Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Amerika'da İş Arama Süreci ve Tavsiyeler

Sabitlendi İş Alanları ve Meslekler
514 169 82.9k 213

• @ayvalik10, içinde söyledi: Amerika'da Is Arama Sureci ve Tavsiyeler

@vermaynen Türkiye de yetkili acente sahibiyim. Sigorta üzerine

Anlasilmistir :)

• @ayvalik10, içinde söyledi: Amerika'da Is Arama Sureci ve Tavsiyeler

@vermaynen Türkiye de yetkili acente sahibiyim. Sigorta üzerine

Sayın @ayvalik10 Acaba Sigorta sektörü orada bizimkinden işleyiş olarak ne kadar farklıdır? Ben de sigorta sektöründeyim ve aynı sektörde devam edebilirmiyim şüphedeyim.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@omertug hiçbir farkı yok birebir aynı hatta biz sistem olarak program olarak çok daha ilerideyiz. Orada 6 ayda bir yapılıyor. iş paylaşımı yada şube gibi olaylar yok bizim burada segem orada P&C sertifikası alınıyor. Yangın sigortaları bizde 2 adet onlarda 5-6 adet. Ayrıca bir kişi tüm sigortaları sattığımız için orada 3 kişinin yapacağı işi biz yaparız ondan oradan da kardayız. Orada branşa göre ayrı ayrı eleman arıyorlar
    Bende bu sigortacılıktan başka su ürünleri işleme fabrikası tecrübesi mühendis olarak, dalış hocalığı var. Hepsinden başvuru yapacağım da küçücük bir sorunum var. ÇALIŞMA VİZEM YOK :)

• ⭐⭐⭐⭐⭐

Dün yayınladığım resume hazırlama bilgilerinin ikinci bölümü mailime düştü şimdi onun da adresini yazıyorum. Bilmeyen insanlar için yazıyım resume bizim Türkiyede ki CV karşılığı
    https://www.indeed.com/career-advice/resumes-cover-letters/how-to-write-a-resume-employers-will-notice?from=career_guide_resume_drip_jsx_for_cg_us_template_2_of_6_v1&utm_campaign=jsx_for_cg&utm_source=career_guide_resume_drip_jsx_for_cg_us_template_2_of_6_v1&utm_medium=email

• ⭐⭐⭐⭐⭐

• Merhabalar,

Ben data science pozisyonlarına basvuruyorum. Yüksek lisansımı computer science üzerine yaptım ve gecen ay bitirdim. Skype üzerinden bir telefon numarası aldım ve Resumeme ekledikten sonra Linkedin üzerinden basvrularımı yapmaya basladım, 1-2 gün sonra aksam saatlerinde genelde aramalar geliyor. +1 uzantılı ama seslerini bir türlü alamıyorum ya telefon kapanıyor ya da arıcam sizi deyip kapatıyorlar. Tekrar aradıgımda ise geri dönüş olmuyor. Hatta bi r keresinde aradıklarında beni aramıssınız neden aradınız vs. gibi bir muhabbet oldu, adamın iş ilanıyla alakası yok. Sizce spam mıdır? Öyleyse bir hafta içinde yaklasık 8-10 kere aranmak hepsininde spam olması bana garip bir ihtimal olarak geldi. Sorum bu tarz bişeyler karsılasan oldumu? Skype üzerinden degilde farklı bir yerden hat almamı tavsiye eden olurmu?

• @se-du, içinde söyledi: Amerika'da Is Arama Sureci ve Tavsiyeler

Merhabalar,

Ben data science pozisyonlarına basvuruyorum. Yüksek lisansımı computer science üzerine yaptım ve gecen ay bitirdim. Skype üzerinden bir telefon numarası aldım ve Resumeme ekledikten sonra Linkedin üzerinden basvrularımı yapmaya basladım, 1-2 gün sonra aksam saatlerinde genelde aramalar geliyor. +1 uzantılı ama seslerini bir türlü alamıyorum ya telefon kapanıyor ya da arıcam sizi deyip kapatıyorlar. Tekrar aradıgımda ise geri dönüş olmuyor. Hatta bi r keresinde aradıklarında beni aramıssınız neden aradınız vs. gibi bir muhabbet oldu, adamın iş ilanıyla alakası yok. Sizce spam mıdır? Öyleyse bir hafta içinde yaklasık 8-10 kere aranmak hepsininde spam olması bana garip bir ihtimal olarak geldi. Sorum bu tarz bişeyler karsılasan oldumu? Skype üzerinden degilde farklı bir yerden hat almamı tavsiye eden olurmu?

evet, spam aramalar olabilir.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

• ⭐⭐⭐⭐⭐

• Selamlar, resume hazirlamak icin ucretsiz bir site tavsiyesi olan var mi? Acikcasi icerikle ilgili destege ihtiyacim yok. Sadece icini kendim doldurabilecegim bir formata ihtiyacim var. Google'dan bulduklarimin sonunda (free gibi gozekse de) hep odeme ekraniyla karsilasiyorum. Aktif bir linkedln hesabim var ama iletisim halinde oldugum kisilere e-mail olarak da resume gondermek istiyorum. Yakin zamanda bu konu hakkinda tecrube yasayan varsa paylasirsa sevinirim.

• @caglaror Bu mesajima bir guncelleme yapma zamani. LinkedIn Premium sart degil diyerek devam edeyim. Ama su sebeple: pahali :).
    Egitimleri ve profesyonel is baglantilari (facebook tarzi olmamali) amaciyle kullanildiginda cok yerinde. Ama premium egitim ve profillerinize bakanlari gorme disinda cok fazla katki saglamaz oldu, ozellikle yeni is arayisi degil de baglantida kalmak icin onemli. Yeni tanistiginiz is baglantisi size linkedin hesabinizi soruyor. ITci iseniz github ve kisisel web sayfaniz gibi baglantilari da koydugunuz guzel bir kaynak gorevi goruyor, ama premium yine sart olmuyor.
    Is arayislarinda indeed, glassdoor, dice, monster vb. cok daha aktif ve etkin.

• @caglaror
    Hocam mesela sadece Glassdoor'u ele alırsak; iş bulma konusunda LinkedIn'den hariç nasıl bir artısı var?
    Aradığınız işler hakkında maaş, company review, vs daha fazla bilgi edinebiliyorsunuz ama bu bilgiler maalesef size iş bulabilme konusunda ciddi katkı sağlamıyor bence.
    Merak ettiğim için soruyorum, iş bulabilme konusunda bundan farklı olarak bildiğiniz başka artıları varsa bizi de bilgilendirebilir misiniz?

• ⭐⭐⭐⭐

@ICu size tavsiyem glasdoordan çok indeed dir. ABD de daha aktif kullanılıyor ve ilanların çoğu oraya geliyor. Monster, careerbuilder ve Ziprecruiter bir alt segmentte. Glassdoor sadece maaş ve bazen bir kaç iş dışında kullanamadım. Resume olayına gelince Sadece bir sayfa , her iş için her kelime özel seçilmiş ve Upwardly deki örnek resumelar gibi çok detaya girmeden işe odaklı bir yapıda olmalı. Fotoğraf ,yaş ,Okul bitiş tarihi, detaylı adres gibi şeyler yok. Greencard holder ve çalışma izninizin olduğu , linkedin bağlantı detayı ve kısa sizi anlatan özet mutlaka olmalı

Cover page de çok özel kelimelerle ayrıntılı sizin bu işi neden istediğinizi anlatmalı. Bu konuda tavsiyem iş ilanına göre aradığı kelimeler cover page ve resume da mulaka olmalıdır.

Top resume diye bir ücretsiz programa resume gönderin kritiklerinizi size bildirecektir.

• @ICu Buralarda gozlemledigim arti-eksiden ziyade nedensiz tercihler. LinkedIn kendisini resmi ve standart bir pozisyona oturtmus. Networking uzerine uzmanlasmaya calisiyor ve egitimlere yatirim yapiyor. Hangi kanaldan is aranirsa aransin LinkedIn standart olmus. Bu nedenle olmazsa olmaz. Ama LinkedIn premium cok mu gerekli tartisilir.
    Glassdoor ise calisan feedbacklerine odakli. Firmalarin puanlanmasi cok saglam bir ozellik. Firma yorumlari ve maaslar guvenirligi tartisilsa da fikir veriyor.
    Tum siteler recruiterlar (ve firmalari) ile sizi bulusturmak uzerine tasarlanmis. Lyft yaparken tanistigim tum recruiter, HR calisani, engineer vb. bana ilk linkedIn hesabimi sordular. LinkedIn in standartlasma rolunu hesaba katmazsak, tek kanaldan yurumek yeterli olmaz diye dusunuyorum. Simdilerde teker teker hesaplarimi temizliyorum ama 20 kadar bu tur hizmet veren yere kayit acip resume gonderdim. Bilgilerim resmen piyasada duvarlarda yaziyor. Ise yaradi mi bence hayir. Resume guclu olursa ve sansiniz da yaver giderse is bulmaniz hizlanir.
    Artik atasozu olmus, bu surec bir "numbers game". Ne kadar cok basvuru, o kadar cok geri donus.
    Inanin teknik yeteneklerim cok saglam olsa, buyuk firmalara gidip dogrudan randevu almaya calisirim. Kahve randevusu bile alsam ise aldiririm kendimi. Ama teknik yeterliligimi sorgular hale geldim. Lyft yaparken de iyice koreldigimi dusunuyorum.
    Amerika da bu isler sadece araci firmalar uzerinden yuruyor mantigi gorebildigim kadariyla cok dogru degil. Kendi networkunuzu insaa edebilirsiniz. Burada biraz zaman gecirerek bu is olabiliyor.

• Teşekkürler bu çok değerli paylaşımlar için...

• Değerli bilgileriniz için teşekkür ederim.. @caglaror @redsat2000
    Süreci yaşamış olmanın büyük avantaj olması her zaman gözüküyor.

@caglaror Her iki siteden de epey başvuru yaptım sanırım ve halen de yapıyorum. Zaten bu siteler sizi Monster, Careerbuilder gibi farklı sitelere de yönlendiriyor. Ama bizlerin dezavantajı belki de henüz kartı almamış olmamız. İkincisi, ABD'deki iş verenlerin ülke dışından işçileri zor kabul ediyor olmaları.
    Yalnız firmalardan randevu alıp onlarla iş görüşmesi yapmak ne derece doğru emin olamadım.. Çünkü bu işin prosedürü; onlar ilan açar, çalışanlar başvurur ve bir kaç elemeden sonra en uygun kişi işe alınır. Açık pozisyon olmadan bir firmayla iş görüşmesi kovalamak nasıl olur bilemiyorum. Belki de sizi girişken görüp ilanları olmasa bile kabul edecekler ya da absürt karşılayacaklar.

• ⭐⭐⭐⭐

@ICu dediğinde sonuna kadar haklısın. Çat kapı firma ziyaretlerine çok olumlu bakmıyorlar. Bazen danışmadaki kişiyi geçmek bile geçemiyorsunuz. İş arayışınızda daha önceki mesajlarımda da belirttiğim USA sky pe hattı almanız 3 aylık numara 25 usd ve kendi telefonunuza yönlendirebiliyorsunuz. Bu telefonu başvuru sitelerine ve Resume yazmanızda fayda var. Böylece kart alış sürecinde en azından bazı elemeleri geçmiş olacaksınız. Ancak en önemli konu burada ingilizce ve işiniz ile ilgili bilginizi ingilizce aktarımızda. Görüşmeler 30 dk ile 2,5 saat arasında geçebiliyor. Dil seviyeniz ve aksanınız bu konuda etkin rol oynuyor. Öbür türlü boş havanda dövünür durursunuz. Alınan iş pozisyonu ne olursa olsun görüşme için hazırlık yapmak kesinlikle şart . Supervisor görüşmemde bana genel müdür seviyesinde sorular sordular. Ancak her iş görüşmesi ve her aldığınız red cevabı sizi yıldırmasın. Düzelterek kendi yolunuzu bulacaksınız.

• @ICu Aslinda haklisiniz tecrubelerimin basina IT endustrisinde gecerlidir ibaresi koymaliyim. Bir genelleme havasi yaratmis olmamak adina daha dogru olacak. Is gorusmesi degil kahve icmek ve sohbet etmek. Austin'de network olusturmak nispeten kolay. Cogu firma -artik daha sikca- USA da calisma izni oldugune ve sponsorluk gerkemedigine dair onay istiyor sizden.
    Bir de IT icin soyluyorum yine, numbers game!

• @redsat2000 Skype numarası alıp resume'me ekledim... Ayrıca hem iş başvuru sitelerindeki adresimi, hem resumemdeki adresi DS-260'ta verdiğim adres yaptım. Mutlaka orayı göstermek zorunda değiliz elbette ama şimdilik en mantıklısı öyle gözüktü.
    Ayrıca başvurduğum her işi muhtemel mülakat tecrübesi olarak görüyorum. Yani -bir süre- işe kabul alamasam da olur, mülakat yapsak yeter gibi :smiling_face_with_smiling_eyes:

• Indeed gibi sitelere Skype numaramı eklemeye çalıştığımda SMS olarak 'verification code' gönderiyor. Bu mesajı ise Skype'ta görüntüleyemiyorum. Arayan kimliğimi Skype numarası yaptım ama yine olmadı. Netten araştırdığımda bunun haricinde bir çözüme henüz rastlamadım. Bir fikri olan var mı?

Benzer Başlıklar

• Amerika'da HVAC Teknikerligi-Teknisyenligi

İş Alanları ve Meslekler
    1
    0 Oy
    1 İleti
    269 Bakış
    ozz.yigitO
    Merhaba Arkadaşlar, Herkese selamlar! Umarım herkes iyidir. Uzun bir bekleme sürecinin ardından, eşimin yanına gelebildim. Gerçekten büyük bir yolculuk oldu benim için, çünkü ilk defa yurtdışına çıkıyorum. Bugüne kadar yurtdışında tecrübem olmadı. Bugün Amerika – New Jersey’deki 18. günüm. bilmedigim ortamlara kolay uyum sağlayabilen ve ogrenmeyi seven bir karakterim. 30 yıl boyunca İstanbul’da yaşadıktan sonra, doğduğum şehirden uzaklaşıp yeni bir yere adapte olmak bazı zorluklar yaratıyor tabii. Ancak bu süreçte edindiğim tecrübelerle yavaş yavaş her şeye alışmaya başladım. Şimdi, esas konuma gelecek olursam, şu anda 3. haftamdayım ve burada öğrendiğim en önemli şeylerden biri: Bir şey yapmak veya bir şeyle uğraşmak, hiçbir şey yapmamaktan kesinlikle daha iyidir! Rizeliyim ve köy hayatını severim, sessizliğini ve sakinliğini. Burada, o köy hayatından biraz izler bulabiliyor, bir yandan da büyük arabalar ve yolları görünce İstanbul’daki hayatın bazı yanlarını da deneyimlemiş oluyorsunuz. Buraya gelmeden önce, önceliğim İngilizceydi. Yaklaşık 6 aylık bir Youtube ders serüvenim ve İstanbul’daki işim sayesinde İngilizcemi oldukça geliştirdim. Cambridge Üniversitesi’nin sınavına online olarak katıldım ve ChatGPT’den de sınav yapması için yardım aldım. İngilizce seviyem şu an B1-B2 arasında ve genel olarak B seviyesinde diyebilirim. İngilizcemi daha da geliştirebilmek için, gelmeden önce yaşadığımız evin yakınlarında bir İngilizce kursu araştırdım ve yarın görüşmeye gideceğim, aynı zamanda sınav için bir tarih de alacağım. Amerika’daki yollar oldukça büyük ve araba kesinlikle bir ihtiyaç. Her yer merkezi değil ve burada merkezi kavramı farklı. Bu nedenle sosyal hayata dahil olma konusunda biraz zorluk yaşıyorum. Asıl konuya gelecek olursam; İstanbul Üniversitesi İklimlendirme ve Soğutma Teknolojisi bölümü mezunuyum, ayrıca Anadolu Teknik Meslek Lisesi çıkışlıyım. Mesleğimle ilgili 5 yıllık bir tecrübem var. Mesleğimi uzun süre yaptım ve bu alanda birikimim var. En son 2020 yılında, daha iyi fırsatlar yaratabilmek için firmamdan ayrıldım ve sonrasında ciddi bir işsizlik dönemi yaşadım. Ailem bir diş kliniği açtı ve anlaşmış olduğumuz dijital ajansla birlikte Dijital Pazarlama, web tasarımı ve SEO optimizasyonu konularında tecrubem var. Networkum, okula gitmemiş olmam nedeniyle oldukça düşüktü. Ancak 2021-2024 yılları arasında bu sektörde çalışmaya devam ettim. Amerika'ya gelmeden önce, bitirdiğim bölümü paylaştığımda HVAC sektöründe ciddi bir açık olduğunu ve iyi bir pozisyon bulabileceğimi söylediler. LinkedIn üzerinden yaptığım araştırmalarla, HVAC sektöründeki maaşların gerçekten yüksek olduğunu gözlemledim. Ancak internet üzerinden HVAC teknikerliğiyle ilgili sağlam bir bilgiye ulaşamadım. Bu alanda almam gereken sertifikaları öğrendim. Diplomalarım ve almak zorunda olduğum belgelerle ilgili olarak, saygın firmaların kabul ettiği sertifikalar ve bu belgeleri sağlayan kurumlar hakkında bilgi almak istiyorum. Burada HVAC teknikerliği yapan biri var mı? Bu konuda bilgi alabileceğim bir kaynak veya kişi bulabilir miyim? Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim! 😊
  • Amerika'da Tornacılık ve Hidrolik mesleği iş alanları ?

İş Alanları ve Meslekler
    4
    0 Oy
    4 İleti
    949 Bakış
    MySeaM
    @ayzzs Su linkten islere bakabilirsiniz: https://www.indeed.com/career/salaries/hydraulic pneumatic technician
  • Amerika'da tasarımcı olmak...

İş Alanları ve Meslekler
    1
    0 Oy
    1 İleti
    174 Bakış
    H
    Herkese merhaba bu sitedeyeniyim. Amerika ile ilgili sormak istediğim çok şey var. Şimdilik aklıma gelenleri sıra ile sormak istiyorum: 1- 2 üniversite diplomam var. Hem matematikçiyim hem de yat tasarımcısıyım. Diplomalarımın orada geçerli olması için nasıl bir yol izlemme gerekir. Girmem gereken sınavlar, denklik için dersler nelerdir? 2- Sizce matematikden mi ilerlemek daha mantıklı olur yoksa yat sektöründen mi?
  • Amerika'ya gitmeden önce iş bulan arkadaşlar var mı?

Taşındı İş Alanları ve Meslekler
    34
    0 Oy
    34 İleti
    8k Bakış
    TuttoSPORTT
    İnanılmaz iş portföyü var ihtiyaç mı fazla yoksa zor mu seçiyorlar bilemedim açıkçası
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

38

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k