Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti

Sabitlendi Yolculuk
2.8k 432 363.5k 361

• no Show ifadedsi otelcilikte de kullanılan bir terimdir. kredi kartı yada nakit olarak odediginiz bir hizmeti haber vermeden kullanmaz , rezervasyonu iptal etmez ya da ileri bir tarihe atmaz iseniz bilet fiyatını geri almazsınız ayrıca ceza uygulanabilir. TK ile konuşup daha net bilgi alabilirsiniz.

• @cnpist, içinde söyledi: Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti

no Show ifadedsi otelcilikte de kullanılan bir terimdir. kredi kartı yada nakit olarak odediginiz bir hizmeti haber vermeden kullanmaz , rezervasyonu iptal etmez ya da ileri bir tarihe atmaz iseniz bilet fiyatını geri almazsınız ayrıca ceza uygulanabilir. TK ile konuşup daha net bilgi alabilirsiniz.

sonucta biletin parasini oduyor adam ister kullanir isterse kulllanmaz mecbur mu kullanmaya neyin ceza uygulamasi sacmalik.

• o yüzden dedim, bilet aldı iseniz TK ile kousun diye. sartlar ve usuller hakkında en net bilgiyi onlar verecekler.

• No show soyle bir sistem; eger habersiz hizmetin bit kiamini kullanmadigin zaman, havayolu hiztmetin tatamini kullanmayacagini farz ederek hizmeti iptal ediyor. Orneklemek gerekirse, istanbul aktarmali Ankara-NY gidis donus ucusunuz var, dediniz ki ugramayayim gidip istanbuldan binetim direk, ankara-istanbul ucusunuz no show oldugu icin kalan butun biletleriniz iptal olur. Veya iki bagimsiz havayolundan bilet aldiniz ve ilk ayakta rotar oldu ve ikinci ayagi kacirdiniz, no show yuzunden biletiniz iptal olur. Gidis-dinus biletin gidis kismini kullanmadiniz, donus bileti iptal olur. No show durumuna dusmemek icin zaman limitleri icinde havayoluna basvurmak gerekli, basvurunca da bilet kosullarinda yazan ceza miktarlari devreye girer. Parasini odedim ister kullanirim ister kullanmam demek bir tercih ama havayollari bu tur suistimalleri takip edip kara listeler hazirliyor. Boyle bir listeye girerseniz ucaga kabul edilmeme riski var.

• İstanbul'dan Almanya Veya Fransa aktarmalı uçuşta transit vize isterler mi?

• @sigmoidalmammal, içinde söyledi: Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti

No show soyle bir sistem; eger habersiz hizmetin bit kiamini kullanmadigin zaman, havayolu hiztmetin tatamini kullanmayacagini farz ederek hizmeti iptal ediyor. Orneklemek gerekirse, istanbul aktarmali Ankara-NY gidis donus ucusunuz var, dediniz ki ugramayayim gidip istanbuldan binetim direk, ankara-istanbul ucusunuz no show oldugu icin kalan butun biletleriniz iptal olur. Veya iki bagimsiz havayolundan bilet aldiniz ve ilk ayakta rotar oldu ve ikinci ayagi kacirdiniz, no show yuzunden biletiniz iptal olur. Gidis-dinus biletin gidis kismini kullanmadiniz, donus bileti iptal olur. No show durumuna dusmemek icin zaman limitleri icinde havayoluna basvurmak gerekli, basvurunca da bilet kosullarinda yazan ceza miktarlari devreye girer. Parasini odedim ister kullanirim ister kullanmam demek bir tercih ama havayollari bu tur suistimalleri takip edip kara listeler hazirliyor. Boyle bir listeye girerseniz ucaga kabul edilmeme riski var.

ornegin soyle bir durumda sorun oluyor mu tr den abd ye gidis donus aldik gittik abd ye fakat donusu aldigimiz tarihte donmedik sadece ucuz olsun diye aldik gidis donus belki 1 sene sonra belki 2 sene sonra doncez illa aldigimiz tarihte donmek zorundamiyiz ?

• @KingTricky, içinde söyledi: Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti

İstanbul'dan Almanya Veya Fransa aktarmalı uçuşta transit vize isterler mi?

ABD vizesi varsa ve havalimanini terketmeyecekseniz Almanya veya Fransa'nin transit vize istememesi lazim.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

• @ayvalik10, içinde söyledi: Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti

http://finans.mynet.com/haber/detay/ekonomi/thy-den-kuzey-avrupa-kampanyasi/321741/

bitmeden hemen alın aktarmalı amerikaya

İstanbul

Londra

164 USD

Edinburgh

269 USD

Stockholm

199 USD

Helsinki

219 USD

Dublin

259 USD

Manchester

219 USD

Oslo

219 USD

Kopenhag

199 USD

Moskova

209 USD

St. Petersburg

279 USD

Riga

199 USD

Tallinn

219 USD

Sochi

289 USD

Rostov

299 USD

Minsk

299 USD

Vilnius

199 USD

amerika yok burda ?

• ⭐⭐

Arkadaslar bir dipnot gecmek isterim. Skyscanner dan ucak biletlerini takıp edıyorum dolar kuruna endeksli sanırım, suan dolar dususte olmasından dolayı , gecen haftaya göre 250 lira daha dusuk.

• @HockeyUmpire2, içinde söyledi: Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti

Arkadaslar bir dipnot gecmek isterim. Skyscanner dan ucak biletlerini takıp edıyorum dolar kuruna endeksli sanırım, suan dolar dususte olmasından dolayı , gecen haftaya göre 250 lira daha dusuk.

bende yaklasik 2-3 haftadir takip ediyorum fiyat hep ayni skyscanner dan :) dolar 85 den 60lara dusmesine ragmen fiyat da degisiklik hic olmadi cerezleri temizliyorum surekli gizli mod da giriyorum telden bakiyorum ama hic oynama yok malesef. kurusu kurusuna ayni olmasi can sikintisi. gunde 10 kere kontrol ediyorum en az ama nafile gece gunduz farkli rakam goremiyorum. Sabitledir mi naptilar anlamadim. :( 21 gun kuralini uygulayacagim bakalim ozamanda ayni fiyatlari mi gorecegim. 21 gun kala daha uygun oluyormus diye bir yazi okumustum pek inanmadim ama zaman var denemekten zarar gelmez. :)

• @vermaynen zaten bu ülkelerden aktarma bakarsanız çok daha uygun çünkü bu ülkelerden şimdiye kadar yüzlerce kişi amerikaya gitti hiçbirinde de transit vize istenmedi.

• @ayvalik10, içinde söyledi: Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti

@vermaynen zaten bu ülkelerden aktarma bakarsanız çok daha uygun çünkü bu ülkelerden şimdiye kadar yüzlerce kişi amerikaya gitti hiçbirinde de transit vize istenmedi.

evet ama hava limaninin icinden cikmamam lazim ve ayni gun ordan da abd ye bilet bulmam lazim. Ugrastirici geldi acikcasi bana ve asagi yukari cok bir fiyat farki goremedim. Yinede tskler ayvalik, :)

• ⭐⭐

@vermaynen transit ucustan bahsedıyorum. ayrı ayrı bılet almıyorsunuz kı. bir bilet alıp aktarma yapıyorsunuz.

@vermaynen transit ucustan bahsedıyorum. ayrı ayrı bılet almıyorsunuz kı. bir bilet alıp aktarma yapıyorsunuz.

evet biliyorum. mynet deki haberdeki kampanyadan bahsediyordum kuzey avrupaya ucus kampanyasi oldugu icin mecburen iki ayri bilet almak gerekiyor diyorum :)

• travelgenio
    butgetair.tr
    tripoki.com
    tripair,
    gotogate,
    tickets.com.tr
    mytrip,
    gate1.tr
    aerobilet,
    travel2be

Skyscanner da bilet taramasi yaptigimizda yukaridaki firmalari cikariyor ve bu yukardaki firmalarin herhangi birinden bilet alaniniz oldu mu acaba gevenilirlik acisindan soruyorum?

• Değerli dostlar,
    JFK'dan NJ'ye gideceğim en uygun yöntem nedir acaba? Şöyle ki, ben eşim bir de ufaklık var. Bu yüzden araç ile gitmek istiyorum, onca bagaj ile metroda vs yollarda rezalet çekmeyi göze alamıyorum. Juno'dan teklif aldım, fiyatlar $110 civarında, Lyft daha pahalı geldi. NJ gidecek hatta adrese teslim shuttle kullanan var mı daha önce?
    Ne dersiniz, deneyimlerinizi paylaşırsanız makbul geçer,

Çok teşekkürler,
    Cihangir K.

• ⭐⭐

@vermaynen bız skyscanner dan haftasonu bıletleme yapmak ıstedık ticket.com a yonlendırdı, son odeme kısmında sureklı larak hata verdı ve hıc bır kartımızı kabul etmedı. ( bu arada skyscannerda yazan fıyatın ustune alırken 300 tl -1k arası yuksek meblağ cıkıyor, görünen ücret olmuyor). müşteri hizmetlerini aradık yolladıkları lınktende olmayınca aerobilet ten aldık. hıc bır sorun yasamadık.

@vermaynen bız skyscanner dan haftasonu bıletleme yapmak ıstedık ticket.com a yonlendırdı, son odeme kısmında sureklı larak hata verdı ve hıc bır kartımızı kabul etmedı. ( bu arada skyscannerda yazan fıyatın ustune alırken 300 tl -1k arası yuksek meblağ cıkıyor, görünen ücret olmuyor). müşteri hizmetlerini aradık yolladıkları lınktende olmayınca aerobilet ten aldık. hıc bır sorun yasamadık.

Tesekkurler bilgilendirme icin bende skyscanner dan bakiyorum en uygun ucreti her aramam da travelgenio cikartiyor ama guvenemiyorum acikcasi. Aerobilet i bilet fiyatina tekrar bakayim. Bende ucuzabilet.com dan alirim diye dusunuyordum en kotu ihtimal. Thy ile direk ucus gerceklestirmek istiyoruz. Ayrica thy yi tel ile aradim bilet fiyati sordum ve netten kendi sitesine baktim arada 700 lira fark cikardi neden boyle diye sordum sitesinizde su kadar siz bu kadar diyorsunuz biz hizmet bedeli aliyoruz diyor thy calisani netten alirsaniz hizmet bedeli eklenmiyormus. :))) Ayak ustu dolandirmaya calisiyorlar resmen.

Benzer Başlıklar

• Ucakla Sehirlerarasi Seyahat

Yolculuk
    1
    0 Oy
    1 İleti
    88 Bakış
    Büşra ŞahinB
    Amerika’ya vize ile giriş yapmıştım 2.5 yıl önce. Texasdayim. Su anda iltica sürecindeyim, 2.5 ay once başvurdum. Oncelikle hard copy ile basvurdum fakat receipim hala elime ulasmadi. Ardindan online basvuru gerceklestirdim. Elimde online başvuru receipt var. Mart ayında iki kez vegasa gidip geleceğim. Şu anda bazı efsaneler var sakın havalimanına gitmeyin suçlu olmasanız bile göz altına alınırsınız ICE’ ler her gün kişi toplamakla görevlendirildi vs gibi. Bu konu hakkinda bilgisi olan var mi? Ne oneririrsiniz biletleri iptal mi etmeliyim yoksa ucabilir miyim? Herhangi bir suca vs de karismadim.
  • 1 Oy
    4 İleti
    219 Bakış
    M
    $100 bin gibi bir parayı hangi akla hizmet yanında nakit taşıyorsun? Ben polis olsam bende ariza çıkartır el koyarım şahsen! bunun ülke ile alakası yok TR içinde nerede olursan ol geçerli. insanlar 20 lira için birbirini boğazlıyor. ilk sorulması gereken bu. ikinci olay ise polisin el koymasından sonra donen dolap. para temiz ise neden tamamı sahibine geri iade edilmiyor da polis departmanına iade ediliyor? valla korkmaya gerek yok yanına al 1000 dolar gerisini bankada bırak. Parası temiz olan adam bankadan şaşmaz zaten. Vergiden algıdan IRS dan kaçırıyorsan o başka !
  • Ucak harici ulasim tercihleri

Yolculuk
    7
    0 Oy
    7 İleti
    282 Bakış
    redsat2000R
    @ayvalik10 Biliyorum Kardeş bende aynı linkten bilet alacağım. Atlantaya uçak var.
  • Turkiye'ye Ucak Bileti Ucretleri

Taşındı Yolculuk
    11
    0 Oy
    11 İleti
    2k Bakış
    S
    Merhabalar bu konuda net bilgiye sahip birisi var mı? 1 sene önce greencard çekilişli ile Amerika'ya geldim ve burada pasaporttun yenilettim çünkü damga damgası basılan pasaportum 1 senesi kalmıştı ve zaten 1 senelik vize başmışlardı bitti şuanda ama bende greencard var ve yeni pasaportum var burada eski pasaportumda yanımda Amerika'dan Türkiye'de Ağustos ve Eylül ayları için ucuz bilet bakıyorum ama hep avrupa üzerinden uçaklar var transit alanı kullanarak uçtuğum uçuşlar için Türkiye vatandaşı olduğum için yine transit vize almam gerekiyor mu? Eğer gerekmiyorsa Turkish Airlines kullanmayıp Avrupa firmaları üzerinden gelmeyi düşünüyorum ucuza getirmek için ve gerekmiyorsa belli bir saat limiti var mı havalimanında bekleme süresi olarak öğrenebilir miyim?
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

43

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k