Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

K1 vizesi (Nişanlılık Vizesi)

• 9 eylül için K1 mülakat randevusu aldım. 9 eylül pazartesi olduğundan, sağlık kontorlü randevusunu 5 eylül perşembeye almayı düşünüyorum. Forumda okuduğum sağlık kontrolü sonuçlarını bir gün sonra veriyorlarmış. Perşembe sağlık kontrolü, Cuma sonuçlar, Pazartesi'de mülakat. Sizce nasıl olur?

• Merhaba arkadaşlar, sarı zarfla ilgili sorunum vardı ve konsoloslıkla iletişime geçtim. Bana bugün mail göndermişler ve o zarfla ABD'ye giremeyeceğimi derhal onlara geri postalamamı istemişler.
    "You cannot travel to the U.S. with this visa packet. Please return your visa packet to our office. We will repack your documents and send it to the PTT branch that you registered as soon as possible.
    Sincerely, Immigrant Visa Unit"
    Şimdi sorum ise;
    1- Sarı zarfla beraber pasaportumu da eklemeli miyim pakete yoksa eklememeli miyim?
    2- Kendim gitsem konsolosluğa alırlar mı çünkü postada yine aynı sorunla karşılaşmayacağımın garantisi yok.
    Başından geçen bilen varsa cevap verirse sevinirim.

• @vincent, içinde söyledi: K1 vizesi (Nişanlılık Vizesi)

9 eylül için K1 mülakat randevusu aldım. 9 eylül pazartesi olduğundan, sağlık kontorlü randevusunu 5 eylül perşembeye almayı düşünüyorum. Forumda okuduğum sağlık kontrolü sonuçlarını bir gün sonra veriyorlarmış. Perşembe sağlık kontrolü, Cuma sonuçlar, Pazartesi'de mülakat. Sizce nasıl olur?

Uygun gorunuyor, zaten hic beklenmeyen bir durum olsa bile saglik raporunu sonradan teslim etmeniz mumkun.

• @akhilleus, içinde söyledi: K1 vizesi (Nişanlılık Vizesi)

Merhaba arkadaşlar, sarı zarfla ilgili sorunum vardı ve konsoloslıkla iletişime geçtim. Bana bugün mail göndermişler ve o zarfla ABD'ye giremeyeceğimi derhal onlara geri postalamamı istemişler.
    "You cannot travel to the U.S. with this visa packet. Please return your visa packet to our office. We will repack your documents and send it to the PTT branch that you registered as soon as possible.
    Sincerely, Immigrant Visa Unit"
    Şimdi sorum ise;
    1- Sarı zarfla beraber pasaportumu da eklemeli miyim pakete yoksa eklememeli miyim?
    2- Kendim gitsem konsolosluğa alırlar mı çünkü postada yine aynı sorunla karşılaşmayacağımın garantisi yok.
    Başından geçen bilen varsa cevap verirse sevinirim.

1. Pasaportu da eklemeniz daha uygun olur.

2. Alirlar ama onemli olan size nasil ulastigi, yeni paketin durumunu da bu belirleyecek. Maalesef yenisini elden almaniz mumkun olmayacak.

Bu arada konsolosluk ihtiyatli davraniyor ama eger icindeki belgelerin degistirilebilecegi kadar buyuk bir yirtik yoksa sadece biraz hirpalanmissa kapida problem yasayacaginizi sanmiyorum, bilginize. Dunyanin her yerinden insanlar paketleriyle giriyor, eminim CBP gorevlileri bu durumlara alisiktir.

• @crazycells nasil ulastigi derken, ptt uzerinden geldiginde 10-15 cm yirtik ve zarar gormus sekilde geldi. Pasaportu eklesem o da bir dert hadi bir sey olursa, neticede ptt cok sacma bir durum hala sinirliyim. madem onemli belgeler, koyun sunlari dogru duzgun bir zarfa cok mu zor yani boyle ugrastiriyorlar insani...

• @vincent merhaba hayirli olsun. Ben giriyorum fakat hala uygun randevu yok gosteriyor. Anlamadim ben bu isi!!! Bu randevulari kisilere gore mi aciyorlar yoksa ilk giren mi randevu alabiliyo?

• @mbulgak Kişiye göre açtıklarını düşünmüyorum çünkü ben girdiğimde Eylül ayında bir çok boş randevu görünüyordu. En erken olan 9 Eylül'e aldım hemen. Konuştuğum başka bir arkadaş benden yarım saat sonra baktığında 19'una alabilmiş. Siz alamadığınza göre demekki dolmuş randevular.

• @vincent Hadi ya bizde surekli giriyoduk fakat randevu yoktu. Siz tam olarak saat kacta aldiniz randevuyu hatirliyo musunuz?

• Bu ileti silindi!

• @vincent birdaha soruyorum kusura bakmayin, bizim belgelerde bi sorun var mi diye tedirginim suan, saatte bir kontrol ediyorum bende o yuzden saat kacta aldiginizi merak ediyorum.

• @mbulgak Dün saat 15:00 civarı almıştım randevuyu. Ben randevuyu alır almaz buraya, size yazdım ama siz geç gördünüz galiba çünkü bana akşam 10 gibi cevap vermişsiniz :) Diğer haber verdiğim arkadaş benden yarım saat sonra falan 19 Eylül'e alabilmiş, bir diğeri ise geç gördüğü için alamamış. Ben ilk girdiğimde Eylül ayının neredeyse yarısı uygun görünüyordu. Ben en erken olan 9'una aldım. Bence randevular bir yarım saat, bir saat içinde hemen tükendi. İsterseniz içinizi rahatlatmak adına konsolosluk ile bir iletişime geçin.

• @crazycells Çok teşekkürler. Bir de nişanlımdan isteyeceğim sponsorluk ve diğer gerekli belgelerin orijinal ve ıslak imzalı olmaları mı gerekir yoksa, taratıp bana e-mail olarak gönderse, çıktı olarak konsolosluk kabul eder mi? Yönergelerde bu durum çok net açıklanmamış gibi.

• @vincent selamlar! Yonergede original yaziyor. Bir kac arkadaşımız kopya alarak gitti sorun olmadı ama çoğunluk orjinal götürdü. Ben sormuştum orjinal olması gerekliliği var demişlerdi. Ben orginal götürdüm ama dediğim gibi kopya görünenler de vardı. :)

• @vincent, içinde söyledi: K1 vizesi (Nişanlılık Vizesi)

@crazycells Çok teşekkürler. Bir de nişanlımdan isteyeceğim sponsorluk ve diğer gerekli belgelerin orijinal ve ıslak imzalı olmaları mı gerekir yoksa, taratıp bana e-mail olarak gönderse, çıktı olarak konsolosluk kabul eder mi? Yönergelerde bu durum çok net açıklanmamış gibi.

normalde tabii ki orijinali gerekiyor, ama email de kabul ediliyor. Siz email ile gelen belgeyi orijinaliymis gibi goturun ve bu konudan cok bahsetmeyin :)

• @akhilleus, içinde söyledi: K1 vizesi (Nişanlılık Vizesi)

@crazycells nasil ulastigi derken, ptt uzerinden geldiginde 10-15 cm yirtik ve zarar gormus sekilde geldi. Pasaportu eklesem o da bir dert hadi bir sey olursa, neticede ptt cok sacma bir durum hala sinirliyim. madem onemli belgeler, koyun sunlari dogru duzgun bir zarfa cok mu zor yani boyle ugrastiriyorlar insani...

evet, siz elden teslim etseniz de size PTT ile ulasacak. Onu demek istedim.

• Merhaba arkadaşlar Amerikalı erkek arkadasım dan evlilik teklifi aldım ☺️ K1 vizesi ne başvuracağız ... I129 formunu doldurduk birlikte olan fotoğraflarımız yüzük sertifikası birlikte olduğumuzu kanıtlayan seyleri de form ile göndermek gerekli mi yoksa vize mülakatın da mı isteniyor Bunlar ? Şimdiden teşekkürler..

• @sobe2018 evet kanıt niteliğini taşıyan herşeyi hem ilk başvuruda amerika'da göndermek durumundasınız daha sonra konsoloslukta yine götüreceksiniz.

• @sobe2018 90 gün içinde evleneceğini belirttiğiniz ıslak imzalı mektuplar ( ikiniz ayrı ayrı yazıp imzalayacaksınız ve hazır yazilmisi var internetten bulabilirsiniz isimleri vs değiştirirsiniz)
    Fotoğraflar, varsa seyahat dokümanları, pasaport giriş cikis damgaları,yüzük faturaları isterseniz aileniz de mektupta yazabilir onayladıklarını belirten yani aklına ne gelirse hem uscis'de hem de konsoloslukta ilişkinizin kanıtlanması ve son 2 yıl içinde yüzyüze olduğunuzu kanitlamaniz istenecek.

• @vincent Aksam mailden sponsorluk ciktilarini aldim sabah gorusmeye girdim sorun cikmadi.

• @graombze cok teşekkürler 🙏🏻 evlilik teklifi heyacanını üzerimden atamadan direk kendimi bu telaşın icin de bulunca nerden başlanır bilemedim açıkçası ... ( j1 olarak gittiğim Amerika nın travel kısmında hostel de tanışıp, miami den İstanbul’a Ve Bali adasında alınan bit evlilik teklifi .. ) süreci paylaşacağım hepimize bu yolda iyi şanslar ❤️

Benzer Başlıklar

• K1 Vizesi Sonrası Green Card Süreci

Kilitli Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler k1 vizesi greencard
    3
    0 Oy
    3 İleti
    1k Bakış
    crazycellsC
    K1 vizesi ile ABD'ye giren kisiler, 90 gun icinde evlenip Adjustment of Status yaparak Green Card alabilirler. AOS sureci ile ilgili su basligi incelemelisiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/118/aos-adjustment-of-status-ile-green-card-almak
  • Eşi ABD Vatandaşı olan birinin B2 turist vizesi alması

Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler
    61
    1 Oy
    61 İleti
    4k Bakış
    C
    @luchadora çok teşekkür ederim.
  • 0 Oy
    148 İleti
    21k Bakış
    N
    Merhaba Ben abd vatandasıyım amerıkada dogdum .turkıyede dogan 10 ve 13 yasındaki cocuklarıma ır-2 vızesıne basvurduk 2024 temmuzda onsylarımız geldı ır-2 vızemızı sldık tam 23 ay surdu bu işlem . Şimdi bundan sonraki surec nadıl işliycek bilgisi olan varmı 6 ay vıze suremız var ve gıtıs yapmamız grekıyor cocukların abd pasaportu nasıl cıkarılıyor bılgıdı tecrubesı olan varsa cok sevınırım . 2010 da ablam oglunu bu yolla abd vatandası yaptı gırıs yaptı sbd kısa sure kaldı ve turkıye ankara kondoloslugundan yegenımın pasaportunu cıkardılar .tabı bu durec 2010 ıdı ..şimdi nasıl oluyor kanunlar degıstımı bılmıyorum abd gırer gırmez greencardlı olacakları için abd pasaport basvurusu yapabılıyormuyuz ..
  • ABD Yolunda Evlilik

Sabitlendi Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler k1 vizesi cr1 vizesi ir1 vizesi evlilik green card
    2k
    3 Oy
    2k İleti
    199k Bakış
    T
    Merhabalar, Şu an F1 statusunde doktora yapıyorum, Amerikali eşimle yakın zaman evlendik, nüfus kayit örneğimde medeni durum bekar olarak geciyor, başvuru paketinde bu belge isteniyor fakat konsoloslukta evliligi tescil ettirip medeni durum güncellenmiş haliyle mi bu belgeyi eklemeliyim yoksa evlilik öncesinde alinan nufus kayit ornegi yeterli olur mu ? Tesekkur ederim.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

28

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k