Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş
-
@arkben, içinde söyledi: Gocmen Vize ile ABD'ye ilk giris
selamlar , tam nereye yazabilirim bilemedim, ABD ye göçen arkadaşlar bulundukları yerlerde , 29 ekim için bir etkinlik yapıyorlar mı ? Bu sene hayırlısıyla 29ekim de New York ta olacağız, bir etkinlik varsa hafta sonu ya da akşamı kaçırmak istemeyiz, sevgiyle kalın...
Etkinlikler icin duyuru bolumunu kullanmak daha dogru olur:
https://yesilkartforum.com/forum/category/111/i̇lan-ve-duyuru
-
Merhaba herkese, bir konuya oldukça takildim biraz baktım ama havada kalan şeyler oldu , şimdiden yorumlar için teşekkürler.
Bir Greencard talihlisinin amerikaya ilk girişinden sonra zaman kaybetmeden bir banka hesabı açtırması gerekiyor ve ben burdan sonraki süreçte 2 ye ayrıldım ;- Öneri tüm harcamaları bu hesap üzerinden yapılması gerektiği yönünde(ufak bakkal harcamaları dahil-credit history için) ,
2.si diğer bir okuduğum öneri de düşük limitli hesap açıp ufak harcamalar yapıp hemen ödemek ile credit score u yükseltebileceğimiz yönünde .
Hangisi doğru bir yol? Gittiğimizde nasıl bir hesap açılmalı ve harcamalar-ödemeler nasıl olmalı ?
- Öneri tüm harcamaları bu hesap üzerinden yapılması gerektiği yönünde(ufak bakkal harcamaları dahil-credit history için) ,
-
@serotonin Bu konu başlığında daha detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz
https://yesilkartforum.com/forum/topic/80/kredi-skoru-credit-history/20 -
Merhaba,
-
Bagaja teslim edilecek valizlerde ese dosta vermelik 6-7 kutu kestane sekeri olacak. Bunu ucakta formda bildirmek gerekli midir? Daha once bircok kez girdim ciktim ABD'ye ama genelde bu kadar kutu kutu gida olmamisti yanimda.
-
Ilk kez immigrant visa ile cikacagim Turkiye'den. Yurt disi cikis pulunu aliyoruz hala degil mi greencardimiz olana kadar?
Tesekkurler
-
-
@xyz, içinde söyledi: Gocmen Vize ile ABD'ye ilk giris
Merhaba,
-
Bagaja teslim edilecek valizlerde ese dosta vermelik 6-7 kutu kestane sekeri olacak. Bunu ucakta formda bildirmek gerekli midir? Daha once bircok kez girdim ciktim ABD'ye ama genelde bu kadar kutu kutu gida olmamisti yanimda.
-
Ilk kez immigrant visa ile cikacagim Turkiye'den. Yurt disi cikis pulunu aliyoruz hala degil mi greencardimiz olana kadar?
Tesekkurler
1- Tarım ürünleri (taze sebze/meyve, tohum, çekirdek vs) ve işlenmemiş et varsa bildirin (bunları götürmek yasak zaten). İşlenmiş ambalajlı gıdayı bildirmeye gerek yok.
2- Havaalanına erken giderseniz pul almadan geçmeyi deneyebilirsiniz. Aksi halde hiç strese girmeye gerek yok. Kart elinizde yoksa çoğu zaman çıkış harcı istiyorlar.
-
-
@knnrn tesekkurler.
soyle bir sey buldum daha evvel. burada da paket cikolata icin bile bildirin denmis. Simdi siz bildirmeye gerek yok deyince ne yapsam bilemedim. Normalde bildirmem ama ilk kez giris olacagi icin basim agrisin istemiyorum hic boyle bir seyden. Bir yandan da sirf bunun icin ekstra 1 saat gecirmek istemiyorum havaalaninda. Herhalde o anki psikolojime bagli olacak :)
-
@xyz 2. Sorunuz icin cevapliyorum. Cikarken yurtdisi cikis pulu odemedik. Istanbul havaalanindan cikis yaptik. Makinalardan gecis yaptik saatlerce sira beklemedik oradaki yirt disi polisine de oturum izniyle cikiyoruz puldan muafiz dedik vizemizdeki oturum izni yazisini gosterdik. Peki iyi yolculuklar dedi ve gectik. Kisi basi 50 lira az degil. Odemeyin siz de. Onlar bilmiyor diye niye gereksiz para odeyelim ki
-
@xyz, içinde söyledi: Gocmen Vize ile ABD'ye ilk giris
@knnrn tesekkurler.
soyle bir sey buldum daha evvel. burada da paket cikolata icin bile bildirin denmis. Simdi siz bildirmeye gerek yok deyince ne yapsam bilemedim. Normalde bildirmem ama ilk kez giris olacagi icin basim agrisin istemiyorum hic boyle bir seyden. Bir yandan da sirf bunun icin ekstra 1 saat gecirmek istemiyorum havaalaninda. Herhalde o anki psikolojime bagli olacak :)
Yanınızda yiyecek olduğunu beyan etmekte sakınca yok. Pasaport kontrolünde memur ekstra sorular sorabilir, bagajlarınız kontrolden geçirilebilir. Bizim Kanada aktarmalı uçuşumuzda bildirmiştik, bagajlar kontrol edildiği için bir sonraki uçağa yetişmedi, ertesi gün eve teslim ettiler. Bu gibi durumlara hazırlıklı olmak lazım.
