IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)
-
@Elif-Chavez
Sizin sisteme yüklediğiniz, Anne, baba ve sizin bilgilerinizin olduğu e devletten aldığınız vukuatlı nüfus kayıt örneğimiydi? Kesin bir bilgi değil fakat bu konunun ilk paylaşımlarında böyle bir şey vardı. -
@1702em Hayir degildi, nufus mudurlugunden aldigimiz muhurlu ve cevirisi arkada olan dogum belgesi. Suan e-devletten nufus kayit formu indirdik ama ingilizce degil. Indirdigimiz barkotlu nufus kayit orneginin cevirisi yapilmasi gerek degil mi?
-
Bu ileti silindi! -
@Elif-Chavez ben o aşamaya gelmedim bilemiyecem fakat, bu başlığın ilk postlarında kesin bilgiler yazıyor. E-devletten alınan vükuatlı nüfus kayıt örneğinin yeterli olması gerek. Diğer arkadaşlar hangi belgeyi yüklediler.
-
@Elif-Chavez @1702em henuz mulakatim olmadi, bekliyorum, fakat CEAC sisteminde vukuatli nufus kaydini yukledik. Mulakata da onu goturecegim. Zaten ABD konsolosluk sitesinde Turkiye'ye dair birth certificate olarak bunun kabul edildigi soyleniyor.
-
Bu arada saglik kontrolunde kredi kartimizi kullanabiliyor muyuz? Illaki yanimizda nakit TL ya da dolar mi goturmek lazim?
Tesekkurler -
@xyz siz ceviri yapip mi yolladiniz? NVC evraklari approve etti mi CEACde ?
tesekkurler. -
@sailorwife mülakat da konsolosluğa vize parası verdin mi verdinse ücreti ne kadar yada vize ücretini ne zaman verdin teşekkürler
-
@crazycells merhaba ben 26 ağustos ta IR1 vizemde AP oldum nasıl kontrol edeceğim deniyorum malesef gürmek zor gibi yada yanlış mı yazıyorum hangi bölümlere ne yazmam lazım teşekkürler
-
@Elif-Chavez Doğum belgesi denilen sey Türkiye'de nüfus kayit belgesi olarak geçiyor. CEAC'a bu belgenin hem Türkçe'sini hem de Ingilizce çevirisini yüklemelisiniz. Elcilik görüşmesine giderken Turkce orijinal belgenin yanınızda olmasi yeterli.
-
@xyz Kabul ediyor ben kredi karti ile ödemiştim.
-
@Elif-Chavez hayir direkt vukuatli nufus kaydini yukledik turkce olarak CEAC'a. NVC kabul etti. Mulakata da onu goturecegim. Ingilizce cevirisine gerek oldugunu sanmiyorum. Bizden istenmedi. Zaten gene konsoloslugun sitesinde alinan ulkenin resmi dilinde olan belgelerin cevirisine gerek olmadigi soyleniyor. Kisaca nufus mudurlugunden vukuatli nufus kaydinizi alip yukleyin; bir sorun olmamasi lazim. En azindan bizim tecrubemiz o yonde.
-
@xyz @Elif-Chavez Görüşmede ceviriye gerek yok. Ancak NVC'ye yuklenen belgelerin cevirisinin de eklenmesinde fayda var. Zaten ceviri denen sey 5 dakikalik bir is, online yapan siteler bile var, ucreti de uygun. Yani noter onayli filan bir sey olmasina gerek yok. Bence riske girmeyin, nereden pürüz çıkacağı belli olmuyor. Siteye yukleyin dursun orada.
-
-
@ntosun Tesekkurler' e-devletten cikardigim barkodlu nufus kayit ornegini ve ingilizceye cevirilmis versiyonunu CEAC'A yuklediK. Umarim cok bekletmezler...
-
@xyz Tesekkurler' e-devletten cikardigim barkodlu nufus kayit ornegini ve ingilizceye cevirilmis versiyonunu CEAC'A yukledik. Umarim cok bekletmezler...
-
@Elif-Chavez nufus kayit orneginin ingilizcesini edevlet vermiyor. kendiniz mi cevirdiniz? @ntosun'un tecrubesi ceviri konusunda daha fazla sanirim; o sebeple bilemiyorum. Dedigim gibi biz yuklemedik; ama tedbirli olmaktan zarar gelmez elbette.
financial documents olarak I-864, ona iliskin belgeler W-2 ve digerleri geliri gosteren ekledik. Domicile isi bizim icin karisikti cunku esim Turkiye'deydi. Gittikten sonra oradaki ortak banka hesabimizi ve state ID'sini cikarttirip yukledi fakat tabii kira sozlesmesi ya da tapu, ismine gelmis bir fatura vb. orada yasadigini gosteren seyler daha ideal. Dedigim gibi esim yeni gitti ve is bakiyor. O sebeple ben orada is baktigina dair yazismalari gosterecegim mesela. Domicile biraz spesifik olarak duruma gore ispatlanabilecek bir sey.
-
@ntosun tesekkur ederim. o gunun kurundan ceviriyor degil mi kredi karti kullandigimizda? Abes bir kurdan cevirmiyor?
-
@hüseyin, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)
@crazycells merhaba AP olayını nasıl izleme yapacağız teşekkürler
konsolosluk islemler bitince size email ile ulasiyor, ayrica suradan da kontrol etmeyi deneyebilirsiniz:
-
@sailorwife, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)
@crazycells şimdi pasaportla birlikte bir kapalı dosya gelecekmiş. Onunla ABD ye giriş yapacakmışım ? Doğru mu ?
eger MIV yani modernized immigrant visa alirsaniz, o durumda belgeleriniz online olarak CBP'ye ulastirilacak ve size bir belge verilmeyecek. Ama dediginiz gibi... eger sari zarfi alirsaniz onu acmadan yaninizda goturmelisiniz.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
17
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum