[Arşiv] DV2020 Mulakat Deneyimleri
-
@TheWinner2020 kasımda girecekler tabi
-
@crazycells Tesekkur ederim bilgi icin.iyi gunler dilerim
-
Benim sıra numaram da gelmiş oldu. Randevu tarihini ne zaman nasıl öğreneceğiz? Bu asamada bir şey yapmamız gerekiyor mu?
-
@erkcet hiç bir şey yapmanıza gerek yok bu ay sonu gibi mülakat tarihiniz için mail alırsınız.
-
kcc evrak mailinde askerlik için belge istiyor mu istemiyor mu? belgeye edevlet'ten ulaşamıyorum şubeye gidin diyor, ondan soruyorum. yolum düşerse gidip halleceğim.
-
@arnold-layne
Evet askerliğinize ilişkin belge istiyor Kcc evrak mailinde. -
Merhaba arkadaşlar şuan üniversite 2.sınıf öğrencisiyim ve 78** numaralı green card talihlisiyim.Öncelikle yaz ayında Abd ye giriş yapıp orada kaydımı 2 sene dondurabildiğim bir belge varmış o şekilde zaman kazanmayı düşünüyorum.Bu açıdan size ufak bir sorum var yardımcı olabilirseniz sevinirim.Muhtemelen aralık bülteninde 7000 üstü numaralar görülecek ve benden dün belge istendi.Okulum 3 haziran günü kapanacağı için eğer aralık ayının başında mülakat tarihi alırsam yaklaşık 5 gün öncesi sağlık kontrolüne gideceğim için bu süre beni kurtarmıyor.Bu süreci uzatabilmenin bir yolu var mıdır?Sizce nasıl bir yol izlemeliyim.Şimdiden teşekkür ederim.
-
@Toygun-Serbest şöyle yapabilirsiniz; mülakat tarihinizi alın, sağlık muayenesine gitmeyin, bu durumda mülakatta eksik evraktan dolayı vize alamayıp beklemeye geçeceksiniz. Sizi kurtaracak bir tarihte de, mesela mülakattan 1-2 ay sonra, sağlık muayenenizi olup eksik evrakı tamamlamış ve vizenizi almış olacaksınız.
Bu arada duyduğunuz şey, re-entry permit. Forumda bununla ilgili başlığı okumanızı tavsiye ederim. -
@aysegul Öncelikle yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim Ayşegül hanım.Sağlık kontrolüne gitmemem herhangi bir sorun teşkil eder mi?Bir kaç arkadaşta evrak mailini geç göndermemi söylemiş ama açıkçası süreci sıkıntıya sokar diye çekiniyorum.
-
@Toygun-Serbest bence mülakat tarihini almanız daha avantajlı olur. Belgeleri göndermeyip sürecin en başında beklemek yerine en azından bir kere mülakat tarihinizi almış olursunuz. Allah tan sıranız çok ileride değil, o yüzden fazla bir riskiniz olmaz gibi geliyor, o yüzden de fazla bekletmeden (o sebeple en fazla 1-2 ay dedim) vizenizi almaya bakın. Sağlık muayenesine gitmemek takıldığınız anlamda bir sorun teşkil etmeyecektir, merak etmeyin.
-
Benim kiz kardesim de ayni sikinti var. Ancak ben evrak geç gönderimi vs. gibi risklere kesinlikle girmezdim.
-
@Toygun-Serbest evraklarını göndermezsen mülakat tarihi alamazsınız
-
@Muhtaradana bir arkadaş telegram grubundan eğer evrak mailini geç gönderirsem geç mülakat tarihi alabileceğimi söyledi ona istinaden böyle bir yorumda bulundum.Sizce riskli mi olur?
-
Buradan tekrar yazıyorum Toygun Bey. Daha önce yaşanmış bir olayı anlattım size numarası 5XXX olan arkadaşım nisanda belgelerini gönderdi haziranda mülakat maili aldı. Numaranız küçük olduğu için bir risk teşkil etmeyecektir. Siz ne zaman evrakları gönderirseniz o zaman işleme alınır. Şubat gibi gönderseniz en geç nisanda mulakat alirsiniz en kotu ihtimalle. Ben size yasanmis olanı söylüyorum değerlendirmek size kalmış
-
@Toygun-Serbest bu gibi ve benzer durumlarda geçen sene ve bu sene sayın @crazycells in önerisi genelde bu şekilde olduğu için ve bence de en az riskli yol bu olduğu için (ben olsam bu yolu seçerdim) eksik evrak yolunu önerdim size. Bence diğer türlusü sizi biraz daha fazla strese sokar ilerleyen aylarda.. Yoksa iki yolda da ilerlenebilir bence. Tabi tercih sizin.
-
@Toygun-Serbest doğru söylemiş, birde durumunuza uygun cevaplar verebilmemiz için sürecinizi imzanıza taşırsanız daha iyi olur
-
@Toygun-Serbest, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri
@aysegul Öncelikle yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim Ayşegül hanım.Sağlık kontrolüne gitmemem herhangi bir sorun teşkil eder mi?Bir kaç arkadaşta evrak mailini geç göndermemi söylemiş ama açıkçası süreci sıkıntıya sokar diye çekiniyorum.
Evraklari gec de gonderebilirsiniz; ama ben yerinizde olsaydim sayin @aysegul 'un belirttigi sekilde yapardim.
Tum belgeleri goturun ama saglik raporunu goturmeyin, eksik evrak durumunda beklemek bir problem degil. Hatta konsolos gorevlisine de soyleyebilirsiniz, saglik raporunu 3-4 ay sonra gondermek istiyorum, okul durumundan dolayi ancak yazin girebilirim diye; anlayis gostereceklerine eminim. Daha sonra ikinci kez gorusmeye gitmenize gerek yok, eksik belge olan saglik raporunu alip gondermeniz yeterli olur.
-
@Melih-Aktas, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri
Benim kiz kardesim de ayni sikinti var. Ancak ben evrak geç gönderimi vs. gibi risklere kesinlikle girmezdim.
durum biraz dosya numaraniza bagli. Kucuk numaralari dosyalar cok rahat geciktirebilecekken, ayni durum yuksek numaralar icin gecerli degil maalesef.
-
@crazycells yardımızinız için teşekkür ederim.Peki randevu alıp mı gitmemeliyim yoksa hiç almamalı mıyım?
-
@Toygun-Serbest, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri
@crazycells yardımızinız için teşekkür ederim.Peki randevu alıp mı gitmemeliyim yoksa hiç almamalı mıyım?
saglik randevusu degil mi?
tabii ki almayin :) bosuna yer doldurmus olursunuz. Size uyari emaili gelebilir, onu gormezden gelin. Mulakat sirasinda konsolosla konusup anlasirsiniz.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
18
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum