[Arşiv] DV2019 Mulakat Deneyimleri
-
Herkese merhaba. Uzun bir bekleyiş sonucunda vizemi almış bulunmaktayım. Bu süreçte beni ve birçok kader arkadaşımı yanlız bırakmadığı için @crazycells ve diğer bütün arkadaşlara teşekkür ediyorum.
İki konuda daha önerilerinizi almak istedim.- Yaklaşık bir yıldır diş teli tedavisi görüyorum ve bir yıl daha görmem gerekiyor. Her ay düzenli şekilde gelemeyeceksem doktorum diş tellerinin çıkarılmasından yana. Yani onca çektiğim acı boşuna ve dişlerim eski haliye dönecek. Bu tedaviye Amerikada devam edilebilirmi? Yaklaşık maliyeti ne olur?
- Amerikada bir Türk arkadaşın iş yerinde iş buldum. Amerikadaki iş veren Türkler hakkında pek iç açıcı şeyler duymadım ama başlangıçta boş kalmaktan iyidir. İlk işe girerken dikkat etmem gereken şeyler nelerdir.
-
@dnzyldrm, içinde söyledi: DV2019 Mulakat Deneyimleri
Merhabalar benim vize bitis tarihi 24 kasim fakat sirketten kasim 21 e kadar izin almam soz konusu degil. Yetisebilirim gibi duruyor fakat bu 24 unun uzerine 3-5 gun daha eklenme sansi var mi?
Maalesef yok, eger Green Card surecini onemsiyorsaniz islemleri son gune birakmamanizi tavsiye ederim.
-
@melevin, içinde söyledi: DV2019 Mulakat Deneyimleri
@crazycells Ali bey inanın çok karışık bir durumda kaldık ne yazık ki, avukatımız Türkiye'ye gitmemesi yönünde çok kararlı. Türkiye'de vizede kesin sıkıntı çıkacağını ve geri ülkeye giremeyeceğini düşünüyor. Eşim iki yıl önce B2 ile geldi, I140 - I485 sürecinde olduğu için burada kalmasında sıkıntı yoktu ve geçici çalışma izni vardı. Ancak B2 süresinin bitişi ve I-140 ( Immigrant Petition for Alien Workers) & I-485 (Application to Register Permanent Residence or Adjust Status) başvurusu arasında süre olduğu için out of status'te olduğunu söyleyerek denial notice'in verildiğini düşünüyoruz. Ancak iş garantisi ile yapılan GC başvurularında bu sürenin 180 gün olduğunu ve bunun bizim için sıkıntı olmayacağını söylediği için, avukat temyize gitmek istiyor. Eğer Türkiye'den GC alamazsak ailecek TR'ye geri dönmek zorunda kalacağız. Avukat, bunun gibi bir durumda sıkıntı olması halinde ABD topraklarında olmanın her zaman için avantaj olduğunu söylüyor. Oğlumla ben Ankara'da idari işleme kalmadık-sorunsuz vizemizi aldık. Bir de bu süreçte ABD'de bulunduğu süre hep başvuru süreçlerinden olduğu için buradan alınan bir sabıka kaydı koymamıştık evrakların arasına ama daha önce konsolosluğa gönderdiğimiz evraklar onaylandı bir sıkıntı çıkmadı-sizce görüşmede bu sıkıntı olur mu?Çok uzun oldu kusura bakmayın lütfen..
I-485 basvurusunu, out-of-status iken baslatmis olamaz, I-140'larda buna izin vermiyorlar. O durumda 3 yil ban ya da 10 yil ban almayacaktir ABD'den cikarken... (Avukat acaba bundan mi korkuyor? Cunku tam olarak neden korktugunu anlayamadim...)
Eger esiniz gocmen olmayan vize alacak olsaydi Ankara'da, o durumda avukatin dedigi gibi sorun cikardi, ama zaten gocmen vize alacak, o nedenle ABD'de yasama istegi ve yaptigi Green Card basvurulari bir problem teskil etmiyor.
Avukat, Ankara ABD Konsoloslugu'nu tanimiyor, o nedenle dediginiz sekilde yonlendiriyor sanirim. Biz tanidigimizdan daha rahat yonlendirebiliyoruz forumda. Ben yerinizde olsaydim zaten ilk I-140 basvurusunu bile yarida birakip gorusmeye katilirdim, ama su durumda da ilk firsatta Ankara'ya gelir gocmen vizemi alirdim.
Eger esiniz ABD'den cikmaya kesinlikle karsiysa, o durumda size tavsiyem su olur... biraz daha masrafli olacak ve uzun surecek ama herkesi memnun edebilecek bir plan, siz ABD'ye girin ve F2A surecini baslatin, ben esinizin vizelerini ve aldiklari I-94'leri bilmiyorum, o nedenle net soyleyemem ama avukata bir sorun, F2A basvurusunda I-485 basvurusunu yapacak bir statude miymis esiniz?
-
@HLS, içinde söyledi: DV2019 Mulakat Deneyimleri
Herkese merhaba. Uzun bir bekleyiş sonucunda vizemi almış bulunmaktayım. Bu süreçte beni ve birçok kader arkadaşımı yanlız bırakmadığı için @crazycells ve diğer bütün arkadaşlara teşekkür ediyorum.
İki konuda daha önerilerinizi almak istedim.- Yaklaşık bir yıldır diş teli tedavisi görüyorum ve bir yıl daha görmem gerekiyor. Her ay düzenli şekilde gelemeyeceksem doktorum diş tellerinin çıkarılmasından yana. Yani onca çektiğim acı boşuna ve dişlerim eski haliye dönecek. Bu tedaviye Amerikada devam edilebilirmi? Yaklaşık maliyeti ne olur?
- Amerikada bir Türk arkadaşın iş yerinde iş buldum. Amerikadaki iş veren Türkler hakkında pek iç açıcı şeyler duymadım ama başlangıçta boş kalmaktan iyidir. İlk işe girerken dikkat etmem gereken şeyler nelerdir.
-
Hic dusunmeyin bence, en az 4-5 bin dolara mal olur size, bu da eger sansliysaniz...
-
Bunun icin diger GC tecrube konularini inceleyin isterseniz, sonucta ben size "X yerinde calisin, Y yerinde calismayin" diye bir yonlendirme yapamam. Buna sizin karar vermeniz lazim.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/90/amerika-da-green-cardla-yaşayanların-tecrübeleri
-
@crazycells ali bey neyi hiç düşünmeyeyim? Tam anlayamadım.
-
@HLS, içinde söyledi: DV2019 Mulakat Deneyimleri
@crazycells ali bey neyi hiç düşünmeyeyim? Tam anlayamadım.
ABD'de ortodonti tedavilerini genelde sigortalar karsilamiyor, o nedenle her seyi cebinizden odemek durumunda kaliyorsunuz ve islemler cok pahali. O nedenle eger son asamasindaysaniz plastik kaliplara gecip Turkiye'deki islemleri bitirip, ABD'de kaliplari kullanmaya devam edebilirsiniz.
-
@crazycells teşekkürler öneriniz için...
-
Merhaba, eksik evraklar persembe gunu konsolosluga ulasti. Fakat hala geri donus olmadi. Bu noktada ne yapabilirim ? KCC mesaj attim, Ankara konsolosluguna mesaj atilmasinı söyledi. Ankara konsoloslugu mail e geri donmedi. Ayın sonuna az kaldı. Bu durumda kalan var mı ? Ek bir şey yapılabilir mi ?
-
@mrjohn, içinde söyledi: DV2019 Mulakat Deneyimleri
Merhaba, eksik evraklar persembe gunu konsolosluga ulasti. Fakat hala geri donus olmadi. Bu noktada ne yapabilirim ? KCC mesaj attim, Ankara konsolosluguna mesaj atilmasinı söyledi. Ankara konsoloslugu mail e geri donmedi. Ayın sonuna az kaldı. Bu durumda kalan var mı ? Ek bir şey yapılabilir mi ?
Henuz yeni iki is gunu olmus, biraz sure vermelisiniz.
-
SON KONTROLLER!
Arkadaşlar merhaba, 2019 GreenCard tahlihlisi olarak kısmetse 17 Ekim'de Amerika maceramız başlayacak. Çıkış yapmadan önce (kendimce birçok kez kontrol ettiğim) konularla ilgili, unuttuğum bir konu var mıdır sizden de bilgi almak isterim.
- Vizemiz ok,
- Uçak biletlerimizi aldık,
- Evcil hayvanımızda bizle gelecek (Tarım bakanlığından yazı da alacağım)
- Sarı zarflarımız yanımızda,
- Sağlık raporu (aşı belgeleri) yanımızda, ayrıca kopyalayarak çoğalttık,
- USCIS'den kişi başı 230 USD'yi de ödedik,
- Gideceğimiz yerde otel rezervasyonları ok, sadece henüz araba kiralama yapmadık (aklımızda o konuda)
- Belirli bir miktar yanımıza nakit alacağız, diğerini bankada bırakacağız (TEB üzerinden transfer etmeyi düşünüyoruz)
Ne dersiniz, atladığımız, muhakkak çıkmadan önce yapmamız gereken başka konular var mıdır acaba? Selamlarımla
-
@tractor12 yurtdışı çıkış harç parası kavgasına hazırlanma

-
sen 10 dolar bağış mı yaptın

-
@ayvalik10 :))))))
-
@tractor12, içinde söyledi: DV2019 Mulakat Deneyimleri
SON KONTROLLER!
Arkadaşlar merhaba, 2019 GreenCard tahlihlisi olarak kısmetse 17 Ekim'de Amerika maceramız başlayacak. Çıkış yapmadan önce (kendimce birçok kez kontrol ettiğim) konularla ilgili, unuttuğum bir konu var mıdır sizden de bilgi almak isterim.
- Vizemiz ok,
- Uçak biletlerimizi aldık,
- Evcil hayvanımızda bizle gelecek (Tarım bakanlığından yazı da alacağım)
- Sarı zarflarımız yanımızda,
- Sağlık raporu (aşı belgeleri) yanımızda, ayrıca kopyalayarak çoğalttık,
- USCIS'den kişi başı 230 USD'yi de ödedik,
- Gideceğimiz yerde otel rezervasyonları ok, sadece henüz araba kiralama yapmadık (aklımızda o konuda)
- Belirli bir miktar yanımıza nakit alacağız, diğerini bankada bırakacağız (TEB üzerinden transfer etmeyi düşünüyoruz)
Ne dersiniz, atladığımız, muhakkak çıkmadan önce yapmamız gereken başka konular var mıdır acaba? Selamlarımla
yanlis konudasiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/329/abd-ye-gitmeden-once-ve-gittikten-sonra-yapilacaklar
-
Merhaba, 15 Eylul'de KCC ye istedigi belgeleri gonderdim. Bugun ise boyle bir e-mail aldim. Bir sonraki adim olarak ne yapmam gerekiyor?
Records indicate you have submitted a complete and valid DS-260 application for each family member, and you have provided all required documentation to the Kentucky Consular Center.
Interviews are scheduled numerically based on case numbers that have completed processing. Interviews for the DV 2020 program will begin in October 2019 and conclude on September 30, 2020. Please refer to the visa bulletin at www.travel.state.gov to locate the current numbers being processed. This bulletin is updated after the 15th day of each month. Once an interview date has been scheduled, you will receive notification via email to check http://www.dvlottery.state.gov.
Dosya Numarasi: 2020EU1XXX
DS-260 Gonderimi: 03/08/2019
KCC Evrak Istegi: 15/09/2019
KCC Evrak Onayi: 17/09/2019
Vize Mulakati: gg/aa/yyyy
Vize Onayi: gg/aa/yyyy
Pasaport Teslimi: gg/aa/yyyy
ABD Ilk Giris: -
@Yunus-Emre-Seğmen
Ay sonuna doğru, Kasım ayı mülakat tarihi için size bir email daha gelecek şimdi sadece bekleyin ve mülakata hazırlanın
Bu arada yanlış yere yazıyorsunuz, 2020 mülakat deneyimlerinde sorularınızı sormanız lazım
DV2020 Mulakat Deneyimleri https://yesilkartforum.com/forum/post/58688 -
Merhaba. Visa Bulletin'da C yani "current" ne anlama geliyor? Bilen var mı acaba?
-
Merhaba. Visa Bulletin'da C yani "current" ne anlama geliyor? Bilen var mı acaba?
-
@somebody o bölgede çekilişte hak kazanan herkesin vize görüşmesine gideceği anlamına geliyor
-
Arkadaşlar merhaba 30 Eylül e kadar vize alınca sağlık raporunun son tarihine kadar giriş hakkımız vardi değil mi. Yani 30 Eylül öncesi vizemi almışsam sağlık raporunun suresi geçmemiş olmak şartıyla 30 Eylül sonrası ABD ye giriş yapabilirim. Doğru mu
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
26
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum

Vize Bulteni - Aktif(Current) Olan ve Mulakat Tarihi Verilecek Dosya(Case) Numaralari

Sağlamlıq: Viza görüşünüzə xüsusi olaraq təyin olunmuş həkimdən tibbi yoxlanışlar haqqında arayış da aparmalı olacaqsınız. Bu arayışı viza görüşünə daxil olacaq hər bir kəs təqdim etməlidir.