Ben ABD'ye kaç kez giriş çıkış yaptım hatırlamıyorum bile. Şu ana kadar yaşadıklarımdan öğrendiğim kadarıyla, yukarıda yazdığım şeyler dışındakileri "yiyecek" olarak bildirmeye gerek yok. Tabii ben genelde böyle riskleri almayı seven biriyim :)
-
selamlar , tam nereye yazabilirim bilemedim, ABD ye göçen arkadaşlar bulundukları yerlerde , 29 ekim için bir etkinlik yapıyorlar mı ? Bu sene hayırlısıyla 29ekim de New York ta olacağız, bir etkinlik varsa hafta sonu ya da akşamı kaçırmak istemeyiz, sevgiyle kalın...
TADF 29ekim balosu yapacak o akşam.
-
@sash harika , takip edeyim
-
TACC bir plan yapiyor diye duydum, yakinda sitelerinde aciklarlar sanirim.
https://www.facebook.com/Turkish-American-Community-Center-TACC-of-New-Jersey-203066263790573/Belki Federasyon'da birseyler dusunuyordur.
https://www.facebook.com/Federation-of-Turkish-American-Associations-Inc-149011263250/ -
@crazycells merhaba,
Uscis'in sitesinde "We ordered your card to be produced" yaziyor. Ben adres degitirmeyi dusunuyordum. Ama karisiklik cikmasini istemiyorum. Bu noktadan sonra kartin bana ulasmasi tahminen ne kadar surer?
Tesekkurler, -
25 eylül 2019 da abd ye ilk girişimi JFK'den (new york) gerçekleştirdim. Saat 17:00 da inen uçağım 20-25 dakika yoğunluktan dolayı geç körüğe yanaştı bu zaman kaybı sanırım bana çok pahalıya patladı çünkü pasaport kontrol noktasına geldiğimde önümde hiç abartmıyorum 300 den fazla insan vardı.. nerdeyse 2.5 saat sırada bekledim. nihayetinde bana sıra geldi kadın görevli önce tebrik etti beni daha sonra işlemlerime başladı adresimi değiştirmek istediğimi söyledim oda bana greencard'ın ssn numaran bu adrese gelicek emin misin dedi birde bu adreste kim oturuyor diye sordu arkadaşım dedim dışarıda seni mi bekliyor dedi evet dedim daha sonrada yanımda ne kadar para olduğunu sordu ondan sonrada farklı bir odaya geçmeden işlemlerimin bittiğini ve gidebileceğimi söyledi. Sıradayken benim önümde elinde sarı zarfı olan bazı kişileri takip ettim onları bir başka yere yanlarında bir polis refakatinde görderdi pasaport ve dosya kontrolü yapan memurlar ama beni göndermediler.. ben emin olamadım ve gidebilir miyim şuan diye sordum ve gidebilirsin dedi memur. Şuan New Jersey de arkadaşımla beraber evi paylaşıyoruz. SSN kartım henüz gelmedi bu gün 8. gün oldu postayı günde 2 kere kontrol ediyorum artık. Biraz sitress olmuyor değil insan ama sakin kalıp yanlış birşey yapmadan yarın da bekleyeceğim eğer yarında gelmezse p.tesi bir SSA ofisine gidip soracağım. İlk giriş bu şekilde oldu bu arada İstanbul'dan öğlen 13:30 uçağıyla gelmiştim haberiniz olsun bence bu vize kontrol sırasının kalabalık oluşu uçak saatiyle alakalı olabilir yada olmayabilirde bana sanki uçak saatiyle alakalı gibi geldi o saatte çok fazla uçak iniş yaptığı için olmuş olabilir sadece bir tahmin.
-
@NeverGiveUP hayirli olsun. New jersey'de hangi bolgede yasiyorsunuz? Ev bulmak kolay mi? Kiralar ve is imkanlari nasil? Sakincasi yoksa ilk ogrendiklerinizi paylasabilir misiniz?
-
@sfkts bunları cevaplamam için biraz erken ev arayışım olmadı arkadaşımın yanındayım stüdyo bir dairede kalıyoruz 950 dolar kirası var. Basit işler bakıyorum ilk başta tabi iş imkanları var ama ulaşım problemi var toplu ulaşım yok desek yeridir araba bir lüx değil ihtiyaç burda çalışacağınız yere göre değişir bisikletle bile ulaşımı çözersiniz bisiklete binende insanları görüyorum burada şimdilik böyle ilerleyen günlerde tecrübe edindikce yazmaya çalışırım.
-
@NeverGiveUP hayırlı olsun, yeni yaşamınızda mutluluklar
-
@NeverGiveUP hayırlı olsun yeni hayatınızda başarılar
-
@NeverGiveUP Hayırlı olsun. Umarım en kısa sürede işleri yoluna koyarsın. Aramıza hoş geldin
-
@NeverGiveUP Hayırlı olsun :-) Bu arada aynı gün mülakata girmişiz, belki de karşılaşmışızdır
-
@NeverGiveUP tesekkurler nazik cevabiniz icin. Ben de 1 hafta icinde new jersey'e gelecegim. Hepimiz icin hayirlisi olsun.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
10
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum