Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari

• @crazycells teşekkürler

• Merhabalar Herkese,

Eşim ve ben 2020 green card talihlisiyiz. Green card sonuçları açıklanır açıklanmaz 3 gün içinde internetten yapmış olduğumuz detaylı araştırmalar ve green card forumda bulmuş olduğumuz DS form doldurma örnekleri ile ingilizce bildiğimiz için DS formumuzu kendimiz doldurduk ve confirme ettik. Mayıs ayında formumuzu doldurduk ve mülakat tarihini beklemeye başladık. Ancak formu doldurduğumuz tarihlerde eşim ve ben çalışmadığımız için formda şuan ki çalışma durumu olarak çalışmıyor bilgisi verdik. Mayıs ayında formu doldurduğumuzda işsiz olan durumumuz Temmuz ayında benim işe başlamam ile değişti. Bu nedenle hem kendi doldurmuş olduğumuz formumuzu bir danışmana kontrol ettirmek hem de değişen iş durumumu güncellemek için bir green card acentası arayışına girdik. Acentayı bulduk ancak şöyle bir soru işareti var kafamızda. Biz 27000 sıra numarası ile mülakatımızı bekliyoruz. Yani geçmiş mülakat tarihlerine baktığımızda 2020 Mayıs-Ağustos aralığında bir mülakat tarihi gelmesini bekliyoruz. Biz 2019 Ekim ayında bir danışmana bu formu Kentucky den geri çağırtarak güncellettiğimizde benim Temmuzda işe başladığımı beyan edeceğiz ve yine formu confirme ederek göndereceğiz.

Bu aşamada sorun yok ama ya,
    *ben 2020 Şubat ayında işten çıkarsam ya da eşim güncellemeden sonra bir işe başlarsa ne yapmamız gerekecek.
    *Sürekli iş değişikliği sebebiyle formu geri çağıramayız.
    *Ya da çağırabilir miyiz ?
    *Çağırırsak mülakatımızı olumsuz etkiler mi ?
    *Böyle bir durumda ne yapılması gerekir ?
    *Mayıs ayında doldurduğumuz formu hiç geri çağırmasak 11-12 ay sonra gireceğimiz mülakatta SGK dökümlerimizi götürsek sorun olur mu ?
    *Konsolosluk bu değişikliği neden 11 aydır bize formda güncelleyerek bildirmedin der mi ?

Bu konu ile ilgili tecrübesi olan arkadaşlardan yardım rica ediyoruz.

Şimdiden yardımlarınıza çok teşekkür ederiz.

Berk Yurdum
    [email protected]

• @berkyurdum Tamami ile kendi gorusum. Bu tip basvurularda onemli olan her zaman niyettir. Loto talihlileri olarak bizlerin de bir takim haklari var. Kendinizi/Kendimizi tamami ile edilgen bir konuma sokmanin anlami yok. Sordugunuz sorulari dogrudan ceac'e sorabilirsiniz. cok hizli donus sagliyorlar. mulakata giden surecte siz gerekli gordukce dokumani actirabilirsiniz. veya tersten soyleyim size yakin numaralar current olmadikca aslinda belki de bu kadar erken kapatmamalisiniz. ( @crazycells 'in fikri onemli bu konuda)
    Danismanlik hizmetinden faydalananlara lafim yok fakat universite mezunu ingilizce bilen biri icin bu forumun da yardimi ile boyle bir hizmetin avantajini goremiyorum,.

• Selamlar ben 2020 greencard kazalanlardanım ve eylül ayinin 20sinde confirme ettim. case n: 15XXXlerde nezaman bana email gelir biraz geç confirme ettik galiba evraklari gondermemiz için eail beklememiz söylendide

• @AnarH, içinde söyledi: DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari

Selamlar ben 2020 greencard kazalanlardanım ve eylül ayinin 20sinde confirme ettim. case n: 15XXXlerde nezaman bana email gelir biraz geç confirme ettik galiba evraklari gondermemiz için eail beklememiz söylendide

Daha 9000 ler evrak maili aliyor, size mail gelmesine daha var, bilgilerinizi imza kismine de tasisaniz iyi olur

• Selam arkadaşlar. Ben 27 yaşındayım. Mezun olalı 3 yıl oldu ve 3 yıldır KKTC’de mühendis olarak çalışıyorum. Lakin şu sıralar maddi anlamda biraz sıkıntı yaşıyorum. Tek başıma gideceğim. Hesabımda ne kadar para olması gerekir? Tahmini bi tutar söylenebilir mi? Ona göre para finanse etmem gerekecek.

• ⭐⭐⭐

@elifozcan
    Bu konu hakkında bir sınırlama yok. Yeşilkart forumun tavsiye ettiği 1 kişi için 15k $, ekstra gelecek her kişi için de + 5k$. Ama gösterebildiğiniz kadar fazla göstermek sizin faydanıza olacaktır.
    Konsolosluğun 7000$ ve ya daha alt bir tutar gösteripte onay alabilen insanlar var. Şahsi fikirim olarak eğer tek başına gidecekseniz en az 6-7 k $ dolar göstermeye çalışın.

• @miralam imza kısmı nerede bilemedim özür dilerim bu sitedemi ? Yeni kullandığım için bilmiyorum

• @ysfylcn bu konu tamamen doktorun kararı bizhangi durumda hangi aşıları vurulur bilemiyoruz ama aşı başı 20-30 dolar gibi düşünün

• @AnarH
    📝 Vize Surecinizi Imzaniza Tasiyin! https://yesilkartforum.com/forum/post/59676

• @Muhtaradana Teşekkür ederim

• @AnarH her sorunuza yardımcı olacağız. süreci takip edebilmeniz için bir excel dosyamız var. Sizi ekledim.

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1Lshia067qJy9QKKDqB7Fi9YLgnt2RJtwwPdP0Ebj4Po/edit#gid=0

• @phozz teşekkür ederim

• @magnesia teşekkür ederim ilginize. Forumda kafamızda karışıklık yaratan soruları sorarak sizler sayesinde bu tarz danışmanlıklara ihtiyaç duymamaya çalışıyoruz. @crazycells in görüşünü merak ediyoruz tabi ki. Erken kapamak bir avantaj mı yoksa bu tarz durumlarla karşılaşmamak için dezavantaj mı ? ya da ne zamana kadar tekrar çağırabiliriz DS formunu?

• @berkyurdum, içinde söyledi: DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari

@magnesia teşekkür ederim ilginize. Forumda kafamızda karışıklık yaratan soruları sorarak sizler sayesinde bu tarz danışmanlıklara ihtiyaç duymamaya çalışıyoruz. @crazycells in görüşünü merak ediyoruz tabi ki. Erken kapamak bir avantaj mı yoksa bu tarz durumlarla karşılaşmamak için dezavantaj mı ? ya da ne zamana kadar tekrar çağırabiliriz DS formunu?

Formu actirip bu bilgileri girmeyin. Boyle bir guncellemeye gerek yok, zaten lise veya ust bir diplomaniz varsa meslekle ilgili bir belge gerekmeyecek. Dilerseniz mulakat sirasinda calistiginizi soyleyebilirsiniz, konsolos gerekli gorurse -ki genelde gerekli gormuyorlar, cunku sureci ilgilendirmiyor- degisikligi yapar.

• @crazycells çok teşekkür ederim o halde ilk doldurduğumuz form geçerli ve hiç bir güncelleme yapmadan aynı şekilde beklemeye devam ediyoruz. :folded_hands_light_skin_tone:

• Merhabalar. Mümkün olduğunca soruları ve konuları takip etmeye çalışıyorum. Bu iki soruya yakın cevaplar var mı bulamadım. DS-260 formunu doldurup göndermiştim. Sonrasında bebeğimiz için pasaport çıkarttık ve orada yapacağım iş konusunda da fikir değişikliğine sahip oldum. Sizce bu iki durum için KCC ye mail atıp formun geri açılmasını istemeli miyim?

• @bykarakalem, içinde söyledi: DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari

Merhabalar. Mümkün olduğunca soruları ve konuları takip etmeye çalışıyorum. Bu iki soruya yakın cevaplar var mı bulamadım. DS-260 formunu doldurup göndermiştim. Sonrasında bebeğimiz için pasaport çıkarttık ve orada yapacağım iş konusunda da fikir değişikliğine sahip oldum. Sizce bu iki durum için KCC ye mail atıp formun geri açılmasını istemeli miyim?

Bence gerek yok. Bebeginizin bilgileri formlarda ve kendisine ait bir DS-260 formu var degil mi? Sadece pasaport bilgisi yeni?

• @crazycells merhaba Amerika dan sponsor bulursak bankada para göstermeye gerek varmı ?

• @lion79, içinde söyledi: DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari

@crazycells merhaba Amerika dan sponsor bulursak bankada para göstermeye gerek varmı ?

Gerek yok, sadece sponsorluk formlari yeterli.

Benzer Başlıklar

• DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    19k
    1
    25 Oy
    19k İleti
    886k Bakış
    oktay3847O
    @Serapp müteşekkirim size, içimi rahatlattınız.. çok sağolun 🙏
  • Lise mezunu olmadan Green Card (DV) almak

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    180
    13 Oy
    180 İleti
    17k Bakış
    ReLoadR
    Merhaba arkadaşlar. Kayınvalidem adına işlemleri yaparak GC çekilişine kaydetmiştim ve çok şükür talihli oldu. 13 veya 15 Mayıs'ta KCC'ye mail atarak dosyanın Hong Kong'da işlem görmesini istedim 1-2 gün sonra onay maili geldi, sonrasında tekrar bir onay maili istemedim. Muhtemelen dosya HK'da işlem görecek. Bilgilerle birlikte sorum ise; Kayınvalidem (eşi ve küçük çocuğu (çocuk 21 yaş civarı konusu başka başlık altında vardı) olmak üzere 3 kişiler) İlkokul mezunu ve diplomasını herhangi bir şekilde bulamıyor. Bitirdiği okul yıllar önce yıkılmış gitmiş ve arşivi nerede bilinemiyor. Kendisi yaklaşık 10-12 yıldır emekli ve halen çalışmaya devam ediyor. Son çalıştığı yerde yaklaşık 7-8 yıldır çalışıyor fakat mesleğinin karşılığı JobZone'da karşılığı yok. Ancak en yakın bulabildiğim "Fabric and Apparel Patternmakers" "SVP Range (6.0 to < 7.0)" şeklinde çıkıyor, dediğim gibi direkt karşılığı yok. Ayrıca şöyle bir sorun var, kayınvalidem emekli olduğu için şirkette farklı bir meslek kodu ile SGK'ya kayıtlı SGK dökümünde mesleği farklı çıkıyor ve elden mesleği ile ilgili yazı istediğimizde ise vermiyorlar SGK'da kullanılıp şirkete dava açılır korkusu ile. Durum yukarıdaki gibi olup ne yapacağımızı çözemedik. Elde ne diploma var ne de meslekle ilgili bir belge ne yapabiliriz bilmiyoruz ve GC kayınvalidem için çok önemli, zira vizeyi almak kısmet olursa yanımıza gelecek. Benzeri durumlardan haberdar olan yada başına gelen varsa yardımlarını bekliyorum zira 1-2 aya randevu açılabilir diye düşünüyorum (HK olduğunu ve hızlı gideceklerini düşünerek). Herkese iyi forumlar dilerim...
  • 17 Oy
    6k İleti
    2m Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu konudaki sorularinizi bu bolumdeki en guncel mulakat deneyimleri basliginda sorabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/category/77/greencard-lotosu-diversity-visa-süreci
  • 2 Oy
    642 İleti
    312k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu konudaki sorularinizi bu bolumdeki en guncel DV asamalari basliginda sorabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/category/77/greencard-lotosu-diversity-visa-süreci
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

20

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k