Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • usahakan, ben bir kisi gordum aslinda Vizesi onaylanip daha sonra idari isleme kalip sonra idari islemi de bitip bos pasaport gelen red yiyen. Milyonda birdir belki ama ihtimal dahilinde diyebiliriz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Hasan33, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    @usahakan K1 vizesi icin basvurum suan idari islemlerde pasaportumu istedikleri zaman kurye yetkilendirme yapmam gerekiyormu yoksa direk gondersem olurmu

    Suradan kayit yaptirip gondermelisiniz:

    Bu, tum vizeler icin gecerli.


  • Merhabalar
    Benim sorunumu daha önce yasamış biri henüz görmedim o yüzden uye olup sormak istiyorum. Ben J1 vizesiyle aupair olarak iki yıldır amerikada yasıyorum. Programım haftaya bitiyor ve ülkeye dönüyorum. Bu arada fizyoterapistim ve burada online fizik tedavi doktorasını kazandım ağustos ayında okula başlamış olcam. Okulum online fakat bir dersimin semineri için montana ya gitmem gerekecek ve okul bunun için konsolosluğa ithafen yazı yazdı ekimin ilk haftası katılması gerektr diye. Turist vizesine basvuracağım. Ailemin vizesi var. Annemle beraber gideceğiz dersem ve maddi olarak güzel rakamlar gösterirsem ve bu okul belgesini sunarsam eylül ayındaki vize görüşmesinde bi sıkıntı çıkar mı sizce ne düşünüyorsunuz?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ggg123, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    Merhabalar
    Benim sorunumu daha önce yasamış biri henüz görmedim o yüzden uye olup sormak istiyorum. Ben J1 vizesiyle aupair olarak iki yıldır amerikada yasıyorum. Programım haftaya bitiyor ve ülkeye dönüyorum. Bu arada fizyoterapistim ve burada online fizik tedavi doktorasını kazandım ağustos ayında okula başlamış olcam. Okulum online fakat bir dersimin semineri için montana ya gitmem gerekecek ve okul bunun için konsolosluğa ithafen yazı yazdı ekimin ilk haftası katılması gerektr diye. Turist vizesine basvuracağım. Ailemin vizesi var. Annemle beraber gideceğiz dersem ve maddi olarak güzel rakamlar gösterirsem ve bu okul belgesini sunarsam eylül ayındaki vize görüşmesinde bi sıkıntı çıkar mı sizce ne düşünüyorsunuz?

    En onemli durum, Turkiye'ye geri doneceginize konsolosu ikna etmeniz. Bence dediginiz sekilde bunu gosterebilmek mumkun.
    Eger elinizde baska sizi Turkiye'ye baglayan nedenler varsa, onlardan da bahsetmeye calisin.


  • Tamamen bilgilenme amaçlı soruyorum tahminlerinizi merak ettiğim için.Kasım başında gelmesi için babama turist vizesi almayı düşünüyoruz .Yeni emekli oldu 33yıl TTK(devlette) başmühendis olarak çalıştıktan sonra.Yeşil pasaportu var daha önce avusturya ve Çek cumhuriyetine gitti bir kere. Gelme sebebi beni ziyaret etmek .3ay sonra geri dönecek fakat bir daha uğraşmamak için 10senelik başvurmayı düşünüyoruz.Vermeme ihtimalleri nedir? Birde nekadar sürüyor şu süre vize almak haftaya randevu alsak ds160yollasak


  • @Richmond Vizenin onaylanıp onaylanmama konusunda kimse net cevap veremez.Ortalama 2-3 hafta sonra randevu alabilirsiniz.


  • @Richmond turist vizesinde bir süre talebi yapmanıza gerek yok, onaylanırsa 10 senelik veriyorlar zaten. Ancak girişte pasaport görevlisinin verdiği süre kadar yasal izni oluyor girenlerin, bu genellikle 6 ay kadar oluyor yani sizin ihtiyacınızı karşılar. Ancak vize talebinin onaylanabilmesi için, talep yapan kişinin , yaşadığı ülke ile bağlarının kuvvetli olduğuna konsolosluk görevlilerini inandırması beklenmektedir. Yani talep yapan kişinin döeneceğine emin olmaları gerekmektedir , sizin bilmeniz yeterli değildir. Belli profilleri var kendilerince haklı olarak. Yani başvuru süreci layıkıyla yöneltildiği takdirde , yani dökümantasyon vs, gerisi konsolosluk görevlilerinini yorumlarına kalacaktır, iyi şanslar..

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Richmond, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    Tamamen bilgilenme amaçlı soruyorum tahminlerinizi merak ettiğim için.Kasım başında gelmesi için babama turist vizesi almayı düşünüyoruz .Yeni emekli oldu 33yıl TTK(devlette) başmühendis olarak çalıştıktan sonra.Yeşil pasaportu var daha önce avusturya ve Çek cumhuriyetine gitti bir kere. Gelme sebebi beni ziyaret etmek .3ay sonra geri dönecek fakat bir daha uğraşmamak için 10senelik başvurmayı düşünüyoruz.Vermeme ihtimalleri nedir? Birde nekadar sürüyor şu süre vize almak haftaya randevu alsak ds160yollasak

    Su, daha uygun bir baslik:
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/1335/abd-vatandasi-ve-gocmen-yakinlarinin-b1-b2-vize-basvurulari

    Ayrica, vize uzunlugu talebinde bulunmuyorsunuz. Onu konsolos veriyor, siz sadece su anki yolculukla ilgili ayrintilar vermelisiniz, zaten konsolos uygun bulursa 10 yillik vize veriyor.


  • @vermaynen, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    2 kez 6 aylik turist vizesini uzatip toplamda 2 yil kalip sonra 2 kez vize basvurusunda bulunup ogrenci olarak 2 kez de red yiyip 3.kez basvurusunda ogrenci vizesi alip okurken abd li bir kisiyle tanisip evlenip vatandaslik almistir. 🙂


  • Selamlar.
    Bu hafta içerisinde 10 yıllık B1/B2 vizemi almış bulunuyorum.
    Deneyimim şu şekilde oldu.. Bilinen prosedürleri gerçekleştirdikten sonra, görüşme kısmına geldim.
    Yaklaşık 1.5 saat numaramın gelmesini bekledim. Bu sırada benden önceki yapılan görüşmelerden gözlemlediğim kadarıyla kesinlikle hazırlıksız dayanaksız gitmemenizi öneririm.
    Benim görüşmem toplam 3 soru, 0 evrak talebi ve 30 saniyede bitti. Belki çok şanslıydım, belkide daha önce aldığım Schengen vizeleri buna sebep oldu bilemiyorum. Ama 3 soru sonunda vizeniz onaylandı dedi görevli.
    İki red alan arkadaşa tanıklık ettim. Bunlardan birisi okulu yeni bitirmiş, çalışmayan ve sorulara tedirgin cevaplar veren genç bir arkadaştı. Örneğin neden gidiyorsun dedi görevli. Dilimi geliştirmeye dedi arkadaş. Bir kere İngilizce geliştirmek için Amerikaya gitmek mantıksız kafadan. (Dil okuluna kayıt olup gidenlerden bahsetmiyorum) Zaten buna direkt inanmadığını düşünüyorum görevlinin. Kısacası red alacağı gün gibi aşikardı. Bir diğer arkadaş ise İngilizce seviyesi düşük olduğu halde İngilizce görüşme yapmayı tercih etmişti ve kendini ifade edemediğini düşünüyorum. Size diğer bir tavsiyem, gerçekten akıcı bir İngilizceniz yok ise boşuna kasmayın Türkçe yapın mülakatı.
    Ayrıca merak edenler için DV2020 başvurusu yapmıştım. Yani GreenCard başvurusunun B1-B2 vizesine bir etkisi yoktur. Bu adam zaten greencarda başvurmuş yerleşmeye gidiyor demiyorlar.
    Geri döneceğinize inanmaları tek kriter bence.
    Sevgiler, saygılar.


  • @umutaga Sorular ve cevapların nelerdi?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @umutaga hayirli olsun, iyi gezmeler...


  • @Majezik, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    @umutaga Sorular ve cevapların nelerdi?

    Sorular sırasıyla
    1-nereye gidiyorsunuz?
    2-neden gidiyorsunuz?
    3-ne işle mesgulsunuz?

    Cevaplar tabiki kişiye göre değişir ama ben arkadas ziyareti için gittiğimi söyledim.ve yazılım mühendisiyim dedim.


  • @crazycells, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    @umutaga hayirli olsun, iyi gezmeler...

    Teşekkür ederim.


  • Merhabalar! Ds 160 formumu dolduruyorum fakat son beş yılda gittiğim yerler önceki iş okul bilgilerimi girmem için ekle butonu fln çıkmıyor. J1 vizem vardı 25 ay yasal olarak amerikada yasadım ve üç gün önce döndüm. Bu soruların çıkmama nedeni nedir?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ggg123, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    Merhabalar! Ds 160 formumu dolduruyorum fakat son beş yılda gittiğim yerler önceki iş okul bilgilerimi girmem için ekle butonu fln çıkmıyor. J1 vizem vardı 25 ay yasal olarak amerikada yasadım ve üç gün önce döndüm. Bu soruların çıkmama nedeni nedir?

    Farkli bir web browser'dan deneyebilirsiniz, form her browser'da calismiyor olabilir.


  • @crazycells denedim fakat hic bir sekilde cikmadi. Bunu yasayanlara sordum kisiden kisiye degisebilir bizim de oldu vize aldik dediler o yuzden onayladim o sekilde ve randevu aldim.


  • @ggg123, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    @crazycells denedim fakat hic bir sekilde cikmadi. Bunu yasayanlara sordum kisiden kisiye degisebilir bizim de oldu vize aldik dediler o yuzden onayladim o sekilde ve randevu aldim.

    Daha evvel o bilgileri verdiginiz icin sormuyor. Muhtemelende bir daha sormayacak. Kiz arkadasimada cikmiyor ne yaptiysak olmadi. O sorular yok.


  • @DustyBlue çok teşekkürler genelde kızlara çıkmıyormuş sanırım öyle okudum bir de. Kız arkadaşınız vize aldı mı peki?


  • herkese merhaba arkadaşlar 08/agu/2019 14:00'da ki istanbul abd konsoloslugundaki randevum hakkında bilgilendirme yapmak istiyorum.
    kendi durumumla ilgili söylemem gereken şeylerin başında DJ olarak freelance olarak 20 senedir çalışma,13 ülke gezmem ve 6 sene dubaide residence olarak yaşamam, sgk girişimimin olmaması - banka hesabımda 1tl bile olmaması ve çalışmıyor olarak göründüğümden dolayı sponsor olarak babamı gösterip çalıştığı firmadan eksiksiz bütün evrakları hazırlamıştım,yine babamın banka hesap hareketlerinide randevudan 1 gün önce bankadan ıslak ımzalı şekilde alıp dosyama ekledim. kendimle ilgilide ne olur ne olmaz diyerek yurda giriş çıkış belgesi,tam tekmilli nufus belgesi diğer istenen her şeyi tamamlayıp yola çıktım.bu arada kafamı en cok kurcalayan " ds 160 formunu doldururken gitmek istediğim tarihi 11/agu - 21 agu tarıhlerınde arasında yapmak ıstedıgımı belırtmıstım" ,bu kafama cok takılmıstı fakat iş işten geçmiş ve randevu tarihini almıstım. öğlen 12:00 gibi konsolosluk karsısında bulunan cafelerden birisinde oturup beklemeye başladım. saat 13:30'da içeriye aldılar,bi görüşmede en fazla 83 kişi alıyorlar ve içerisi fuldu.184 numaralı fiş verdiler,bilerek veznelere en yakın koltuga oturup dialogları dinlemeye başladım. izlenimlere göre en büyük hata sorulan sorulara verilen tereddütlü cevaplardı . örnek olarak aklımda kalan soru cevap dialogları şu şekilde oldu ;

    • ne iş yapıyorsunuz
    • motor parçaları üreten bir şirketim var
    • şirketinizde kaç kişi çalışıyor
    • ııghhhhh.. 50/60 kişi
    • üzgünüz red !
      burda mantıken şirket sahibi birisi çalışan sayısını net nasıl bilemez ? bu sebebten vermediklerini düşünüyorum
      bir başka dialogta ;
    • amerikaya ne zaman gitmeyi planlıyorsunuz
    • vizeyi alırsam,önüzmedeki aylarda planlıyorum
    • üzgünüz red !
      bu dialogtaki red sebebinide sağlam bir seyahat planın olmamasına bağladım.

    saydım 83 kişiden 32 kişiye red verdiler .. bu arada ek bir bilgi daha vermek istiyorum görevli size ingilizce hi,welcome gibi bir soru sordugunda eger ıngılızce cevap verirseniz görevli ingilizce konusmaya devam ediyor,istisnasız bütün dialoglarda bu durum gerceklesti.
    neyse sıra bana geldiğinde içeride 4 kişi kalmıştı,numaram geldi,vezneye gittim ;

    • hi
    • merhaba
    • pasaportunuzu alabilirmiyim - amerika'da nereye ve ne için gitmek istiyorsunuz ?
    • new york'a 10 günlük bir gezi planlıyorum
    • ne iş yapıyorsunuz
    • profesyonel dj'im
    • kaç senedir yapıyorsunuz
    • 20 senedir.
    • wawwww,harika..vizeniz onaylandı,iyi tatiller.

    toplamda 1 dk geçmeyen bir dialog neticisinde 10 senelik vizeyi kaptım.
    herkese bol şans,kesinlikle vereceğiniz cevaplar çok net ve kesin olmalı arkadaslar.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

95
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum