Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2020 Mulakat Deneyimleri

• @Melih-Aktas, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri

Benim kiz kardesim de ayni sikinti var. Ancak ben evrak geç gönderimi vs. gibi risklere kesinlikle girmezdim.

durum biraz dosya numaraniza bagli. Kucuk numaralari dosyalar cok rahat geciktirebilecekken, ayni durum yuksek numaralar icin gecerli degil maalesef.

• @crazycells yardımızinız için teşekkür ederim.Peki randevu alıp mı gitmemeliyim yoksa hiç almamalı mıyım?

• @Toygun-Serbest, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri

@crazycells yardımızinız için teşekkür ederim.Peki randevu alıp mı gitmemeliyim yoksa hiç almamalı mıyım?

saglik randevusu degil mi?

tabii ki almayin :) bosuna yer doldurmus olursunuz. Size uyari emaili gelebilir, onu gormezden gelin. Mulakat sirasinda konsolosla konusup anlasirsiniz.

• @crazycells Teşekkür ederim 😊 bugüne kadar hep sıkıntı çıkar diye temkinli yaklaşıyordum ama siz tavsiye edince içim rahatladı.Çok sağolun

• Yaşadığımız bir deneyimi aktarmak istiyorum. Dün evrak maili aldım ve akşamı evrakları gönderdim saat 23.00 tr saati ile. Otomatik ulaştı maili gelmedi. @uarman da aynı sorunu yaşamıştı ve kcc ye mail attı sorunla ilgili ardından tekrar evrak gönderin maili aldı ve gönderdi ardından ulaştı mailini aldı. Bende bugün kcc nin mesaiye başladığı saatte evrak larımı tekrar gönderdim ve ulaştı maili hemen geldi. Evraklarını gönderdikten sonra otomatik mail almayan kcc mesai saatlerinde evraklarını tekrar gönderebilir.

• @phozz ben de 23.00 civari yollayip otomatik mail almamistim.. ertesi gun calisma saatleri icinde yollayip aldim neyle ilgili bilemiyorum. Problemi sormak icin mail yolladigimda tekrar belgeleri gondermem gerektigini iceren otomatik bir mail daha aldim arkadaslar..

• @phozz deneyiminizi aktardığınız için teşekkür ederim

• Selamlar,

Hesap ektresinde dolar cinsinden tutar göstermek zorundamiyiz? Turk Lirası olmaz mi?

• @erkcet Olur

• Selam arkadaşlar. Case numberım 3xx. Ben sürecin başındayken ekim başı gibi mülakata girerim diye düşünüyordum ancak evrakları geç yolladığım için büyük ihtimal kasımın ortalarında mülakata gireceğim. Ekimde vizeyi almış olsaydım pasaportumun bitmesine yaklaşık 9 ay kalmış olacaktı. Ben de süresi azalmış olan pasaportumu yenilettim. Dolayısıyla pasaport numaram geçerlilik süresi verildiği yer ve tarih de değişti. Sizce en kısa sürede KCC ye durumu anlatmalı mıyım yoksa mülakat mailini mi beklemeliyim düzeltmeler için? Ds 260 ı tekrar açtırırlarsa mülâkat tarihi daha da ertelenir mi?

• ⭐⭐

babam dv 2109 kazananlarından Case number 2400, önce gitmem etmem dedi, mayıs 2019 tarihinde ds 260 yolladık haziranda evrak yolladım, evrak gitmemiş temmuz yedide bidaha yolladım , eylüle görüsme tarihi aldık. Case number düşük olursa geç davransanız bile işi halledersiniz ama ben olsam riske katiyen girmem ocak subata kadar oyalanırım sonra kolları sıvardım

• @koç, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri

Selam arkadaşlar. Case numberım 3xx. Ben sürecin başındayken ekim başı gibi mülakata girerim diye düşünüyordum ancak evrakları geç yolladığım için büyük ihtimal kasımın ortalarında mülakata gireceğim. Ekimde vizeyi almış olsaydım pasaportumun bitmesine yaklaşık 9 ay kalmış olacaktı. Ben de süresi azalmış olan pasaportumu yenilettim. Dolayısıyla pasaport numaram geçerlilik süresi verildiği yer ve tarih de değişti. Sizce en kısa sürede KCC ye durumu anlatmalı mıyım yoksa mülakat mailini mi beklemeliyim düzeltmeler için? Ds 260 ı tekrar açtırırlarsa mülâkat tarihi daha da ertelenir mi?

Mulakat tarihiniz aciklandiktan sonra yapabilirsiniz degisikligi.

• Mülakat öncesi 26 yaşından küçükler için askerlikle alakalı bi belge doldurmamız gerekiyordu onu nerden bulabilirim?
    Bu belgeyi mülakat öncesi yazdırıp doldurmam mı gerekli?
    Yoksa konsoloslukta bulabilir, o aşamada doldurabilirmiyim?

• @Muhtaradana, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri

Mülakat öncesi 26 yaşından küçükler için askerlikle alakalı bi belge doldurmamız gerekiyordu onu nerden bulabilirim?
    Bu belgeyi mülakat öncesi yazdırıp doldurmam mı gerekli?
    Yoksa konsoloslukta bulabilir, o aşamada doldurabilirmiyim?

Suradan ulasabilirsiniz:
    https://ceac.state.gov/IVAPP/IVApp/esign/DS-1810.pdf

Yalniz bu belge 26 yasindan kucukler icin degil; 18-25 yas arasindaki erkekler icin, bilginize. 18 yas alti icin imzalanmasina gerek yok, ama tabii ki yine de 18'i gecince oglunuz SSS'ye kayit olmali.

https://yesilkartforum.com/forum/topic/157/amerika-da-askerlik-kaydi-selective-service-system

• Aıs kaydının çıktısını nasıl alıyoruz, en sonda çıktı alacak bir sayfa mı çıkıyor?

• Merhaba arkadaşlar, yakın tarihte mülakata girecekler için bir bilgi paylaşmak istedim

Şimdi bu mülakata götüreceğiniz belgeleri barkod veya belge bilgileri ile doğrulayıp kontrol ettiniz mi?
    Çünkü bir ihtimal belirli süresi olduğundan, bir ihtimal KCC ye gönderdiğiniz belgelerden sonra yenisini aldığınızdan eski belgeniz doğrulanamıyor, sistem hata veriyor

Bu belgeleri KCC veya Ankara konsolosluğu aşağıda anlatacağım sistem üzerinden yada benzerinden kontrol ediyor

Eğer sizin mülakat aşamasında verdiğiniz belgeyi karekod veya belge bilgileri ile doğrulayamazsa sizi AP ye bırakıp, yenilerini talep edebilir

Bunu biz nerden biliyoruz, aynısını maalesef 2019 talihlilerinden yeşilkartforum kullanıcı adı @ONROZR nin başına geldi, kendisinin eski iletilerini inceleyebilirsiniz

Bu olaydan kaçınmak için belgelerizi e-devlet barkodlu belge doğrulama uygulaması ile kontrol edebilirsiniz , evet KCC bizden evrak talep e-mailin de söylediği, forumda da mülakat deneyimlerinin ilk iletisinde bahsedildiği, KCC ye hangi belgeyi sunduysanız onu mülakatta götürmenizi istiyor ama doğrulanmayan bir belge sorun oluşturma ihtimali var

Bir sebeble evrakları tekrardan e-devletten çıkartıp, yeni evraklarla gidiyorsanız, yada herhangi bir sebeple tekrar sorgulama yaptıysanız eski belge geçersiz olmuş olabilir
    Bunun için

Playstore veya app store dan
    E-devlet barkodlu belge doğrulama uygulamasını indirip, mülakatta sunacağınız belgeyi barkod veya belge bilgileri ile kontrol edebilirsiniz

Siz hertürlü eğer yenisini çıkartmışsanız, KCC ye gönderdiğiniz belgenin de çıktısını alarak mülakata gidebilirsiniz.
    Uygulama bu
    20190928_145954.jpg

İçeriğinde iki farklı doğrulama seçeneği var
    20190928_150013.jpg

• Eğer KCC ye gönderdiğiniz belgelerin çıktısıyla gidecekseniz, yine bu belgelerin doğruluğunu kontrol edin,eğer hata alırsanız yenilerini çıkartabilirsiniz ama yenisini çıkartıp çıkartmamak size kalmış, ben yenisini çıkartın diye tavsiye veremem

Çünkü bu belgeler mülakattan sonra birdaha KCC tarafından mı yoksa Ankara konsolosluk görevlileri tarafından mı kontrol ediliyor bilemiyorum

Ama mantıken belge doğrulanamıyorsa bir sıkıntı çıkma ihtimali daha büyük gibi geliyor bana

Hangisini doğrulayabiliyorsanız onu verebilirsiniz, KCC ye gönderdiğiniz belgede zaten mülakatta yanınızda olacak

• @Muhtaradana Sana ne kadar teşekkür etsek az. İnanın böyle ince detaylar yüzünden psikolojisi bozulacak çok insan var. Tekrar saolun.

• @Muhtaradana Şöyle bir yol izlenebilir. KCC ye gönderilen belgeleri ve yenilerinin çıktılarını alıp gidebiliriz. Bir tanesi olmazsa, diğerini sunar ve AP ye kalmaktan kurtulma ihtimalimiz olur. Sonuçda çok zor da değil.

• @Muhtaradana Dosya konsolosluğa geçtikten sonra KCC'nin işi bitiyor. O nedenle süresi geçmiş belgelerin güncelini alıp götürmek doğru olur.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

26

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k