteme uygulaması

• Daha sonra 2020 sürecinde 1 haziran 2019 dan itibaren ds 260 formunda sosyal medya hesabı istemesi,

• 6 ekim 2029 dan itibaren KCC nin gönderdiği evrak talep e-mailinde önceden istenen evraklara evlilik cüzdanı ve varsa boşanma belgelerini eklemesi
      Evrakları hangi şekilde göndermemiz gerektiğini tarif etmesi,

• Son olarakta case sırasında bağımsız belirsiz düzenli evrak talep isteklerini nasıl yorumlamalıyız?

Sizce süreci hızlandırmak istiyor olabilirler mi?

• @Muhtaradana, içinde söyledi: DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari

Sayın @crazycells dv 2020 ilginç bir hal aldı
    İlk önce ds260 formunu bir sebebten açtıranlara, case numaralarına bakılmaksızın
    KCC Evrak talep emaili atıyordu 11.000 bin 22.000
    24.000 gördük
    Şimdi ise ds260 formununu hiç açtırma mış arkadaşlarımıza evrak talep email i gelmeye başladı (27binlerde)
    Rusça konuşan ülkelerde bu durum çok daha fazla
    Bu durumu nasıl yorumlamak gerekir
    Rusların teorisine göre ds260 formunu açtıranlara evrak talep email gelmesi + hiç açtırmayı yüksek case numarası sahip olup evrak talebi alan numaralar, 3 ay içerisinde mülakata girecek
    Bu doğru olabilir mi?
    Şu anda en son 10400 ler email aldı

mulakat icin ilk ve en onemli sart numaranizin aktif olmasi. Siz formlari gondermis olsaniz da, butun belgeleriniz tamam ve KCC'ye ulasmis olsa da, eger numaraniz aktif degilse mulakat tarihi alamazsiniz.

Nasil bir sisteme gecmeye calistiklarini ben de anlamadim, onumuzdeki aylarda dosya numaralarinin kac dosya artacagi belki fikir verebilir. Ayrica henuz dosya numaralari arasindaki bosluklarin %'sini bilmiyoruz, o nedenle cok yuksek sandigimiz numaralar o kadar yuksek olmayabilir.

Formunu actirip guncelleyenlere email gitmesi, sistem hatasi olabilir ama bunun hicbir anlami yok, cunku dedigim gibi mulakat icin en onemli sart numaranin aktif olmasi.

• @vahapmoh, içinde söyledi: DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari

Merhaba arkadaşlar, dosya numarası ( 18 bin ) ile başlayanların mülakat aşamasına geçme ihtimali ne kadardır?

Teşekkürler.

oldukca yuksek.

• @crazycells Hızlı yanıtınız için teşekkür ederim.
    Bir önceki soruda Demek istediğim 18 bin dosya numarası olup , KCC'nin mail gönderip evrak istemesi ne kadar zaman alır? bir de KCC den evrak maili gelmeden gönderilebilir mi?
    Teşekkürler.

• @vahapmoh, içinde söyledi: DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari

@crazycells Hızlı yanıtınız için teşekkür ederim.
    Bir önceki soruda Demek istediğim 18 bin dosya numarası olup , KCC'nin mail gönderip evrak istemesi ne kadar zaman alır? bir de KCC den evrak maili gelmeden gönderilebilir mi?
    Teşekkürler.

Hayir, email gelmeden gondermemelisiniz. Siralamayi forum cizelgelerinden takip edebilirsiniz.

• Merhabalar Kcc nin son gönderdiği evrak talep maillerinde dosyaların isimlendirilerek gönderilmesi istenmiş. Merak ettiğim şu bana eylülde evrak talep maili gelmişti böyle bir seçenek yoktu ben evraklarımı hala göndermedim gönderirken isimlendirerek mi göndermeliyim yoksa güncellenmeden önceki haliyle mi göndermeliyim teşekkür ederim şimdiden cevaplarınız için

• @azize33, içinde söyledi: DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari

Merhabalar Kcc nin son gönderdiği evrak talep maillerinde dosyaların isimlendirilerek gönderilmesi istenmiş. Merak ettiğim şu bana eylülde evrak talep maili gelmişti böyle bir seçenek yoktu ben evraklarımı hala göndermedim gönderirken isimlendirerek mi göndermeliyim yoksa güncellenmeden önceki haliyle mi göndermeliyim teşekkür ederim şimdiden cevaplarınız için

evet, isimlendirerek gondermeniz islerini kolaylastirir.

• Merhabalar değerli forum üyeleri,

Bu sene green card çekilişine katıldım,2021 için süreç hakkında bilgi almak istiyorum yani sonuçlar 2020 mayıs ta açıklanıyor fakat mülakatların evrakların toplanması ve amerikaya gidiş için öngörülen tarihler nedir ?

Şimdiden teşekkürler

Örnek olarak mayısta sonuçlar açıklanır kazandığımız takdirde 2020 eylül ekim gibi mülakatlar 2021 ocak şubat gibi amerikaya gitmem mi gerekir

Sağlıcakla kalın..

• @crazycells teşekkür ederim 🙏

• Bizim numaramız onbinlerdehdi cuma günü evrak talep maili geldi gönderdik pazartesi günü mail geldi bize daha önce bulgaristanda kalınan dönem için polis belgesi gerekli mi diye sormuştuk ama gerek yok denmişti ama bizden bu belgeyi de tamamlamamız istendi ve bulgaristan konsolosluğu da vermiyor eşim mecburen bulgaristana gidicek

• @mcey hayırlı olsun. İlk önce kazanmak lazım, dosya numarasına göre bir mülakat tarihi alırsınız 2020 Ekim-2021 Eylül arasında. Mülakattan önce girdiğiniz sağlık kontrolü tarihinden itibaren vizeniz de onaylanırsa yaklaşık 6 ay içinde ABD ye girmiş olmanız gerekir.

• @gdogar

çok teşekkürler bilgilendirme için burada süren bir üniversite hayatım var ve mezuniyetim 2021 yılında haziran ayında olacak kazananlardan biri olursam okulumla çakışır mı diye merak etmiştim yoksa seneye basvuracaktım zannımca yeterli süre olacaktır basvuran herkese bol şanslar :)

• Bana da evrak mail geldi ve çok ani oldu umarım hızlı bi şekilde verilmez mülakat tarihi baya hazırlıksız yakalandım gibi bi şey oldu . (benim case teki arkadaşlar sakın olun ölünmüyor)

• @serotonin Sizin adınıza çok sevindim. Bizim adımıza çok umutlandım. Yanlış mı okuyorum diye tekrar tekrar kontrol ettim: Case no 28k.. Bilemiyorum belki de bilemediğimiz bir süreç oluyor.. ne olursa olsun bu harika bir haber. Tekrar tebrikler..

• @mefese evet 28k gerçekten değişik bişeyler oluyor umarım güzel olur hepimiz için :)

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

28

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k