Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @tuchi inanın bu soruyu hatırlamıyorum 😞

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @kubilay_66, içinde söyledi: K1 vizesi (Nişanlılık Vizesi)

    IT WAS REPORTED TO US THAT YOUR IP ADDRESS OR İNTERNET GATEWAY HAS BEEN LOCKED OUT FOR A SELECT PERİOD OF TİME. THİS İS DUE TO AN UNUSUALLY HİGH RATE OF USE. IN ORDER TO AVOİD THİS İSSUE, PLEASE CREATE A CUSTOMER ACCOUNT (SİNGLE APPLİCANT) OR A REPRESENTATİVE ACCOUNT (REPRESENTİNG MANY İNDİVİDUALS). böyle bir şey çıktı arkadaş da 😅 daha önce yaşayan oldu mu ?

    VPN mi kullaniyor?


  • İyi geceler arkadaşlar,

    Mülakat sürecimi ancak anlatma fırsatı buluyorum. 24 Temmuz sabahı erkenden Ankara'ya vardık ve vakit kaybetmeden doktorun yanına geçtik. Randevu saatim 10:35 ti fakat ben 9 buçuk gibi gittiğimde de ilgilenip tahlillerim için Düzen laboratuvarına yönlendirildim. Çok kalabalıktı ve işleme alınması için yaklaşık yarım saat bekledim. 117,5 dolar ödedim. Sonrası çok hızlı ilerledi. Laboratuvarda gerekli tahlilleri hallettikten sonra yukarı çıktım. Bir süre orada da bekledim fakat yukarıda sıra daha çabuk geldi. Kilo ve boy ölçümümden sonra doktor bey geldi. Ateşimi ölçtü, daha önceden geçirdiğim bir ameliyat var mı, sigara kullanıyor muyum, alkol alışkanlığım var mı, düzenli ilaç kullanıyor muyum diye sordu. Aşılardan da sadece grip aşısı vuruldum.

    Aşı kartım için doktor randevumdan yaklaşık 2 hafta öncesinden İl Sağlık Müdürlüğü Bulaşıcı Hastalıklar bölümüne başvurmuştum. Geçmişe yönelik bir aşı kaydı oluşturdular ve bana KKK ve Tetanoz Difteri aşılarını vurulmamı önerdiler. Bu aşılardan sonra hem türkçe hem ingilizce bir belge hazırladılar.
    Doktor vurulduğum bu aşılara istinaden sadece grip aşısı vurdu. Burada da 170 dolar ödedim. Toplamda 277,5 dolar ödemiş oldum ve ertesi gün evraklarımı teslim aldım.

    26 Temmuz Cuma günü 8.45 te mülakatım vardı. 8.20 gibi içeri almaya başladılar. Herkesi randevu saatine göre öncelikli alıyorlarmış. Efsane bir kalabalık vardı içeride Göçmen tipi vize başvuru sayısı o gün için 27 kişiydi. Benim sıram 26ydı ve ilk olarak yapılacak evrak teslimini 10 buçuğa doğru yaptım. Buraya kadar herşey normaldi 🙂 Evraklarımı teslim ederken öncelikle ds-160 formumu değiştirttim görevliye yaptığım hatayı farkedince yenisini doldurmuştum bir sıkıntı çıkmadı. Evraklarımda aldığım arşiv kayıtlı adli sicil belgesi, arşiv kayıtlı değilmiş bunu kabul edemiyoruz dedi. Görüşmeyi gerçekleştireceğiniz kişi nasıl iletmeniz gerektiğini söyler dedi geri kalan tüm evrakları verdim. İlişkimize dair yaklaşık yılı kapsayan hazırladığım o dosyaları almayıp sadece bir kaç yazışma bir kaç resim kaldığımız oteller ve biletleri aldı. Dosyamın çok kabarık olmaması içinmiş. Sonra yerime geçtim yine bekleme başladım.

    **Arşiv kayıtlı adli sicil belgesini aldığım Adalet Sarayındaki memur, belgeyi düzenlerken kurumu resmi değil de özel olarak seçmiş ve bu yüzden arşiv kaydı gözükmemiş. Ankaradaki Adalet Sarayındaki memur bu şekilde söyledi.

