Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@xyz, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

Merhaba tekrar,

Mulakat ertesi pasaportu alacagimiz yeri nereden kaydediyoruz? Surayi buldum: https://ais.usvisa-info.com/en-tr/iv/information/iv_services

Ilk secenek uyuyor sanirim: I have received a Consular interview appointment date from the National Visa Center (NVC), Kentucky Consular Center (KCC), or the Consular Section and I have been instructed to register my appointment on this site.

Ama bana NVC'den gelen emailde buradan randevuzu kaydedin gibi gibi bir yonerge vs. yok. Gene de buradan mi yapacagiz? Aklim karisti biraz.

Cok tesekkurler simdiden.

Evet, burasi... ve secenek de dogru. Mulakat tarihi aldiktan sonra bu kayit islemlerini yapabilirsiniz.

Mulakat tarihi aldiktan sonra konsoloslugun yonergesini takip etmeniz daha dogru olur:

https://tr.usembassy.gov/wp-content/uploads/sites/91/Immigrant-Visa-Instructions-TR.pdf

• @crazycells, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

@xyz, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

Merhaba tekrar,

Mulakat ertesi pasaportu alacagimiz yeri nereden kaydediyoruz? Surayi buldum: https://ais.usvisa-info.com/en-tr/iv/information/iv_services

Ilk secenek uyuyor sanirim: I have received a Consular interview appointment date from the National Visa Center (NVC), Kentucky Consular Center (KCC), or the Consular Section and I have been instructed to register my appointment on this site.

Ama bana NVC'den gelen emailde buradan randevuzu kaydedin gibi gibi bir yonerge vs. yok. Gene de buradan mi yapacagiz? Aklim karisti biraz.

Evet, burasi... ve secenek de dogru. Mulakat tarihi aldiktan sonra bu kayit islemlerini yapabilirsiniz.

Mulakat tarihi aldiktan sonra konsoloslugun yonergesini takip etmeniz daha dogru olur:

https://tr.usembassy.gov/wp-content/uploads/sites/91/Immigrant-Visa-Instructions-TR.pdf

Cok cok tesekkurler.

Evet biraz garip bir durum ama su an esimin oldugu sehre yerlesmeye karar verdik kalici olarak, o sebeple benim doktoramin surdugu kentte zaman kaybetmek istemedik. Onun yerine esim orada is bulur -Turkiye'de idi zira- ben de sonra orada ona katilip is bakarim diye dusunduk. Ama dediginiz gibi bunu hic karistirmam ben. Eger fark edip sorarlarsa da aciklarim artik.

Iki sorum daha olacak izninizle.

1. Bu posta icin PTT subesi secerken "Care of" diye birinin adina verebiliyoruz sanirim ucretine mukabil. e. g. for minor applicants demis ama sanirim bu servisi ben de kullanabilirim degil mi? Tam olarak hangi kentte olacagim belli degil tam mulakat ertesi o sebeple kizkardesimin adini "care of"a yazsam o alabilir pasaportu herhalde sorunsuz?

2. Bu gonderdiginiz pdf dosyasinda gocmen vize ucreti 325 dolardir ve o gun nakit ya da kart ile odemeniz gerekiyor diyor. Yani ben elcilikte bir 325 dolar mi odeyecegim? Bir de USCIS'de greencard icin odeme olacak galiba? Bu ikisi ayri ayri odemeler mi?

Cok tesekkurler tekrar. Surec boyunca birkac kucuk hata yaptigimiz icin cok uzadi isler, ondan boyle artik okudugumu da emin olmak icin bir bir daha soruyorum.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@xyz

1. bu kisim konsoloslugu degil PTT'yi ilgilendiren bir soru :) Size tavsiyem hangi PTT subesini kullanacaksiniz onlari arayip ya da yazili sekilde bilgi alin. Sonra o bilgiye gore hareket edin.

2. Evet, ikisi ayri odemeler.

• @crazycells, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

@xyz

1. bu kisim konsoloslugu degil PTT'yi ilgilendiren bir soru :) Size tavsiyem hangi PTT subesini kullanacaksiniz onlari arayip ya da yazili sekilde bilgi alin. Sonra o bilgiye gore hareket edin.

:)
    Tesekkurler. Konsoloslugun sitesinde -yani usvisa-info'da- pick up location secerken premium service ister misiniz diye bir secenek geldi 36 lira karsiliginda. Orada soyle diyor:

"Enter name of the person who will be signing for the shipment in the 'Care of' field e.g. for applicants who are minors. The courier can deliver documents to an address for an additional upgrade fee.

Enter mobile number if you would like to receive SMS alerts about your document delivery."

O sebeple sanirim bu konsoloslugun sundugu bir opsiyon. Fakat emin de olamadim sadece minor applicant ya da baska bir sebep mi olmasi gerekiyor benzer yoksa herkes bu opsiyonu ucretine mukabil tercih edebilir mi?

Dedigim gibi artik hata yapmamak icin paranoyak oldum gercekten :) Her seyi bilene sormadan is yapmak istemiyorum.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@crazycells, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

@xyz

:)
    Tesekkurler. Konsoloslugun sitesinde -yani usvisa-info'da- pick up location secerken premium service ister misiniz diye bir secenek geldi 36 lira karsiliginda. Orada soyle diyor:

"Enter name of the person who will be signing for the shipment in the 'Care of' field e.g. for applicants who are minors. The courier can deliver documents to an address for an additional upgrade fee.

Enter mobile number if you would like to receive SMS alerts about your document delivery."

O sebeple sanirim bu konsoloslugun sundugu bir opsiyon. Fakat emin de olamadim sadece minor applicant ya da baska bir sebep mi olmasi gerekiyor benzer yoksa herkes bu opsiyonu ucretine mukabil tercih edebilir mi?

Dedigim gibi artik hata yapmamak icin paranoyak oldum gercekten :) Her seyi bilene sormadan is yapmak istemiyorum.

Bu site konsolosluga ait degil, sadece konsolosluklara vize mulakatlari konusunda yardimci olan bir kurum/sirket...

Oradaki cumleye gore dediginizi yapmaniz mumkun, care of kismina alacak kisinin ismini yazmaniz yetmeli.

• cok tesekkurler; gercekten cok yardimci oldunuz. o sitenin de ayri bir sirket oldugunu bilmiyordum. Ogrenmis oldum sayenizde. Cok tesekkurler tekrar.

• Merhaba,

Cok ara vermeden gene aklima dusen birkac seyi sormak istedim :)

Konsolosluk mulakati icin evliligi ispatlayan belgeleri hazirliyorum.

1. Kac tane fotograf koymak gerekir? 15-20 tane gotursem yeterli herhalde?

2. Esimle Turkiye'de beraber yasiyorduk. O Haziran sonu ABD'ye gecti. Su an is basvulari yapiyor ve ailesinin yaninda kaliyor is bulana kadar. Esimin babasi joint sponsor zaten. Ben de ailesinin evinde kalacagimi soyleyecegim ABD'de kalacagim yer olarak. Mulakatima kadar is bulamayabilir. Elimizde bir kira kontrati da olmayacak haliyle. Esimin ailesinden alacagimiz ve bizim orada yasayacagimizi soyleyen bir mektup is gorur mu? Is kismi icin de zaten yeni gittigini ve is baktigini soylerim.

3. Evliligi ispatlayan delil olarak koymayi dusunduklerim: 15-20 fotograf, ABD'de beraber imzaladigimiz kira leaseleri -ABD'de F-1 ile kaliyordum zaten-, son 2 senedir Turkiye'de beraber kaldigimizi gosteren ikimizin de imzasinin oldugu kira kontrati, ABD'den 2 sene evvel ayrilmadan once actirdigimiz ortak banka hesabimiz. Aklima da baska bir sey gelmiyor. Ucak biletleri vs denmis ve bir suru seyahatimiz var beraber ama boardingleri hep atmisiz maalesef. Email falan koyayim mi diyecegim ama cok da ayri kalmadigimiz icin emailler genelde su makaleye baktin mi, su haberi gordun mu seklinde birbirimize attigimiz gundelik seyler; pek romantik bir icerikleri yok :) Ne olabilir acaba baska? Ya da yazdiklarim yeterli olur mu acaba?

