@luchadora çok teşekkür ederim.
-
Bu konu hakkında net bir bilgim yok, açikcası rapor ertesi gün çıkıyor ve o gün gönderiyorlar ama sizin randevunuzun Perşembe olması biraz riskli gibi geldi bana, muhtemelen sorun olmaz ama siz yine de sağlık raporunuzun çıktısını alıp mülakata götürün nolur nolmaz diye.
-
@JemappleG Önceki sayfalarda çok tartışıldı. Arama butonuna yazarsanız sonuçlar çıkar.
Ben de sizin durumunuzdaydım. Acımadan basıyolar aşıyı. Alternatifi yok.
-
-
Merhaba arkadaşlar,
Ben DV Green Card sahibi olarak ABD’ye giriş yaptım ve şu anda Ohio’da yaşıyor/çalışıyorum. ABD’de iş, banka, araç, adres ve vergi düzenimi kurmuş durumdayım. Nişanlım ise şu anda Türkiye’de ve Ağustos gibi evlenmeyi planlıyoruz.
Evlilik sonrasında onu mümkün olan en kısa sürede ABD’ye getirmek istiyorum. Şu an en hızlı ve guvenli seçeneklerden biri dil okulu/F1 süreci gibi göründüğü için, aklımdaki plan onun bu şekilde ABD’ye gelmesi, burada evlendikten sonra benim üzerimden Green Card sürecine başvurmak. Hali hazirda Agustos ayina cok kalmadigi icin turist vizesi ile randevu almamiz cok zor gorunuyor ve turist vizesinin red orani ogrenci vizesine gore cok daha yuksek. Alternatif onerileriniz varsa alabilirim.
Ancak özellikle şunları merak ediyorum:
Bu yöntemin riskleri nelerdir? Duzgun ilerletilmesi icin neler yapilmali?
F1/dil okulu ile giriş yaptıktan kısa süre sonra evlilik ve AOS süreci problem yaratabilir mi?
“Immigrant intent” konusu ne kadar kritik?
Ülkeye giriş-çıkışlarda sorun yaşanabilir mi?
Daha güvenli / daha risksiz bir süreç önerir misiniz?
Benzer süreci yaşayanların timeline ve deneyimleri nasıl oldu?Açıkçası öncelikli hedefim birlikte ABD’de yaşamaya hızlı şekilde başlayabilmek. Eğer bu süreç çok problemli/riskli görünüyorsa, alternatif olarak işimi bırakıp Türkiye’ye dönüp süreci oradan yürütmeyi ve bu sırada Re-entry Permit kullanmayı da değerlendiriyorum.Re-entry permit sebebine evlilik yazip, orada bu sureci yonetmek mantikli mi ? Bunu da yapan arkadaslarimiz varsa dinlemek isterim.
Benzer süreç yaşamış arkadaşların yorumlarını gerçekten merak ediyorum 🙏
-
-
Merhaba
Ben abd vatandasıyım amerıkada dogdum .turkıyede dogan 10 ve 13 yasındaki cocuklarıma ır-2 vızesıne basvurduk 2024 temmuzda onsylarımız geldı ır-2 vızemızı sldık tam 23 ay surdu bu işlem . Şimdi bundan sonraki surec nadıl işliycek bilgisi olan varmı 6 ay vıze suremız var ve gıtıs yapmamız grekıyor cocukların abd pasaportu nasıl cıkarılıyor bılgıdı tecrubesı olan varsa cok sevınırım . 2010 da ablam oglunu bu yolla abd vatandası yaptı gırıs yaptı sbd kısa sure kaldı ve turkıye ankara kondoloslugundan yegenımın pasaportunu cıkardılar .tabı bu durec 2010 ıdı ..şimdi nasıl oluyor kanunlar degıstımı bılmıyorum abd gırer gırmez greencardlı olacakları için abd pasaport basvurusu yapabılıyormuyuz .. -
merhabalar herkese
Benim sorum mülakat taki doktor muayenesinde aşı ile ilgili: Green Kart'tan önce istenen aşıları internette buldum ama bu aşıları yapmış olmamıza rağmen bizim e-Nabız'da birçoğu gözükmüyor. Bununla ilgili bizimle aynı durumda olanlar oldu mu? Hepsini tekrar mı yaptırmamız mi gerekli?
-
@ayvalik10 Merhaba, oğlum vatandaş ABD de yasiyor, anne baba statüsünden Green Card a müracaat etti, sonrasında iptal etti, iptalini posta yolu ile yaptı ama henüz bir cvp alamadık.
-
Merhaba.
Abd vatandaşı eşim üzerinden GC başvurusu yapacağım.Uscis sitesinde form ücretleri yazıyor ama ayrı ayrı yazıyor.
Tek seferde seyahat izni, çalışma izni ve 130 başvurusu yapacağım için chatgpt birlikte yaptığın için ayrıca ücret ödemene gerek yok diyor ama bu yıl başvuran olduy sa güncel ücret bilgilerini paylaşabilir mi?
Teşekkürler -
Merhaba, uzun bekleyis sonucunda dun vizemiz onaylandi. Esim ve benim icin sorunsuz gecen bir mulakat oldu, 5-10 dakika arasiydi galiba. Konsolosluk da kalabalik degildi. Bekleyenlere sabirlar diliyorum.
-
@Ali-a, içinde söyledi: Doktor ungan randevusu hakkında
@ATS16 Kredi kartından döviz olarak mı çekiyorlar ? Veya güncel kur üzerinden tutarı çevirip TL olarak mı ?
Saglik muayenesi gunundeki kur uzerinden TL cekim yapiyor Unganlar kredi karti odemelerinde
-
Aranizda I-130 onayi beklerken Petitioner Biometric randevusu gelen arkadasimiz varmi?
-
@çotonak28 merhaba Ben 2024 de seyahat iznim gelmemisti acil seyahat iznine basvurmustum ailemin saglik priblemleri sebebi Ile. Ve bana 1 aylik izin vermislerdi. Hemen 2 gun sonrasinda bileti aldik gittim ve seyahat izin suremin dolmasina 1 gun kala donus yaptim. Beni iceriye odaya aldilar neden gittinjz, kac gun kaldiniz , burada hangi adreste yasiyorsunuz diye sordular. Sonra gecebilirsiniz dediler.acil degildesizin gibi normal seyahat izninile seyahat Eden arkadasim da oldu bir sorun olmadi. Ama tabi bunlar bizim tecrubemiz. Avukata sordugumda sureciniz devam ediyor elbette kimse birsey garanti edemez ama bu green card olsada ayni v ekstrem bir surmunuz olmadigi surece giris yaparsiniz demisti.
-
Amerika vatandasligini kanitlayabilir 3 farkli belge var.
-- Dogum belgesi (Dogdugu state in "Vital Record"larindan alabilir)
-- Gocmenlik yoluyla alinmis "Certificate of Naturalization". (USCIS'e basvurarak yeniden cikartilmasini isteyebilir)
-- Amerikan pasaportunun kendisi (Bu elinde yoksa, diger iki maddeden birini tasiyor olmasi gerekiyor tekrardan pasaport cikarttirabilmek icin)SSN numarasi uzerinden vatandasligi sorgulanabiliyor ancak SSN belgesinin kendisi bir vatandaslik kaniti olarak sayilmiyor.
-- SSA (Social Security Administration) web sitesinden SSN kartini yenilenmesini isteme hakki var. -
@Metty-Yalcin Selamlar, maalesef bir etkisi olmaz. Benim de babam Amerikan vatandaşı ve benle kardeşlerim de başvurumuzdan 9 ay sonra approve olduk ama bu bir şey değiştirmiyor.
Bekarlar için 7-10 yıl, evliler için 10-15 yıl gibi süreler veriliyor. Çok iyi avukatlara başvurduk ama hepsi de durumu deşitiremeyeceğimizi söyledi. -
Benzer bir sorunda biz yaşıyoruz Eşimle birlikte aktif Türkiye'de yaşıyoruz burda oturum kartı aldık eşime amacımız bana vize çıkana kadar hiç yoktan NVC aşamasına gelene kadar birlikte olabilmek. Buna cevap vericek olur mu bilmiyorum Sponsorun Eşimin ABD İle ilişkisi çok kopuk 2021 ve 2023 tax returnlerini eksiksiz bir şekilde file etmiş. fakat 2022 ve 2024 yılını file etmedi. Çünkü geliri minimum filling olan 10.000$ altında olduğu için uğraşmadı aslında yaptığı şeyde bir sorun yok fakat bu bizim sürecimizi nasıl etkileyecek ABD'de değiliz bu tax'ları doldurmak istesek bile geçmişe yönelik tax return ABD'ye gitmeden nasıl yapacağız?
Bir diğer konu benim eşimin Amerika ile gerçekten fiziki bir bağının olmaması ailesi meksikada yaşadığı için hep meksikada kalmış amerikaya gitmiş çalışmış para kazanmış dönmüş ve genelde bu şekilde devam etmiş hiç kalıcı olarak yerleşmemiş ailesi orda olmadığı için
Banka Hesabı yok ABD Telefon numarası yok +1 numarası yok. Eyalet kimliği süresi muhtemelen biz NVC Aşamasına gelmeden dolucak Voter Register baktığımda sadece 1 kez oy kullanmış. Herhangi aktif bir Lease veya adres yok.Ve tüm bunlardan daha büyük sorunumuz eşimin kendi anne ve babası içinde Green Card başvurusunda bulunmuş olması bu süreçte şuanda devam ediyor ve biz I-130 Beklerken onların süreci şuanda NVC aşamasında Joint sponsor aşamasında ilerleyemediler henüz bu süreci ailesinin tuttuğu avukat yürütüyor benim sürecimi ise ben kendim yürütüyorum. Ama sorun şu ki bu süreçte zaten proof of domicile veriliyor. Yani ailesi vizeyi aldığında eşimin Amerikaya taşınması gerekiyor diye biliyorum. Bunu yapmazsa sıra bana geldiğinde NVC aşamasında bunu sorabilirler diye düşünüyorum.
Çok karışık bir durumun içerisindeyiz bunun için ne yapmalıyız aklımdaki tek fikir eşimin Ailesinin vizesi çıktığında eşimi Amerikaya yollamak ordayken telefon numarası,banka hesabı gibi düzenli bir hayat için adımları atması olabilir sanırım başka aklıma bir fikir gelmiyor... Siz olsaydınız ne yapardınız tekrardan yardımcı olan herkese teşekkürler...
-
Herkese selamlar arkadaslar.Yakın zamanda advance parol veya ı 512 ile türkiyeye gidip gelem varmıdır? Yardımcı olursanız cok sevinirim.Tesekkurler.
-
Merhabalar ben K-1 Nişanlılık vizesi başvurusu yaptım Dosyalarım evraklarım her şey tamam Ankara’dan gereken mail de geldi yalnız tek bir sorunum var size sormak istediğim merak ettiğim bir şey var.
Benim iki üç Sene önce başıma bir talihsizlik geldi. Bir arkadaşıma yardım edeyim derken arkadaşımın ricası üzerine hesabıma gelen parayı çekip arkadaşıma verdim ve istemediğim halde nitelikli dolandırıcık suçuyla yargılandım yargılanma sonucu Mahkemeden beraat aldım şu an elimde beraat kararı mahkeme kararı vardır. Ve aynı arkadaşım ile beraber aynı evde kalıyorduk evin kontratı benim üzerimeydi ben bir gün ailemin yanına gittim ve arkadaşımın kaldığı evi polisler basmış arkadaşımı ve kız arkadaşını almışlar bundan dolayı beni de fuhuş konusuyla ilgili Yargıladılar bu sebepten dolayı 45 gün ceza yattım ve dosya kapandı. Bahsettiğim her iki dosyanın da sonucu evrakları elimde mevcuttur. Saygıdeğer okuyucularım lütfen bana bu konuda bilgi verin.
Sizce ben ve Ds-160’ı doldururken mahkeme ceza soruları bölümünde geçmişimde hiçbir şey yaşamadım mahkemeye çıkmadım cezam yoktur diye işaretleyip vize görüşmesine adli sicil kağıdımın temiz bir şekilde götürüp hiçbir şey yokmuş gibi mi gireyim yoksa olanı biteni dolduracağım formda anlatıp bu dosyaların sonuçlarıyla birlikte vize görüşmesine yanımda mı götürüp açıklamasını yapayım hangisini yaparsam vizeyi alabilirim ya da hangisini yaparsam benim için geleceğim için daha iyi olabilir. E-Devletten adli sicil kağıdına baktığım zaman temiz çıkıyor ve arşiv kaydına baktığım zaman o da temiz çıkıyor vize görüşmesine sadece adli sicil kâğıdımı Götürsem ve hiçbir şey bahsetmesem sizce bir sorun olur mu orada kendileri herhangi bir araştırma yapıyorlar mı bu konuda bana bilgi verebilir misiniz teşekkür eder iyi günler dilerim.
-
K1 vizesi (Nişanlılık Vizesi)
-
@tuchi inanın bu soruyu hatırlamıyorum

-
@kubilay_66, içinde söyledi: K1 vizesi (Nişanlılık Vizesi)
IT WAS REPORTED TO US THAT YOUR IP ADDRESS OR İNTERNET GATEWAY HAS BEEN LOCKED OUT FOR A SELECT PERİOD OF TİME. THİS İS DUE TO AN UNUSUALLY HİGH RATE OF USE. IN ORDER TO AVOİD THİS İSSUE, PLEASE CREATE A CUSTOMER ACCOUNT (SİNGLE APPLİCANT) OR A REPRESENTATİVE ACCOUNT (REPRESENTİNG MANY İNDİVİDUALS). böyle bir şey çıktı arkadaş da
daha önce yaşayan oldu mu ?VPN mi kullaniyor?
-
İyi geceler arkadaşlar,
Mülakat sürecimi ancak anlatma fırsatı buluyorum. 24 Temmuz sabahı erkenden Ankara'ya vardık ve vakit kaybetmeden doktorun yanına geçtik. Randevu saatim 10:35 ti fakat ben 9 buçuk gibi gittiğimde de ilgilenip tahlillerim için Düzen laboratuvarına yönlendirildim. Çok kalabalıktı ve işleme alınması için yaklaşık yarım saat bekledim. 117,5 dolar ödedim. Sonrası çok hızlı ilerledi. Laboratuvarda gerekli tahlilleri hallettikten sonra yukarı çıktım. Bir süre orada da bekledim fakat yukarıda sıra daha çabuk geldi. Kilo ve boy ölçümümden sonra doktor bey geldi. Ateşimi ölçtü, daha önceden geçirdiğim bir ameliyat var mı, sigara kullanıyor muyum, alkol alışkanlığım var mı, düzenli ilaç kullanıyor muyum diye sordu. Aşılardan da sadece grip aşısı vuruldum.
Aşı kartım için doktor randevumdan yaklaşık 2 hafta öncesinden İl Sağlık Müdürlüğü Bulaşıcı Hastalıklar bölümüne başvurmuştum. Geçmişe yönelik bir aşı kaydı oluşturdular ve bana KKK ve Tetanoz Difteri aşılarını vurulmamı önerdiler. Bu aşılardan sonra hem türkçe hem ingilizce bir belge hazırladılar.
Doktor vurulduğum bu aşılara istinaden sadece grip aşısı vurdu. Burada da 170 dolar ödedim. Toplamda 277,5 dolar ödemiş oldum ve ertesi gün evraklarımı teslim aldım.26 Temmuz Cuma günü 8.45 te mülakatım vardı. 8.20 gibi içeri almaya başladılar. Herkesi randevu saatine göre öncelikli alıyorlarmış. Efsane bir kalabalık vardı içeride Göçmen tipi vize başvuru sayısı o gün için 27 kişiydi. Benim sıram 26ydı ve ilk olarak yapılacak evrak teslimini 10 buçuğa doğru yaptım. Buraya kadar herşey normaldi
Evraklarımı teslim ederken öncelikle ds-160 formumu değiştirttim görevliye yaptığım hatayı farkedince yenisini doldurmuştum bir sıkıntı çıkmadı. Evraklarımda aldığım arşiv kayıtlı adli sicil belgesi, arşiv kayıtlı değilmiş bunu kabul edemiyoruz dedi. Görüşmeyi gerçekleştireceğiniz kişi nasıl iletmeniz gerektiğini söyler dedi geri kalan tüm evrakları verdim. İlişkimize dair yaklaşık yılı kapsayan hazırladığım o dosyaları almayıp sadece bir kaç yazışma bir kaç resim kaldığımız oteller ve biletleri aldı. Dosyamın çok kabarık olmaması içinmiş. Sonra yerime geçtim yine bekleme başladım.**Arşiv kayıtlı adli sicil belgesini aldığım Adalet Sarayındaki memur, belgeyi düzenlerken kurumu resmi değil de özel olarak seçmiş ve bu yüzden arşiv kaydı gözükmemiş. Ankaradaki Adalet Sarayındaki memur bu şekilde söyledi.
Göçmen vizeleri için sanırım 2 ya da 3 banko çalışıyordu. 6. Bankodan ayrılan herkesin yüzü gülüyordu çok dua ettim 6. banko gelmesi için ve benim numaram orada yandı. 11:30 gibi mülakatı gerçekleştirdim. Mükalat deneyimim çok ilginçti. Görevli Hint biri gibiydi sanırım türkçe bilmiyordu. Sadece selamlaşma kısmını o şekilde yaptık bana ingilizce olarak mı devam edelim dedi bende türkçe devam etsek olur mu dedim. Tamam dedi ve beni yerime oturtturdu şaşırdım ve bakakaldım. Gitmediğimi görünce yerinize oturun dedi bende tamam dedim yerime geçtim. Tabi ingilizce oldu bu konuşmalar. Tekrardan numaram yanınca yanına gittim bana orjinal tüm evraklarımı uzattı. Başka kanıtlarımda vardı görmek istermisiniz diye sordum. Gerek yok dedi. Sonra bana yemin ettirdi ve parmak izimi aldı. Hangi haklara sahip olduğumun yazılı olduğu broşürü verdi. Daha sonra eksik evrağım için kağıdı uzattı. O sırada bir bayan geldi çok suratsız biriydi. Bana eksik evrağımı PTT ile 5 iş günü içerisinde görmem gerektiğini söyledi. Bende vizemin onaylanıp onaylanmadığını sordum, onaylandığını evrağımı yolladığımda vizemi basıp yollayacaklarını söyledi. İlişkime dair soru sorulmayınca çok şaşırdım tabi. İyi günler dileyip oradan ayrıldım.
Her şey burada bitmedi maalesef ve ben o gün içerisinde belgeleri gönderme işini hallettim. Mülakattan çıktığımda saat 12 ye geliyordu öğle arası olduğu için 13:30 u bekledim Sıhhiyenin orada Adalet Sarayı vardı, oradaki memura arşiv kayıtlı adli sicil belgesi istediğimi ve başıma geleni anlattım oda bana resmi kurum için hazırlanmadığından kaynaklanmıştır dedi. Orada bunu aldıktan sonra Güven Parkın içinde bulunan Başbakanlık binasına geçtim. Burada İngilizce olarak hazırlattım. Yaklaşık yarım saat sonra o belgeyide aldım ve yakınındaki PTT şubesinden eksik evrağımı hem türkçe hem ingilizce olarak koydum onların verdiği kağıdı ve pasaportumu koydum yolladım.
29 Temmuz Pazartesi paketim teslim edildi. Birim paketimi 31 Temmuz Çarşamba teslim almış. Mail aldım buna dair ve şu an da beklemedeyim.
-
@Hilalozkrl tüm süreç kaç ayda bitti ve ABD de hangi eyalet dosyanıza baktı ? Tebrikler
-
Bizim sürecimiz 24 Ağustos 2018 de başladı kaliforniya eyaleti baktı ve 5. Ayda geri dönüş yaptılar. Bizim bir RFE sürecimiz vardı eksik belgeleri tamamladık gerekenleri yolladık 1 haftada çözümlediler. Kaliforniya servisi hızlı bildiğim kadarıyla. Belgelerin buraya gelmesi randevu bulma derken 11 ay geçti
-
@Hilalozkrl simdiden hayirli olsun diyebiliriz
eksik belge tamamlaninca vizeyi de basacaklardir. Simdiden evliliginiz icin de tebrikler... -
@Hilalozkrl hayırlısı olsun

-
Arkadaşlar selamlar. Bir soru soracağım bilginiz varsa bilgilendirirseniz çok memnun olurum. Bie arkadaşımın dosyası onaylandı ve konsolosluk için e mail bekliyor ama başvuru yaparken aracı bir kişi ile başvuru yaptılar ve mail kısımında kendi mailleri yok çokta irtibatta değiller. Haberleri mail aracılığı ile olacağı için mail adresini nvc asamasiNda değiştirme durumları olabilir mi?
-
merhaba arkadaşlar. bu forumu bulduğum için çok mutluyum. benim ABD vat.nişanlımla sürecim yeni başlıyor. gecen ay Türkiyede nişanlandık. haftaya belgeleri NJ de teslim edecek. bu aşamada deneyimli arkadaşlar bana önerileriniz olursa cok sevnirim. umarım kısa sürede sonuc alırız.

-
@graombze, içinde söyledi: K1 vizesi (Nişanlılık Vizesi)
Arkadaşlar selamlar. Bir soru soracağım bilginiz varsa bilgilendirirseniz çok memnun olurum. Bie arkadaşımın dosyası onaylandı ve konsolosluk için e mail bekliyor ama başvuru yaparken aracı bir kişi ile başvuru yaptılar ve mail kısımında kendi mailleri yok çokta irtibatta değiller. Haberleri mail aracılığı ile olacağı için mail adresini nvc asamasiNda değiştirme durumları olabilir mi?
NVC'ye ulasip contact information'i degistirmek en mantiklisi, dogrusu bunun nasil yapilacagina ben de cok emin degilim...
Su sayfanin altindaki uyaridaki numarayi arayip degistirmeye calisabilirsiniz:
Bir de es zamanli suradan bilgileri gondermek mantikli olabilir:
Ikisinden birinden olumlu donus olursa, degismis demektir...
-
@mystery88, içinde söyledi: K1 vizesi (Nişanlılık Vizesi)
merhaba arkadaşlar. bu forumu bulduğum için çok mutluyum. benim ABD vat.nişanlımla sürecim yeni başlıyor. gecen ay Türkiyede nişanlandık. haftaya belgeleri NJ de teslim edecek. bu aşamada deneyimli arkadaşlar bana önerileriniz olursa cok sevnirim. umarım kısa sürede sonuc alırız.

Hosgeldiniz, surecinizde bol sanslar

Simdiden hayirli olsun... -
Merhaba arkadaslar, sari zarfla ilgili sorunum halloldu. Bildiginiz gibi oldukca hirpalanmis, birkac yerinde yirtilmalar soz konusuydu.
Gectigimiz cumartesi zarfi ptt den yolladim bugun itibariyle elime ulasti. Olur da sizin basiniza da gelirse fikriniz olsun.
Yirtik paketinizi konsolosluga gondermekte tereddut etmeyin kisa surede ulastiriyorlar. -
Iyi gunler size sorum su sekilde olacakti tabiki nişanlılık vizesi hakkinda bilgilenmek istiyorum nisanlilik vizesini yuzde kac alma ihtimali var tabi nasip ve sans simdi den tesekkur ederim
-
@mystery88 hayırlısı olsun.Şuanlık size verilecek en iyi tavsiye sabırlı olmanız
süreciniz de başarılar.@ayyildizz bu konu da sanırım kimse size yüzde veremez lakin gerekli şartları karşılıyorsanız tabi ki de vizeyi alma ihtimaliniz yüksek.
-
@ayyildizz, içinde söyledi: K1 vizesi (Nişanlılık Vizesi)
Iyi gunler size sorum su sekilde olacakti tabiki nişanlılık vizesi hakkinda bilgilenmek istiyorum nisanlilik vizesini yuzde kac alma ihtimali var tabi nasip ve sans simdi den tesekkur ederim
Eger kiz/erkek arkadasinizla iliskiniz gercekse o durumda alma ihtimaliniz tabii ki cok yuksek.
-
@crazycells çok teşekkürler. cok heyecanlıyız. nişanlım amerikada haftaya belgeleri verecek. net olarak hangi belgeleri vermesi yeterli? bir de sizlerden öğrenmek isterim yardımcı olursanız sevinirim.
-
@crazycells çok teşekkürler. cok heyecanlıyız. nişanlım amerikada haftaya belgeleri verecek. net olarak hangi belgeleri vermesi yeterli? bir de sizlerden öğrenmek isterim yardımcı olursanız sevinirim.
Su iletinin ikinci paragrafinda belgeleri bulabilirsiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/274/k1-vizesi-nişanlılık-vizesi
-
@crazycells teşekkür ederim

-
arkadaşlar anladığım kadarıyla ABD'deki nişanlım;
1- I-129F formunu dolduruyor.
2-vatandaşlık belgelerimizi ekliyor.(benim tc nüfus-pasaport)
3-fotograflar/kanıtlar
4-evlenme niyetini anlatan mektup
5-nişanlımın mali durumunu gösteren belgeleri gönderecek.asıl belgeleri ben burdaki süreçte vereceğim dimi? nufus kayıt ornekleri/sabıka kaydı vb gibi.
daha önce boşanmıştım. boşanma belgemi burda ibraz edeceğim diye okudum ama nişanlım orda da istediklerini söyledi.emin olamadım bilginiz var mı? -
arkadaşlar anladığım kadarıyla ABD'deki nişanlım;
1- I-129F formunu dolduruyor.
2-vatandaşlık belgelerimizi ekliyor.(benim tc nüfus-pasaport)
3-fotograflar/kanıtlar
4-evlenme niyetini anlatan mektup
5-nişanlımın mali durumunu gösteren belgeleri gönderecek.asıl belgeleri ben burdaki süreçte vereceğim dimi? nufus kayıt ornekleri/sabıka kaydı vb gibi.
daha önce boşanmıştım. boşanma belgemi burda ibraz edeceğim diye okudum ama nişanlım orda da istediklerini söyledi.emin olamadım bilginiz var mı?Bosanma durumu varsa, hem siz hem de esiniz bosandigina dair belgeleri gostermeli. USCIS asamasi icin bu gerekiyor. Resmen bosanmis olmadan, yeni bir evlilik yapmaniz mumkun degil, USCIS'e bunu gostermelisiniz.
Fakat bu belgeler mulakat icin gerekmiyor, cunku konsolosluk bu bilgileri vukuatli nufus kayit orneginden alabiliyor. Dediginiz gibi diger belgeleri NVC asamasinda toparlayacaksiniz.
Bunun disinda belgeler dogru gorunuyor.
Benzer Başlıklar
126
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k