    Göçmen vizeleri için sanırım 2 ya da 3 banko çalışıyordu. 6. Bankodan ayrılan herkesin yüzü gülüyordu çok dua ettim 6. banko gelmesi için ve benim numaram orada yandı. 11:30 gibi mülakatı gerçekleştirdim. Mükalat deneyimim çok ilginçti. Görevli Hint biri gibiydi sanırım türkçe bilmiyordu. Sadece selamlaşma kısmını o şekilde yaptık bana ingilizce olarak mı devam edelim dedi bende türkçe devam etsek olur mu dedim. Tamam dedi ve beni yerime oturtturdu şaşırdım ve bakakaldım. Gitmediğimi görünce yerinize oturun dedi bende tamam dedim yerime geçtim. Tabi ingilizce oldu bu konuşmalar. Tekrardan numaram yanınca yanına gittim bana orjinal tüm evraklarımı uzattı. Başka kanıtlarımda vardı görmek istermisiniz diye sordum. Gerek yok dedi. Sonra bana yemin ettirdi ve parmak izimi aldı. Hangi haklara sahip olduğumun yazılı olduğu broşürü verdi. Daha sonra eksik evrağım için kağıdı uzattı. O sırada bir bayan geldi çok suratsız biriydi. Bana eksik evrağımı PTT ile 5 iş günü içerisinde görmem gerektiğini söyledi. Bende vizemin onaylanıp onaylanmadığını sordum, onaylandığını evrağımı yolladığımda vizemi basıp yollayacaklarını söyledi. İlişkime dair soru sorulmayınca çok şaşırdım tabi. İyi günler dileyip oradan ayrıldım.

    Her şey burada bitmedi maalesef ve ben o gün içerisinde belgeleri gönderme işini hallettim. Mülakattan çıktığımda saat 12 ye geliyordu öğle arası olduğu için 13:30 u bekledim Sıhhiyenin orada Adalet Sarayı vardı, oradaki memura arşiv kayıtlı adli sicil belgesi istediğimi ve başıma geleni anlattım oda bana resmi kurum için hazırlanmadığından kaynaklanmıştır dedi. Orada bunu aldıktan sonra Güven Parkın içinde bulunan Başbakanlık binasına geçtim. Burada İngilizce olarak hazırlattım. Yaklaşık yarım saat sonra o belgeyide aldım ve yakınındaki PTT şubesinden eksik evrağımı hem türkçe hem ingilizce olarak koydum onların verdiği kağıdı ve pasaportumu koydum yolladım.

    29 Temmuz Pazartesi paketim teslim edildi. Birim paketimi 31 Temmuz Çarşamba teslim almış. Mail aldım buna dair ve şu an da beklemedeyim.


  • @Hilalozkrl tüm süreç kaç ayda bitti ve ABD de hangi eyalet dosyanıza baktı ? Tebrikler


  • Bizim sürecimiz 24 Ağustos 2018 de başladı kaliforniya eyaleti baktı ve 5. Ayda geri dönüş yaptılar. Bizim bir RFE sürecimiz vardı eksik belgeleri tamamladık gerekenleri yolladık 1 haftada çözümlediler. Kaliforniya servisi hızlı bildiğim kadarıyla. Belgelerin buraya gelmesi randevu bulma derken 11 ay geçti

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Hilalozkrl simdiden hayirli olsun diyebiliriz 🙂 eksik belge tamamlaninca vizeyi de basacaklardir. Simdiden evliliginiz icin de tebrikler...


  • @Hilalozkrl hayırlısı olsun ☺


  • Arkadaşlar selamlar. Bir soru soracağım bilginiz varsa bilgilendirirseniz çok memnun olurum. Bie arkadaşımın dosyası onaylandı ve konsolosluk için e mail bekliyor ama başvuru yaparken aracı bir kişi ile başvuru yaptılar ve mail kısımında kendi mailleri yok çokta irtibatta değiller. Haberleri mail aracılığı ile olacağı için mail adresini nvc asamasiNda değiştirme durumları olabilir mi?


  • merhaba arkadaşlar. bu forumu bulduğum için çok mutluyum. benim ABD vat.nişanlımla sürecim yeni başlıyor. gecen ay Türkiyede nişanlandık. haftaya belgeleri NJ de teslim edecek. bu aşamada deneyimli arkadaşlar bana önerileriniz olursa cok sevnirim. umarım kısa sürede sonuc alırız. 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @graombze, içinde söyledi: K1 vizesi (Nişanlılık Vizesi)

    Arkadaşlar selamlar. Bir soru soracağım bilginiz varsa bilgilendirirseniz çok memnun olurum. Bie arkadaşımın dosyası onaylandı ve konsolosluk için e mail bekliyor ama başvuru yaparken aracı bir kişi ile başvuru yaptılar ve mail kısımında kendi mailleri yok çokta irtibatta değiller. Haberleri mail aracılığı ile olacağı için mail adresini nvc asamasiNda değiştirme durumları olabilir mi?

    NVC'ye ulasip contact information'i degistirmek en mantiklisi, dogrusu bunun nasil yapilacagina ben de cok emin degilim...

    Su sayfanin altindaki uyaridaki numarayi arayip degistirmeye calisabilirsiniz:

    Bir de es zamanli suradan bilgileri gondermek mantikli olabilir:

    Ikisinden birinden olumlu donus olursa, degismis demektir...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @mystery88, içinde söyledi: K1 vizesi (Nişanlılık Vizesi)

    merhaba arkadaşlar. bu forumu bulduğum için çok mutluyum. benim ABD vat.nişanlımla sürecim yeni başlıyor. gecen ay Türkiyede nişanlandık. haftaya belgeleri NJ de teslim edecek. bu aşamada deneyimli arkadaşlar bana önerileriniz olursa cok sevnirim. umarım kısa sürede sonuc alırız. 🙂

    Hosgeldiniz, surecinizde bol sanslar 🙂
    Simdiden hayirli olsun...


  • Merhaba arkadaslar, sari zarfla ilgili sorunum halloldu. Bildiginiz gibi oldukca hirpalanmis, birkac yerinde yirtilmalar soz konusuydu.
    Gectigimiz cumartesi zarfi ptt den yolladim bugun itibariyle elime ulasti. Olur da sizin basiniza da gelirse fikriniz olsun.
    Yirtik paketinizi konsolosluga gondermekte tereddut etmeyin kisa surede ulastiriyorlar.


  • Iyi gunler size sorum su sekilde olacakti tabiki nişanlılık vizesi hakkinda bilgilenmek istiyorum nisanlilik vizesini yuzde kac alma ihtimali var tabi nasip ve sans simdi den tesekkur ederim


  • @mystery88 hayırlısı olsun.Şuanlık size verilecek en iyi tavsiye sabırlı olmanız 🙂 süreciniz de başarılar.

    @ayyildizz bu konu da sanırım kimse size yüzde veremez lakin gerekli şartları karşılıyorsanız tabi ki de vizeyi alma ihtimaliniz yüksek.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ayyildizz, içinde söyledi: K1 vizesi (Nişanlılık Vizesi)

    Iyi gunler size sorum su sekilde olacakti tabiki nişanlılık vizesi hakkinda bilgilenmek istiyorum nisanlilik vizesini yuzde kac alma ihtimali var tabi nasip ve sans simdi den tesekkur ederim

    Eger kiz/erkek arkadasinizla iliskiniz gercekse o durumda alma ihtimaliniz tabii ki cok yuksek.


  • @crazycells çok teşekkürler. cok heyecanlıyız. nişanlım amerikada haftaya belgeleri verecek. net olarak hangi belgeleri vermesi yeterli? bir de sizlerden öğrenmek isterim yardımcı olursanız sevinirim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @mystery88, içinde söyledi: K1 vizesi (Nişanlılık Vizesi)

    @crazycells çok teşekkürler. cok heyecanlıyız. nişanlım amerikada haftaya belgeleri verecek. net olarak hangi belgeleri vermesi yeterli? bir de sizlerden öğrenmek isterim yardımcı olursanız sevinirim.

    Su iletinin ikinci paragrafinda belgeleri bulabilirsiniz:

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/274/k1-vizesi-nişanlılık-vizesi


  • @crazycells teşekkür ederim 🙂


  • arkadaşlar anladığım kadarıyla ABD'deki nişanlım;
    1- I-129F formunu dolduruyor.
    2-vatandaşlık belgelerimizi ekliyor.(benim tc nüfus-pasaport)
    3-fotograflar/kanıtlar
    4-evlenme niyetini anlatan mektup
    5-nişanlımın mali durumunu gösteren belgeleri gönderecek.

    asıl belgeleri ben burdaki süreçte vereceğim dimi? nufus kayıt ornekleri/sabıka kaydı vb gibi.
    daha önce boşanmıştım. boşanma belgemi burda ibraz edeceğim diye okudum ama nişanlım orda da istediklerini söyledi.emin olamadım bilginiz var mı?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @mystery88, içinde söyledi: K1 vizesi (Nişanlılık Vizesi)

    arkadaşlar anladığım kadarıyla ABD'deki nişanlım;
    1- I-129F formunu dolduruyor.
    2-vatandaşlık belgelerimizi ekliyor.(benim tc nüfus-pasaport)
    3-fotograflar/kanıtlar
    4-evlenme niyetini anlatan mektup
    5-nişanlımın mali durumunu gösteren belgeleri gönderecek.

    asıl belgeleri ben burdaki süreçte vereceğim dimi? nufus kayıt ornekleri/sabıka kaydı vb gibi.
    daha önce boşanmıştım. boşanma belgemi burda ibraz edeceğim diye okudum ama nişanlım orda da istediklerini söyledi.emin olamadım bilginiz var mı?

    Bosanma durumu varsa, hem siz hem de esiniz bosandigina dair belgeleri gostermeli. USCIS asamasi icin bu gerekiyor. Resmen bosanmis olmadan, yeni bir evlilik yapmaniz mumkun degil, USCIS'e bunu gostermelisiniz.

    Fakat bu belgeler mulakat icin gerekmiyor, cunku konsolosluk bu bilgileri vukuatli nufus kayit orneginden alabiliyor. Dediginiz gibi diger belgeleri NVC asamasinda toparlayacaksiniz.

    Bunun disinda belgeler dogru gorunuyor.


Benzer Başlıklar

  • 57
  • 116
  • 1
  • 1476
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

51
Çevrimiçi

40.9k
Kullanıcı

4.4k
Konu

425.5k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum