[Arşiv] DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari
-
Bu ileti silindi! -
@crazycells bir şey sormak istiyorum dv2019 excelinde son numaralar pek güncel değil. Dv2020 de sıralamam 31binde sizce kart alma ihtimalim nedir? Geçen yıllara oranla düşünürseniz bilgi verebilir misiniz?
-
arkadaslar merhaba case number ile cekilisi kazandigimi goruyorum fakat ds260 formunu doldururken dos noth mach diyo yani eslesmiyo diyo ne yapmaliyim acil yardim
-
@usanyc, içinde söyledi: DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari
Esenlikler merak ediyorum Benim kimlikte ve pasaportumda Amerikan ismi incili isim İsa mesihin havaisinin ismini taşımam ve Hristiyan olmam bir artı sağlar mı Green card sürecinde? @crazycells
bu tur seylerin bir artisi veya eksisi olmuyor :) sartlari saglayan herkes vizelerini alabiliyor.
-
@Pelin-Köroğlu, içinde söyledi: DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari
@crazycells bir şey sormak istiyorum dv2019 excelinde son numaralar pek güncel değil. Dv2020 de sıralamam 31binde sizce kart alma ihtimalim nedir? Geçen yıllara oranla düşünürseniz bilgi verebilir misiniz?
Suradan bulteni takip etmeniz gerekecek:
https://yesilkartforum.com/bulten/Gerekli olmadikca tahmin durumlarina girmiyorum. Cevabim sizin yasayacaklarinizi degistirmeyecek :)
-
@ibrahim-civan, içinde söyledi: DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari
arkadaslar merhaba case number ile cekilisi kazandigimi goruyorum fakat ds260 formunu doldururken dos noth mach diyo yani eslesmiyo diyo ne yapmaliyim acil yardim
case number kismina dosya numaranizi, confirmation number kismina da onay kodunu yazdiginiza emin olun. Baska bir bilgiyi hatali giriyor olabilirsiniz.
-
Herkese Merhaba, Boston, MA gidecek olan var mı? Boston'a gidecekler için bir oda, bir grup mu kursak acaba. Herkes deneyimlerini ve araştırmalarını paylaşsa. Teşekkürler. #Boston #Boston,MA #Massachussets
-
@crazycells, içinde söyledi: DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari
@mdelgado, içinde söyledi: DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari
Merhaba arkadaşlar,
Daha öncesinde DS260ta hata yaptığımı, düzeltmeyi şimdi mi yoksa konsoloslukta mı yapmam gerektiğini sormuştum. (annemin kızlık soyadı yerine şu anki soyadını yazmışım). Fakat önemli bir bilgi olduğunu düşündüğüm için içim rahat etmedi ve KCC'yi arayıp ne yapmam gerektiğini sordum. DS260ı tekrar açtırmak için mail at, 2-3 gün içerisinde açarız dediler. Sonra değişikliği yap tekrar gönder dediler.
Sayın @crazycells daha önce DS260ı yendien açtırmış birilerine şahitlik etmişsinizdir mutlaka.
Sizden ricam sürecin nasıl işlediğine dair bilgilendirme yaparsanız çok sevinirim.
Sıralamam 6 binlerde. şu an ds260ı açtırmak mantıklı mı? mülakat tarihini etkiler mi?
Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Şimdiden teşekkürlerErteleyebilir, garantisini veremem :) ama zaten numaraniz kucuk oldugu icin ertelese de cok ertelemez. Yani vize alma sansinizi kaybetmezsiniz, korkulacak bir durum yok.
Fakat benim daha once verdigim tavsiye aynen gecerlidir, eklemek istedigim bir sey yok :)
Eger actirirsaniz, duzeltip formu tekrar gondermeniz gerekiyor. Formunuzu gondermediginiz surece surece devam edemezsiniz.Sevgili YeşilKartForum Ailesi ve Sayın @crazycells
Sizinle bu konuşmayı yaptıktan sonra bu yanlışlığın önemli bir bilgi olduğunu düşünüp mail atıp düzeltiyorlarsa düzeltmelerini yoksa da DS260ı açmalarını istedim(27.07.2019). Kendileri artık kesinlikle düzeltme yapmıyorlar formu açıyorlar. 2 gün sürmeden formu açıp yolladılar (01.08.2019). Hemen yanlışlığı düzeltip yeniden yolladım formu ve o gün evrak maili geldi. Evrakları toplayıp gönderdim belgeleri ve evrakların onaylandığı maili geldi. Ve artık current olmayı bekliyorum hayırlısıyla. Kısacası, DS260ı açtırmam öyle zannediyorum ki bir gecikme yaşatmadı. Bununla ilgili bilgilendirme yapma konusunda kendimi sorumlu hissettim. Sonuç olarak biz de süreç hakkında öğrendiğimiz pek çok şeyi buradan öğrendik. Bu bilgiyi benzer sıkıntılar yaşayan arkadaşlar varsa onların süreci görmesi adına paylaştım.
Tekrardan teşekkürler, -
................
-
Herkese merhabalar, ben üniversite 2.sınıf öğrencisiyim(ekim itibariyle başlıyor). Case no aşağıda görüldüğü gibi. Aklıma takılan bir kaç soruyu sizinle paylaşmak istiyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim.
-
Okul, green cardı elimde tutumak adına benim için bir dezavantaj mıdır?
-
Okulumu bitirip gitmek istediğim takdirde öncelikle bunu mülakatta nasıl açıklamalıyım? Sonrasında bu süreci nasıl sorunsuz atlatabilirim? Okulu bitirmek istemem benim için mülakat esnasında sorun yaratır mı?
-
5 Yıldır devam eden bir birlikteliğim var. Okul bittikten sonra evlenme sürecine girmek ve yaşamımıza orada devam etmek istiyoruz. Eğer okul bize bir dezavantaj sağlayacaksa, kesin bir karar verip evlilik sürecine mülakattan önce mi girmemiz gerekir?
-
Eğer okul bitene kadar kalıcı olarak gitmemek ve bittikten sonra evlilik sürecine girmek bir sorun yaratmıyorsa, erkek arkadaşımın green cardı alması ne kadar zaman alır ?
-
-
@Özgür-Dinç, içinde söyledi: DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari
Herkese Merhaba, Boston, MA gidecek olan var mı? Boston'a gidecekler için bir oda, bir grup mu kursak acaba. Herkes deneyimlerini ve araştırmalarını paylaşsa. Teşekkürler. #Boston #Boston,MA #Massachussets
zaten oyle bir bolum var:
-
@crazycells Teşşekürler cevabınız için sanırım turistik vize başvurusuna göre Green card çekilişi kazananlara (şartları sağlayanlara baya esnek iyi davranıyorlar)çünkü turistik vize başvuruusu yapanlara ülkeye uygun değilsin gibi cevaplar verip gönderiyorlar Benim babamda ve abimde 10 senelik abd vizesi var ben alamamıştım 3 defa turistik vizeden red almıştım dedikleri şartları karşılıyorum o zaman ben Açık lise diploması dedikleri banka ücreti sicilimin tertemiz olması artılarım umarım herşey güzel olur:)
esnek demek dogru olmaz :) sartlari sagliyorsaniz vizeyi aliyorsunuz, saglamiyorsaniz alamiyorsunuz :)
-
@BeFe, içinde söyledi: DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari
Herkese merhabalar, ben üniversite 2.sınıf öğrencisiyim(ekim itibariyle başlıyor). Case no aşağıda görüldüğü gibi. Aklıma takılan bir kaç soruyu sizinle paylaşmak istiyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim.
-
Okul, green cardı elimde tutumak adına benim için bir dezavantaj mıdır?
-
Okulumu bitirip gitmek istediğim takdirde öncelikle bunu mülakatta nasıl açıklamalıyım? Sonrasında bu süreci nasıl sorunsuz atlatabilirim? Okulu bitirmek istemem benim için mülakat esnasında sorun yaratır mı?
-
5 Yıldır devam eden bir birlikteliğim var. Okul bittikten sonra evlenme sürecine girmek ve yaşamımıza orada devam etmek istiyoruz. Eğer okul bize bir dezavantaj sağlayacaksa, kesin bir karar verip evlilik sürecine mülakattan önce mi girmemiz gerekir?
-
Eğer okul bitene kadar kalıcı olarak gitmemek ve bittikten sonra evlilik sürecine girmek bir sorun yaratmıyorsa, erkek arkadaşımın green cardı alması ne kadar zaman alır ?
-
Eger ABD'de yasamanizi engelleyecekse evet. Ama bu tur durumlar icin re-entry permit denilen izni alabilirsiniz.
-
Sorun yaratmaz.
-
Eger oyle bir planiniz varsa, en yakin zamanda evlenip beraber vize almanizi tavsiye ederim.
-
Sureci suradan ogrenebilirsiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/75/family-sponsored-green-card-aile-sponsorluguyla-green-card-almak
-
-
merhaba
ds260 formunu doldururken eski adreslerin birkaçında klavye azizliğine uğrayıp harf hatası yapmışım. Kaldırım sokak yerine kalırım sokak yazmışım. Bir sorun teşkil eder mi acaba? Ne yapmam gerekiyor? -
@crazycells Ben sizi yarı konsolosluk olarak görüyor ve seviyorum Siz genel bakış olarak bana baksaniz şansım var mı alabilir miyim vizeyi?
-
@crazycells okulu bitirmeme 3 sene var (uzamadığını varsayarsak) re entry permit tek sefere mahsus mu, yoksa tekrar alabilme şansımız oluyor mu ?
-
Merhaba arkadaşlar,
KCC maillerinin gelmesi ile artık süreci hep beraber yavaştan yaşamaya başladık gibi gözüküyor. Umarım tüm talihliler bu süreçte sıkıntısız geçer ve mutlu sona ulaşır.
Bu süreçte elbete yakında DV2020 mulakat deneyimleri başlığı açılacaktır lakin ben sürece faydası dokunacağını düşündüğüm kendi deneyimlerimi başkalarında yarayacağını düşünerek paylaşmak istedim.Eminim sizlerde bakmışsınızdır bu Doktor muayenesinde Aşı mevzusu baya konuşulan ve birazda muğlak olan konulardan birisi. Bende kendimce konuyu araştırdım forumdan başka arkadaşların deneyimlerinden de yararlanarak aşı işine başladım.
Öncelikle sağlık bakanlığı yetişkin aşılamasına çok önem veriyor ( https://asi.saglik.gov.tr/asi-kimlere-yapilir/liste/30-yetişkin-aşılama.html) ancak hekimler ve aşı hemşireleri tam bilmiyorlar.
Bir kaç doktorla konuştuğumda olmaz erişkin aşılanmaz gerek yok gibi yanıtlar aldıktan sonra kendi aile hekimime durumu nedenleri izah ettim kendisine buradan bir kez daha çok teşekkürler hemen araştırdı ilgilendi ve konuyu çözdü.Sağlık bakanlığı
KKK üçlüsü ( kızamık kabakulak ve kızamıkçık ) tek doz
TD ( tetanoz -difteri ) 2 doz en az 4 hafta ara ile ücretsiz yapmakta ve aşılar enabıza işlenmekte istenirse doktorunuz çıktı alıp imzalıyor ve aşı kartınız oluyor.
Hepatit B devlet normalde karşılamıyor ama aşı aşığı hemşireler ( istanbul k.bakkalköy sağlık ocagı ebe filiz hanım ) sorgusuz sualsiz vuruyor 3 doz sıfır 1 ve 6 ay dışarıa fiyatı yaklaşık bir dozu 160 TL yaptırmazsanız UNGAN lara bırakın.
Hepatit A devlet hiç bir şekilde karşılamıyor Unganlarda sanırım daha ucuz
Pnomokök ( zatürrre aşısı ) devlet karşılamıyor ama eczaneden alıp yaptırabiliyorsunuz enabıza işlenmiyor hemşire doktor imzalı aşı kartına yazıyor ( 2 tipi var ucuz 61 tl ve pahalı 362 tl olan sanırım süre etkisi bakımından farklılık gösteriyor )
Su çiçeği yetişkinlere ancak daha önce yapılmadıysa yapılıyor yoksa kesinlikle yapmıyorlar
Influenza ( grip ) devlet karşılamıyor parayla dışardan yaptırılıyor ekim ayında tavsiye ediliyor
karma 5 li aşı yapılmıyor sadece çocuklukta yapılıyor
aklıma gelmişken bir düzeltmede bulunayım
bu yazdıklarımın dışında CDC in istemiş oldugu başka bağışıklıklar da mevcut ve onları da araştırmak tayım sonuç elde edersem onları da paylaşacağım eksik kalan aşılar menenjit ( sanırım hudut sağlıgğ birimleri yapıyor ) rotavirus ve HIB( influenza b )Bu aşılar CDC in istediği bir çok aşıyı karşılamakta ama bildiğiniz gibi son karar yine Doktor Unganların.
Belki içinizden bazıları yaa şimdi greencard çıkmış denizi geçip derede mi boğulacağız diyebilirsiniz ama bunlar için yıllarca sigorta primi yatırdık ve devletimiz bu imkanı ücretsiz sağlamakta neden yararlanmayalım. ( tabi birde bizim 3 kişilik bir aile olduğumuz
düşününce miktar daha da artmakta :) )Umarım işinize yarar.
Kalın sağlıcakla...
-
Bu ileti silindi! -
@crazycells Ben sizi yarı konsolosluk olarak görüyor ve seviyorum Siz genel bakış olarak bana baksaniz şansım var mı alabilir miyim vizeyi?
yok, estagfurullah :)
Neden almayacaginizi dusunuyorsunuz? Bunun icin bir neden var mi? :)
-
@BeFe, içinde söyledi: DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari
@crazycells okulu bitirmeme 3 sene var (uzamadığını varsayarsak) re entry permit tek sefere mahsus mu, yoksa tekrar alabilme şansımız oluyor mu ?
Zaten vizeyi alana kadar yaklasik 1 yil gececek, sonrasinda 2 yillik bir kez re-entry permit almaniz yeterli olacaktir, ama gerekiyorsa yeniden basvuru yapip alabilirsiniz.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
23
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum