IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)
-
@Derya1112 Bize 28 Haziran'da dosyalar onaylandi, randevu tarihi bekleyin maili geldi. 22 Temmuz'da randevu mailimiz geldi, 27 Agustos icin gun vermislerdi. Yani onay geldikten sonra 2 ay icinde bitti.
-
@ntosun anladim cok tesekkur ederim cevabiniz icin. umarim cok uzun surmez...
-
@hüseyin, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)
@sailorwife evet mülakat ım normal geçti ama eşim ile 10 yıl yüzyüze konuşamadığım için AP verdiler ama konuştuğum memur ırak lı müslüman dı bana bu idari işlemi normal olduğunu sana e mail atığımız da eğer eksik bir evrak lazım ise yollarsın eğer lazım değilse biz senden sana verdiğimiz evrakla pasaport unu yolla vizeli olarak sana yollayacağız dedi her şey iyi di maksimum 15 soru soruldu yüzde doksan eşim ile konuştuk yani 10 soru diyelim onlarda bildiğimiz şeyler ve sakin olmak lazım
@hüseyin o halde hayırlı olsun size de :) gözünüz aydın
-
Tekrar merhaba, tahminimce greencard'im Eylül-Ekim gibi gelmiş olacaktır. (USCIS Immigrant Fee'yi bu hafta ödeyeceğim) Şu an vize statüm CR1. Eş durumundan vatandaşlık hakkı 3 senede kazanılıyor. Peki bu hakka başvurabilmem için önce vize statümün CR1'den IR1'e mi geçmiş olması gerek? Eğer öyle ise IR1 için 2 yıl, vatandaşlık için de 3 yıl, toplam 5 yıl beklemiş olacağız. Yoksa hiç alakası yok, direkt greencard'ın gelişinden itibaren 3 yıl mı? :)
-
@sailorwife sizin vizeleriniz geldimi
-
@ntosun ABD ye giristen 3 yil sonra diye biliyorum biz de CR1iz
-
Joint sponsorun hazırlaması gereken belgeler için,
- I-864
- a copy of birth certificate or pasaport
- W-2s and Form 1099 son üç yıl
bu belgeler yeterli mi, proof of domicile içinde belge hazırlaması gerekli mi. Joint sponsoru olan arkadaşlar siz hangi belgeleri hazırladınız. Ana sponsor ve joint sponsor için hangi belgeleri hazırladınız, yazarsanız memnun olurum.
-
@hüseyin, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)
@sailorwife sizin vizeleriniz geldimi
@hüseyin evet çok şükür 🙏🏻 pasaportumu göndereceklerdi
-
@crazycells
Merhabalar,
Aynen dediginiz gibi bir email aldik dogum belgesi kabul olmamis.Please replace this with an acceptable document from a correct issuing authority. Please use our document finder at https://nvc.state.gov/find for acceptable document guidelines.
Diger hersey kabul olmus gozukuyor :( ... Bizim yukledigimiz dogum belgesi orijinaliydi, dogum belgesini aldiktan sonra baska bi yerden imza mi almak durumundayiz? lutfen yardim edin ...
-
@Elif-Chavez
Sizin sisteme yüklediğiniz, Anne, baba ve sizin bilgilerinizin olduğu e devletten aldığınız vukuatlı nüfus kayıt örneğimiydi? Kesin bir bilgi değil fakat bu konunun ilk paylaşımlarında böyle bir şey vardı. -
@1702em Hayir degildi, nufus mudurlugunden aldigimiz muhurlu ve cevirisi arkada olan dogum belgesi. Suan e-devletten nufus kayit formu indirdik ama ingilizce degil. Indirdigimiz barkotlu nufus kayit orneginin cevirisi yapilmasi gerek degil mi?
-
Bu ileti silindi! -
@Elif-Chavez ben o aşamaya gelmedim bilemiyecem fakat, bu başlığın ilk postlarında kesin bilgiler yazıyor. E-devletten alınan vükuatlı nüfus kayıt örneğinin yeterli olması gerek. Diğer arkadaşlar hangi belgeyi yüklediler.
-
@Elif-Chavez @1702em henuz mulakatim olmadi, bekliyorum, fakat CEAC sisteminde vukuatli nufus kaydini yukledik. Mulakata da onu goturecegim. Zaten ABD konsolosluk sitesinde Turkiye'ye dair birth certificate olarak bunun kabul edildigi soyleniyor.
-
Bu arada saglik kontrolunde kredi kartimizi kullanabiliyor muyuz? Illaki yanimizda nakit TL ya da dolar mi goturmek lazim?
Tesekkurler -
@xyz siz ceviri yapip mi yolladiniz? NVC evraklari approve etti mi CEACde ?
tesekkurler. -
@sailorwife mülakat da konsolosluğa vize parası verdin mi verdinse ücreti ne kadar yada vize ücretini ne zaman verdin teşekkürler
-
@crazycells merhaba ben 26 ağustos ta IR1 vizemde AP oldum nasıl kontrol edeceğim deniyorum malesef gürmek zor gibi yada yanlış mı yazıyorum hangi bölümlere ne yazmam lazım teşekkürler
-
@Elif-Chavez Doğum belgesi denilen sey Türkiye'de nüfus kayit belgesi olarak geçiyor. CEAC'a bu belgenin hem Türkçe'sini hem de Ingilizce çevirisini yüklemelisiniz. Elcilik görüşmesine giderken Turkce orijinal belgenin yanınızda olmasi yeterli.
-
@xyz Kabul ediyor ben kredi karti ile ödemiştim.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
Çevrimiçi Kullanıcılar
8
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum