Merhabalar
Yaklaşık 1.5 senedir kaçak olarak Amerikada kalıyordum ve 3 ay önce amerikalı kız arkadaşım ile evlendim ailemdeki acil sağlık sorunundan dolayı acil sağlık iznine başvurmak istiyorum.Amerikaya geri geldiğimde sınırda sorun yaşarmıyım?Yaşayacak olursam gitmeden bunun önlemini nasıl alabilirim?Bu konuda yardıma ihtiyacım var..
-
@cantekin 2.girişlerde yani ABD'ye yerleşmek için yaptığımız girişlerde çok daha toleranslı oluyorlar. Çünkü kıta değiştirip yeni bir hayata başlamak kolay değil. Bunu tahmin edebilirler ve bu konuda anlayışlı olacaklardır, alışık oldukları bir durum bu.
Bir kere siz Türkiye'de 25 gün de kalsanız 5 ay da kalsanız, neden Türkiye'ye gittiğinizi %90 zaten soracaklar. İşte bu süre ayları bulduğunda -yani tatile gittim diye bir sebeple geçiştiremeyeceğimiz durumlarda- neden o kadar uzun süre kaldığınızı sorarlar, bunun için bir sebep sunmalıyız, hepsi bu. Bizim gibi 2.girişinde kesin yerleşmek için gidecek olanların çok geçerli sebepleri oluyor zaten, bu da Türkiye'ye dönüp buradaki iş yerlerimizden ayrılmak, ev araba gibi işler varsa onları halletmek, çocuklar varsa okul dönemlerinin bitmesini beklemek, yarım kalan bir sağlık tedavisi varsa bunları bitirmek, yarım kalan bir akademik dönem varsa (atıyorum masterı bitirmek veya üni.son sınıfı bitirip mezun olmak gibi) gibi bir çok sebebi anlaşılır şekilde anlatıp, bu işlerimizi hallettik ve şimdi artık yerleşmeye geldik derseniz ikna olur, en fazla greencardın amacını hatırlatıp geçirirler, hepsi bu. Yanınızda application'larınıza dair birkaç sayfa bulundurabilirsiniz, içiniz rahat eder.
İyi yolculuklar. -
Merhaba konuyla alakali bilgisi olan lütfen yardımcı olsun,eşim amerikan vatandası amerikaya haziran 2025 te göçmen vizesi ile giriş yaptım .green card ücreti ni ödememe ragmen adresime hiç ulaşmadı . Sistemde postalandı gözüküyör.
Ben amerikada bir hafta kaldıktan sonra turkiye donus yaptım hamilelik dönemi ve cocuk dogum süreci derken yaklasık 1 senedir amerika dısındayım ve greencard ta adrese ulaşmadı. Benim yeniden amerikaya donus yapabilmem için nasıl bir yol izlemem gerekir -
-
Herkese merhaba 2012-2015 arası eşimin işi dolasıyla Mısırda yaşadık. Şimdi vize için Mısırdan adli sicil belgesi istiyorlar. Daha önce Mısır dan bu belgeyi temin eden var mı? Türkiyeden nasıl alabiliriz?
-
@EasternStar RFE gondermeye bu hafta baslamislar. Asagidaki tablo nelerin onemli oldugunu gosteriyor.
Screenshot_20260530_111255_Instagram.jpg
-
@EfeNevada yeni fmcsa kuraliymis ogrendik ne yazik ki 10 years physical green card gerekiyor extension letteri artik kabul etmiyorlar
-
NA yazdım , sıfırları kaldırıp yazdım ama Your search did not return any data. sonucunu alıyorum.
-
-
@Dilara-Korkmaz ben Aralık 2025’te pasaportumun bitiş süresine 3 ay kala gittim ve girişte bu konuyla ilgili herhangi bir sorun yaşamadım.
-
J1 vizesi, kabul mektubumun süresinin dolacak olmasına rağmen bu cevabı aldım
-
-
Merhaba , benim çocugum eb3 vizem onaylandıktan sonra doğdu ve biz gerekli belgelerle vize muafiyetinden yararlanarak giriş yaptık ABD ye , I181 formu doldurdular , pasaportuna. I 551 damgası bastılar ve başka bir şey yapmama gerek olmadığını greencardın adresime yollanacağını söylediler ancak elimde bir Alien number yok ve greencardı takip edemiyorum . Daha önce bunu yaşayan birileri varsa bilgilendirirse çok sevinirim
-
@apexcruel evet ayri hesap acip tamamladik. Ekleme kismi yoktu 😞
-
@capon
30 gunu gecmisti. 14 yasina bastiktan 3-4 ay sonra basvurmustuk.Eger 30 gunu gecmis ise 'None of above" secenegini secip fee odeyerek basvuru yapilmasi gerekiyormus.
-
2017 yilinda almistim greencardi bir sure de kaldim ABD de ama pandemi sonrasi orada yasamama karari aldim.
Oncelikle turist vizesi icin normal basvuru adimlarini tamamlayip vize gorusmesine gittim. Orada i-407 formu ile kartimi kendilerine gondermemi istediler. Bu islemi de Istanbul'da VFS ye belgeleri vererek tamamladim ve pasaportm 10 yillik turist vizesi ile bana iletildi.Ancak bugun konsolosluktan arandim ve grrencard ve i-407 belgemi kendimin yollamam gerektigini artik konsolosluk olarak onlarin bu gonderi islemini yapmadiklarini soylediler. Gorevlimiz eski bilgilerle size islem yapmis kusura bakmayin dediler 🙂
Konsolusluga gidip belgelerimi geri alacagim ve ben yollayacagim. Sonrasinda da size yine mail ile bilgilendirme yapilir dendi.10 yillik vizem de pasportumda islenmis durumda, belgerimi(i-407 ve greencard) teslim alip Kasim 15,2025 de yeni iade adresi belirlenmis oraya yollayacagim. Subat gibi de gitme planim var.
Muhtemelen daha once boyle bir durum yasayan olmadi ama kart iadesini ilgili adrese yollayip bir geri donus alan oldu mu daha once? -
Dun yapilan haberlere ve Trump yonetiminden edinilen bilgilere gore, gocmenlik ve calisma izinlerinde sponsor olanlarin yukumluluklerinin daha detayli incelenecegi ve sponsor olunan kisiler eger public assistance kullanirlarsa, bunun sorumlusunun sponsorlar olacagi ve kendilerine gerekli hukuki ve maddi olarak cezalar uygulanacagi vurgulandi.
Aslinda, bu durum zaten USCIS kanunlarinda var ama fiilen cok uygulanmiyordu. Trump yonetimi bunu incelemeye alacagini ve uygulayacagini vurguladi.
'Take responsibility or face fines & prosecution’: US issues stern warning to migrant sponsors 'Take responsibility or face fines & prosecution’: US issues stern warning to migrant sponsors
The US Citizenship and Immigration Services has warned migrant sponsors to take financial responsibility or face fines, lawsuits, and criminal charges. Sponsors, including individuals and employers, must ensure migrants do not rely on public benefits. USCIS warns that fraudulent sponsorship...
-
@crazycells Combo Kart nedir? Nasıl alınır? Teşekkürler.
-
@Muhammet-Talha-KÜÇÜK internette çokça detaylı örneklerini bulabilrisiniz.
kısaca;bütün kişisel bilgilerinizi
yapacağınız işin detaylarını
saatlik ücret bilgilerini
çalışma süresini
bunun dışında yan haklarını (sağlık sigortası, barınma vb)içermesi yeterlidir.