Cok tesekkurler tekrar

• ⭐⭐⭐⭐⭐

Merhaba,

Cok ara vermeden gene aklima dusen birkac seyi sormak istedim :)

Konsolosluk mulakati icin evliligi ispatlayan belgeleri hazirliyorum.

1. Kac tane fotograf koymak gerekir? 15-20 tane gotursem yeterli herhalde?

2. Esimle Turkiye'de beraber yasiyorduk. O Haziran sonu ABD'ye gecti. Su an is basvulari yapiyor ve ailesinin yaninda kaliyor is bulana kadar. Esimin babasi joint sponsor zaten. Ben de ailesinin evinde kalacagimi soyleyecegim ABD'de kalacagim yer olarak. Mulakatima kadar is bulamayabilir. Elimizde bir kira kontrati da olmayacak haliyle. Esimin ailesinden alacagimiz ve bizim orada yasayacagimizi soyleyen bir mektup is gorur mu? Is kismi icin de zaten yeni gittigini ve is baktigini soylerim.

3. Evliligi ispatlayan delil olarak koymayi dusunduklerim: 15-20 fotograf, ABD'de beraber imzaladigimiz kira leaseleri -ABD'de F-1 ile kaliyordum zaten-, son 2 senedir Turkiye'de beraber kaldigimizi gosteren ikimizin de imzasinin oldugu kira kontrati, ABD'den 2 sene evvel ayrilmadan once actirdigimiz ortak banka hesabimiz. Aklima da baska bir sey gelmiyor. Ucak biletleri vs denmis ve bir suru seyahatimiz var beraber ama boardingleri hep atmisiz maalesef. Email falan koyayim mi diyecegim ama cok da ayri kalmadigimiz icin emailler genelde su makaleye baktin mi, su haberi gordun mu seklinde birbirimize attigimiz gundelik seyler; pek romantik bir icerikleri yok :) Ne olabilir acaba baska? Ya da yazdiklarim yeterli olur mu acaba?

Cok tesekkurler tekrar

1. Bir siniri yok, bence de yeterli :)

2. Evet, buyuk ihtimal konsolos yeterli bulacaktir bu belgeleri. Zaten maddi olarak sorun cikmamasi icin, esinizin babasinin geliri yeterli.

3. Yazdiklariniz yeterli gibi gorunuyor, dilediginiz kadar ayrinti ekleyebilirsiniz :)

• Cok cok tesekkurler gercekten hem degerli zamaninizi bu kadar ayirma nezaketi gosterdiginiz icin hem de yardiminiz icin. Hakkiniz odenmez.

Ben daha uzmanlik gerektiren bir sey icin kesin gene rahatsiz ederim sizi daha sonra aklima gelen bir soru ile de, simdi daha genel bir soru var herkesin cevaplayabilecegi :) Saglik mulakati icin 1 gece Ankara'da kalmak gerekiyor herhalde. Acaba uygun fiyatli kalacak yer onerisi olan var midir?

Tesekkurler

• ⭐⭐⭐⭐⭐

Cok cok tesekkurler gercekten hem degerli zamaninizi bu kadar ayirma nezaketi gosterdiginiz icin hem de yardiminiz icin. Hakkiniz odenmez.

Ben daha uzmanlik gerektiren bir sey icin kesin gene rahatsiz ederim sizi daha sonra aklima gelen bir soru ile de, simdi daha genel bir soru var herkesin cevaplayabilecegi :) Saglik mulakati icin 1 gece Ankara'da kalmak gerekiyor herhalde. Acaba uygun fiyatli kalacak yer onerisi olan var midir?

Tesekkurler

hayir, kalmaniza gerek yok. Saglik raporunuz online olarak konsolosluga gonderilecek. Doktordan alacaginiz belgeleri mulakat sonrasi gidip de alabilirsiniz, cunku size verecekleri belgeler mulakat icin gerekli olmayacak.

• Merhaba tekrar,

Saglik kontrolunde asi karti olmayan bir yetiskine -yas 31- hangi asilari yapiyorlar bilginiz var midir acaba? Bir ameliyata girecegim medical examination'dan sonra, doktora sormak istiyorum sakincasi var mi diye.

Tesekkurler

• @crazycells İmzamı avukat dan günleri ve başvuruları nasıl yaptığını alıp buradan arkadaşalarla paylaşacağım burada okuduğuma göre konsoloslukta evlilik ve boşanma belgelerinin orjinalleri istiyorlar bende sadece evlilik ve boşanma evraklarının fotokopileri var ankarada konsolosluğa interview girmemde bir sakınca olurmu kapıda yada evrak kontrol de içeriye girerken problem olur mu diğer sorum CEAC DS.260 formu doldurmaklamı ilgili eğer öyleyse yükledik bütün evraklar paket olarak hazırladım sadece hastahane muayane olacağım oda interview den 4 gün önce olacak ankara konsolosluk da 16 ağustosda e mail geldi interview günü istenilen evraklar yanımda getirmem le ilgili kısacası teyit etmek için konsolosluğunu aramam lazım mı yoksa her şey normal mi teşekkürler evlilik ve boşanma evrakları fotokopisi ile interview giren oldumu teşekkürler

• Merhaba,

Gene bir sorum olacak. Joint sponsor, kayinpederim, icin 2018'in tax return belgelerini yuklemistik CEAC'ta. Cunku Ceac'a Mayis'ta yukledigimiz icin IRS'de henuz transcript yoktu. Mulakatta 2018'in tax return belgelerini versem CEAC'a yukledigim kabul olur diye dusunmekle beraber

1. Acaba her ihtimale karsi 2018'in tax transcriptlerini gondermesini soyleyeyim mi elimde olmasi icin?

2. Hatta son 3 yil mi elimde olsun yoksa 2018 yeterli tax transcript icin? Kayinpederim emekli ve pension aliyor onemi varsa.

3. Bu transcriptleri alirsak, online alip ciktisini gonderseler bana -ya da ben pdften ciktisini alsam- yeterli mi yoksa illa mail ile gonderilmesini mi talep etsinler IRS'den?

4. Bu alakasiz biraz ama su an aklima takildi. Kayinpederim bana sponsor olurken, I-864'e de household'a esini yazmisti sadece. Simdi ise esim de onlarla yasiyor. O zaman Turkiye'de idi. Esim zaten adresini ABD adresi yaptigi yeni bir I-864 gonderecek bana NVC oyle yap dedigi icin. Fakat babasinin formunda da esimin household'a girmesi gerekli mi? Bildigim kadariyla dependen sayilmadigi icin gerekli degil ama sormak istedim emin olmak icin.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

Merhaba tekrar,

Saglik kontrolunde asi karti olmayan bir yetiskine -yas 31- hangi asilari yapiyorlar bilginiz var midir acaba? Bir ameliyata girecegim medical examination'dan sonra, doktora sormak istiyorum sakincasi var mi diye.

Tesekkurler

Sunlari olacaksiniz: Td, MMR, Influenza

• Ek olarak Varicella olma ihtimaliniz yuksek.
    • Td yerine Tdap olma ihtimali de var ama cok dusuk bir olasilik, ama siz yine de Tdap de olabileceginizi belirtin doktorunuza.

Gecmis olsun simdiden.

• @hüseyin, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

@crazycells İmzamı avukat dan günleri ve başvuruları nasıl yaptığını alıp buradan arkadaşalarla paylaşacağım burada okuduğuma göre konsoloslukta evlilik ve boşanma belgelerinin orjinalleri istiyorlar bende sadece evlilik ve boşanma evraklarının fotokopileri var ankarada konsolosluğa interview girmemde bir sakınca olurmu kapıda yada evrak kontrol de içeriye girerken problem olur mu diğer sorum CEAC DS.260 formu doldurmaklamı ilgili eğer öyleyse yükledik bütün evraklar paket olarak hazırladım sadece hastahane muayane olacağım oda interview den 4 gün önce olacak ankara konsolosluk da 16 ağustosda e mail geldi interview günü istenilen evraklar yanımda getirmem le ilgili kısacası teyit etmek için konsolosluğunu aramam lazım mı yoksa her şey normal mi teşekkürler evlilik ve boşanma evrakları fotokopisi ile interview giren oldumu teşekkürler

Bir telas yapmadan mulakata girin, konsolos zaten ekstra evrak gerekiyorsa size bildirecek.

Gereken evraklar ABD'den gelecegi icin, bunlar olmadan da islem yapabilir. Eger bu dokumanlarin illaki orijinalleri gerekecekse, o durumda size bunlari tedarik etmeniz icin zaman verecek, yani telas etmenizi gerektiren bir sey olmayacak.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

Merhaba,

Gene bir sorum olacak. Joint sponsor, kayinpederim, icin 2018'in tax return belgelerini yuklemistik CEAC'ta. Cunku Ceac'a Mayis'ta yukledigimiz icin IRS'de henuz transcript yoktu. Mulakatta 2018'in tax return belgelerini versem CEAC'a yukledigim kabul olur diye dusunmekle beraber

1. Acaba her ihtimale karsi 2018'in tax transcriptlerini gondermesini soyleyeyim mi elimde olmasi icin?

2. Hatta son 3 yil mi elimde olsun yoksa 2018 yeterli tax transcript icin? Kayinpederim emekli ve pension aliyor onemi varsa.

3. Bu transcriptleri alirsak, online alip ciktisini gonderseler bana -ya da ben pdften ciktisini alsam- yeterli mi yoksa illa mail ile gonderilmesini mi talep etsinler IRS'den?

4. Bu alakasiz biraz ama su an aklima takildi. Kayinpederim bana sponsor olurken, I-864'e de household'a esini yazmisti sadece. Simdi ise esim de onlarla yasiyor. O zaman Turkiye'de idi. Esim zaten adresini ABD adresi yaptigi yeni bir I-864 gonderecek bana NVC oyle yap dedigi icin. Fakat babasinin formunda da esimin household'a girmesi gerekli mi? Bildigim kadariyla dependen sayilmadigi icin gerekli degil ama sormak istedim emin olmak icin.

Su konuda istenilen belgeler var, bunlardan ne kadarini toplayabilirseniz o kadarini goturun mulakata:
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/255/sponsorluk-islemleri-ve-yapilmasi-gerekenler-i-134-ve-i-864

Eger eksik belge olursa, konsolosluk zaten sizden daha sonra gondermenizi ister.

1. evet, iyi olur.

2. son 3 yil daha iyi olur.

3. online alamiyorsunuz sanirim onlari, posta ile gonderiliyor. ama eger online alabiliyorsaniz email ile gondermesi ve sizin ciktisini almaniz yeterli.

4. hayir, eger vergi bildirimlerinde esinizi dependent olarak katmiyorsa, bu belgelerde de katmasina gerek yok.

Merhaba,

Su konuda istenilen belgeler var, bunlardan ne kadarini toplayabilirseniz o kadarini goturun mulakata:
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/255/sponsorluk-islemleri-ve-yapilmasi-gerekenler-i-134-ve-i-864

Eger eksik belge olursa, konsolosluk zaten sizden daha sonra gondermenizi ister.

1. evet, iyi olur.

2. son 3 yil daha iyi olur.

3. online alamiyorsunuz sanirim onlari, posta ile gonderiliyor. ama eger online alabiliyorsaniz email ile gondermesi ve sizin ciktisini almaniz yeterli.

4. hayir, eger vergi bildirimlerinde esinizi dependent olarak katmiyorsa, bu belgelerde de katmasina gerek yok.

gercekten cok tesekkur ederim iki cevabiniz icin de. Kesin gene baska bir soru da cikacak surec icinde :) Yani insan nasil tesekkur edecegini bilemiyor size bu kadar vaktinizi ve emeginizi veriyorsunuz. Sagolun varolun.

• @crazycells hüseyin 18 Ağu 2019 17:34
    @crazycells CEAC hakkında yazmamışsınz :)) ve konsolosluğu teyit için aramam lazım mı DS-260 form bende mevcut kısacası hastahane kontrol u hariç her şey tamam sadece avukat tarafından CEAC yükleme yapılmış mı bu yapılan işlere göre teşekkürler

• İyi akşamlar, mülakata götürülecek orijinal dosyaları hazırlıyorum ancak eşimin pasaportu kendisinde, yani Amerika'da. Görüşme sırasında sorun olur mu bu durum? Pasaport fotokopisi ve ayrıca doğum belgesinin orijinali elimde mevcut.

• @hüseyin, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

@crazycells hüseyin 18 Ağu 2019 17:34
    @crazycells CEAC hakkında yazmamışsınz :)) ve konsolosluğu teyit için aramam lazım mı DS-260 form bende mevcut kısacası hastahane kontrol u hariç her şey tamam sadece avukat tarafından CEAC yükleme yapılmış mı bu yapılan işlere göre teşekkürler

Eger formlar ve yuklenilen belgeler tam olmasaydi zaten bir mulakat tarihi alamazdiniz, o nedenle su an ne CEAC'taki dosyalarda, ne de DS-260 formunda bir yanlislik oldugunu dusunmek mantikli olmaz.

Benzer Başlıklar

• abd vatandaşı sevgilimin vatandaşlık ispatı

Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler
    2
    0 Oy
    2 İleti
    217 Bakış
    Sezer HanS
    Amerika vatandasligini kanitlayabilir 3 farkli belge var. -- Dogum belgesi (Dogdugu state in "Vital Record"larindan alabilir) -- Gocmenlik yoluyla alinmis "Certificate of Naturalization". (USCIS'e basvurarak yeniden cikartilmasini isteyebilir) -- Amerikan pasaportunun kendisi (Bu elinde yoksa, diger iki maddeden birini tasiyor olmasi gerekiyor tekrardan pasaport cikarttirabilmek icin) SSN numarasi uzerinden vatandasligi sorgulanabiliyor ancak SSN belgesinin kendisi bir vatandaslik kaniti olarak sayilmiyor. -- SSA (Social Security Administration) web sitesinden SSN kartini yenilenmesini isteme hakki var.
  • F1 Vize Süreci (ABD Vatandaşlarının 21 Yaş Üstü Bekar Çocukları)

Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler
    77
    3 Oy
    77 İleti
    4k Bakış
    MomisCanM
    @Metty-Yalcin Selamlar, maalesef bir etkisi olmaz. Benim de babam Amerikan vatandaşı ve benle kardeşlerim de başvurumuzdan 9 ay sonra approve olduk ama bu bir şey değiştirmiyor. Bekarlar için 7-10 yıl, evliler için 10-15 yıl gibi süreler veriliyor. Çok iyi avukatlara başvurduk ama hepsi de durumu deşitiremeyeceğimizi söyledi.
  • 0 Oy
    965 İleti
    66k Bakış
    P
    Merhaba, uzun bekleyis sonucunda dun vizemiz onaylandi. Esim ve benim icin sorunsuz gecen bir mulakat oldu, 5-10 dakika arasiydi galiba. Konsolosluk da kalabalik degildi. Bekleyenlere sabirlar diliyorum.
  • ABD Yolunda Evlilik

Sabitlendi Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler k1 vizesi cr1 vizesi ir1 vizesi evlilik green card
    2k
    3 Oy
    2k İleti
    199k Bakış
    T
    Merhabalar, Şu an F1 statusunde doktora yapıyorum, Amerikali eşimle yakın zaman evlendik, nüfus kayit örneğimde medeni durum bekar olarak geciyor, başvuru paketinde bu belge isteniyor fakat konsoloslukta evliligi tescil ettirip medeni durum güncellenmiş haliyle mi bu belgeyi eklemeliyim yoksa evlilik öncesinde alinan nufus kayit ornegi yeterli olur mu ? Tesekkur ederim.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

44

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k