Randevu alırken hangi başlığı seçmeliyim? REAL ID mi California DL/ID mi?
-
Merhabalar,
San Francisco ehliyet için randevu almaya çalışıyorum fakat önüme çıkan seçeneklerden hangisini seçmeliyim tam çıkaramadım. Bu konuda bilgisi olan varsa yardımcı olursa sevinirim.
Teşekkürler.
Randevu linki: https://www.dmv.ca.gov/wasapp/foa/clear.do?goTo=officeVisit&localeName=en
-
california DL/ID seçmelisiniz.açılımı drivers licence ve id oluyor. ikisi birarada.
-
Açılımı anladım ama Real ID de driver licence var diyorlar.
-
@mutlu Sayfaya baktım da, 22 Ocak'tan itibaren REAL ID verilmeye başlanmış. Federal gereklilikleri karşılılıyormuş ve 2020'den itibaren herkesin buna geçmesi gerekecekmiş. Ben olsam şimdiden REAL ID alırdım.
https://www.dmv.ca.gov/portal/dmv/detail/pubs/newsrel/2018/2018_01
-
Bana da o daha mantıklı gibi geldi. Teşekkürler.
-
Ben çalışma vizesi ile amerika’da bulunmaktayım. NC eyaletinde (tam isimleri hatırlamıyorum) normal DL veya Real ID olanı seçme imkanım vardı ve bende Real ID seçtim. Fakat ehliyet geldiğinde sadece vizem tarihi kadar limitli ve üzerinde açıkça şu tarihe kadar yasal statüsü vardır yazıyor. Normal ehliyette bu durum varmıdır bilmiyorum ama bilseydim normal ehliyet alırdım. Herhangi bir sorguda herzaman geçici olduğunuz anlaşılıyor. Tabiki green kartlılar için direk Real ID almak daha iyi olacaktır.
-
@freeworld evet, gocmen olmayan vize sahipleri ehliyet alinca ehliyetleri hep dediginiz sekilde oluyor. Ehliyetten vize sahibi oldugunuz anlasiliyor.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
31
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.9k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum