Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• @Elif-Chavez belgelere bakmalariyla tarih almamiz asagi yukari 1 ay, tarih de 1 ay sonrasinaydi yani toplam 2 ay sonra mulakat olduk

• Merhaba,

GC surecimize baslamak icin ilk adimda yapilacak IR1/CR1 USCIS odemesi ile ilgili bir sorum olacak. Odemeyi ($535) dosyaya eklemek uzere esim Amerikada'ki sirketinden bos bir cek istedi. Cek elimize ulasti ancak basvuru ben ve iki cocugum icin yapilacak, bu durumda ceki $1605 dolar olarak imzalayip gondermesi yeterli olur mu? Cover letter'da dosya icinde bulunan cekin uc kisilik basvuru ucreti oldugunu yazmayi dusunuyoruz. yoksa her bir basvuru icin ayri cekler mi yazilmali sizce?

Tesekkurler.

• Merhaba,

Vize onaylandi. Oncelikle herkese, ozellikle crazycells'e cok tesekkur ederim yardimlari icin.

USCIS immigrant fee'yi odedim ben kartin basilmasi icin. Fakat kartin basilip basilmadigini ve postaya verilip verilmedigini nereden takip edecegiz acaba? Onu bulamadim bir turlu. ceac'dan mi yoksa baska bir yer var mi takip etmek icin?

Tesekkurler

• @Nihan, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

Merhaba,

GC surecimize baslamak icin ilk adimda yapilacak IR1/CR1 USCIS odemesi ile ilgili bir sorum olacak. Odemeyi ($535) dosyaya eklemek uzere esim Amerikada'ki sirketinden bos bir cek istedi. Cek elimize ulasti ancak basvuru ben ve iki cocugum icin yapilacak, bu durumda ceki $1605 dolar olarak imzalayip gondermesi yeterli olur mu? Cover letter'da dosya icinde bulunan cekin uc kisilik basvuru ucreti oldugunu yazmayi dusunuyoruz. yoksa her bir basvuru icin ayri cekler mi yazilmali sizce?

Tesekkurler.

Ayni postada gonderiyorsaniz toplu sekilde gonderebilirsiniz. USCIS'in bunu sorun ettigini su ana kadar gormedim.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@xyz, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

Merhaba,

Vize onaylandi. Oncelikle herkese, ozellikle crazycells'e cok tesekkur ederim yardimlari icin.

USCIS immigrant fee'yi odedim ben kartin basilmasi icin. Fakat kartin basilip basilmadigini ve postaya verilip verilmedigini nereden takip edecegiz acaba? Onu bulamadim bir turlu. ceac'dan mi yoksa baska bir yer var mi takip etmek icin?

Tesekkurler

Bundan sonraki sureclerde bol sanslar.

Suradan takip edebilirsiniz: https://egov.uscis.gov/casestatus/landing.do

• @crazycells cok tesekkurler.

tam simdi ben de bulmustum burayi. Megersem isi daha da zorlastirmisim bambaska yerlere girip uscis'de.

odemeyi yaptiktan sonra verdigi case numarasi daha once uscis surecinde iken aldigimiz case number'dan farkli. o da aklimi karistirdi herhalde. normal degil mi bu? yani sirf bunun icin yeni bir case number veriyorlar sanirim?

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@xyz, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

@crazycells cok tesekkurler.

tam simdi ben de bulmustum burayi. Megersem isi daha da zorlastirmisim bambaska yerlere girip uscis'de.

odemeyi yaptiktan sonra verdigi case numarasi daha once uscis surecinde iken aldigimiz case number'dan farkli. o da aklimi karistirdi herhalde. normal degil mi bu? yani sirf bunun icin yeni bir case number veriyorlar sanirim?

siteden aldiginiz receipt number degil mi? dosya no olarak mi yazmislar?

• Normalde USCIS surecinde NVC'ye devredilmeden evvel SRC'li bir receipt numberimiz vardi.

Ben vize ciktiktan sonra USCIS sisteminde ucreti odedim. Bana bir email geldi USCIS'ten.

En altta Your payment was applied to the following case(s): IOE-burada numara var.

Bu numara ne ilk USCIS receipt numberimiz ne de ANK ile baslayan case numberimiz. Ondan dolayi kafam karisti biraz. Herhalde takip icin yeni bir no verdiler diye dusundum.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

Normalde USCIS surecinde NVC'ye devredilmeden evvel SRC'li bir receipt numberimiz vardi.

Ben vize ciktiktan sonra USCIS sisteminde ucreti odedim. Bana bir email geldi USCIS'ten.

En altta Your payment was applied to the following case(s): IOE-burada numara var.

Bu numara ne ilk USCIS receipt numberimiz ne de ANK ile baslayan case numberimiz. Ondan dolayi kafam karisti biraz. Herhalde takip icin yeni bir no verdiler diye dusundum.

Tamam, bu receipt number... IOE , e-file formlar icin verilen receipt number...

• @crazycells hah; tamamdir o zaman. aydinliga kavustu mevzu; yanlis bir sey yapmamisim. Cok tesekkurler tekrar.

• @crazycells Tesekkurler :) O zaman yola ciksin bakalim postamiz 30 Eylul itibariyle... Gelismelerle karsinizda olacagiz!

• this comment is disabled

• @Mustaparta-Totengraber bende dövme var ama problem olmadı herhangi bir soruda sorulmadı

• this comment is disabled

• @Mustaparta-Totengraber mustafa dövmene bakmıyorlar alakası yok rahat ol

• @crazycells Merhaba aile birleşimi vizem 5 aylık basılmış ,neden bu kadar az süre olabilir Amerika ya girişten sonraki süreç nasıl oluyor neler yapmamız gerekiyor , vize ücretini nezaman yapmalıyız, ve nereden yapabiliriz

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@elf, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

@crazycells Merhaba aile birleşimi vizem 5 aylık basılmış ,neden bu kadar az süre olabilir Amerika ya girişten sonraki süreç nasıl oluyor neler yapmamız gerekiyor , vize ücretini nezaman yapmalıyız, ve nereden yapabiliriz

Ailenize kavusmak icin basvuru yapmadiniz mi? Tam anlayamadim sorunuzu, 5 ay icinde ABD'ye ilk girisi yapabilirsiniz ama son gune kadar beklemenize gerek yok.

USCIS fee'yi ABD'ye gitmeden odemenizi tavsiye ederim:

https://yesilkartforum.com/forum/topic/113/uscis-immigrant-fee-ödeme-ekran-görüntüleriyle

Bundan sonra ABD'ye yerlesip orada yasamaniz gerekiyor, USCIS fee odendikten ve ABD'ye giris yapildiktan sonra 10 yillik Green Card'iniz basilip verdiginiz adrese gonderilecek.

• Bu ileti silindi!

• Merhaba,

Cifte vatandas olan ve Amerika'da yasayan esim ile MAyis ayinda evlenmistik. Dun ben ve iki cocugum icin Green Card surecini baslattik :) Gerekli belgelerin kopyalarini hazirlayip FedEx (TNT) ile gonderdik. Ben ve iki cocugum icin hazirladigimiz belgeleri, her kisi icin ayri olacak sekilde uc farkli poset dosya icine koyduk. Tum evraklari tek buyuk bir kagit zarfa yerlestirdik. Ucumuz icin gerekli form odemesini $1605 olarak ve tek bir check kullanarak esimin business cardi ve bir sayfalik cover letter ile dosyaya ekledik. Esim her ne kadar su anda bebek bekledigimiz icin Turkiye'de olsa da, normalde Amerika'da yasadigi ve yakinda tekrar gidecegi icin USCIS adresini Lewisville, TX olarak yazdik, Cover letter ornegini (isimleri degistirerek :)) asagida paylasiyorum, hangi evraklari gonderdigimizi de icindeki listede gorebilirsiniz. Umarim surecimiz en kisa surede sonuclanir :) Faydali olmasi dilegiyle...

USCIS
    Attn: I-130
    2501 S. State Hwy, 121 Business
    Suite 400
    Lewisville, TX 7506710/2/2019

10/2/ 2019

To Whom It May Concern,
    I am a United States Citizen and I want to bring my wife XXX, step-son YYY and step-daughter ZZZ who are currently residing in Turkey, to U.S.A. Please find enclosed documents that were prepared for the process along with the required forms and check. You can see the below list of the documents that were included to the package:

• Check (amount of $1605) for the I-130 filling fees of three application ($535 for each application) and business card

FOR XXX:	 

• Form G-1145 E-Notification of Petition

• 4 passport style photographs (2 for me and 2 for my wife)

• 130 Petition for Alien Relative

• Form I-130A Supplemental Information

• Formul-A document as extract from birth registration

• Copy of biographic page of passport

• Finalization statement of her previous marriage

• Decree of divorce of my previous marriage

• Family record booklet of our current marriage

• Police record from Turkey

• Letter of Consent and Letter of Attorney for our kids

• My naturalization certificate and copy of my driving licensee & biographic page of my passport

• Our common bank account records with house and children’s school related payments

• Our common lease contract for the house in Turkey

• Our baby’s USG picture from FB announcement

• Our story from beginning with pictures

FOR YYY:

• 4 passport style photographs (2 for me and 2 for my son)

• Birth certificate from hospital

• Finalization statement of my wife’s previous marriage

• Letter of Consent and Letter of Attorney

• My naturalization certificate and copy of my driving licensee & biographic page of my passport

• Pictures of my son and myself

FOR ZZZ:

• 4 passport style photographs (2 for me and 2 for my daughter)

• Birth certificate from hospital

• Finalization statement of my wife’s previous marriage

• Letter of Consent and Letter of Attorney

• Pictures of my daughter and myself

Thank you very much for your prompt attention to this matter.

Respectfully,

(Signature)
    (SSS)

• Merhaba,
    Vukuatlı nüfüs kaydı e-devletten alınırken, "Nüfüs kayıt tipi örneği" ne olmalı: Kişi mi, Aile mi, yoksa nüfus aile mi?

NVC de hangi belgeyi sisteme yüklediniz?

Benzer Başlıklar

• Violence Against Women Act (VAWA) Green Card Süreci

Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler crazycells
    6
    5 Oy
    6 İleti
    908 Bakış
    Zara HalimeZ
    Selam arkadaşlar. Bende VAWA ya başvuracağım. Nasıl yapacağımı bilmiyorum. Ücret alıyorlar mı? Veya hangi belgeleri doldurmaliyim. Tercubelerinizi paylaşırsanız sevinirim
  • DACA statusunde biri ile evlenip Green Card almak

Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler gocmen vize green card vize
    2
    0 Oy
    2 İleti
    463 Bakış
    crazycellsC
    @numan011, içinde söyledi: DACA statusunde biri ile evlenip Green Card almak Merhabalar,Amerikada yaşayan kızarkadaşımın DACA vizesi mevcut(bu sene vizesini sorunsuz yeniledi tekrardan)eğer kızarkadaşımla evlenirsem aile dayanaklı green card veya benzeri bir oturum izni alabilir miyim ve ne tür bir statüye sahip olurum? Bu konuda bana cevap verip bilgilendirirseniz çok mutlu olurum. Maalesef DACA statusundeki kisiler ne ABD vatandasi, ne de Green Card sahibi olarak sayilmiyor. O nedenle tahminimce DACA statusune sahip biriyle evlenmek size gocmenlik icin hicbir fayda saglamayacak. Ama emin olmak adina, sorunuzu bir de Muslu Hukuk Burosu'na sormanizi tavsiye ederim: https://yesilkartforum.com/forum/category/120/muslu-hukuk-bürosu-sorularınızı-cevaplıyor
  • 6 Oy
    3k İleti
    406k Bakış
    zeojoeblackZ
    Merhaba. Abd vatandaşı eşim üzerinden GC başvurusu yapacağım.Uscis sitesinde form ücretleri yazıyor ama ayrı ayrı yazıyor. Tek seferde seyahat izni, çalışma izni ve 130 başvurusu yapacağım için chatgpt birlikte yaptığın için ayrıca ücret ödemene gerek yok diyor ama bu yıl başvuran olduy sa güncel ücret bilgilerini paylaşabilir mi? Teşekkürler
  • 11 Oy
    1k İleti
    205k Bakış
    P
    Herkese merhabalar, 2023 de greencardımı aldım fakat taşınmadım, tr de yaşıyorum. 2024 yılında re-entry permit sürecimi başlattım o da 2025 ekim ayı gibi 2 yıl olarak sonuçlandı. ben bu süre içerisinde 2025 eşimle türkiyede evlendim. Kendisi evlilikten önce turist vizesi almaya çalıştı ama ne yazık ki red yedi. Şu an hala türkiyede yaşıyor ve çalışıyoruz. fakat aile birleşimi ile ona da greencard aldırmak istiyorum böylelikle oraya taşınabiliriz fakat sanırım bunun için benim abd ye gidip yaşayıp çalışıp ona sponsor olmam gerekiyor. Bunu yapabiliriz ama burada bizim için en kritik olan şey süre. Şu an farklı ülkelerde aile birleşimi başvuru olan kişiler kaç yıl bekliyor acaba? Sanırım bunun kontrol edildiği tahmini başvuru süresi gibi bir site vardı ama onu bulamadığım için buraya sormak istedim. süre bizi çok korkutuyor ve bu yüzden cesaret edemiyoruz yıllarca ayrı yaşamaya
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

45

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k