-
Merhaba,
Temmuz 2024 tarihinde Amerika'ya giris yaptik ve Green Cart'larimizi aldik. Kizim Turkiye"de universite okudugu icin Agustos 2024 tarihinde Re-Entry basvurumuzu yaptik. basvurumuz isleme alindi ve Eylul 20024 tarihinde parmak izi ve biyometrik girislerimiz yapildi. (Re -entry permiti Ankara Elciliginden almak istedigimizi bildirdik). Kizim 17 eylulde 2024 tarihinde Turkiye' ye okula devam etmek icin donus yapti. Ogrendigim kadariyla permitin elemize gecmesi 6 ay ile 1,5 yil arasinda degisiyormus. Ogrenmek istedigim; permit elimize ulasana kadar kizim her 6 ay'da bir giris cikis yapmali mi yoksa permit geldikten sonra gelse olurmu? Yani biyometrigi verdikten sonra evrak elimize gecene kadar her 6 ayda bir giris cikis yapmalimiyiz, yapmasakta olurmu?
Klavyem ingilizce klavye oldugu icin Turkce harfleri yazamadim, ozur dilerim. Umarim anlasilmis olmustur yazdiklarim. Simdiden cevabiniz icin tesekkur ederim.
Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri
-
@1877ru, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri
Merhaba,
Bu konu hakkında daha önceden de bi yazmıştım aslında ama gelme zamanımında yaklaşmasına da binaen heycanım da baya bi dorukta açıkcası.
Öncelikle ben DV2018 talihlisi olup ilk girişimi 20 Ağustos 2018 tarihinde JFK 'den gerçekleştirdim ve 30 Ağustos 2018 tarihinde ise çıkışım gerçekleşti. Gree cardım ve SSN'im fiziki olarak elimde şu an. 27 Ağustos 2019 yani önümüzde ki hafta salı günü ise 2'inci girişimi 1 yılım dolmadan Houstondan giriş yapıyor olacağım.İş ve bazı ufak sağlık sebeblerinden dolayı açıkcası daha erken gelemedim. Bunu belgeleyen ise belgem mevcut. Aynı zamanda bunun dışında son çalıştığım yerden daha yeni ingilizce referans mektubu aldım.
Sorum şu ki girişte nasıl bir sorguya maruz kalırım ve çıkış tarihim olan 30 ağustos normalde baz alınması gerekir değil mi ?
Şimdiden yorum ve cevaplarınız için teşekkür ederim.
Yeni gocmen oldugunuzdan ve saglik problemlerinden oturu ABD disinda uzun kaldiginizdan oturu problem yasayacaginizi sanmiyorum.
Ama en yakin zamanda ABD'ye yerlesmenizi tavsiye ederim.
-
@august_chillzone, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri
Merhaba Arkadaşlar,
Green card lotteriden green card kazandim Ağustos 5 2019 da pasaportum green card lottery vizesiyle (immigrant visa) ile elime geçti. 18 agustos 2019 da amerikaya immigrant vizemle giriş yaptım. Daha green karttım gelmedi ama vizem var pasaportumun üstünde. Bu vize ile 2 gün sonra kanada ya gidip gelmeyi düşünüyorum. Acaba kart daha gelemediği için immigrant vize ile gidip gelmem sorun olur mu
Teşekkürlersorun yasamamaniz lazim, bu sekilde ornekler var:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/236/seyahat-vizesi-gerektiren-ulkeler-green-card-sahipleri-abd-veya-tc-vatandaslari -
@crazycells Ben de acaba hemen gidip ilk girişimi yapsam? 8 ağustos'ta vizem geldi, 30 ocak 2020'ye kadar geçerli. Eylülde üniversite açılmadan gidip kartımı alırsam diğer gidişim haziran 2020'de olacak.
Benim planımsa 18-20 ocak 2020 gibi gitmekti ama vize bitimine sadece 10 gun kalmış olacak ve açıkçası bu durum biraz korkutuyor. Bir de önümüzdeki ay eylülde gitsem vatandaşlık için süre daha erken başlamış olacak. Öneriniz nedir? -
@computerengineer, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri
@crazycells Ben de acaba hemen gidip ilk girişimi yapsam? 8 ağustos'ta vizem geldi, 30 ocak 2020'ye kadar geçerli. Eylülde üniversite açılmadan gidip kartımı alırsam diğer gidişim haziran 2020'de olacak.
Benim planımsa 18-20 ocak 2020 gibi gitmekti ama vize bitimine sadece 10 gun kalmış olacak ve açıkçası bu durum biraz korkutuyor. Bir de önümüzdeki ay eylülde gitsem vatandaşlık için süre daha erken başlamış olacak. Öneriniz nedir?Vatandaslik icin gereken sure ABD disinda 6 aydan fazla kalinca sifirlaniyor. Bence erken gitmenizi gerektiren bir neden yok ama erken girmekte sakinca da yok. Vize bitimine 10 gun kalmis olmasi sorun degil. Son gununde bile girebilirsiniz.
-
@crazycells Çok teşekkür ederim.
20 Ağustos 2018 tarihinde ilk girişimi JFK den yapıp 30 Ağustos 2018 tarihinde çıkışımı gene JFK den yaptım. ( Şu an gr card fiziki olarak elimde)
27 Ağustos 2019 tarihinde ise Houstondan giriş yapıyor olacağım bu 2'inci girişim olucak. 1 yılı doldurmama 3 gün kala giriş yapıyor ve temelli yerleşiyor olacağım.
Yasal prosedüre göre 1 yıl kuralını ihlal etmemiş olmaktayım. Yanlız her ihtimale karşın sormak isterim ki Houston da giriş görevlisinin kartıma el koyması durumunda 1 yıl kuralını ihlal etmediğim için buna itiraz etme hakkım var mı ? Eğer varsa ne yapmalıyım nasıl bir yol izlemeliyim ? Teşekkür ederim . . .
-
@knnrn 27 Ocak 2020 de 2 günlüğüne giriş-çıkış yapmanızı tavsiye ederim. Bu şekilde daha uzun bir süreniz olmuş olacaktır.
-
Yeni göçmenlik kanunu 15 ekimde yürürlüğe girecekmiş. Yürürlüğe girmeden gidip şu green card'i alsam mi bilen yok mu şu yeni kanunu.
Vizem 30 ocak 2020'ye kadar verildi ama ben üniversiteden dolayı ancak haziran 2020'de kalici olarak abd'ye yerleşeceğim. Ne yapsam şimdi kafam karmakarışık.
-
@1877ru, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri
@crazycells Çok teşekkür ederim.
20 Ağustos 2018 tarihinde ilk girişimi JFK den yapıp 30 Ağustos 2018 tarihinde çıkışımı gene JFK den yaptım. ( Şu an gr card fiziki olarak elimde)
27 Ağustos 2019 tarihinde ise Houstondan giriş yapıyor olacağım bu 2'inci girişim olucak. 1 yılı doldurmama 3 gün kala giriş yapıyor ve temelli yerleşiyor olacağım.
Yasal prosedüre göre 1 yıl kuralını ihlal etmemiş olmaktayım. Yanlız her ihtimale karşın sormak isterim ki Houston da giriş görevlisinin kartıma el koyması durumunda 1 yıl kuralını ihlal etmediğim için buna itiraz etme hakkım var mı ? Eğer varsa ne yapmalıyım nasıl bir yol izlemeliyim ? Teşekkür ederim . . .
El koymasi icin bir nedeni yok; eger koyarsa yapabileceginiz bir sey de yok, belirtilen gun ve saatte belirtilen mahkeme salonunda olmaniz gerekiyor.
-
@computerengineer bu video'nun basligina inanmayin. Basligi bu sekilde belirlenmisse icerigi de yanlistir zaten. Resmi gazetede yorumlara acikca cevap vermisler ve vatandaslik surecini etkilemeyecek diye yazmislar. Bu video'yu hazirlayan kisiler buyuk ihtimal "sil bastan" ne demek bilmiyorlar. Ayrica bu USCIS'i etkileyen bir duzenleme, DOS'u da etkilemiyor.
Comment: One commenter asks whether the public charge regulation would apply to applicants seeking naturalization.
Response: The laws governing naturalization can be found in Title III of the INA. The public charge ground of inadmissibility does not apply in naturalization proceedings. DHS notes, however, that USCIS assesses as part of the naturalization whether the applicant was properly admitted as a lawful permanent resident and therefore was eligible for adjustment based upon the public charge ground of inadmissibility at the time of the adjustment of status. -
@crazycells Videodaki adam Abd'de bir türk avukat. Bu nedenle ciddiye aldim bilemiyorum. Henuz green card fiziki olarak bende olmadığı için de endişe etmeye başladım. 15 ekimde yürürlük diyor avukat. GC sahiplerini etkilemeyecekmis ama bende şu an gc yok, 30 ocak'a kadar geçerli gc vizesi var
-
@computerengineer, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri
@crazycells Videodaki adam Abd'de bir türk avukat. Bu nedenle ciddiye aldim bilemiyorum. Henuz green card fiziki olarak bende olmadığı için de endişe etmeye başladım. 15 ekimde yürürlük diyor avukat. GC sahiplerini etkilemeyecekmis ama bende şu an gc yok, 30 ocak'a kadar geçerli gc vizesi var
Evet, kendisini biliyorum, forumdan da pek cok kisinin kendi hizmetinden memnun kalmadigini biliyorum. Su ana kadar bana kendisi hakkinda gelen geri bildirimlerin cogu olumsuz maalesef. Kendisinden memnun olan arkadaslar, kendisinin hizmetini kullanmayan, sadece sosyal medyadan sorularina ucretsiz cevap alan arkadaslar.
-
@crazycells Forumda birçok kez sordum ve başka arkadaşlar sağolsunlar yanıtladılar. Bir de sizden görüş almak istiyorum buradaki en tecrübeli kişisiniz:
GC vizem 30 Ocak 2020'e kadar verildi ama benim ABD'ye kalıcı taşınabilmem üniversiteden dolayı ancak Haziran 2020'nin sonlarında olacak. Önümüzdeki eylül ayında GC'mi alıp TR'ye dönüp hazirana kadar gitmeme seçeneğim var. Bir de 20 Ocak gibi gidip yine hazirana kadar gitmeme seçeneğim var. Hangisi en mantıklı adım olacaktır sizce?
Şu 15 ekim yeni kanunun yürürlük tarihi ile 20 Ocak'ta gitsem vizemin bitmesine sadece 10 gün kalacak olması endiselendiriyor. Aynı şekilde eylülde kartimi alsam hazirana kadar 6 aydan fazla olacak, gene risk. Öneriniz nedir sizin?
-
@computerengineer, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri
@crazycells Forumda birçok kez sordum ve başka arkadaşlar sağolsunlar yanıtladılar. Bir de sizden görüş almak istiyorum buradaki en tecrübeli kişisiniz:
GC vizem 30 Ocak 2020'e kadar verildi ama benim ABD'ye kalıcı taşınabilmem üniversiteden dolayı ancak Haziran 2020'nin sonlarında olacak. Önümüzdeki eylül ayında GC'mi alıp TR'ye dönüp hazirana kadar gitmeme seçeneğim var. Bir de 20 Ocak gibi gidip yine hazirana kadar gitmeme seçeneğim var. Hangisi en mantıklı adım olacaktır sizce?
Şu 15 ekim yeni kanunun yürürlük tarihi ile 20 Ocak'ta gitsem vizemin bitmesine sadece 10 gün kalacak olması endiselendiriyor. Aynı şekilde eylülde kartimi alsam hazirana kadar 6 aydan fazla olacak, gene risk. Öneriniz nedir sizin?
@crazycells de fikrini yazacaktır ama ben şunu ifade etmek istiyorum, yukarıdaki video ve benzeri haberler amiyane tabirle "goy goy"dan başka bir şey değil. Bence boşuna endişe ediyorsunuz. Ayrıca vizenizi sanırım cep telefonu şarjı gibi düşünüyorsunuz, %10'un altına düşünce kapanma riski oluşuyor gibi. Bu resmi bir belge ve üzerindeki geçerlilik süresine kadar "geçerli". Gümrük polisinin "Bunun bitmesine 10 gün kalmış, sizi kabul edemem" demesi gibi bir şey söz konusu değil.
-
@crazycells merhabalar,
Konusulan düzenlemeye istinaden, bende 15 Ekimden cok sonra US ilk giriş cıkısımı yapmayı planlıyordum. Fakat olaki bu düzenleme yürürlüğe gececek olursa, elimde GC 'mın henüz olmamasından kaynaklı bana bir etkisi olur mu ? Buna göre 15 Ekimden önce giriş yapıp GC mı almayı planlıcam. Tesekkrler.
-
@se-du, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri
@crazycells merhabalar,
Konusulan düzenlemeye istinaden, bende 15 Ekimden cok sonra US ilk giriş cıkısımı yapmayı planlıyordum. Fakat olaki bu düzenleme yürürlüğe gececek olursa, elimde GC 'mın henüz olmamasından kaynaklı bana bir etkisi olur mu ? Buna göre 15 Ekimden önce giriş yapıp GC mı almayı planlıcam. Tesekkrler.
Size etkisi olmaz. Daha once yazmistim foruma, alabileceginiz tek onlem ABD'ye girdiginizde yasayacaginizi soylediginiz maddi kaynaklarin bir kopyasini yaninizda bulundurmak olur.
-
@computerengineer, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri
@crazycells Forumda birçok kez sordum ve başka arkadaşlar sağolsunlar yanıtladılar. Bir de sizden görüş almak istiyorum buradaki en tecrübeli kişisiniz:
GC vizem 30 Ocak 2020'e kadar verildi ama benim ABD'ye kalıcı taşınabilmem üniversiteden dolayı ancak Haziran 2020'nin sonlarında olacak. Önümüzdeki eylül ayında GC'mi alıp TR'ye dönüp hazirana kadar gitmeme seçeneğim var. Bir de 20 Ocak gibi gidip yine hazirana kadar gitmeme seçeneğim var. Hangisi en mantıklı adım olacaktır sizce?
Şu 15 ekim yeni kanunun yürürlük tarihi ile 20 Ocak'ta gitsem vizemin bitmesine sadece 10 gün kalacak olması endiselendiriyor. Aynı şekilde eylülde kartimi alsam hazirana kadar 6 aydan fazla olacak, gene risk. Öneriniz nedir sizin?
sizin icin herhangi bir risk yok, telas yapmaniza gerek yok

-
@crazycells GC alsak dahi her girişte bunu yine de yanımızda buldurmalımıyız ?
-
@1877ru merhaba, ülkeye giriş yaptıktan sonra neler oldu anlatırsanız çok mutlu olurum. sizinle aynı durumdayım hemen hemen, ben de ekim ayında ikinci girişimi yapacağım. teoride bi sıkıntı olmaması gerekiyor ama işte insan ister istemez endişe ediyor. şimdiden iyi yolculuklar
-
@se-du, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri
@crazycells GC alsak dahi her girişte bunu yine de yanımızda buldurmalımıyız ?
Bu, bir zorunluluk degil. Sadece onlem olarak tavsiye. Istemiyorsaniz yapmak zorunda degilsiniz.
-
@crazycells Cevap icin tesekkur ederim. Pasaport da basili olan immigrant vize ile Kanadaya kara yolu ile gidip Amerikaya kara yolu ile geri donus yaptim. Herhangi bir aksilik yasanmadi. Ama green kart vize olarak basili oldugundan gisedeki memurun biraz kafasi karisti ama amirleri ile konustuklarinda durumu anlayip gecisime onay verdiler. Tesekkurler.
Benzer Başlıklar
145
Çevrimiçi
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k
İleti
Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum