T.C. Konsolosluğunda Adres Beyanı yapmak
-
Merhaba arkadaşlar, ben de kısmetse uzun bir süre Yüksek Lisans öğrenci olarak Abd'ye geleceğim. Bu formu doldururken Türkiye'de bulunan diğer adres bilgilerine Türkiye'de ki ev adresmi yazacağım galiba tam anlamadım. Bi de aynı adreste bulunan kişiye de ABD'de kalacağım adresteki beraber kalacağım kişilerin kimlik numaralarını yazacağım galiba.Yardımcı olabilirseniz memnun olurum.
-
Aklıma takıldı beyanda bulunmazsak ne olur ?
-
@faber, içinde söyledi: T.C. Konsoloslugu'nda Adres Beyani yapmak
Aklıma takıldı beyanda bulunmazsak ne olur ?
Bu konunun ilk mesajinda ceza miktarlari yaziyor: https://yesilkartforum.com/forum/post/9355
-
Merhaba,
Adres beyanı için 4 ay kadar geciktik. Açıkçası çok sorun olacağını düşünmemiştim. Daha önce yaşadığım ülkelerde hiç adres beyanında bulunmadım.Neyse konumuza dönelim, yarın konsolosluğa gidip bildirim yapacağım. Gecikmeden dolayı para cezası dışında bir sorun yaşar mıyım?
-
@ozancanan, içinde söyledi: T.C. Konsoloslugu'nda Adres Beyani yapmak
Merhaba,
Adres beyanı için 4 ay kadar geciktik. Açıkçası çok sorun olacağını düşünmemiştim. Daha önce yaşadığım ülkelerde hiç adres beyanında bulunmadım.Neyse konumuza dönelim, yarın konsolosluğa gidip bildirim yapacağım. Gecikmeden dolayı para cezası dışında bir sorun yaşar mıyım?
Yok sadece para cezası 8-10 dolar birşey eğer çocuk felan varsa gitmişken nufüs kayıt örneğide alın inglizce işinize yarıyacak. Kimlik çıkartmak için
-
@crazycells Adres beyanını Türkiyede iken Nüfus Müdürlüğüne yapmıştım. Ancak 1 . adres Türkiye Diğer Adres Miami olarak kayıtlı. E devletten ikametgah belgesi olarak yaptığımda bu şekilde 2 si de gözüküyor. Benim bir beyan daha yapmam lazım mı. Başka bir değişle 1. ile 2. yi yer değiştirmem lazım mı. Gerekiyorsa Konsolosluğa gidip halledebiliyor muyuz. Durum belli olmadığı için yapmamıştım. 20 iş günü geçirmeden yapmak lazım.
-
@redsat2000, içinde söyledi: T.C. Konsoloslugu'nda Adres Beyani yapmak
@crazycells Adres beyanını Türkiyede iken Nüfus Müdürlüğüne yapmıştım. Ancak 1 . adres Türkiye Diğer Adres Miami olarak kayıtlı. E devletten ikametgah belgesi olarak yaptığımda bu şekilde 2 si de gözüküyor. Benim bir beyan daha yapmam lazım mı. Başka bir değişle 1. ile 2. yi yer değiştirmem lazım mı. Gerekiyorsa Konsolosluğa gidip halledebiliyor muyuz. Durum belli olmadığı için yapmamıştım. 20 iş günü geçirmeden yapmak lazım.
Eger artik kalici adresiniz Miami olduysa, o durumda degisiklik yapmanizi tavsiye ederim. Konsolosluga gidip adres degisikligini yapabilirsiniz.
-
@crazycells Miami de adresimi sabitlenmedi. Ancak Şimdilik resmi bildirimleri Palm Beach olarak yapıyorum. USA da kalışım uzayacağı için en azından adres bildirimi yapmak istedim. Miamideki adres fikslenince tekrar Konsolosluğa bildiririm .
-
@ozancanan, içinde söyledi: T.C. Konsoloslugu'nda Adres Beyani yapmak
Merhaba,
Geçen hafta gidip bildirimi yaptım. Görevli hangi tarihi bildirmek istediğimi sordu. Nisan'da geldiğimi ama geç kaldığımı söyledim. İstersen geçen ay olarak bildirelim, ceza ödeme dedi. 15 gün öncesinde bir tarihi seçip bildirimi yaptım.
-
@crazycells suan Amerika dayız adres değişikliği sadece konsolosluk ta mı oluyor online yapabilirmiyiz bulunduğum yer Orlando burada konsolosluk varmı acaba başkanım
-
@yilmaz, içinde söyledi: T.C. Konsoloslugu'nda Adres Beyani yapmak
@crazycells suan Amerika dayız adres değişikliği sadece konsolosluk ta mı oluyor online yapabilirmiyiz bulunduğum yer Orlando burada konsolosluk varmı acaba başkanım
Size en yakini Miami Konsoloslugu, sanirim artik posta ile adres degisikligini kaldirmislar. Daha once foruma bu sekilde aktarilmisti. Yani konsolosluga gidip degistirmeniz gerekecek gibi, isterseniz Miami Konsoloslugu icin bilgileri kendi sitesinden kontrol edin:
-
Yeni kimlik kartını kart okuyucu ile kullanarak e-devlet üzerinden yurtdışı adresi beyan edilebiliyor mu?
-
Miami Baş Konsoluğunun facebook tan yayınladığı yeni mesaja göre posta ile adres değişikliği uygulaması tekrar başlamıştır. 10. Eylül 2019
-
Miami Baş Konsoluğunun facebook tan yayınladığı yeni mesaja göre posta ile adres değişikliği uygulaması tekrar başlamıştır. 10. Eylül 2019
Bilgilendirme icin tesekkurler. Ben zaten neden uygulanmadigini anlayamadim, ABD'de posta islemleri oldukca etkili, insanlari bu islem icin konsolosluga gitmeye mahkum etmek cok da mantikli degil.
-
Dogrudur, asagidaki emailde ayrica yollandi bugun, paylasmis olayim.
Yerinde bir karar olmus. Aksi halde yeni adresimi beyan etmek icin hic ugrasmayacaktim. Sacma sapan uygulamalari okyanus otesinde olsakta uygulamaya devam ediyoruz.
Artik posta ile guncellerim (ki bence bu devirde online olmali)5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanunu'nda yapılan değişiklikler nedeniyle, Vatandaşlarımızca yapılması zorunlu adres beyanı işlemi, bir süredir posta yerine sadece şahsen veya güvenli elektronik imza ile alınabilmekteydi.
Vatandaşlarımızın vaki değişiklikle ilgili haklı talepleri doğrultusunda, adres beyanlarının, şahsi başvuru ve elektronik imza yöntemlerine ek olarak, tekrar posta ile de alınmasına başlanmıştır.
Saygılarımızla duyurulur.
T.C. Miami Başkonsolosluğu -
@FreeWoRLD bana tebliğ maili dün geldi. İş güçten daha bilgisayarımı yeni açabildim. Malum USA non stop tempo.
-
@redsat2000 Dogrudur sn @redsat2000 Kolayliklar dilerim islerinizde.
-
@crazycells merhabalar,
Adres değişikliği için e-devlet üzerinden e-imza ile adres değiştirebiliyorduk ancak "Yurtdışı adres beyanı bu hizmet ile yapılamamaktadır. " ifadesi yer alıyor.
Los Angeles konsolosluğuna bağlıyız orada da şahsen başvuru diyor. Los Angeles a çok uzaktayız. Adres beyanı yapmanın kolay başka bir yolu yok mu? LA posta ile başvuru kabul etmiyor sanırım. Konsolosluktan uzak şehirlerde yaşayan arkadaşlar nasıl bir yol izlediler acaba? E-imza ile adres beyanı yapabilen var mı? -
@ashley merhaba, Los Angeles Başkonsolosluğu da posta ile beyanı kabul etmeye başladı. Resmi duyurusu burada.
http://losangeles.bk.mfa.gov.tr/Mission/ShowAnnouncement/361301
-
@Sefa çok teşekkür ederim. İyi oldu bunu öğrendiğim.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
35
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.9k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum