Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @crazycells merhabalar, evrak maili geldiğinde, lise diplolası istenecek mi acaba? eşim liseden sonra 2 yıllık üniversite mezunu. Üniversite diplomasını zor buldu, lise diplomasını inşallah istemiyorlardır yoksa onu bulabilmek için çemberlitaşta kazı yapmam gerekecek:) teşekkürler kolaylıklar


  • @gezgin34 e devletten alinabiliyor hatirladigim kadariyla


  • ds260 formunu doldururken eğitim bilgilerimin görünmediğini farkettim. Submit etmeden önce düzeltmek için eğitim kısmına baktığımda düzeltilecek bir alan bulamadım sadece iş bilgilerm yer alıyordu. muhtemelen zaman aşımı sırasında doldurduğum eğitim bilgilerimi kaydetmeyi unutup atladım. Mecburen bu şekilde submit etmek zorunda kaldım. Ne yapmalıyım ?


  • Merhabalar,

    Ben hali hazırda ABD’de çalışmakta olan bir DV 2020 talihlisiyim. Gelecek Haziran’a kadar da vizem konusunda bir sıkıntım yok. Numarama sıranın geleceğini düşünüyorum ama tam olarak ne zaman olur kestiremiyorum.Bu yüzden de Adjustment of Status yerine Ankara’da yapmayı planlıyorum bütün işlemleri. Acaba herhangi bir zaman sınırlaması ya da herhangi farklı bir kısıtlama mevcut mudur? Türkiye’ye dönüp belli bir sürenin geçmesi gibi vs.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @usanyc, içinde söyledi: DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari

    Merak ediyorum Açık öğretim lisesi diplomam var mülakat zamanı çalışma belgesine hiç bakmayacaklar mı diploma olduğu için?

    Acik lise diplomasi yeterli, calisma belgeleri gerekmiyor.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @gezgin34, içinde söyledi: DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari

    @crazycells merhabalar, evrak maili geldiğinde, lise diplolası istenecek mi acaba? eşim liseden sonra 2 yıllık üniversite mezunu. Üniversite diplomasını zor buldu, lise diplomasını inşallah istemiyorlardır yoksa onu bulabilmek için çemberlitaşta kazı yapmam gerekecek:) teşekkürler kolaylıklar

    sahip oldugunuz en yuksek diploma yeterli.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @oktayusa, içinde söyledi: DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari

    ds260 formunu doldururken eğitim bilgilerimin görünmediğini farkettim. Submit etmeden önce düzeltmek için eğitim kısmına baktığımda düzeltilecek bir alan bulamadım sadece iş bilgilerm yer alıyordu. muhtemelen zaman aşımı sırasında doldurduğum eğitim bilgilerimi kaydetmeyi unutup atladım. Mecburen bu şekilde submit etmek zorunda kaldım. Ne yapmalıyım ?

    Bence bir sey yapmayin, bu sekilde kalsin. Mulakat gunu konsolosluk bilgileri eksik gorurse zaten sizden tamamlamanizi ister.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @kushajj, içinde söyledi: DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari

    Merhabalar,

    Biz hali hazırda ABD’de çalışmakta olan bir DV 2020 talihlisiyim. Gelecek Haziran’a kadar da vizem konusunda bir sıkıntım yok. Numarama sıranın geleceğini düşünüyorum ama tam olarak ne zaman olur kestiremiyorum.Bu yüzden de Adjustment of Status yerine Ankara’da yapmayı planlıyorum bütün işlemleri. Acaba herhangi bir zaman sınırlaması ya da herhangi farklı bir kısıtlama mevcut mudur? Türkiye’ye dönüp belli bir sürenin geçmesi gibi vs.

    Bence dogru karari verdiniz. Turkiye'de olmak zorunda degilsiniz. Ankara'da mulakata gireceginizi belirtin, mulakat tarihi almaniz yeterli. Sonra mulakattan 1 hafta once Turkiye'ye girip saglik muayenesine katilmaniz yeterli olacaktir, vizeniz size ulasinca da ABD'ye geri donebilirsiniz.


  • arkadaslar selam bu sene 2020 talihlilerinden biriyim 20mayıs gibi dv260'i doldurdum fakat dikkat ettimki social media hakkında birşey yazmamisim gözden kacirdigimi sanmiyorum submit ettigimde hata vermesi gerekmezmi?
    Mail attim geri dönüs bekliyorum ama o buttonu sonradan mi eklediler acaba? dikkat etmemisim.


  • @Burak-Erdoğan, içinde söyledi: DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari

    arkadaslar selam bu sene 2020 talihlilerinden biriyim 20mayıs gibi dv260'i doldurdum fakat dikkat ettimki social media hakkında birşey yazmamisim gözden kacirdigimi sanmiyorum submit ettigimde hata vermesi gerekmezmi?
    Mail attim geri dönüs bekliyorum ama o buttonu sonradan mi eklediler acaba? dikkat etmemisim.

    1 hazirandan sonra eklendi sosyal medya bilgileri önceden dolduranların bi işlem yapmasına gerek yok gerekli açıklamayı yaptı KCC. Formu actırmayın sakin.


  • @air_technic mail attim simdi bir hata yaptik mesajinizi sonradan gördüm.
    Umarım gerek yok diye bir geri dönüs alirim


  • @crazycells Merhabalar! Ds-260 Formu 20 Haziran'da submit ettim. 12 Ağustos'ta evrak maili geldi henüz göndermedim. Ekim'de göndermeyi düşünüyorum bir sıkıntı olur mu ?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ozgem, içinde söyledi: DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari

    @crazycells Merhabalar! Ds-260 Formu 20 Haziran'da submit ettim. 12 Ağustos'ta evrak maili geldi henüz göndermedim. Ekim'de göndermeyi düşünüyorum bir sıkıntı olur mu ?

    problem olmaz.


  • @crazycells haklısınız. Şunu öğrenmek istiyorum aslında. Yüksek numaralar olarak içimizi rahatlatmak istiyoruz. Boşuna mı umutlanıyoruz?


  • @cato 2019 da hem sayı azdı hemde boşluk baya fazlaydı yani hiç bir yılı baz almayın spontene gidiyor


  • @cato 2019 da 33 binler current oldu tabi bu max. Numaraydı sansınız var bence moralinizi bozmayın 4. Bültende sekillenmeye başlar


  • Sevgili arkadaşlar herkese merhaba,
    Bendeniz de dv2020 talihlisiyim, umarım bütün talihli arkadaşlar sorunsuz bir süreçten sonra ABD'ye adımını atar ve istediği geleceğe sahip olur. Bu forumu önceden beri takip ediyorum, çok faydalandım, üye olmak bugüne nasipmiş. Tabi ki aklımda hala net olmayan konular var herkes gibi. Kısaca kendimi tanıtayım:
    2008 - Work and Travel ile 4 aylık bir ABD deneyimim oldu. (SSN bu dönemde aldım, kartını bile saklıyorum.)
    2009 - Internship programıyla 12 ay daha ABD'de bulundum. (Bu dönemde 1 yıl geçerliliği olan bir Ehliyet almıştım.)
    Bulunduğum süre içerisinde asıl işimin yanı sıra bir çok iş deneyimim de oldu; bireysel olarak araba alım satımı yaptım, AVM'lerde stand açtım, arabayla dondurma sattım, çim biçtim, zemin döşeme yaptım vs. para kazanmak için çoğu işe el attım. 2010-12 arası Turizm MYO'yu AÖF Lisans İşletme'ye tamamladım. 2013 yazında askerden terhis oldum. O zamandan bu zamana kadar işler tersine döndü ve bir türlü ekonomik sıkıntıları yenemedim. Ayrıca 2017 yılında F1 öğrenci vizesinden birer ay aralıklarla tam 3 (evet üç) kez red aldım. Evli, mutlu, çocuklu değilim 🙂 En son bir ihracat firması açtım İstanbul'da, bir de kıytırık bir işim var ama elde avuçta birikmiş herhangi bir meblağ yok malesef 😉 Unutmadan söyleyeyim bankalara icralık borçlarım var, kredi ve kredi kartı, tam 6 dosya; hepsi toplam yaklaşık 25 bin tl tutarında. Günümüz itibarıyla son imkanları kullanarak sağdan soldan vize için gerekli olan meblağı bulma çabasındayım.
    Sevgili arkadaşlar, sizlere hayatımın yaklaşık son 10 yılını özet geçtim ki soracağım soru/lar için nasıl bir profil sahibi olduğum hakkında bilginiz olsun.

    1. İcralık borçlarımın dv2020 sürecinde vizeye etkisi nasıl olur?
    2. Bahsettiğim vize redlerinin bu sürece etkisi ne olur?
    3. Tek kişiyim, hesabımda 8-10 bin dolar olsa yeterli olur mu? (Daha fazlası mümkün değil, ABD'de sponsor olacak bir tanıdığım da yok)
    4. Diyelim ki işler yolunda gitti, vardık ABD'ye. Ehliyet için her şeye tekrar baştan mı başlamam lazım. (2009'da tekrar ABD'ye gelen bir arkadaşımın 2008'deki ehliyeti DMV'ye bile gitmeden yenilenerek eve gelmişti.)
    5. Son olarak SSN konusu, ds-260'ta yenisine gerek yok dedim zira var olanın 2009 yılında 300 USD'lik bir Capital One kredi kartı geçmişi vardı. Acaba bu geçmiş, bir kredi skoru oluşturma konusunda bir katkı sağlar mı?

    Değerli zamanınız için şimdiden çok teşekkür ederim, her şeyi aynı anda sorduğum için uzun oldu kusura bakmayın, sağlıcakla kalın...


  • @Burak-Erdoğan böyle bir dönüş alırsanız, forumda da paylaşmanız, bu gibi sorun yaşayan arkadaşlar için çok isabetli olur. Selamlar.


  • @Sefa, içinde söyledi: DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari

    @Burak-Erdoğan böyle bir dönüş alırsanız, forumda da paylaşmanız, bu gibi sorun yaşayan arkadaşlar için çok isabetli olur. Selamlar.

    Dun kcc yi deki yetkiliyle konustum arkadasin dedigi gibi 1 haziran oncesinde doldurulan dv260 larda gozukmuyor ve ozellikle bana dedigi casenizi unlock yapmayin ve mailinizde buna benzer birsey yazmazsaniz case unlock olmayacaktir merak etmeyin dedi. ama takibi kusku dustu icime...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @cato, içinde söyledi: DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari

    @crazycells haklısınız. Şunu öğrenmek istiyorum aslında. Yüksek numaralar olarak içimizi rahatlatmak istiyoruz. Boşuna mı umutlanıyoruz?

    Numaradan bagimsiz olarak hickimseye, vize basilmis pasaportlari almadan bu surece kesin gozle bakmasini ve hayatinda onemli degisiklikler yapmasini tavsiye etmem.

    Pek cok kisi icin sorunsuz ve mutlu sonlu bir surec olacak; ama hickimse icin kesinlik %100 degil. Numarasi yuksek olan kisilerin dezavantaji, numarasi dusuk olanlara gore cok daha fazla beklemeleri olacak. Buyuk hayal kirikligi yasamamak icin surece beklentilerinizi dusurerek devam etmelisiniz.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

96
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum